Hurikán Bratislava – Florko Košice 8:3 (kon.) | Prešov – Grasshoppers Žilina 4:3 (po pr.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 4:1 (kon.)
Lido Bratislava – ATU Košice 8:9 (po pr.)
koniec po predl.
FBC Mikuláš Prešov
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
FBC Grasshoppers AC UNIZA
Sobota 12.03.2016, 16:00 • ŠH Hotelovej akadémie • Salming extraliga • Štvrťfinále
     
    62:11
    Prešov dal gól!
    A tá prišla práve v tomto okamihu. Útočník Martin Petróci ostal osamotený za žilinskou obranou, prebral prihrávku, dostal sa do úniku a pekným forehandovým blafákom rozhodol o osude dnešného zápasu.
     
    59:39
    Žilina dala gól!
    Je to neuveriteľné, no bývalou prešovskou hádzanárskou halou sa ozýva radosný výkrik žilinského mančaftu. 21 sekúnd pred koncom stretnutia sa strelecky presadil strelou príklepom hosťujúci Marián Galovič.
     
    58:20
    A Žilinčania si teraz po krásnej celoplošnej kombinácii vypracovali sľubnú šancu. Sninčák ale znížil strelecký uhol a podržal svoj tím.
     
    50:36
    Žilina dala gól!
    A Žilina strieľa kontaktný gól. Nádhernou strelou spoza tela sa prezentoval Richard Francl. ktorý svoj pokus skryl za brániaceho hráča a vymietol pavučinu prešovskej brány.
     
    43:01
    Prešovčania ale môžu napraviť svoje nepremenené trestné strieľanie. K dispozícii majú dvojminútovú presilovú hru.
     
    43:01
    Prešovčania mali teraz k dispozícii samostatný nájazd po hre vysokou hokejkou. Jan Kominek ale nedokázal využiť poskytnutú šancu na skórovanie.
     
    42:50
    Michal Hrin mal na hokejke kontaktný gól. Strelcovi Žiliny stačilo poslať loptičku do poloprázdnej brány, no hosťom sa nepodarilo dotiahnuť sa na súpera na rozdiel jedného gólu.
     
    39:39
    Žilina dala gól!
    A Žilinčanom sa predsa podarilo streliť gól do šatne. Strelecky sa presadil Jaroslav Málus, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku Tomáša Kvasnicu od ľavého mantinelu. Sninčák sa nestihol presunúť a šanca hostí na víťazstvo v dnešnom zápase stále žije.
     
    35:58
    A Prešovčania budú hrať presilovú hru. Na dve minúty si mimo hraciu plochu odchádza oddýchnuť Richard Lelák.
     
    35:02
    Richard Francl sa teraz po individuálnej akcii dostal do samostatného úniku, no zoči-voči Sninčákovi neuspel.
     
    31:23
    Prešov dal gól!
    A Prešov vedie o tri góly! Strelecky sa presadil slovenský reprezentant Martin Joščák, ktorý rutinérsky poslal loptičku za chrbát žilinského gólmana. Prešov vedie rozdielom triedy 3:0.
     
    18:43
    Prešov dal gól!

    Gól strelil MARTIN PETRÓCI! Domáci tím vyhráva 2:0!
    Asistencia: Martin Sikorjak.
     
    03:49
    Prešov dal gól!

    Gól strelil MARCEL MAGURA! Domáci tím vyhráva 1:0!
    Asistencia: Jaroslav Tall.

    Miroslav Revaj

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 4. Magura (Tall), 19. Petróci (Sikorjak), 32. Joščák (Tall), 63. Petróci – 40. Málus (Kvasnica), 51. Francl (Baránek), 60. Galovič (Miške)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Tall, Kassay Pazdič, Joščák
    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel, Turiak – Hrin, Francl, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, Hrin, Miške, Imrišík, Chládek, Kozaňák

    Rozhodca: Boháčová, Halaga