Norwich – Manchester City 0:0 (kon.) | Stoke City – Southampton 1:2 (kon.) | Bournemouth – Swansea 3:2 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (0:2)
Southampton FC
Sobota 12.03.2016, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent, Anglicko • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    21.11.2015 Southampton – Stoke 0:1
    18.04.2015 Stoke – Southampton 2:1
    29.10.2014 Stoke – Southampton 2:3
    25.10.2014 Southampton – Stoke 1:0
    08.02.2014 Southampton – Stoke 2:2

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    8. Stoke 12-7-10 31:34 43
    9. Southampton 11-8-10 36:29 41

    ZHODNOTENIE
    Favoritom dnes nie je ani jeden z tímov a podľa môjho názoru zvíťazí ten, kto strelí prvý gól. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:0.
     
    SOUTHAMPTON FC
    Tím okolo Ronalda Koemana to nemá v tomto ročníku najvyššej anglickej súťaže rozbehnuté vôbec zle, no mohlo to byť aj lepšie. Po 29 kolách sa nachádza na deviatom mieste, keď získal 41 bodov za jedenásť víťazstiev, osem remíz a desať prehier. V poslednom ligovom zápase privítal na domácom trávniku Sunderland, s ktorým to mala byť len formalita, no tak sa nestalo. Počas celého stretnutia mali domáci jasnú prevahu, lenže veľmi ťažko sa dostávali cez kompaktnú obranu Čiernych mačiek. Všetko podstatné sa udialo až v samom závere a boli to tri udalosti. Najprv v 79.minúte domáci Fonte predčasne putoval pod sprchy po červenej karte, o šesť minút neskôr hosťujúci Defoe poslal Sunderland do vedenia a v 93.minúte sa presadili aj domáci, keď van Dijk rozhodol o deľbe bodov.

    Posledné zápasy
    05.03.2016 Southampton – Sunderland 1:1
    01.03.2016 Bournemouth – Southampton 2:0
    27.02.2016 Southampton – Chelsea 1:2
    13.02.2016 Swansea – Southampton 0:1
    06.02.2016 Southampton – West Ham 1:0

    Najlepší strelec: Shane Long – 7 gólov
     
    STOKE CITY FC
    Zverenci Marka Hughesa sú v tejto sezóne určite jedným z príjemných prekvapení. Po 29 odohraných zápasoch im patrí ôsma priečka, keď majú na svojom konte 43 bodov za dvanásť výhier, sedem remíz a desať prehier. Naposledy sa v lige predstavili na horúcej pôde Chelsea, kde uhrali veľmi slušný výsledok. Skóre zápasu otvoril v 39.minúte Traore, ktorý poslal domácich do vedenia. Už keď to vyzeralo, že The Blues zvíťazia najtesnejším rozdielom, tak vtedy udreli hostia. V 85.minúte sa presadil Diouf, ktorý uzavrel na konečných 1:1 a rozhodol o tom, že obe mužstvá si pripíšu do tabuľky po jednom bode.

    Posledné zápasy
    05.03.2016 Chelsea – Stoke 1:1
    02.03.2016 Stoke – Newcastle 1:0
    27.02.2016 Stoke – Aston Villa 2:1
    13.02.2016 Bournemouth – Stoke 1:3
    06.02.2016 Stoke – Everton 0:3

    Najlepší strelec: Marko Arnautovic – 9 gólov
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 30.kola Premier League medzi Stoke City FC a Southamptonom FC. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Whelan, Imbula Wanga – Shaqiri, Afellay, Arnautović – Diouf.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Ireland, Joselu, Walters, Crouch, Krkić.

    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Targett, Bertrand – S. Davis, Clasie, Romeu – Long, Pellè, Tadić.
    Náhradníci: Stekelenburg – Soares, Jošida, Mané, Ward-Prowse, Reed, Juanmi.

    Rozhodca: Mike Jones – Andy Garratt, Richard West – Anthony Taylor.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-bielych dresoch, hostia v zelených.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú domáci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Domáci brankár Jack Butland bol napádaný protihráčmi, a tak loptu radšej odkopol za postrannú čiaru. Hostia sa zatiaľ prezentujú veľmi vysokým a aktívnym tlakom na súpera.
     
    4
    Domáci Giannelli Imbula si urobil sólo cez stred poľa a následne sa aj odhodlal k strele z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus nenašiel priestor troch žrdí hosťujúcej brány. Nasledovať bude kop od Forsterovej svätyne.
     
    5
    Prvý nedovolený zákrok bol spáchaný na útočníka Hrnčiarov Mame Dioufa, ktorý neudržal stabilitu a padol na zem. Voľný kop pre Stoke City.
     
    6
    Na hrote Southamptonu veľmi dobre pracuje robustný útočník Graziano Pellé, ktorý je často hľadaný dlhými loptami a svojimi fyzickými prednosťami sa vie presadiť v súbojoch a podržať loptu.
     
    7
    Hrnčiari to teraz skúšali cez pravú stranu, ale tam bol dobre brániaci Ryan Bertrand, ktorý dokonca pre svoje mužstvo vybojoval vhadzovanie.
     
    8
    Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Ani jeden z tímov ešte nemal nejakú vážnejšiu šancu, či strelu, ktorá by ohrozila jedného z brankárov.
     
    9
    Tak už sme boli svedkami prvého streleckého pokusu a jeho autorom bol Ibrahim Afellay. Erik Pieters z ľavej strany výborne nacentroval do ohňa, kde však bol prvý pri lopte Matt Targett. Lopta sa však dostala k Holanďanovi, ktorý z voleja napriahol, ale trafil iba dobre stojaceho stopéra Virgila van Dijka. Táto strela by zrejme nesmerovala do priestoru hosťujúcej brány, ale s prispením teču sa všetko mohlo skončiť inak.
     
    10
    Krásny center, hlavička a výborný zákrok! Hosťujúci Shane Long pravačkou poslal loptu do ohňa, kde našiel spoluhráča Graziana Pellého. Jeho hlavička padala pod brvno, ale skvele zakročil brankár Jack Butland, ktorý jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    10. Graziano Pellè (SOT)
     
    11
    Southampton dal gól!
    To čo mu pred pár sekundami nevyšlo, tak teraz už áno. Rohový kop rozohral Steven Davis výborne, keďže našiel hlavu spoluhráča GRAZIANA PELLÉHO, ktorý sa musel do zakončenia predrať cez troch protihráčov. Talian sa oprel do tohto pokusu a prekonal brankára Jacka Butlanda, ktorý nestihol reflexívne dať ruku nad svoju hlavu a inkasoval! Svätci sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    11. Graziano Pellè (SOT) - 0:1
     
    13
    Útočným faulom sa prezentoval Shane Long, ktorý poslal k zemi domáceho kapitána Ryana Shawcrossa. Lopta pre domácich.
     
    14
    Ďalšia šanca hostí! Shane Long si skvele nabehol za obranu domácich, kde dostal presnú prihrávku a z uhla sa rútil na brankára Jacka Butlanda. Nakoniec sa dostal aj k zakončeniu, ale brankár Hrnčiarov jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    15
    DRŽANIE LOPTY: 54% – 46%

    Územnú prevahu nemá ani jedno z mužstiev, no obe mužstvá naštartovali svoje motory a hrá sa zo strany na stranu.
     
    16
    STRELY CELKOM: 2-3
    STRELY NA BRÁNU: 0-3

    Streleckú prevahu nemá ani jedno z mužstiev, ale presnejší sú v tejto štatistike hráči hostí, ktorí ohrozila Jacka Butlanda už tri-krát.
     
    18
    Hosťujúci Shane Long sa ocitol v ofsajde. Síce to bolo veľmi tesné, ale asistent rozhodcu Richard West videl správne.
     
    19
    Stoke City sa nechcú zmieriť s nepriaznivým výsledkom a začínajú svojho súpera tlačiť. Svätci však vytvorili hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    20
    Máme za sebou už 20 minút z hry a diváci už videli zmenu skóre. Hostí v 11.minúte poslal do vedenia Graziano Pellé, ktorý presnou hlavičkou prekonal domáceho gólmana.
     
    21
    Domáci Mame Diouf sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus vôbec nebol presný a brankár hostí Fraser Forster sa nemusel naťahovať. Kop od brány.
     
    22
    V strede poľa majú prevahu domáci hráči, ku ktorým sa odrážajú všetky lopty a majú navrch aj v osobných súbojoch. Hráči Southamptonu sa takmer vždy zatiahnu do defenzívy a čakajú.
     
    23
    Nadýchaný center od Xherdana Shaqiriho hľadal nabiehajúceho spoluhráča Marka Arnautovića, ale ten loptu podbehol a bude z toho iba kop od hosťujúcej brány.
     
    24
    Obliehanie pokutového územia Svätcov pokračuje, ale všetko sa to deje v dostatočnej vzdialenosti od bránky Southamptonu.
     
    25
    Hrnčiari dlho otáľajú s rozohrávkou a hostia sa pomaly začínajú vysúvať vyššie a čakajú na svoju šancu. Ak príde chyba v rozohrávke, tak Svätci nebudú čakať a budú sa drať do zakončenia.
     
    26
    Graziano Pellé padol po tom, ako ho Erik Pieters potkol, a tak hostia budú mať výhodu priameho kopu.
     
    28
    Center z priameho kopu hľadal hráčov v zelených dresoch, ale prvý pri lopte bol stopér domácich Ryan Shawcross, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    30
    Southampton dal gól!
    Defenzíva domácich zaspala a takéto chyby sa v najvyššej anglickej súťaži trestajú. GRAZIANO PELLÈ si vymenil loptu s Dušanom Tadićom, ktorý mu ju vrátil a Taliansky útočník obstrelil aj obrancov, ale aj brankára a lopta skončila v domácej bráne! Takéto nepokrytie dvoch útočných hrozieb vo vlastnom pokutovom území je obrovská chyba, ktorá bola potrestaná gólom. Svätci sa dostávajú do dvojgólového vedenia!
    30. Graziano Pellè (SOT) - 0:2
     
    31
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Bojan Krkić.
     
    32
    Xherdan Shaqiri mal zdravotné problémy so zadným stehenným svalom a musel predčasne skončiť v tomto stretnutí. Tento zápas sa pre Stoke City vyvíja tým najhorším smerom.
     
    33
    Hosťujúci Shane Long sa po niekoľkýkrát už prezentoval nedovoleným zákrokom a čoskoro mu to hlavný arbiter Lee Mason spočíta.
     
    34
    Obranná činnosť hostí je tvrdá a čistá. Svätci to mali veľmi dobre premyslené a teraz um už stačí iba udržať čisté konto a poprípade pridať ešte nejaký gól.
     
    35
    Hosťujúci Oriol Romeu sa odhodlal k tvrdej strele zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus nebol presný. Síce strela najprv rotovala k bráne, no potom už smerovala od nej a skončila na tribúne za domácou svätyňou.
     
    36
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval domáci Marko Arnautović, ktorý doslova prevalcoval Cuca Martinu. Hostia budú zahrávať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    37
    Center do ohňa bol odvrátený a Ibrahim Afellay sa okamžite vybral do protiútoku, ktorý však bol zastavený. Domáci ostávajú pri lopte, no už tomu bude chýbať moment prekvapenia.
     
    38
    Svätci sa vedia ubrániť takému polovičnému útočeniu Stoke City a potom vyraziť do smrteľného protiútoku. Zatiaľ sa im táto taktika vypláca a domáci si s ňom nevedia rady.
     
    39
    Lopta sa momentálne zdržiava v strede poľa na kopačkách domácich hráčov, ktorí sú doslova bezzubí.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    41
    Ibrahim Afellay poriadne prebrúsil Dušana Tadića, ktorý ostal ležať na zemi. Hlavný rozhodca to posúdil tak, že kartový trest neudelil.
     
    42
    Ani jedno z mužstiev sa už nikam nehrnie, aj keď dlhé centre z oboch strán môžu prekvapiť.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase sú 3 minúty!
     
    45+1
    Obrovská šanca Southamptonu! Dá sa toto vôbec zahodiť? Shane Long dostal výbornú prihrávku do behu a v dvojici spolu s Dušanom Tadićom sa rútili na osamoteného obrancu. Prišla prihrávka na kolegu, ktorý si zasekol padajúceho brankára aj obrancu a už mohol zasúvať do prázdnej brány, lenže loptu si ešte dvakrát posunul a ďalší dobiehajúci obranca mu ju zobral! Aby to ešte hostí nemrzelo!
     
    45+2
    Lopta sa pohybuje v strede poľa a už sa čaká iba na hvizd hlavného rozhodcu, ktorý sa už pozerá na svoje hodinky.
    45+2. Dušan Tadić (SOT)
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Southamptonu, ktorí vedú 2:0. O prvý zásah sa v 11.minúte postaral Taliansky útočník Graziano Pellé a druhý gól pridal v 30.minúte ten istý hráč po peknej strele k ľavej žrdi. Domáci majú loptu viac na svojich kopačkách, no nevedia sa presadiť, čo vedia využiť hostia, ktorí často vyrážajú do rýchlych protiútokov. Podarí sa hosťom udržať priaznivý výsledok alebo sa domáci zobudia a uvidíme ešte drámu? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 17:03.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 61% – 39%
    Strely (celkom): 6-5
    Strely (na bránu): 0-4
    Rohové kopy: 0-2
    Fauly: 6-5
    Žlté karty: 0-0
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Prvý náznak šance ostal pri náznaku, pretože center Erika Pietersa nikoho nenašiel a skončil mimo brány za bránkovou čiarou. Nasledovať bude kop od Forsterovej brány.
     
    47
    Jordy Clasie (Southampton) poriadne prebrúsil protihráča pri postrannej čiare a toto už muselo byť ocenené kartovým trestom.
     
    48
    Hostia sa nikam neponáhľajú, ťahajú čas a budú chcieť toto stretnutie doviesť do úspešného konca.
     
    49
    Bojan Krkić sa chcel predrať dopredu cez ľavú stranu, ale výborne zasiahol Virgil van Dijk, ktorý ho telom odstavil od lopty a založil protiútok.
     
    50
    Svätci sa snažia podržať loptu na svojich kopačkách čo najdlhšie a nechať súpera behať bez nej. Do týchto chvíľ sa im to celkom darí.
     
    51
    Hosťujúci Dušan Tadić hľadal centrom zľava svojich spoluhráčov v pokutovom území, ale našiel iba rukavice brankára Jacka Butlanda.
     
    52
    Stoke City FC dalo gól!
    Tak toto bol gól doslova z ničoho, ale pre domácich má veľkú cenu. Ibrahim Afellay dostal prihrávku na hranicu vápna na ľavej strane a centrom hľadal pred bránou niekoho zo svojich spoluhráčov. Výborne si tam nabehol MARKO ARNAUTOVIĆ, ktorý prvým dotykom zavesil pod brvno a nedal brankárovi Fraserovi Forsterovi žiadnu šancu na úspešný zákrok! Je znížené a ešte z toho bude dráma!
    52. Marko Arnautović (STK) - 1:2
     
    54
    Kontaktný zásah určite pozdvihne domácich, ktorí budú nabudení k vyrovnaniu. Už aj začínajú preberať iniciatívu nad stretnutím a hostia sa budú musieť brániť.
     
    55
    Erik Pieters (Stoke City) pri postrannej čiare riadne prebrúsil protihráča a zaslúžene videl kartu žltej farby.
     
    56
    Hosťujúci Graziano Pellé vyskúšal svoje šťastie strelou z dobrých 30 metrov. Lopta rýchlo padala, ale nemierila medzi tri žrde domácej brány. Kop od brány.
     
    57
    Strelecky to skúsili aj domáci. Bol to konkrétne Geoff Cameron, ale jeho pokus nebol vôbec presný. Loptu do hry pošle brankár Forster.
     
    58
    Šanca domácich! Hrčiari zatlačili svojho súpera, na ľavej strane sa k lopte dostal Marko Arnautović, ale jeho tvrdú strelu brankár hostí Fraser Forster vyrazil!
    58. Marko Arnautović (STK)
     
    60
    Už máme za sebou hodinu hry a ešte to môže byť zaujímavé. Rozdiel je iba o jeden gól a ani jedno z mužstiev nesmie poľaviť. Obe mužstvá začínajú pridávať a tempo hry sa neustále zvyšuje.
     
    61
    Shane Long sa predral dopredu cez pravú stranu a pokúsil sa aj o center, ale jeho prihrávku zblokoval Erik Pieters. Bude z toho iba vhadzovanie pre Southampton.
     
    62
    Domáci kapitán Ryan Shawcross veľmi nešikovne odvrátil center do pokutového územia svojho tímu, a tak uvidíme prvý rohový kop hostí.
     
    63
    Stoke City sa rútili do celkom dobrého protiútoku, lenže Marko Arnautović sa nesústredil na prihrávku, ktorú totálne zbabral a loptu doslova daroval brankárovi hostí Fraserovi Forsterovi, ktorý ju bez problémov chytil a rozohral.
     
    64
    Hrnčiari začínajú podkurovať a hostia budú musieť byť pozorní. Čoraz viac sa domáce esá dostávajú k strelám, ktorými je brankár Fraser Forster zamestnávaný.
     
    65
    Ibrahim Afellay skúsil svoje štastie z veľkej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus bol nepresný. Kop od brány.
     
    66
    Obrovská šanca Stoke City! Mame Diouf dostal loptu na hranicu bieleho bodu z pravej strany a nebol nikým krytý. Dlho mu trvalo spracovanie a strela, k čomu sa napokon aj dostal, ale stopér hostí Virgil van Dijk sa stihol hodiť do jeho pokusu, ktorý vytesnil mimo priestor troch žrdí!
    66. Ibrahim Afellay (STK)
     
    67
    Giannelli Imbula dostal prihrávku od spoluhráča a zrazu sa už ocitol v pokutovom území súpera, ale lopta mu od nohy odskočila a skončila mimo brány za bránkovou čiarou.
     
    68
    Manažér hostí Ronald Koeman chystá striedanie a do hry sa čoskoro dostane James Ward-Prowse. Čaká sa už iba na to, kedy sa hra preruší.
     
    69
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza James Ward-Prowse.
     
    71
    Do konca stretnutia ostáva približne 20 minút. Podarí sa niektorému z tímov ešte streliť gól alebo sa Svätci budú tešiť z tesného víťazstva?
     
    72
    Hlavný arbiter Lee Mason teraz pustil hneď niekoľko tvrdých stretol v strede poľa, čo sa nepáči divákom na Britannia Stadium, ktorí pískaním a bučaním dávajú najavo svoju nespokojnosť.
     
    73
    Agilný Ibrahim Afellay teraz centrom hľadal niekoho v pokutovom území, ale obaja jeho spoluhráči išli na prednú tyč, zatiaľ čo lopta na zadnú žrď, kde sa nikto nenachádzal.
     
    74
    Hosťujúci Dušan Tadić padol po súboji s brankárom Jackom Butlandom a dožadoval sa penalty, ale hlavný rozhodca bol blízko a rozhodol správne. Pokutový kop nenariadil a prikrášlený pád hosťujúceho hráča zachytili aj kamery.
    74. Dušan Tadić (SOT)
     
    75
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Sadio Mané.
     
    76
    Čerstvý muž Sadio Mané dostal poriadnu bombu loptou do hlavy a ostáva ležať na zemi. Ošetrenie nebude potrebné, pretože už sa zdvíha z hracej plochy, no muselo to veľmi bolieť.
     
    77
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Peter Crouch.
     
    78
    Hostia budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Pri lopte je hneď niekoľko hráčov, ale exekútor bude pravdepodobne James Ward-Prowse.
     
    79
    Exekútorom bol skutočne James Ward-Prowse, ktorý sa poriadne oprel do tejto strely, ale jeho pokus nebol presný. Loptu do hry pošle brankár Jack Butland.
     
    80
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Matt Targett, prichádza Maja Jošida.
     
    82
    Na hracej ploche už je aj Peter Crouch, ktorého výšku budú chcieť využiť domáci najmä v pokutovom území a budú sa na neho spoliehať, že nejaký ten súboj vyhrá a zakončí útočnú akciu gólom. Čochvíľa môžme očakávať vysoké centre do vápna hostí.
     
    83
    Už sa to aj začalo. Začal s tým Geoff Cameron, ale nikoho nenašiel a Graziano Pellé sa rútil do protiútoku. Nedovolene ho k zemi poslal Ryan Shawcross, ktorý prerušil akciu a odvrátil hroziace nebezpečenstvo.
     
    84
    Nepresností z domácej strany začína pribúdať a aj obrana je oveľa viac otvorená. To môže byť voda na mlyn pre hostí, ktorí sa budú hrnúť do týchto príležitostí.
     
    85
    Domáci Philipp Wollscheid sa prezentoval faulom na Shanea Longa, ktorý po súboji s ním spadol na zem a vypýtal si priamy kop. Ten sa bude zahrávať z veľmi dobrej pozície a prípadným gólom padne definitíva o zisku troch bodov.
     
    86
    Krásna strela do brvna! Tak teraz chýbalo naozaj veľmi málo. Exekútor priameho kopu James Ward-Prowse pravačkou nastrelil brvno domácej brány a následne obrancovia loptu odpratali na rohový kop!
     
    87
    Hosťujúci Steven Davis sa predieral dopredu cez pravú stranu, ale výborne zasiahol Philipp Wollscheid, ktorý prerušil akciu a daroval Southamptonu výhodu vhadzovania.
     
    89
    Dostávame sa do posledných minút tohto stretnutia. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
    89. James Ward-Prowse (SOT)
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 5 minúty!
     
    90+1
    Červená karta pre Sadia Maného (Southampton)! Hosťujúci hráč si vyšliapol v súboji veľmi nebezpečne, keď úmyselne lakťom zasiahol protihráča a predčasne putuje pod sprchy. Tak žeby sa domácim ešte podarilo vyrovnať?
    90+1. Sadio Mané (SOT)
     
    90+2
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Erik Pieters, prichádza Jonathan Walters.
     
    90+3
    Steven Davis (Southampton) dostal žltú kartu za faul v strede poľa a domáci ešte pošlú center do ohňa.
     
    90+4
    Do pokutového územia hostí neustále lietajú centre, s ktorými si obrana hostí zatiaľ dokáže poradiť. Tlak Hrnčiarov vrcholí!
     
    90+5
    Lopta sa v posledným minútach nachádza prevažne v strede poľa a vyzerá to, že Southampton to pravdepodobne zvládne.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Southamptonu, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:1. Za hostí sa dvakrát presadil Graziano Pellé a za domácich skóroval Marko Arnautović. Hrnčiari sa po zápase nachádzajú na 9.mieste, Svätci na 7.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný deň. (17:55:46)

    Marek Farkaš

    Góly: 52. Arnautović – 11. Pellè, 30. Pellè

    Karty:   55. Pieters (STK) – 47. Clasie (SOT), 90+3. S. Davis (SOT)   90+1. Mané (SOT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:12.
    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross, Wollscheid, Pieters (90+2. Walters) – Whelan (77. Crouch), Imbula Wanga – Shaqiri (31. Krkić), Afellay, Arnautović – Diouf.
    Náhradníci: Haugaard – Muniesa, Ireland, Joselu, Walters, Crouch, Krkić.

    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Targett (80. Jošida), Bertrand – S. Davis, Clasie (69. Ward-Prowse), Romeu – Long, Pellè, Tadić (75. Mané).
    Náhradníci: Stekelenburg – Soares, Jošida, Mané, Ward-Prowse, Reed, Juanmi.

    Rozhodca: Lee Mason – Andy Garratt, Richard West – Anthony Taylor