Chabarovsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Vladivostok – Viťaz 4:3 (2:0 po s.n.) | Novokuzneck – HC Slovan 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Záhreb 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Ufa – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Togliatti – Jaroslavľ 2:4 (kon.) | Kazaň – Soči 2:6 (kon.) | CSKA Moskva – Helsinki 2:1 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Petrohrad – Čerepovec 6:1 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 29.01.2016, 13:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Slovan získal cenné tři body v boji o účast ve vyřazovací části

    Bravo! Slovan zvládl těžký duel na ledě Novokuzněcku. O vítězství svěřenců Miloše Říhy rozhodl tři minuty před koncem č...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 29. leden 2016
     
    Slovan necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby pridal svoj tretí gól v zápase a následne zvládol veľmi nervózny záver a veľký tlak svojho súpera. Hokejisti jediného slovenského tímu v KHL v Novokuznecku zvíťazili 3:2 a do tabuľky si pripísali mimoriadne dôležité tri body, ktoré ich opäť posunuli o kúsok bližšie k vytúženému play-off. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (15:25:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Novokuzneck sa presunul pred gólmana Brusta a takmer sa mu podarilo vyrovnať! Prudkú strelu Kukleva chcel dorážať Zemčenko, ale skvelý gólman Slovana Bratislava bol na svojom mieste.
     
    59:13
    Slovan sa dobre bráni. Kašpar hľadal pred prázdnou bránkou Nedorosta, ale prihrávka mu nesadla. Novokuzneck bude ďalej útočiť.
     
    58:59
    Nedorost vytlačil puk do strednej tretiny a domácim hráčom sa pokus o návrat do pásma nevydaril. Novokuzneck zastavilo iba ofsajdové postavenie.
     
    58:38
    Novokuzneck hrá bez brankára, domáci tím to skúsi so šiestimi korčuliarmi!
     
    57:50
    Novokuznecku sa zbytočné vylúčenie skutočne nevyplatilo a medzičasom hrá už v plnom počte. Ak si Slovan udrží tesný náskok, bude opäť o krok bližšie k blížiacemu sa play-off.
    57:37 Tomáš Kundrátek (SBA)
     
    57:37
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia vyvinuli na bránku súpera obrovský tlak a opäť sa ujímajú vedenia! Kašpar to vymyslel veľmi dobre presnou prihrávkou popred bránku, ktorá smerovala presne na hokejku TOMÁŠA KUNDRÁTKA, ktorý okamžitou ranou ponad ležiaceho gólmana rozvlnil sieť. Asistencia: Lukáš Kašpar.
     
    56:54
    Slovan to v úvode skúsil Sersenovou strelou, ale následne o pásmo prišiel. Novokuzneck zatiaľ defenzívnu činnosť zvláda.
     
    56:37
    Slovan si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu totiž smeruje domáci Ljamkin, ktorý zbytočne vyhodil puk na tribúnu.
     
    56:08
    Slovan po buly ostal v pásme, ale po nepresnej strele od modrej čiary o neho prišiel. Hostia následne zahrali aj vysokou hokejkou, takže sa hra bude musieť presunúť pred Brusta.
     
    55:49
    Výborná spolupráca dvojice Jeglič – Tičar! Po prihrávke prvého menovaného pálil z medzikružia Tičar, ale jeho pokus mal Poďapoľskij prečítaný.
     
    55:07
    Hra sa presúva zo strany na stranu a stav je stále vyrovnaný. Sledujeme veľmi bojovný zápas, ktorý s najvúčšou pravdepodobnosťou rozhodne najbližší gól.
     
    54:55
    Novokuzeck si pásmo udržal a od modrej čiary prudko vypálil Glebov, no ani tento pokus domácim hráčom nesadol. Pred nami je posledných päť minút riadnej hracej doby a tempo je stále veľmi vysoké.
     
    54:10
    Domáci hokejisti si prevzali puk a predviedli rýchly prechod na opačnú polovicu klziska. Tam to ešte skúšal prihrávkou, ale strela už napokon neprišla. Novokuzneckí hráči to teraz prekombinovali.
     
    53:14
    Slovanisti stále ostávajú v útočnej tretine. Pokúsili sa o nahodenie z pravej strany, ktoré chcel dorážať Miklík, ale nestihol to.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 23. Kousal, 40. Zemčenko (Lebedev) – 11. Šťastný (Jeglič, Tičar), 26. Jeglič, 58. Kundrátek (Kašpar)


    Metallurg Novokuzneck: Poďapoľskij (Jevstafjev) – Kuklev, Ljamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov – Lebedev (A), Zemčenko, Plotnikov – Kaprizov, Polščuk (A), Komaristij – Kousal, Romanov (C), Jerdakov – Mitrjakov, Semjonov, Makarenko
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Sersen (A), Kundrátek, Starosta, Švarný, Mihálik, Luža, Šiška, Rosandič – Nedorost (A), Viedenský, Kašpar – Šťastný, Tičar, Jeglič – Bartovič, Surový (C), Miklík – Nagy, Lušňák, Skalický

    Rozhodca: Komarov, Safjulov – Koršak, Černyšev