Barcelona – Getafe 6:0 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 3:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Eibar 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:0 (4:0)
Getafe CF
Sobota 12.03.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa Kataláncom podarilo ešte zveľadiť svoj náskok dvomi gólmi. V 51. minúte sa presadil Neymar a v 57. minúte skóroval aj Turan. Následne sa domáci trochu stiahli dozadu a vychutnávali si tento zápas v uvoľnenom tempe. Barcelona teda natiahla svoju sériu víťazných zápasov vo všetkých súťažiach už na číslo 37.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:50:42)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Messi si spracoval loptu na hranici šestnástky a snažil sa ešte o vytvorenie si nejakej šance, ktorá by mohla skončiť strelou na bránu, prípadne definitívnou gólovou bodkou za stretnutím. Nestalo sa tak.
     
    90+1
    Messi opäť ďalšou svojou typickou prihrávkou do medzery našiel na ľavej strane Roberta. Ten sa následne pokúšal o krížny center, ale bol pre hráčov Barcelony príliš silný.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    89
    Mensah sa posnažil aspoň o čestný gól do siete Claudia Brava. Prišiel do tesnej blízkosti, ale trafil iba nohu čilského brankára v službách FC Barcelona.
     
    88
    Neymar spolupracoval pred pokutovým územím so Sergim Robertom. Brazílsky útočník nakoniec pálil spoza vápna, ale mieril ďaleko vedľa.
     
    87
    Nepríjemný moment nastal pre domáceho Aleixa Vidala, ktorý sa dostal do súboja o loptu s Moiom Gomézom. Bolesť však zbytočne nenaťahoval a snažil sa čo najskôr zapojiť do hry.
     
    86
    Messi sa predvádzal domácim fanúšikom svojím sólom, ktoré však bolo prerušované a krkolomné, no nakoniec loptu dostal až k šestnástke.
     
    85
    Hráči Getafe si nakoniec rohový kop aj zopakovali, ale ani na druhý pokus neboli úspešní.
     
    84
    Moi Gómes prihral loptu Karimovi Yodovi, ktorý sa snažil vymaniť spod obkľúčenia troch hráčov Barcelony. Mieril nakoniec mimo, ale strela bola tečovaná.
     
    83
    Ďalšia dobrá príležitosť pre Kataláncov! Jej strojcom bol opäť Lionel Messi, ktorý perfektnou prihrávkou našiel Neymara, no ten z tesnej blízkosti iba napálil priamo do Guaitu!
    82.
     
    82
    Messi posielal krásnu loptu na Neymara na ľavé krídlo. Neymar však predviedol iba akúsi laxnú koncovku, ktorá mala prelobovať brankára Guaitu, no nakoniec si brankár Getafe dal pozor.
     
    81
    Messi presunul loptu na Aleixa Vidala na pravú stranu. Vidal posielal krížnu prihrávku do malého vápna, kde zbiehal Munir, ale dobre zasiahol brankár Guaita.
     
    79
    Barcelona sa už veľmi nesnaží pokračovať v detonácii svojho súpera z Madridu. Arda Turan to mohol napraviť, postupoval pomaličky do šestnástky, ale váhal až príliš.
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Maciel Wanderson, prichádza Bernard Mensah.
     
    75
    Bartra mierne zazmätkoval proti Yodovi. Situácia sa však vyriešila bez väčších komplikácii, keďže Yoda nemal komu prihrať.
     
    74
    Neymar sa pokúšal o strelu vonkajškom spoza pokutového územia. Toto sa mu však nepodarilo a loptu bez problémov zachytil do rúk Guaita.
     
    73
    Barcelona v týchto chvíľach výrazne poľavila a ubrala z tempa. Prenecháva iniciatívu hry na hráčov Getafe, ktorí sa o niečo na útočnej polovici pokúšajú.
     
    71
    Getafe sa opäť pripomenulo aj domácej obrane. Moi Gómes sa dostal k strele z ľavej strany, do jeho prízemný pokus mieril tesne vedľa.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Marc Bartra.
     
    68
    Getafe sa po dlhej dobe ukázalo aj na streleckom poli. O vôbec prvú strelu do priestoru brány sa postaral Moi Gómes, ktorý pálil z hranice šestnástky. Bravo loptu zachytil pri žrdi.
     
    67
    Messi po prihrávke od Turana okamžite posielal ďaleký center na Neymara. Proti nemu však správne vyšiel brankár Guaita a hráčovi Barcelony znemožnil strelecké zakončenie.
     
    65
    O strelu sa na opačnej strane pokúsil Wamberto, ktorý vybehol na hranicu šestnástky a pálil tvrdo. Jeho delovka bola prudká, ale letela iba nad bránku.
     
    64
    Messi s Neymarom si vymieňali loptu nakrátko pred šestnástkou a zapojili do hry aj Sampera. Nakoniec však z toho priestor na koncovku nevznikol.
     
    63
    Na opačnej strane vyšprintoval s loptou od polovice ihriska Lionel Messi. Messi si vytvoril streleckú pozíciu, avšak pomedzi nohy protihráča mieril ďaleko vedľa.
     
    63
    Karim Yoda predviedol celkom dravý a sebavedomý prienik do vnútra pokutového územia. Dvojica hráčov Barcelony ho však dokázala zastaviť.
     
    62
    Hosťujúce Getafe sa snaží o nejaké manévre. Barcelonskí hráči však napadajú každého hráča, ktorý sa ocitne pri lopte a nedávajú mu veľa času na rozhodovanie.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jérémy Mathieu, prichádza Thomas Vermaelen.
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Sergi Samper.
     
    59
    Barcelona si nechala nejaký čas na vydýchnutie a zapojila do hry aj obrancov. Messi s Neymarom a Munirom si teda mohli oddýchnuť a žezlo na nejaký moment prevzali Piqué, Mathieu a iní.
    57. Arda Turan (BAR) - 6:0
     
    57
    Barcelona dala gól!
    Katalánci si aj naďalej hrajú svoj zápas a strieľajú šiesty gól! Po rohovom kope sa snažil loptu v šestnástke zachytiť Piqué. Odrazila sa mu však od kopačky a spracoval si ju ARDA TURAN, ktorý peknými nožničkami dopravil loptu do brány!
     
    56
    Zmätky v obrane Getafe! V streleckej pozícii bol Lionel Messi, ktorý však prihral ešte aj Iniestovi. Jeho následná prihrávka šla k Neymarovi, no už cieľ nenašla.
     
    55
    Barcelona si poradila s terajším vysokým napádaním Getafe. Loptu Piqué s Vidalom rozohrali cez šírku ihriska na Albu. Alba sa snažil okamžite dlhým pasom hľadať Neymara v útoku. Lopta však skončila nakoniec iba pri hosťujúcich kopačkách.
     
    54
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Stefan Šćepović, prichádza Víctor.
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Moisés Gómez.
     
    53
    Aleix Vidal hľadal na svojej pravej strane stredopoliara Turana, ktorý však vybehol o čosi neskôr a lopta teda prepadla v neprospech Barcelony.
    51. Neymar (BAR) - 5:0
     
    51
    Barcelona dala gól!
    Domáci futbalisti začínajú aj druhý polčas gólovo! Barcelona sa rozmiestnila pred šestnástkou, Messi si počkal na uvoľnenie NEYMARA, loptu mu poslal úplne presne a brazílsky útočník už zoči-voči Guaitovi premenil možnosť prízemnou strelou k ľavej žrdi!
     
    50
    Jerémy Mathieu postupoval s loptou na obrannej polovici smerom dopredu, za rukáv ho však zbytočne potiahol Pedro León a za to bol potrestaný žltou kartou.
     
    49
    Iniesta našiel v pokutovom území dobre pripraveného Messiho. Argentínsky futbalista nakoniec nezakončoval a ponúkol ju Ardovi Turanovi, ktorý však situáciu podcenil a loptu z kopačky poslal ďaleko vedľa brány.
     
    47
    Videli sme prvý strelecký pokus na bránu Claudia Brava. Loptu si v oblasti šestnástky pripravil Yoda a vystrelil. Mieril však vedľa bránky.
     
    46
    O nejaký náznak šance zo strany hostí sa snažil Wamberto. Situáciu sa však jasne pred šestnástkou vyriešil Mathieu a nedovolil súperovi ohroziť bránu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 87 533 divákov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase nám Barcelona opäť ukázala, prečo je na futbalovom vrchole. Hosťujúcemu Getafe strelila štyri góly. Skóre stretnutia otvoril vlastným gólom Rodríguez a potom sa pokračovalo gólmi Munira, Neymara a Messiho.
    Druhý polčas sa začne približne o 17:02
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Iniesta sa snažil o centrovanú loptu do pokutového územia. Vergini však bol na správnom mieste a hlavičkou ju upratal.
     
    43
    Messimu ani druhý priamy kop v zápase príliš nevyšiel. Lopta preletela nad múr, ale nakoniec smerovala aj nad bránku.
     
    42
    Neymar získaval rýchlosť pred pokutovým územím. K zakončeniu ho však nepustil Álvaro Medrán a dostal žtlú kartu. Barca získava aj voľný kop.
    41. Lionel Messi (BAR) - 4:0
     
    41
    Barcelona dala gól!
    Domáca Barcelona strieľa štvrtý gól v tomto stretnutí! Turan prihral pred šestnástku LIONELOVI MESSIMU, ktorý sa zbavil Rodrígueza a strelou k ľavej žrdi a premenil šancu! Týmto gólom si aspoň napravil svoje chute po nepremenenej penalte.
     
    40
    Iniesta poslal po strane peknú loptu na Jordiho Albu, ktorý pätičkou ešte hľadal Messiho, ale lopta došla k Messimu až príliš neskoro.
     
    39
    Argentínčan Messi poslal spoza šestnástky nádherný mäkký center k hranici bieleho bodu, odkiaľ z prvej strieľal Neymar, no mieril do brvna! Šanca však bola zrejme z ofsajdu.
    38.
     
    38
    Iniesta súperil o loptu s Juanom Rodríguezom, zrazil hráča Getafe k zemi. Následne sa však športovo postaral o jeho opätovné zapojenie do hry.
     
    36
    Barcelona si svojimi krátkymi narážačkami vytvorila ďalšiu možnosť, tentokrát na pravej strane. Munir si tentokrát prehodil loptu s Iniestom, ale nakoniec to kapitánovi Barcelony a futbalovému virtuózovi Iniestovi nevyšlo. Lopta mu ušla už za bránkovú čiaru.
     
    34
    Neymar s Iniestom krásne vycvičili trojicu hráčov Getafe krátkymi prihrávkami na malom priestore. Aj takto ukázali svojim fanúšikom, že už v 34. minúte sa bavia hrou a hrajú veľmi uvoľnene.
    32. Neymar (BAR) - 3:0
     
    32
    Barcelona dala gól!
    Barcelonskí futbalisti pokračujú ďalej vo svojom skvelom hernom prevedení! Sergi Roberto vybojoval loptu pred šestnástkou, prihral ju Messimu, ktorý si počkal na NEYMARA nabiehajúceho za obrancom, adresoval mu ju a brazílsky útočník strelou k protiľahlej žrdi šancu premenil!
     
    31
    Domáci futbalisti mali príležitosť po svojom rohovom kope. Nastrelená lopta ku bližšej žrdi sa ocitla na kopačke Gerarda Piquého, ktorý však z tesnej blízkosti trafil brvno!
     
    30
    Katalánci smerovali do rýchleho útoku. Iniesta prihral loptu Neymarovi pri stredovom kruhu. Neymar okamžite našiel nabiehajúceho Messiho. Ten v poslednej chvíli excelentne prihral do medzery Albovi, avšak jeho prihrávka skončila iba u Verginiho.
     
    28
    Barcelonská obrana si ľahko poradila s krátkymi pokusmi hráčov Getafe o útok. Loptu Turan nakopol smerom dopredu. Munir však loptu nedobehol.
     
    27
    Iniesta vybojoval loptu na útočnej polovici. Ponúkol ju krátkym centrom Messimu, ktorý si ju spracoval na hrudi a snažil sa strieľať zo vzduchu. Do defenzívnej činnosti sa však cenne zapojil Velázquez, ktorý projektil zblokoval!
     
    26
    Hlavný rozhodca Pérez tento raz príliš nepomohol domácim hráčom. Neymar sa vyrútil do šestnástky a zozadu bol podkopnutý. Mala to byť jasná penalta, avšak hra pokračovala ďalej.
    25.
     
    25
    Messi zvádzal krátky súboj s Álvarom Medránom. Cez neho sa mu nepodarilo hladko prejsť a možno aj preto ho musel hráč Getafe faulovať.
     
    23
    Neymar predvádzal pekné kľučky na krajnej hranici šestnástky. Počas nich však bol už atakovaný Verginim a Buendíom. Faul si však nakoniec nevybojoval.
     
    21
    Zatiaľ môže byť tréner Luis Enrique s doterajším priebehom spokojný. Určite ho však mrzí nepremenená penalta Messiho. Hráči Barcelony majú s jedenástkami vcelku problém. Nepremieňajú ich tak, ako by sa od nich očakávalo.
    19. Munir (BAR) - 2:0
     
    19
    Barcelona dala gól!
    Katalánci zvyšujú svoje vedenie! Domáci zahrali rohový kop nakrátko. Lopta sa na hranicu šestnástky dostala k Iniestovi, ktorý ju oblúčikom do vápna prehodil Messimu. Ten sa neulakomil a z prvej prihral MUNIROVI EL HADDADIMU, ktorý sa z tesnej blízkosti nemýlil!
     
    18
    Getafe zahrávalo po faule od jedného z hráčov Barcelony. Domáci sa následne dostali do rýchleho krídelného útoku od Neymara. Brazílčan bol odstavený od lopty pred šestnástkou, ale priamy kop nevybojoval.
     
    17
    Po faule na Neymara pred šestnástkou mala Barcelona k dispozícii rohový kop z 25 metrov. Zahral ho Messi, ale loptu poslal vysoko nad bránu.
     
    15
    Iniesta prihral loptu pred šestnástku Messimu, ktorý sa ju snažil oblúčikom Iniestovi poslať späť. Hostia však prehustili priestor a loptu zachytili.
     
    14
    Domáci sa opäť presunuli pred šestnástku hostí, kde sa o vysunutie Neymara snažil Iniesta. Getafe sa ubránilo.
     
    12
    Tak za tých dvanásť minút v stretnutí sme toho videli už celkom dosť. Najprv vlastný gól a po ňom žltá karta, ktorá vyústila až do penalty Barcelony, ktorú argentínsky klenot Lionel Messi nepremenil!
    11. Lionel Messi (BAR)
     
    11
    Lionel Messi nepremenil penaltu! Loptu triafal k ľavej žrdi, teda presne tam, kde bol plánovaný zásah brankára Guaitu!
    10. Emiliano Velázquez (GET)
     
    10
    Barcelona získava pokutový kop! Po ďalšom nástupe domácich futbalistov do šestnástky sa k šanci dostal El Haddadi, avšak bol faulovaný Velázquezom a dostáva aj žltú kartu!
    9. Juan Rodríguez (BAR) - 1:0
     
    9
    Barcelona dala gól!
    Blaugranas sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Messi si spracoval loptu pred šestnástkou a po dobrom nábehu Albu mu loptu posunul do medzery. Jordi Alba sa snažil ešte prihrať naspäť, no lopta sa nešťastne odrazila od hosťujúceho Juana Rodrígueza a skončila v bráne!
     
    7
    Domáca Barcelona si bezpečne poradila s nahodenou loptou od súpera. Piqué si ju spracoval na hrudi a Vidal ju následne krížom poslal až ku Mathieumu.
     
    6
    Lionel Messi sa opäť pokúšal v pokutovom území nájsť Neymara alebo Iniestu. Lopta letela na hranicu jedenástich metrov, kde však boli aj hráči súpera.
     
    5
    Po Robertovom faule nakopli hráči Getafe loptu na útočnú polovicu. Tam si však nedovolene počínal kapitán hostí León. Fauloval Turana a Barca rozohráva.
     
    4
    Po ľahkom faule na Neymara sa hráči Barcelony snažili o rýchle rozohratie, no hlavný arbiter poslal Piquého s loptou späť na miesto nedovoleného zákroku.
     
    3
    Messimu sa pri hranici šestnástky ukazoval kolega Neymar. Obranca Vergini si však dal dobrý pozor na pohyby brazílskeho útočníka.
     
    2
    O prvý náznak útoku Barcelony sa postaral Neymar, ktorý smeroval s loptou po ľavej strane. Hľadal v šestnástke Munira, ale obrana Getafe bola proti.
     
    1
    Úvodného výkopu stretnutia sa ujali hostia, ktorí sa snažili o prvú útočnú akciu. Po pravej strane potiahol loptu Wamberto, dostal sa na hranicu šestnástky, ale tam už bol odzbrojený.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vidíme podávanie rúk medzi kapitánmi. Všetko je pomaly pripravené na začiatok zápasu!
     
    Pekné popoludnie všetkým priaznivcom! V Barcelone prevláda slnečné počasie s 15 °C a jemným vetrom. Podmienky na futbal sú ideálne. Čakáme na nástup hráčov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué, Mathieu, Alba – Arda Turan, Roberto, Iniesta – Munir, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Rakitić, Samper, L. Suárez, Vermaelen.

    Getafe CF: Guaita – Buendía, Vergini, Velázquez, Pereira – Wanderson, Juan Rodríguez, Medrán – León, Šćepović, Yoda.
    Náhradníci: Megyeri – Víctor, B. Mensah, Moisés Gómez.

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández.
     
    Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní zápasu 29. kola španielskej Primera División! Dnes o 16:00 na Nou Camp-e tamojšia FC Barcelona privíta Getafe CF. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FC Barcelona
    Španielsky futbalový gigant nezastaviteľne mieri k obhajobe titulu z minulého roka. Je lídrom tabuľky, na konte má 72 bodov a na druhé Atlético má náskok 8 bodov a na tretí Real Madrid až 12 bodov. Barcelona sa môže prezentovať aj dobrým skóre, ktoré je momentálne 78:22. Katalánci neprehrali v La Lige 11-krát za sebou a v rámci všetkých súťaži, ktorých sú účastníkom, neprehrali už 36 zápasov v rade. Minulý víkend sa Barcelona stretla s Eibarom, ktorý porazila hladko 0:4. V piatok vyšla na povrch dobrá správa. Barcelona totižto vyhrala súdny spor brazílskou investičnou skupinou, ktorá vzniesla obvinenie týkajúce sa prestupu Neymara do katalánskeho veľkoklubu v roku 2013.

    Getafe CF
    Menej slávny madridský klub Getafe sa momentálne musí popasovať so svojou tabuľkovou pozíciou. Momentálne mu patrí 16. miesto so ziskom 27 bodov a od zostupovej priečky ho delí iba jeden bod. Poradie na konci tabuľky sa však mieša každým kolom, a tak niekoľko kôl pred koncom sezóny nemusí byť v kabíne Getafe veľký dôvod na poplach. Hráči by však mali ladiť svoju formu, pretože z posledných piatich zápasov ani jeden nevyhrali. Naposledy sa predstavili doma proti FC Sevilla, s ktorým uhrali cennú remízu 1:1.

    V prvom zápase túto sezónu, 31. októbra 2015 na štadióne Getafe, bola víťazná Barcelona. „Blaugranas“ získali tri body po góle Suáreza z 37. minúty a Neymara z 58. minúty.

    Favorit zápasu je jasný. Uvidíme, ako sa dokáže Getafe prezentovať a či sa jej podarí zastrašiť ofenzívny trojlístok Messi, Suárez, Neymar. Sledujte on-line prenos na Onlajny.eu a dozviete sa viac. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 9. Juan Rodríguez (vla.), 19. Munir, 32. Neymar, 41. Messi, 51. Neymar, 57. Arda Turan

    Karty:   10. Velázquez (GET), 42. Medrán (GET), 50. León (GET)

    Nepremenená penalta: 11. Messi (BAR), brankár Guaita zneškodnil


    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué (69. Bartra), Mathieu (61. Vermaelen), Alba – Arda Turan, Roberto, Iniesta (61. Samper) – Munir, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Rakitić, Samper, L. Suárez, Vermaelen.

    Getafe CF: Guaita – Buendía, Vergini, Velázquez, Pereira – Wanderson (78. B. Mensah), Juan Rodríguez, Medrán – León (54. Moisés Gómez), Šćepović (54. Víctor), Yoda.
    Náhradníci: Megyeri – Víctor, B. Mensah, Moisés Gómez, Galán, Muñoz, Carrillo.

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández

    Diváci: 87 533