Genk – Brugge 3:2 (kon.) | Anderlecht – Liége 3:3 (kon.) | Charleroi – Waasland-Beveren 2:3 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
3:3 (1:2)
Standard Liége
cz Nedeľa 28.02.2016, 18:00Belgická Jupiler Pro League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
    74. Dude LUKEBAKIO - 3:3
     
    74
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Krásný zápas má své další pokračování, neboť Anderlecht srovnává na 3:3! RSC mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal Steven Defour. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně střídajícího DUDE LUKEBAKIA, který se prosazuje po třech minutách na hřišti!
    66. Edmilson JUNIOR - 2:3
     
    66
    Standard právě vstřelil branku!
    A hostující Standard se opět dostává do vedení, a přibližuje se dnešnímu vítězství! Lutych se dostal velmi rychle na útočnou polovinu, a Badibanga našel na levém křídle EDMILSONA JUNIORA. Brazilský křídelník si navedl míč do středu, a jeho následnou ránu ještě tečoval Mbodji, a míč skončil v síti!
    55. Stefano OKAKA - 2:2
     
    55
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácímu celku vyšel vstup do druhého poločasu, a po deseti minutách zde máme vyrovnávací branku! Z rohového kopu ještě RSC neudeřilo, následně se však dostal míč na levou stranu, odkud odcentroval Defour. Jeho přesný centr našel hlavu STEFANA OKAKY, který poslal svou hlavičku mezi tři tyč, a Valdés nestihl zasáhnout!
    31. Miloš KOSANOVIĆ - 1:2
     
    31
    Standard právě vstřelil branku!
    Ale teď už se hostující tým může radovat z vedoucí branky, kterou otáčí skóre dnešního zápasu. Aktivní Lutych vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Dossevi. Jeho krásný centr našel ve středu vápna zcela volného MILOŠE KOSANOVIĆE, který poslal míč z voleje přesně k tyči, a nedal Protovi šanci!
    16. Ivan SANTINI - 1:1
     
    16
    Standard právě vstřelil branku!
    Pozor, Lutych hned za dvě minuty srovnává stav, a velmi rychle odpovídá na branku Suáreze! Centr z pravé strany přilétl na nohu Edmilsona, který si míč velmi dobře zpracoval, nicméně vystřelil mimo. Stoper Mbodji však situaci nezvládl, a při odkopu poslal míč přesně do prostoru, kde se nacházel IVAN SANTINI, a tomu stačilo poslat míč do odkryté branky!
    14. Matías SUÁREZ - 1:0
     
    14
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Teď už to však domácím vyšlo, a favorit dnešního utkání se dostává do vedení! Lutych měl k dispozici rohový kop, nicméně ten vůbec nezvládl, a po velké chybě Faie šel Anderlecht do přečíslení. Okaka roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel MATÍAS SUÁREZ, a ten si v zakončení dokázal poradit!

    Jan Havlovic

    Góly: 14. Suárez, 55. Okaka, 74. Lukebakio – 16. Santini, 31. Kosanović, 66. Edmilson Junior

    Karty:   38. Deschacht (AND), 54. Mbodji (AND), 77. Defour (AND) – 54. Valdés (STA), 62. Edmilson (STA), 73. Fai (STA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:5.
    R.S.C. Anderlecht: Proto – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (71. Lukebakio) – Defour, Badji (71. Tielemans) – Suárez, Đuričić (84. Sylla), Acheampong – Okaka
    Náhradníci: Nuytinck, Idrissa Sylla, Tielemans, Dendoncker, Roef, Lukebakio, Ezekiel

    Standard Liége: Valdés – Fai, Scholz, Kosanović, Fiore – Enoh (82. Dompé), Trebel – Dossevi, Badibanga (71. Brüls), Edmilson Junior – Santini (76. Tetteh)
    Náhradníci: Maniatis, Dompé, Tetten, Brüls, Andrade, Hubert, Arslanagic

    Rozhodca: Bart Vertenten – Vanyzere, Nijssen (vš. Belgie)