Chievo – Juventus 0:4 (kon.) | Neapol – Empoli 5:1 (kon.) | CFC Janov – Fiorentina 0:0 (kon.)
Turín – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Udinese – Lazio 0:0 (kon.) | Bologna – Sampdoria 3:2 (kon.)
AC Miláno – Inter 3:0 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Empoli FC
cz Nedeľa 31.01.2016, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 22. kolo
Predzápasové kurzy
    88. José María Callejón - 5:1
     
    88
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí si zápas již užívají, a bezmocnému soupeři přidávají pátý úder! Na levé straně si udělal prostor Dries Mertens, který poslal před obránce centr do vápna. Míč doputoval až k noze JOSÉ CALLEJÓNA, jehož střela mířila přesně k tyči, a Skorupski nedokázal míč vyrazit!
    83. José María Callejón - 4:1
     
    83
    Neapol právě vstřelila branku!
    A Neapol se v závěru dočkává čtvrté branky, a o vítězi dnešního utkání je již definitivně rozhodnuto! Dries Mertens se dokázal na levé straně krásně obtočit kolem spoluhráčů, a následným parádním centrem našel na zadní tyči JOSÉ CALLEJÓNA. Španělský křídelník nebyl nikým hlídán, a v pohodě zakončil!
    51. Michele CAMPORESE - 3:1
     
    51
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned na začátku druhého poločasu dostává do dvoubrankového vedení, a výrazně se přibližuje k dnešímu vítězství! Na pravé straně se krásně otevřel prostor pro Callejóna, jehož následný centr by zřejmě skončil v náruči Skorupskiho. Míč si však srazil do vlastní sítě MICHELE CAMPORESE!
    37. Lorenzo INSIGNE - 2:1
     
    37
    Neapol právě vstřelila branku!
    A Neapol potvrzuje svou parádní formu v letošní sezóně, a během necelých desíti minut otáčí skóre dnešního utkání! K exekuci standardní situace se postavil LORENZO INSIGNE, který to kopl parádně, a na jeho střelu Skorupski nedosáhl!
    33. Gonzalo HIGUAÍN - 1:1
     
    33
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to je blesková odpověď domácích borců, kteří za pět minut srovnávají na 1:1! Na levou stranu dostal míč Lorenzo Insigne, který překrásným centrem našel ve vápně zcela osamoceného GONZALA HIGUAÍNA, ten lehce lízl míč hlavou, a Skorupski byl bez šance!
    28. Leandro Daniel Paredes - 0:1
     
    28
    Empoli právě vstřelilo branku! A z následné standardní situaci jde také hostující celek do překvapivého vedení! Neapol tak má po necelé půl hodině hry problém, a bude muset být na útočné polovině ještě více aktivnější ... Mário Rui přiklepl míč do běhu pro LEANDRA PAREDESE, jehož ránu tečoval někdo z domácích hráčů, a Pepe Reina neměl šanci reagovat na změnu dráhy letu míče!

    Jan Havlovic

    Góly: 33. Higuaín (L. Insigne), 37. L. Insigne, 51. Camporese (vla.), 83. Callejón (D. Mertens), 88. Callejón (D. Mertens) – 28. Paredes

    Karty:   34. Reina (NEA), 39. Hysaj (NEA), 45. Allan (NEA) – 36. Zieliński (EMP), 50. Tonelli (EMP), 79. Marcel Büchel (EMP)


    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:3.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) (86. David López) – Callejón, Higuaín (72. Gabbiadini), L. Insigne (75. D. Mertens).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah, Luperto.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Tonelli, Camporese, Rui – Zieliński, Paredes, Croce (82. Krunić) – Saponara (58. Marcel Büchel) – Pucciarelli, Maccarone (C) (68. Mčedlidze).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Bittante, Mčedlidze, Maiello, El Hadji, Piu, Ćosić, Krunić, Livaja, Marcel Büchel.

    Rozhodca: Davide Massa – Vuoto, Marrazzo (vš. Itálie)