Slovensko OT – Slovinsko 5:3 (kon.)
koniec
Slovenský olympijský tím
5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Slovinsko
Sobota 13.02.2016, 12:30Euro Ice Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu..
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného zápasu Olympijského tímu Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge.

    Naši chlapci vstúpili do turnaja v rakúskom Innsbrucku úspešne a po góloch Kudrnu a Galamboša zdolali Francúzov, ktorí v tomto ročníku medzinárodnej previerky dodnes nevyhrali ani jeden duel. V druhom zápase sa už našim chlapcom nedarilo tak dobre a po jedinom góle Gašparoviča prehrali s domácimi 1:3. V zápase proti Francúzsku bol v bránke Baroš, proti Rakúsku chytal Patrik Rybár.

    Doterajšie výsledky Slovenska:
    Olympijský tím SR – Francúzsko 2:1
    Rakúsko – Olympijský tím SR 3:1

    Doterajšie výsledky Slovinska:
    Rakúsko – Slovinsko 2:6
    Slovinsko – Francúzsko 4:3

    Tabuľka pred záverečným dňom:
    1. Slovinsko – 2 zápasy, 6 bodov (10:5)
    2. Olympijský tím SR – 2 zápasy, 3 body (3:4)
    3. Rakúsko – 2 zápasy, 3 body (5:7)
    4. Francúzsko – 2 zápasy, 0 bodov (4:6)
     
    Úvodné zostavy:

    Slovenský olympijský tím: Baroš (Rybár) – Štajnoch, Kozák, Kubka, Rosandič, Hatala, Deyl, Rehák, Holenda – Majdan, Zigo, Puliš – Macík, Paukovček, R. Rapáš – B. Rapáč, Kudrna, Gašparovič – Tibenský, Galamboš, Stupka

    Slovinsko: Gračnar (Pintarič) – Tavzelj, Selan, Pretnar, Pešut, Ograjensek, Hebar, Music, Logar, Pance, Koblar, Vidmar, Milovanovič, Sabolič, Kovačevič, Verlič, Pem.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:58
    Slovninsko sa bude hneď v úvodnej minúte stretnutia brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so dvihnutou hokejkou Robert Sabolič.
     
    01:36
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Naši chlapci využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to RADOSLAV MACÍK. Asistencie: Richard Rapáč, Lukáš Paukovček.
     
    02:04
    Vážení čitatelia, z tohto zápasu rakúska strana nevyrába priamy video prenos, preto vám prinesieme iba informácie o vylúčeniach a góloch. Ďakujeme za porozumenie.
     
    03:15
    Brániť sa budú aj naši reprezentanti! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Juraj Majdan.
     
    04:37
    Slovinsko dalo gól!
    Svoju prvú presilovku v zápase využívajú aj Slovinci. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal MIHA VERLIČ. Asistencie: Luka Vidmar, Jakob Milovanovič.
     
    06:44
    Na oboch stranách teda máme po jednej využitej početnej výhode a duel sa začína v podstate od začiatku. Pevne veríme, že sa našim reprezentantom opätovne podarí ujať sa vedenia.
     
    10:01
    Prvá tretina sa preklenula do svojej druhej polovice, stav je po dvoch góloch stále nerozhodný.
     
    12:12
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Opäť sa ujímame vedenia! Tentokrát proti plnému počtu hráčov súpera skóroval LUKÁŠ PAUKOVČEK. Asistencie si pripisujú Branislav Kubka a Mislav Rosandič.
     
    13:05
    Slováci sa druhýkrát v zápase ujali vedenia a sú vo veľkej psychickej výhode. Slovinci musia opäť doháňať tesnú jednogólovú stratu.
     
    15:07
    Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Klemen Pretnar.
     
    16:07
    Polovica našej početnej výhody je minulosťou, ale na druhý presný zásah v slovenskej presilovke stále iba čakáme. Hostia v bránke s Gračnarom sa zatiaľ dobre bránia a tretíkrát neinkasujú.
     
    17:03
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Slováci napokon potrestali aj druhé vylpčenie súpera a vedú už o dva góly! Do štatistík sa ako úspešný strelec zapísal VÁCLAV STUPKA. Asistencie: Matúš Holenda, Jozef Tibenský.
     
    17:03
    Slovinci teda hrajú v plnom počte, zatiaľ neubránili ani jediné oslabenie.
     
    18:19
    Slovensko si zahrá ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu smeruje opäť Klemen Pretnar, tentokrát inkasuje dvojminútový trest za držanie.
     
    19:06
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyovná! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou aj Branislav Rapáč.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Slovenský tréner Peter Oremus môže byť zatiaľ s výsledkom spokojný, naši chlapci totiž po dvoch presilovkových góloch a jednom presnom zásahu proti plnému počtu hráčov súpera vyhrávajú 3:1. O naše góly sa postupne postarali Macík, Paukovček a Stupka, na opačnej strane sa v presilovke presadil iba Verlič.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá perióda sa začala. Tú prvú gólovo vyhralo Slovensko, ale z pohľadu streleckých pokusov boli aktívnejší Slovinci a v tejto štatistike vyhrali 13:7.
     
    20:19
    Vylúčenie Slovinca Pretnara je minulosťou, naši súperi si zahrajú skrátenú presilovku.
     
    21:06
    Slováci sa však takisto dokázali ubrániť a Branislav Rapáč je už späť na ľadovej ploche. Pokračujeme v plnom počte hráčov na oboch stranách.
     
    22:43
    Budeme hrať ďalšiu presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Slovinec Miha Logar, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    23:43
    Polovica presilovky Slovenska je minulosťou, ale naši chlapci zatiaľ túto početnú výhodu využiť nedokázali. Iba pripomeňme, že dve z troch gólov sme dnes vsietili práve počas vylúčenia súpera.
     
    24:43
    Slovinci Logarove vylúčenie zvládli a neinkasovali počas neho. Naši súperi tak stále budú musieť doháňať dvojgólovú stratu.
     
    25:05
    Slovenský olympijský tím dáva gól!
    Naši chlapci presilovku nevyužili, ale skórujú tesne po jej skončení! Svojím druhým gólom v tomto zápase sa o to postaral VÁCLAV STUPKA. Asistencie: Jozef Tibenský, Denis Rehák.
    Slovenský tím pred začiatkom zápasu

    Ideme na to! Držte nám palce!

    Posted by Slovak Ice Hockey Federation on Saturday, 13 February 2016
     
    30:00
    Prvá polovica strednej tretiny je minulosťou. Zápas sa pre zverencov trénera Petra Oremusa vyvíja veľmi dobre, naši reprezentanti majú na sovjom konte už trojgólové vedenie.
     
    33:35
    V Rakúsku sa skóre stále nemení, ale nám to vadiť rozhodne nemusí. Trojgólový náskok je veľmi sľubný, Slovincom sa ho zmazať podarí pravdepodobne iba veľmi ťažko.
     
    36:54
    Slovinsko dalo gól!
    Slovincom sa napokon predsa len podarilo znížiť na rozdiel dvoch presných zásahov. Postaral sa o to KEN OGRAJENSEK. Asistencia: Robert Sabolič.
     
    38:37
    Slovinsko dalo gól!
    Slovnci skórujú opäť a náš náskok je už iba jednogólový! Do štatistík sa ako úspenšý strelec zapísal aj NIK PEM. Asistencia: Gregor Koblar.
     
    39:00
    Záver tretiny teda patrí slovinským reprezentantom. Slovensko urobí všetko pre to, aby už neinkasovalo. Pred nami je posledná minúta pred prestávkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Slovensko v nej najskôr zvýšilo svoj náskok na 4:1, ale v samom závere dvadsaťminútovky sme dvakrát inkasovali a strata Slovincov je už iba jednogólová.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    V druhej tretine boli strelecky aktívnejší naši hokejisti, Slovensko túto štatistiku vyhralo 15:9. Celkový pomer striel je zatiaľ 22:22.
     
    43:22
    Slovensko sa bude v úvode tretej tretiny brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Václav Stupka.
     
    44:22
    Prvá polovica nášho oslabenia je minulosťou, ale Baroš zatiaľ neinkasoval. Pred nami je ešte jedna minúta v početnej nevýhode.
     
    45:22
    Stupka už korčuľuje späť na hraciu plochu, Slovensko sa dokázalo ubrániť a Slovincom vyrovnať nedovolilo.
     
    50:08
    ÚvÚodná desaťminútovka tretej tretiny je minulosťou. Naši chlapci stále vyhrávajú najtesnejším jednogólovým rozdielom.
     
    54:58
    Slovenský olympijský tím dáva gól! Zvyšujeme svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov! Postaral sa o to ANDREJ KUDRNA. Asistencia: Radoslav Macík.
     
    57:01
    Pred nami sú záverečné tri minúty riadnej hracej doby tohto zápasu. Všetko nasvedčuje tomu, že Olympijský tím Slovenska sa s turnajom rozlúči víťazne.
     
    59:02
    Začala sa posledná minúta tohto zápasu. Slovensko vyhráva o dva góly.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, zverenci trénera Petra Oremusa sa s rakúskym turnajom rozlúčili víťazstvom 5:3. (14:43:28)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Macík (Rapáč, Paukovček), 13. Paukovček (Kubka, Rosandič), 18. Stupka (Holenda, Tibenský), 26. Stupka (Tibenský, Rehák), 55. Kudrna (Macík) – 5. Verlič (Vidmar, Milovanovič), 37. Ograjensek (Sabolič), 39. Pem (Koblar)


    Slovenský olympijský tím: Baroš (Rybár) – Štajnoch, Kozák, Kubka, Rosandič, Hatala, Deyl, Rehák, Holenda – Majdan, Zigo, Puliš – Macík, Paukovček, R. Rapáš – B. Rapáč, Kudrna, Gašparovič – Tibenský, Galamboš, Stupka
    Slovinsko: Gračnar (Pintarič) – Tavzelj, Selan, Pretnar, Pešut, Ograjensek, Hebar, Music, Logar, Pance, Koblar, Vidmar, Milovanovič, Sabolič, Kovačevič, Verlič, Pem