Chievo – Juventus 0:4 (kon.) | Neapol – Empoli 5:1 (kon.) | CFC Janov – Fiorentina 0:0 (kon.)
Turín – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Udinese – Lazio 0:0 (kon.) | Bologna – Sampdoria 3:2 (kon.)
AC Miláno – Inter 3:0 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
0:0 (0:0)
Lazio Rím
cz Nedeľa 31.01.2016, 15:00 • Stadio Friuli, Udine • Talianska Seria A • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Sergej Milinković-Savić (S. S. Lazio).
     
    85
    Poměr sil na trávníku se vyrovná, po krátké diskuzi s rozhodčím červenou kartu z neznámých důvodů dostal Alessandro Matri, který si nejspíše neodpustil nějaké zbytečné slovní výlevy vůči arbitru Celimu.
     
    75
    Miroslav Klose se skutečně dostane do hry, na trávníku nahradí dnes nikterak výrazného Parola.
     
    69
    Poslední střídání na straně domácího celku, hřiště za potlesku z ochozů stadionu opouští Kuzmanović, místo nějž si zahraje Bruno Fernandes.
     
    66
    Ani další obléhání Římanům nevyšlo, do protiakce se vydal Badu, byl však zastaven faulujícím Cataldim, který od hlavního sudího vidí žlutou kartu.
     
    60
    Další střídání na straně Udinese, utkání končí pro Guilhermeho, na jehož místo nastupuje Francesco Lodi.
     
    59
    Dobrá rána! Candrevův centr obrana Zeber odvrátila pouze k volnému Catildimu, jenž se nijak nerozpakoval a okamžitě vypálil, ovšem jeho přízemnímu pokusu mířenému k levé tyči scházely centimetry!
     
    54
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Alexis Zapata, přichází Thomas Heurtaux.
     
    51
    V důrazné hře se pokračuje i v druhé půli. Prvním hráčem, který je za počínání odměněn žlutou kartou, se stává Marco Parolo.
     
    45
    Už to mohlo být 1:0 pro Lazio! Další povedený centr ze svého arzenálu vytáhl Candreva, který na zadní tyči našel Cataldiho, jenž zachoval chladnou hlavu a míč přiťukl pro Konka, ten sice vypálil nebezpečně, ovšem svůj cíl o kousek minul!
     
    44
    Je to jasné, Đorđević nebude schopen pokračovat, a Stefano Piolo je tak nucen sáhnout už ke druhému vynucenému střídání během úvodních pětačtyřiceti minut. Srbského útočníka nahrazuje zkušený Alessandro Matri.
    42. Červená karta po 2. žluté
     
    42
    Tak pozor, to je výrazná komplikace pro Udinese! Druhou žlutou a následně tedy červenou kartu dostává kapitán Danilo, který nevybíravě fauloval Đorđeviće, tady není o čem diskutovat.
     
    39
    Tohle zavánělo gólem! Po pravé straně se až do šestnáctky prodral Candreva, jehož přízemní centr Karnezis vyrazil pouze k Đorđevićovi, tomu ale v zakončení před poloprázdnou svatyní zabránil na hranici pravidel hrající Piris!
     
    37
    Wague svůj skluz nenačasoval vůbec ideálně a sestřelil Keitu – jasná žlutá karta. Následovat bude volný přímý kop Lazia z nadějně vypadající pozice.
     
    33
    Dobře to Zebry sehrály! Tento centr se Guilhermemu opravdu povedl, balón totiž doputoval až k na zadní tyči si naskakujícímu Waguemu, jenž jej hlavou usměrnil těsně vedle branky!
     
    31
    Oba aktéři předchozí situace, tedy Danilo a Đorđević, byli pozvání k hlavnímu sudímu na kobereček a inkasovali žlutý kartónek.
     
    29
    Domácím hráčům lehce tečou nervy, za faul a následné zcela zbytečné připomínky na adresu hlavního sudího kartu vidí Théréau.
    27.
     
    27
    No vida, asi jsem to přivolal, protože domácí dokázali dopravit míč do sítě! Jenže kvůli jasnému ofsajdu, v němž stál nahrávající Edenilson, gól jednoznačně nemůže platit, a radost hráčů Udinese tak velmi rychle končí.
     
    8
    Pozor, na zemi zůstává ležet Milan Biševac. Hostující stoper, zdá se, nebude moci pokračovat a Římané jsou ihned v úvodu nuceni střídat, místo srbského obránce nastupuje Maurício.

    Vojtěch Tůma

    Góly:

    Karty:   29. Théréau (UDI), 31. Danilo (UDI), 37. Wague (UDI) – 31. Đorđević (LAZ), 51. Parolo (LAZ), 66. Cataldi (LAZ), 90+4. Milinković-Savić (LAZ)   42. Danilo (UDI)   85. Matri (LAZ)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 8:19.
    Udinese Calcio: Karnezis – Wague, Danilo (C), Piris – Edenilson, Badu, Kuzmanović (69. Fernandes), Guilherme (60. Lodi), Adnan – Théréau, A. Zapata (54. Heurtaux).
    Náhradníci: Meret – Romo, Felipe, Coppolaro, Heurtaux, Fernandes, Lodi, Widmer, Kone, Di Natale, Perica, Armero.

    Lazio Rím: Berisha – Basta, Biševac (8. Maurício), Hoedt, Konko – Milinković-Savić, Cataldi, Parolo (75. Klose) – Candreva (C), Đorđević (44. Matri), Beldé.
    Náhradníci: Marchetti, Guerrieri – Patric, Gentiletti, Maurício, S. Mauri, Anderson, Onazi, Klose, Matri.

    Rozhodca: Domenico Celi – Lorenzo Manganelli, Alberto Tegoni