Barcelona – Getafe 6:0 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 3:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Eibar 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:0 (4:0)
Getafe CF
Sobota 12.03.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa Kataláncom podarilo ešte zveľadiť svoj náskok dvomi gólmi. V 51. minúte sa presadil Neymar a v 57. minúte skóroval aj Turan. Následne sa domáci trochu stiahli dozadu a vychutnávali si tento zápas v uvoľnenom tempe. Barcelona teda natiahla svoju sériu víťazných zápasov vo všetkých súťažiach už na číslo 37.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:50:42)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Messi si spracoval loptu na hranici šestnástky a snažil sa ešte o vytvorenie si nejakej šance, ktorá by mohla skončiť strelou na bránu, prípadne definitívnou gólovou bodkou za stretnutím. Nestalo sa tak.
     
    90+1
    Messi opäť ďalšou svojou typickou prihrávkou do medzery našiel na ľavej strane Roberta. Ten sa následne pokúšal o krížny center, ale bol pre hráčov Barcelony príliš silný.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    89
    Mensah sa posnažil aspoň o čestný gól do siete Claudia Brava. Prišiel do tesnej blízkosti, ale trafil iba nohu čilského brankára v službách FC Barcelona.
     
    88
    Neymar spolupracoval pred pokutovým územím so Sergim Robertom. Brazílsky útočník nakoniec pálil spoza vápna, ale mieril ďaleko vedľa.
     
    87
    Nepríjemný moment nastal pre domáceho Aleixa Vidala, ktorý sa dostal do súboja o loptu s Moiom Gomézom. Bolesť však zbytočne nenaťahoval a snažil sa čo najskôr zapojiť do hry.
     
    86
    Messi sa predvádzal domácim fanúšikom svojím sólom, ktoré však bolo prerušované a krkolomné, no nakoniec loptu dostal až k šestnástke.
     
    85
    Hráči Getafe si nakoniec rohový kop aj zopakovali, ale ani na druhý pokus neboli úspešní.
     
    84
    Moi Gómes prihral loptu Karimovi Yodovi, ktorý sa snažil vymaniť spod obkľúčenia troch hráčov Barcelony. Mieril nakoniec mimo, ale strela bola tečovaná.
     
    83
    Ďalšia dobrá príležitosť pre Kataláncov! Jej strojcom bol opäť Lionel Messi, ktorý perfektnou prihrávkou našiel Neymara, no ten z tesnej blízkosti iba napálil priamo do Guaitu!
    82.
     
    82
    Messi posielal krásnu loptu na Neymara na ľavé krídlo. Neymar však predviedol iba akúsi laxnú koncovku, ktorá mala prelobovať brankára Guaitu, no nakoniec si brankár Getafe dal pozor.
     
    81
    Messi presunul loptu na Aleixa Vidala na pravú stranu. Vidal posielal krížnu prihrávku do malého vápna, kde zbiehal Munir, ale dobre zasiahol brankár Guaita.
     
    79
    Barcelona sa už veľmi nesnaží pokračovať v detonácii svojho súpera z Madridu. Arda Turan to mohol napraviť, postupoval pomaličky do šestnástky, ale váhal až príliš.
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Maciel Wanderson, prichádza Bernard Mensah.
     
    75
    Bartra mierne zazmätkoval proti Yodovi. Situácia sa však vyriešila bez väčších komplikácii, keďže Yoda nemal komu prihrať.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 9. Juan Rodríguez (vla.), 19. Munir, 32. Neymar, 41. Messi, 51. Neymar, 57. Arda Turan

    Karty:   10. Velázquez (GET), 42. Medrán (GET), 50. León (GET)

    Nepremenená penalta: 11. Messi (BAR), brankár Guaita zneškodnil


    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué (69. Bartra), Mathieu (61. Vermaelen), Alba – Arda Turan, Roberto, Iniesta (61. Samper) – Munir, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Rakitić, Samper, L. Suárez, Vermaelen.

    Getafe CF: Guaita – Buendía, Vergini, Velázquez, Pereira – Wanderson (78. B. Mensah), Juan Rodríguez, Medrán – León (54. Moisés Gómez), Šćepović (54. Víctor), Yoda.
    Náhradníci: Megyeri – Víctor, B. Mensah, Moisés Gómez, Galán, Muñoz, Carrillo.

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández

    Diváci: 87 533