Chabarovsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzneck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhreb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Togliatti – Jaroslavľ 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Helsinki 2:1 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 29.01.2016, 13:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prvého duelu zo štvorzápasového tripu hráčov Slovana Bratislava za geograficky najvzdialenejšími súpermi.

    Slovanistov čaká zápas po deviatich dňoch, počas ktorých sa pre ME v krasokorčuľovaní prebiehajúce na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na väčšinu času presťahovali do Popradu. Tam absolvovali spoločné sústredenie, v rámci ktorého došlo podľa slov trénera Říhu k potrebnej fyzickej i psychickej regenerácii, k utuženiu partie a v neposlednom rade aj k natrénovaniu dôležitých herných činností, čo by malo hráčom bratislavského veľkoklubu pomôcť pri záverečnom boji o play-off KHL v sezóne 2015/2016.

    Vyhliadky Slovana smerom k postupu do vyraďovacej časti súťaže právom pôsobia optimisticky. Jediný zástupca Slovenska v elitnej európskej nadnárodnej súťaži v tomto kalendárnom roku vyhral päť zo siedmich zápasov a celkovo má na svojom konte už 79 bodov. V tabuľke západnej konferencie mu patrí ôsma priečka, pričom pred deviatym Medveščakom Záhreb má náskok 5 bodov i jeden zápas k dobru. Slovanistov čaká do konca základnej časti prebiehajúcej sezóny ešte sedem duelov, z nich jeden odohrajú na domácom klzisku (v pondelok 8.2.2016 o 19:00 proti Dinamu Riga).

    Dnešným súperom hráčov bratislavského Slovana bude Metallurg Novokuzneck sídliaci v meste Novokuzneck v Kemerovskej oblasti na Sibíri v Rusku. Geograficky veľmi vzdialený súper Bratislavčanov sa aktuálne nachádza až na poslednej 14. pozícii v tabuľke východnej konferencie, pričom na svojom konte má iba 46 bodov, čo je o 14 bodov menej ako má predposledný Amur Chabarovsk.

    Hráči Novokuznecku aktuálne nie sú v dobrej forme a prehrali posledné štyri zápasy v rade. Nepriaznivú bilanciu majú z tohto ročníka aj so Slovanom, pretože ešte v závere augusta na bratislavskom ľade v doposiaľ jedinom tohtosezónnom vzájomnom zápase prehrali vysoko 0:6.

    Bratislavčania sú teda považovaní za papierového favorita a na základe predpokladov by duel o dôležité body mali zvládnuť. Na ich triumf vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba približne 1.9, zatiaľ čo na výhru domáceho Novokuznecku je to až 3.2.

    Slovanisti svoj zápas v aréne s názvom Kuznetskie Sport Palace začnú v piatok 29.1.2016 o 13:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a z duelu vám určite neunikne nič podstatné.

    HC SLOVAN Bratislava pristál po takmer šiestich hodinách letu v Novokuznecku. V čase príletu ukazoval teplomer – 19 stupňov Celzia. #VerniSlovanu

    Posted by HC SLOVAN Bratislava on Friday, 29 January 2016
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Novokuzneck: Poďapoľskij (Jevstafjev) – Kuklev, Ljamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov – Lebedev (A), Zemčenko, Plotnikov – Kaprizov, Polščuk (A), Komaristij – Kousal, Romanov (C), Jerdakov – Mitrjakov, Semjonov, Makarenko

    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Sersen (A), Kundrátek, Starosta, Švarný, Mihálik, Luža, Šiška, Rosandič – Nedorost (A), Viedenský, Kašpar – Šťastný, Tičar, Jeglič – Bartovič, Surový (C), Miklík – Nagy, Lušňák, Skalický

    Rozhodca: Komarov, Safjulov – Koršak, Černyšev.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a duel sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v červených dresoch, Slovan bude hrať v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Nedorost prvé buly nevyhral a do útoku sa mohli pustiť domáci hokejisti. Tým to ale zďaleka nevyšlo, pretože puk iba nahodili za modrú čiaru.
     
    00:20
    Slovan si prevzal puk a presunul sa s ním do útočnej tretiny. Tam výbornú prácu urobil Nedorost, ktorý chcel pred bránku prihrávať Kašparovi, ale táto prihrávka bola ideálne zrazená.
     
    01:27
    Domáci hokejisti sa až teraz dokázali presunúť do útoku. Výbornú prácu tam spravil Glebov, ktorý si puk vypýtal na modrú čiaru a prudko pálil, ale Brust sa prezentoval skvelým zákrokom lapačkou a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    01:55
    Slovanisti sa dokázali ubrániť aj po nasledujúcom buly. Hostia rýchlo rozohrali na Bartoviča, ktorý sa vrútil do útočnej tretiny a vyzeralo to, že bude mať veľa priestoru na zakončenie, ale napokon ho zadák Novokuznecku dostihol.
     
    02:43
    Prvú vyloženú šancu si na svoje konto pripisuje aj Slovan. Hostia potiahli protiútok cez Nagya, ktorý pred bránkou hľadal aj svojich spoluhráčov, ale tým puk ušiel.
     
    03:20
    Slovanisti ešte ostali v pásme. Skúšali to strelou z uhla, ktorá bola v podstate iba nahodením, a tak si Poďapoľskij s Nedorostovým pukom poradil.
     
    03:50
    Už od úvodného buly vidíme rýchlu a aktívnu hru z oboch strán. Slovan sa stále tlačí dopredu, ale domáci hokejisti sa zatiaľ pozorne bránia.
     
    04:41
    Novokuzneck skutočne nechce nič riskovať, gólman pre istotu pokryl aj Kundrátkove nahodenie od modrej čiary. Hra sa musí prerušiť.
     
    05:10
    Slovanisti súperia skutočne tlačia, ale gól stále neprichádza. Sersen teraz prihrávkou do medzikružia hľadal Miklíka, ale puk poskočil po rýchlej reakcii domácej defenzívy.
     
    06:17
    Pozor aj na opačnej polovici klziska! Skalický chcel puk vyviesť zo svojej obrany, ale trestuhodne ho stratil. Domáci nezaváhali, puk posunuli na pravú stranu Makarenkovi, ktorý z uhla ihneď pálil, ale Brust si poradil a priestor pri ľavej žrdi si pokryl.
     
    06:29
    Slovan teraz buly pred svojou bránkou vyhral a vzápätí sa dostal do vynikajúcej šance! Hostia rozohrali dlhým pasom zo svojej obrannej tretiny, puk dostal dopredu Nedorost, ktorý zoči-voči gólmanovi pálil pod brvno, ale Poďapoľskij sa prezentoval vynikajúcim zákrokom lapačkou.
    06:29 Vyložená šanca Nedorosta
     
    07:11
    Slovan sa bude musieť brániť. Prvýkrát v zápase je na dve minúty za podrazenie vylúčený Václav Nedorost.
     
    07:32
    Novokuzneck to od úvodu svojej početnej výhody vôbec nemyslí zle. Ljamkin sa pred bránku natlačil z pravej strany, skúšal to aj zakončením, ale Brust puk betónom vyrazil. Následne ešte pálil Zemčenko, ale Brust aj jeho pokus pokryl.
     
    08:15
    Slovan sa ale následne bráni veľmi dobre a puk už druhýkrát v oslabení vyhodil puk cez všetky čiary. Hostia môžu striedať.
     
    08:32
    Brust pomohol svojmu tímu s rozohrávkou a Bratislavčania opäť vyhodili. Domáci hokejisti musia začínať spoza Poďapoľskija.
     
    09:11
    Hostia hrajú už v pätici, ale stále sa budú musieť brániť, pretože domáci tím ostáva v útoku.
     
    09:58
    Slovanisti situáciu zvládli a hru rýchlo presunuli preč od Brusta. To sa im vyplatilo, pretože na opačnej polovici sa nedovoleným zákrokom previnil Ščukin a Novokuzneck sa bude musieť brániť.
     
    10:42
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia sa ihneď v úvode svojej prvej početnej výhody usadili v útočnej tretine a súpera poriadne zatlačili. Výsledkom tlaku bola prihrávka do medzikružia, kde bol úplne osamotený ANDREJ ŠŤASTNÝ a jeho prudká rana dobre zapadla medzi betóny Poďapoľskija. Asistencie: ŽIga Jeglič, Rok Tičar.
    10:42 Andrej Šťastný (SBA)
     
    10:55
    Domáci už teda medzičasom hrajú v plnom počte a budú musieť doháňať jednogólovú stratu súpera. Uvidíme, ako sa s tým vysporiadajú.
     
    11:40
    Slovan musel pásmo na moment opustiť, ale brániť sa nemusel. Hostia zo stredného pásma rýchlo rozohrali na modrú čiaru, kde bol Nagy, ale bol dobre pokrytý a zakončiť nedokázal.
     
    11:51
    Slovan si musí dávať pozor aj v defenzíve. Hra je skutočne rýchla a domáci celok nemá problém s bleskovými prechodmi, ktoré by veľmi ľahko mohli znamenať vyrovnanie.
     
    12:17
    Slovanisti obrannú činnosť zvládli, puk si prevzali za Brustovou bránkou a presunuli sa do útoku. Prechod ale nebol bezchybný, pretože hráčov v bielych dresoch zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    12:34
    Slovan buly na modrej čiare vyhral a presunul sa do pásma. Tam to strelou spred modrej čiary skúšal Tičar, no jeho pokus zrazila iba ruská defenzíva.
     
    13:15
    Domáci sa bránia veľmi dobre a nepodliehajú tlaku svojho súpera. Lebedev teraz zobral puk na svoju hokejku, popri pravom mantineli ho presunul do útoku, no tam osamotený nemal šancu na zakončenie.
     
    14:16
    Bude sa opäť vylučovať a Novokuzneck si zahrá presilovku. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Patrik Lušňák.
     
    14:44
    Domáci hokejisti sa ihneď usadili v útočnej tretine. Od modrej čiary chcel páliť Glebov, ale Kašpar ho postrážil a nedovolil mu to. Následne ale spoza bránky nepríjemne prihrával Plotnikov, Slovan ale všetko zvládol.
     
    15:11
    Domáci hráči teraz jednu z prihrávok na modrú čiaru spracovávali až v strednom pásme, takže sa sami vystavili ofsajdovej pozícii.
     
    15:26
    Videli sme rýchly návrat Novokuznecku do útočnej tretiny. Tam sa k strele prihlásil Zemčenko, avšak jeho prudkú strelu Brust bezchybne zrazil na ochrannú sieť.
     
    16:16
    Vylúčený Lušňák je už späť na hracej ploche. Slovan sa ubránil, aj keď domáci celok bol skutočne aktívny.
     
    16:22
    Lušňák sa ihneď zapojil do hry a získal puk. Ten ihneď posielal na pravú stranu na Nagya, no jeho prudké zakončenie si pohodlne stiahol domáci gólman.
     
    17:10
    Novokuzneck sa stále nevzdáva a skúša to prechodmi popri mantineli. Tie ale domácim nevychádzajú, pretože Skalický ich odstavuje nekompromisne telom.
     
    17:17
    Slovan si zahrá druhú presilovku! Domáci hokejisti sa teraz dopustili školáckej chyby, keď zle striedali, čo si na trestnej lavici odpyká Makarenko.
     
    17:50
    Tak toto je neuveriteľné! Slovan síce buly v útočnej tretine vyhral, ale do úniku pustil Kousala, ktorý sa rútil na Brusta vo veľkej rýchlosti. Hosťujúci gólman ale nepodľahol panike, počkal si na zakončenie a zlikvidoval ho. Veľmi dôležitý zákrok vo vlastnom oslabení.
     
    18:20
    Slovanisti si po zákroku svojho brankára vydýchli a presunuli sa do pásma. Tam Kašpar nechcel zbytočne vymýšľať a puk nahadzoval z uhla, no Poďapoľskij s tým nemal problém.
     
    19:15
    V závere presilovky od modrej čiary vypálil Surový, ktorého pokus ešte tečoval Mihálik, ale ani tento pokus v sieti neskončil.
     
    19:17
    Domáci už hrajú v plnom počte. Počas svojho solabenia sa dokázali dostať do vyloženej šance, ale nepremenili ju a stále prehrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    19:56
    Tak toto vôbec nevyzerá dobre! Patrik Luža inkasoval tvrdý zákrok, po ktorom hlavou narazil priamo do mantinelu a ostal nehybne ležať na zemi. Na pomoc mu musia okamžite prísť lekári.
    19:56 Luža (SBA)
     
    19:56
    Luža je v obklopení spoluhráčov i lekárov, ale po zákroku Komaristija vôbec nevyzerá dobre. Po svojich z ľadu určite neodíde.
     
    19:56
    Luža na pokyny lekárov našťastie reagoval a dokázal pohnúť rukami i nohami. Následne ho záchranári preložili na nosidlá a odniesli do útrob štadióna. Pevne veríme, že bude v poriadku!
     
    19:56
    Komaristij dostal podľa oficiálneho zápisu trest 5 minút + do konca zápasu, rozhodcovia ale vylučujú aj za hrubosť Milana Bartoviča.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou, ale viac ako aktuálne skóre teraz divákov i hráčov zaujíma stav Patrika Lužu, ktorý v závere dvadsaťminútovky inkasoval skutočne nepríjemný zákrok, po ktorom narazil do mantinelu a z ľadu ho museli odniesť na nosidlách. Na pokyny lekárov ale našťastie dokázal reagovať, takže veríme, že bude v poriadku.

    Druhá tretina sa začne približne o 13:57.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa začala vo štvorici na oboch stranách, po uplynutí dvojminútového trestu Bartoviča bude hrať Slovan trojminútovú presilovku.
     
    20:42
    Slovan to hneď v úvode myslel veľmi dobre. Kundrátek prihrával pred bránku na Kašpara, ktorý to skúšal zakončením, no Poďapoľskij si poradil.
     
    21:04
    Vladimír Mihálik poslal k ľadu Romanova a oslabí svoj tím. Slovan tak bude hrať v trojici proti štyrom hráčom súpera.
     
    21:20
    Slovan sa bráni zo všetkých síl. Výbornú prácu urobil gólman Brust, ktorý nasjkôr vyrazil strelu od modrej čiary a následne dobre pokryl aj Glebovov pokus z ľavej strany.
     
    21:56
    Slovan už hrá aspo§ vo štvorici, pokračuje sa teda za vyrovnaného stavu na oboch stranách. Novokuzneck stále útočí.
     
    22:02
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Domáci hokejisti ešte pokračovali vo svojom tlaku a napokon ho dokázali využiť. Postaral sa o to ROBERT KOUSAL, ktorý prudko dorážal vyrazený puk, na čo Brust nestihol zareagovať.
    22:02 Robert Kousal (NOV)
     
    22:02
    Slovanisti by už chceli hrať preislovku, čo sa s rozhodcami snaží vydiskutovať Surový aj tréner Říha, ale gól padol už v rovnovážnom stave štyroch proti štyrom.
     
    22:51
    Domáci hokejisti sú gólom psychicky posilnení a pokúšajú sa o ďalší presný zásah. Teraz ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    23:04
    Slovanisti hrajú v pätici a k dispozícii budú mať približne dvojminútovú presilovku, ale začínať ju budú spoza svojej bránky.
     
    23:44
    Kašpar to skúšal rozohrávkou cez celú dĺžku ihriska, ale vôbec mu to nevyšlo a bolo z toho iba zakázané uvoľnenie. Slovan je po zmene strán veľmi nekoncentrovaný, čo sa dá s najväčšou pravdepodobnosťou pripísať nepríjemnému zákroku na Lužu.
     
    24:15
    Slovanisti sa končene dostali do pásma. Od modrej čiary pálil Sersen, ale Novokuzneck sa bráni skutočne veľmi obetavo a pomáha svojmu gólmanovi.
     
    24:56
    V závere presilovky ešte k vzdialenejšej žrdi pálil Tičar, ale nesadlo mu to a Novokuzneck už hrá v plnom počte.
     
    25:02
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia dali tak nenápadný gól, že sa z neho najskôr ani netešili! ŽIGA JEGLIČ to skúšal z ľavej strany strelou ponad rameno gólmana, ktorá napokon zapadla presne pod brvno. To si najskôr nikto ani nevšimol, takže gólové oslavy prišli až po niekoľkých sekundách.
    25:02 Žiga Jeglić (SBA)
     
    25:40
    Hrať sa bude opäť vo štvoriciach na oboch stranách. Rozhodcovia vylučujú po potýčke na zadnom mantineli, do ktorej sa najviac zapojili Kundrátek a Semjonov.
     
    26:33
    Novokuzneck mohol opäť vyrovnať! Kuosal od ľavého mantinelu poslal puk priamo pred bránku, odkiaľ sa pokúšal strieľať Romanov, ale puk mu napokon nesadol a skvelým zákrokom sa prezentoval iba Brust.
     
    Podľa prvoných informácií by v prípade Patrika Lužu malo ísť o zranenie stavca resp. platničky, ale všetko ukážu až vyšetrenia v nemocnici.
     
    27:15
    Kousal rozdáva prihrávky aj naďalej. Tentokrát jednu posunul pred bránku na Kukleva, ale aj jeho zakončenie Brust videl a vychytal.
     
    27:50
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte ne obcoh stranách. Hra je pomerne rozkúskovaná, Slovan sa ju pokúsi upokojiť.
     
    28:34
    Takto si to ale hostia nepredstavovali. Ladislav Nagy nešťastne vyhodil puk mimo hracej plochy a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    28:59
    Švarný dokázal puk vybojovať za svojou bránkou a vyhodil ho k bránke súpera. Domáci hokejisti musia zakladať novú útočnú akciu.
     
    29:26
    O rozohrávku a prechod do pásma sa postaral Lebedev, ale s pukom sa v útoku pridlho nezdržal a Slovan opäť vyhodil. Hostia sa v tejto početnej nevýhode dobre bráni.
     
    30:02
    Slovan sa ubránil ďalšiemu pokusu súpera o útok, prevzal si puk a vo vlastnej početnej nevýhode sa v trojici dostal do prečíslenia. Na jeho konci hľadal prihrávkou z pravej strany Kundrátek Jegliča alebo Tičara, ale napokon neprihral presne ani jednému.
     
    30:34
    Nagy už korčuľuje späť na hraciu plochu a presilovka Novokuznecku sa končí. Slovan ostáva v útočnej tretine.
     
    31:38
    Slovanisti ostali v pásme a aktívne sa tlačili do bránky súpera. Pri puku bol v streleckej pozícii dvakrát Nagy, no ani jeden pokus mu nesadol podľa predstáv.
     
    31:50
    Hostia stále ostávajú v pásme a tlačia súpera.Strieľať chcel Skalický, ale padol po kontakte zo súperom. Rozhodcovia vylučovať nebudú.
     
    32:57
    Na ľadovej ploche vidíme už druhýkrát v zápase veľmi nepríjemný pohľad. Kaprizov ostal na ľadovej ploche nehybne lažať po strete so Skalickým a na pomoc mu musí prísť lekár.
     
    32:57
    Kaprizov dostal pri súboji so Skalickým kolenom do kolena, ale našťastie sa dokázal postaviť a ľadovú plochu opustil po vlastných. Smeroval rovno do útorb štadióna, duel tak s veľkou pravdepodobnosťou nedohrá. Skalický šiel do súboja čisto, vylučovať sa nebude.
     
    33:37
    Slovan sa dostal do pásma po veľkom boji. Nedorost bol tesne bránený, ale aj napriek tomu chcel v páde prihrávať Kašparovi, no napokon mu to nevyšlo.
     
    33:50
    Novokuzneck hrá v druhej tretine veľmi dobre a puk opätovne dostal spred svojej bránky. Brust okamžite povykorčuľoval a pomohol svojmu celku s rozohrávkou.
     
    34:17
    Domáci hokejisti sú v tejto časti hry veľmi strelecky aktívni a teraz sa pokúšajú obsadiť útočné pásmo. Slovan za úspech považuje aj vyhodenie puku do stredu klziska.
     
    34:58
    Slovan sa ubránil a vzápätí si vypracoval skvelú šancu! Po prudkej prihrávke sa v nej ocitol Žiga Jeglič, ktorý sa pred bránku natlačil z ľavej strany a chcel oklamať domáceho gólmana, ale Poďapoľskij ponechal betóny na ľade a nedovolil mu to.
     
    35:40
    Novokuzneck hru po rozohrávke od svojej tretiny upokojil aspoň nahodením do pásma, po ktoré si opäť zbehol gólman Brust.
     
    36:34
    Hra je rýchla a v týchto chvíľach sa vôbec neprerušuje. Nevidíme ale ani sústavný tlak na žiadnej zo strán, puk lieta zo strany na stranu.
     
    36:58
    Slovanisti presunuli puk do útočnej tretiny, kde si ho pred bránkou pýtal Miklík, no domáca defenzíva prihrávku pozorne zastavila.
     
    37:18
    Začala sa posledná trojminútovka tejto tretiny a Novokuzneck je opäť pri puku. Domáci hráči sa ešte pred prestávkou pokúsia o druhé vyrovnanie v zápase.
     
    38:15
    Slovan sa ale ubránil a opäť je v útočnej tretine. Tam to po otočke skúšal Ladislav Nagy, no jeho pokus Poďapoľskij aj so šťastím vyrazil.
     
    38:40
    Ladislav Nagy ešte pred bránou ostal a Kundrátek ho chcel nájsť krížnou prihrávkou z pravej strany, ale opäť úradovala domáca defenzíva. Skóre sa stále nemení.
     
    39:13
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. Počas nej chceli hostia rozohrávať od vlastnej bránky a dostať sa do útoku, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    39:57
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Tak toto je pre Slovan veľmi nešťastná situácia. Hostia sa zamerali na bránenie Lebedeva pri mantineli, ale ten dokázal poslať krížnu prihrávku na opačnú stranu, kde bol úplne osamotený IGNAT ZEMČENKO. Ten si puk sitahol pred bránku a prudko vypálil, na čo už Brust nestihol zareagovať. Asistencia: Kirill Lebedev.
    39:57 Ignat Zemčenko (NOV)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Slovan do nej vstúpil s tesným vedením na svojom konte, ale po zákroku na Lužu bol príliš nekoncentrovaný a Novokuznecku sa podarilo vyrovnať na 1:1. Hostia aj napriek tomu pokračovali v bojovnom výkone, druhýkrát sa ujali vedenia, no tri sekundy pred sirénou inkasovali opäť. Stav je teda po dvoch tretinách vyrovnaný 2:2.

    Tretia tretina sa začne približne o 14:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Tretiu tretinu začal inidividuálnou aktivitou Nedorost. Ten sa pomedzi obrancov presunul do útoku, ale v tiesnenej pozícii zakončil iba do bočnej siete.
     
    40:50
    Slovan chcel v útoku pokračovať, ale zastavil ho avizovaný ofsajd. Domáci tím si puk prevzal na svoje hokejky a bude rozohrávať.
     
    41:16
    Novokuzneck dostal puk do útočnej tretiny, kde sa Brust pokúšal rozohrávať, ale nevyšlo mu to a puk ponúkol iba svojmu súperovi. Na toto si gólman Slovana musí dávať obrovský pozor.
     
    41:56
    Po zmene strán sú domáci hokejisti oveľa aktívnejší ako ich súper. Sledujeme obliehanie Brustovej bránky, ale Bratislavčania zatiaľ bez väčších problémov odolávajú.
     
    42:40
    Slovan napokon puk získal za svojou bránkou a vyhodil ho až do útoku. Medzičasom ho hostia tečovali, takže zakázané uvoľnenie z toho nebude.
     
    43:26
    Zaujímavá šanca pre Slovan! Mal ju Mislav Rosandič, ktorý si z druhej vlny nakorčuľoval do medzikružia a prudko pálil, ale gólman Poďapoľskij si s jeho ranou poradil.
     
    43:48
    Na opačnej strane chcel podobne nebezpečne páliť Kousal, ale bol skvele bránený Nedorostom. Slovan odoláva nebezpečne vyzerajúcim šanciam súpera.
     
    44:25
    Tičar a Šťastný si puk vymenili v útočnej tretine, ale domáci tím aj tejto šanci svojho súpera odolal. V úvode tretej dvadsaťminútovky sledujeme veľmi aktívnu hru, ktorá sa prelieva zo strany na stranu.
     
    44:56
    Skvelú šancu mali aj domáci hokejisti! Po rýchlom prechode do pásma Novokuzneck prihrávkou spoza bránky našiel nepokrytého Makarenka, ktorý ihneď pálil, no Brust jeho pokus zachytil rukou.
     
    45:58
    Hostia chceli puk presunúť do útoku, ale Miklík tam po jednom zo súbojov padol na ľad. Slovan tak útočnú tretinu nezískal.
     
    46:20
    Brust opäť zariskoval a vykorčuľoval si z bránky, aby pomohol svojmu tímu. Teraz mu to vyšlo a dokázal prihrať Skalickému.
     
    47:18
    Slovanisti si opäť musia dávať pozor pri aktivite domáceho Makarenka. Ten sa aj teraz dostal až pred gólmana, kde poriadne vymiešal aj defenzívu hostí, no napokon sa mu nepodarilo prekvapiť.
     
    47:30
    Slovan získal puk vo vlastnej obrane a presunul ho do útoku. Tam Kašpar na pravej strane nebol v dobrej pozícii, preto ešte prihrával Viedenskému, no jeho pokus bol zrazený.
     
    48:03
    Na opačnej strane si Novokuzneck vypracoval šancu dvoch proti dvom. Bol v nej Lebedev, ktorý oklama Kundrátka, ale následne puk poslal iba do betónov pozorného Brusta.
     
    48:47
    Rosandič v obrane nahal Jegličovi, ktorý chcel pirhávať do útočnej tretiny, ale zo strany hostí sme videli iba zbytočnú nepresnosť.
     
    49:16
    Hostia prenikli do pásma. Pri pravom mantineli sa s pukom niekoľkokrát pohrával Bartovič, ale nemal priestor na strelu ani na prihrávku do medzikružia.
     
    50:10
    Nagy v strednom pásme prišiel o puk a Slovans a musí brániť. Puk do útočnej tretiny popri pravom mantineli dostal Ljamkin.
     
    50:27
    Novokuzneck v pásme ostal a vypracoval si gólovú šancu! Bol v nej Zemčenko a jeho prudká strela, ktorá ale tesne minula priestor troch žrdí bratislavskej bránky.
     
    51:29
    Na opačnej polovici klziska to bekhendom po rýchlom prechode skúsil Nedorost, ale Poďapoľskij jeho pokus pohodlne vyrazil na ochrannú sieť.
     
    51:55
    Slovan má problémy s prechodom do pásma, pretože domáci tím si v defenzíve dáva veľký pozor. Strelou od modrej čiary to preto skúsil Kašpar, no hosťom to nepomohlo.
     
    52:23
    Belasí napokon puk získali späť a tento prechod do útočnej tretiny im už vyšiel. Prudkou strelou sa prezentoval Tičar, Jeglič jeho pokus nestihol dorážať.
     
    Z Novokuznecku prišla výborná správa: zranenie Patrika Lužu nie je tak vážne ako sa zdalo. Hráč Slovana Bratislava zo súboja obišiel napokon "iba" so zlomenou rukou.
     
    53:14
    Slovanisti stále ostávajú v útočnej tretine. Pokúsili sa o nahodenie z pravej strany, ktoré chcel dorážať Miklík, ale nestihol to.
     
    54:10
    Domáci hokejisti si prevzali puk a predviedli rýchly prechod na opačnú polovicu klziska. Tam to ešte skúšal prihrávkou, ale strela už napokon neprišla. Novokuzneckí hráči to teraz prekombinovali.
     
    54:55
    Novokuzeck si pásmo udržal a od modrej čiary prudko vypálil Glebov, no ani tento pokus domácim hráčom nesadol. Pred nami je posledných päť minút riadnej hracej doby a tempo je stále veľmi vysoké.
     
    55:07
    Hra sa presúva zo strany na stranu a stav je stále vyrovnaný. Sledujeme veľmi bojovný zápas, ktorý s najvúčšou pravdepodobnosťou rozhodne najbližší gól.
     
    55:49
    Výborná spolupráca dvojice Jeglič – Tičar! Po prihrávke prvého menovaného pálil z medzikružia Tičar, ale jeho pokus mal Poďapoľskij prečítaný.
     
    56:08
    Slovan po buly ostal v pásme, ale po nepresnej strele od modrej čiary o neho prišiel. Hostia následne zahrali aj vysokou hokejkou, takže sa hra bude musieť presunúť pred Brusta.
     
    56:37
    Slovan si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu totiž smeruje domáci Ljamkin, ktorý zbytočne vyhodil puk na tribúnu.
     
    56:54
    Slovan to v úvode skúsil Sersenovou strelou, ale následne o pásmo prišiel. Novokuzneck zatiaľ defenzívnu činnosť zvláda.
     
    57:37
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia vyvinuli na bránku súpera obrovský tlak a opäť sa ujímajú vedenia! Kašpar to vymyslel veľmi dobre presnou prihrávkou popred bránku, ktorá smerovala presne na hokejku TOMÁŠA KUNDRÁTKA, ktorý okamžitou ranou ponad ležiaceho gólmana rozvlnil sieť. Asistencia: Lukáš Kašpar.
    57:37 Tomáš Kundrátek (SBA)
     
    57:50
    Novokuznecku sa zbytočné vylúčenie skutočne nevyplatilo a medzičasom hrá už v plnom počte. Ak si Slovan udrží tesný náskok, bude opäť o krok bližšie k blížiacemu sa play-off.
     
    58:38
    Novokuzneck hrá bez brankára, domáci tím to skúsi so šiestimi korčuliarmi!
     
    58:59
    Nedorost vytlačil puk do strednej tretiny a domácim hráčom sa pokus o návrat do pásma nevydaril. Novokuzneck zastavilo iba ofsajdové postavenie.
     
    59:13
    Slovan sa dobre bráni. Kašpar hľadal pred prázdnou bránkou Nedorosta, ale prihrávka mu nesadla. Novokuzneck bude ďalej útočiť.
     
    59:40
    Novokuzneck sa presunul pred gólmana Brusta a takmer sa mu podarilo vyrovnať! Prudkú strelu Kukleva chcel dorážať Zemčenko, ale skvelý gólman Slovana Bratislava bol na svojom mieste.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby pridal svoj tretí gól v zápase a následne zvládol veľmi nervózny záver a veľký tlak svojho súpera. Hokejisti jediného slovenského tímu v KHL v Novokuznecku zvíťazili 3:2 a do tabuľky si pripísali mimoriadne dôležité tri body, ktoré ich opäť posunuli o kúsok bližšie k vytúženému play-off. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (15:25:05)
    Slovan získal cenné tři body v boji o účast ve vyřazovací části

    Bravo! Slovan zvládl těžký duel na ledě Novokuzněcku. O vítězství svěřenců Miloše Říhy rozhodl tři minuty před koncem č...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 23. Kousal, 40. Zemčenko (Lebedev) – 11. Šťastný (Jeglič, Tičar), 26. Jeglič, 58. Kundrátek (Kašpar)


    Metallurg Novokuzneck: Poďapoľskij (Jevstafjev) – Kuklev, Ljamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov – Lebedev (A), Zemčenko, Plotnikov – Kaprizov, Polščuk (A), Komaristij – Kousal, Romanov (C), Jerdakov – Mitrjakov, Semjonov, Makarenko
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Sersen (A), Kundrátek, Starosta, Švarný, Mihálik, Luža, Šiška, Rosandič – Nedorost (A), Viedenský, Kašpar – Šťastný, Tičar, Jeglič – Bartovič, Surový (C), Miklík – Nagy, Lušňák, Skalický

    Rozhodca: Komarov, Safjulov – Koršak, Černyšev