Norwich – Manchester City 0:0 (kon.) | Stoke City – Southampton 1:2 (kon.) | Bournemouth – Swansea 3:2 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (0:2)
Southampton FC
Sobota 12.03.2016, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent, Anglicko • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Steven Davis (Southampton) dostal žltú kartu za faul v strede poľa a domáci ešte pošlú center do ohňa.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Erik Pieters, prichádza Jonathan Walters.
    90+1. Sadio Mané (SOT)
     
    90+1
    Červená karta pre Sadia Maného (Southampton)! Hosťujúci hráč si vyšliapol v súboji veľmi nebezpečne, keď úmyselne lakťom zasiahol protihráča a predčasne putuje pod sprchy. Tak žeby sa domácim ešte podarilo vyrovnať?
     
    86
    Krásna strela do brvna! Tak teraz chýbalo naozaj veľmi málo. Exekútor priameho kopu James Ward-Prowse pravačkou nastrelil brvno domácej brány a následne obrancovia loptu odpratali na rohový kop!
     
    80
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Matt Targett, prichádza Maja Jošida.
     
    77
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Peter Crouch.
     
    75
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Sadio Mané.
     
    69
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza James Ward-Prowse.
    66. Ibrahim Afellay (STK)
     
    66
    Obrovská šanca Stoke City! Mame Diouf dostal loptu na hranicu bieleho bodu z pravej strany a nebol nikým krytý. Dlho mu trvalo spracovanie a strela, k čomu sa napokon aj dostal, ale stopér hostí Virgil van Dijk sa stihol hodiť do jeho pokusu, ktorý vytesnil mimo priestor troch žrdí!
    58. Marko Arnautović (STK)
     
    58
    Šanca domácich! Hrčiari zatlačili svojho súpera, na ľavej strane sa k lopte dostal Marko Arnautović, ale jeho tvrdú strelu brankár hostí Fraser Forster vyrazil!
     
    55
    Erik Pieters (Stoke City) pri postrannej čiare riadne prebrúsil protihráča a zaslúžene videl kartu žltej farby.
    52. Marko Arnautović (STK) - 1:2
     
    52
    Stoke City FC dalo gól!
    Tak toto bol gól doslova z ničoho, ale pre domácich má veľkú cenu. Ibrahim Afellay dostal prihrávku na hranicu vápna na ľavej strane a centrom hľadal pred bránou niekoho zo svojich spoluhráčov. Výborne si tam nabehol MARKO ARNAUTOVIĆ, ktorý prvým dotykom zavesil pod brvno a nedal brankárovi Fraserovi Forsterovi žiadnu šancu na úspešný zákrok! Je znížené a ešte z toho bude dráma!
     
    47
    Jordy Clasie (Southampton) poriadne prebrúsil protihráča pri postrannej čiare a toto už muselo byť ocenené kartovým trestom.
     
    45+1
    Obrovská šanca Southamptonu! Dá sa toto vôbec zahodiť? Shane Long dostal výbornú prihrávku do behu a v dvojici spolu s Dušanom Tadićom sa rútili na osamoteného obrancu. Prišla prihrávka na kolegu, ktorý si zasekol padajúceho brankára aj obrancu a už mohol zasúvať do prázdnej brány, lenže loptu si ešte dvakrát posunul a ďalší dobiehajúci obranca mu ju zobral! Aby to ešte hostí nemrzelo!
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase sú 3 minúty!
     
    31
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Bojan Krkić.
    30. Graziano Pellè (SOT) - 0:2
     
    30
    Southampton dal gól!
    Defenzíva domácich zaspala a takéto chyby sa v najvyššej anglickej súťaži trestajú. GRAZIANO PELLÈ si vymenil loptu s Dušanom Tadićom, ktorý mu ju vrátil a Taliansky útočník obstrelil aj obrancov, ale aj brankára a lopta skončila v domácej bráne! Takéto nepokrytie dvoch útočných hrozieb vo vlastnom pokutovom území je obrovská chyba, ktorá bola potrestaná gólom. Svätci sa dostávajú do dvojgólového vedenia!
     
    14
    Ďalšia šanca hostí! Shane Long si skvele nabehol za obranu domácich, kde dostal presnú prihrávku a z uhla sa rútil na brankára Jacka Butlanda. Nakoniec sa dostal aj k zakončeniu, ale brankár Hrnčiarov jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    11. Graziano Pellè (SOT) - 0:1
     
    11
    Southampton dal gól!
    To čo mu pred pár sekundami nevyšlo, tak teraz už áno. Rohový kop rozohral Steven Davis výborne, keďže našiel hlavu spoluhráča GRAZIANA PELLÉHO, ktorý sa musel do zakončenia predrať cez troch protihráčov. Talian sa oprel do tohto pokusu a prekonal brankára Jacka Butlanda, ktorý nestihol reflexívne dať ruku nad svoju hlavu a inkasoval! Svätci sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    10. Graziano Pellè (SOT)
     
    10
    Krásny center, hlavička a výborný zákrok! Hosťujúci Shane Long pravačkou poslal loptu do ohňa, kde našiel spoluhráča Graziana Pellého. Jeho hlavička padala pod brvno, ale skvele zakročil brankár Jack Butland, ktorý jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    9
    Tak už sme boli svedkami prvého streleckého pokusu a jeho autorom bol Ibrahim Afellay. Erik Pieters z ľavej strany výborne nacentroval do ohňa, kde však bol prvý pri lopte Matt Targett. Lopta sa však dostala k Holanďanovi, ktorý z voleja napriahol, ale trafil iba dobre stojaceho stopéra Virgila van Dijka. Táto strela by zrejme nesmerovala do priestoru hosťujúcej brány, ale s prispením teču sa všetko mohlo skončiť inak.

    Marek Farkaš

    Góly: 52. Arnautović – 11. Pellè, 30. Pellè

    Karty:   55. Pieters (STK) – 47. Clasie (SOT), 90+3. S. Davis (SOT)   90+1. Mané (SOT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:12.
    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross, Wollscheid, Pieters (90+2. Walters) – Whelan (77. Crouch), Imbula Wanga – Shaqiri (31. Krkić), Afellay, Arnautović – Diouf.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Ireland, Joselu, Walters, Crouch, Krkić.

    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Targett (80. Jošida), Bertrand – S. Davis, Clasie (69. Ward-Prowse), Romeu – Long, Pellè, Tadić (75. Mané).
    Náhradníci: Stekelenburg – Soares, Jošida, Mané, Ward-Prowse, Reed, Juanmi.

    Rozhodca: Lee Mason – Andy Garratt, Richard West – Anthony Taylor