Barcelona – Getafe 6:0 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 3:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Eibar 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:0 (4:0)
Getafe CF
Sobota 12.03.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Ďalšia dobrá príležitosť pre Kataláncov! Jej strojcom bol opäť Lionel Messi, ktorý perfektnou prihrávkou našiel Neymara, no ten z tesnej blízkosti iba napálil priamo do Guaitu!
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Maciel Wanderson, prichádza Bernard Mensah.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Marc Bartra.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jérémy Mathieu, prichádza Thomas Vermaelen.
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Sergi Samper.
    57. Arda Turan (BAR) - 6:0
     
    57
    Barcelona dala gól!
    Katalánci si aj naďalej hrajú svoj zápas a strieľajú šiesty gól! Po rohovom kope sa snažil loptu v šestnástke zachytiť Piqué. Odrazila sa mu však od kopačky a spracoval si ju ARDA TURAN, ktorý peknými nožničkami dopravil loptu do brány!
     
    56
    Zmätky v obrane Getafe! V streleckej pozícii bol Lionel Messi, ktorý však prihral ešte aj Iniestovi. Jeho následná prihrávka šla k Neymarovi, no už cieľ nenašla.
     
    54
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Stefan Šćepović, prichádza Víctor.
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Moisés Gómez.
    51. Neymar (BAR) - 5:0
     
    51
    Barcelona dala gól!
    Domáci futbalisti začínajú aj druhý polčas gólovo! Barcelona sa rozmiestnila pred šestnástkou, Messi si počkal na uvoľnenie NEYMARA, loptu mu poslal úplne presne a brazílsky útočník už zoči-voči Guaitovi premenil možnosť prízemnou strelou k ľavej žrdi!
     
    50
    Jerémy Mathieu postupoval s loptou na obrannej polovici smerom dopredu, za rukáv ho však zbytočne potiahol Pedro León a za to bol potrestaný žltou kartou.
     
    49
    Iniesta našiel v pokutovom území dobre pripraveného Messiho. Argentínsky futbalista nakoniec nezakončoval a ponúkol ju Ardovi Turanovi, ktorý však situáciu podcenil a loptu z kopačky poslal ďaleko vedľa brány.
     
    42
    Neymar získaval rýchlosť pred pokutovým územím. K zakončeniu ho však nepustil Álvaro Medrán a dostal žtlú kartu. Barca získava aj voľný kop.
    41. Lionel Messi (BAR) - 4:0
     
    41
    Barcelona dala gól!
    Domáca Barcelona strieľa štvrtý gól v tomto stretnutí! Turan prihral pred šestnástku LIONELOVI MESSIMU, ktorý sa zbavil Rodrígueza a strelou k ľavej žrdi a premenil šancu! Týmto gólom si aspoň napravil svoje chute po nepremenenej penalte.
     
    39
    Argentínčan Messi poslal spoza šestnástky nádherný mäkký center k hranici bieleho bodu, odkiaľ z prvej strieľal Neymar, no mieril do brvna! Šanca však bola zrejme z ofsajdu.
    32. Neymar (BAR) - 3:0
     
    32
    Barcelona dala gól!
    Barcelonskí futbalisti pokračujú ďalej vo svojom skvelom hernom prevedení! Sergi Roberto vybojoval loptu pred šestnástkou, prihral ju Messimu, ktorý si počkal na NEYMARA nabiehajúceho za obrancom, adresoval mu ju a brazílsky útočník strelou k protiľahlej žrdi šancu premenil!
     
    31
    Domáci futbalisti mali príležitosť po svojom rohovom kope. Nastrelená lopta ku bližšej žrdi sa ocitla na kopačke Gerarda Piquého, ktorý však z tesnej blízkosti trafil brvno!
     
    30
    Katalánci smerovali do rýchleho útoku. Iniesta prihral loptu Neymarovi pri stredovom kruhu. Neymar okamžite našiel nabiehajúceho Messiho. Ten v poslednej chvíli excelentne prihral do medzery Albovi, avšak jeho prihrávka skončila iba u Verginiho.
     
    27
    Iniesta vybojoval loptu na útočnej polovici. Ponúkol ju krátkym centrom Messimu, ktorý si ju spracoval na hrudi a snažil sa strieľať zo vzduchu. Do defenzívnej činnosti sa však cenne zapojil Velázquez, ktorý projektil zblokoval!
    19. Munir (BAR) - 2:0
     
    19
    Barcelona dala gól!
    Katalánci zvyšujú svoje vedenie! Domáci zahrali rohový kop nakrátko. Lopta sa na hranicu šestnástky dostala k Iniestovi, ktorý ju oblúčikom do vápna prehodil Messimu. Ten sa neulakomil a z prvej prihral MUNIROVI EL HADDADIMU, ktorý sa z tesnej blízkosti nemýlil!
    11. Lionel Messi (BAR)
     
    11
    Lionel Messi nepremenil penaltu! Loptu triafal k ľavej žrdi, teda presne tam, kde bol plánovaný zásah brankára Guaitu!
    10. Emiliano Velázquez (GET)
     
    10
    Barcelona získava pokutový kop! Po ďalšom nástupe domácich futbalistov do šestnástky sa k šanci dostal El Haddadi, avšak bol faulovaný Velázquezom a dostáva aj žltú kartu!
    9. Juan Rodríguez (BAR) - 1:0
     
    9
    Barcelona dala gól!
    Blaugranas sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Messi si spracoval loptu pred šestnástkou a po dobrom nábehu Albu mu loptu posunul do medzery. Jordi Alba sa snažil ešte prihrať naspäť, no lopta sa nešťastne odrazila od hosťujúceho Juana Rodrígueza a skončila v bráne!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 9. Juan Rodríguez (vla.), 19. Munir, 32. Neymar, 41. Messi, 51. Neymar, 57. Arda Turan

    Karty:   10. Velázquez (GET), 42. Medrán (GET), 50. León (GET)

    Nepremenená penalta: 11. Messi (BAR), brankár Guaita zneškodnil


    FC Barcelona: Bravo – Aleix Vidal, Piqué (69. Bartra), Mathieu (61. Vermaelen), Alba – Arda Turan, Roberto, Iniesta (61. Samper) – Munir, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Rakitić, Samper, L. Suárez, Vermaelen.

    Getafe CF: Guaita – Buendía, Vergini, Velázquez, Pereira – Wanderson (78. B. Mensah), Juan Rodríguez, Medrán – León (54. Moisés Gómez), Šćepović (54. Víctor), Yoda.
    Náhradníci: Megyeri – Víctor, B. Mensah, Moisés Gómez, Galán, Muñoz, Carrillo.

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández

    Diváci: 87 533