Buffalo – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.)
St. Louis – Minnesota 1:3 (kon.) | Colorado – Chicago 3:4 (po pr.) | Dallas – Nashville 5:1 (kon.)
Calgary – LA Kings 1:4 (kon.) | Edmonton – Anaheim 0:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 4:2 (kon.)
Boston – Montreal 1:5 (kon.)
koniec
Boston Bruins
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Montreal Canadiens
Piatok 01.01.2016, 19:30 • Gillette Stadium, Foxborough • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Byron (MTL)
     
    58:28
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Domáci tím napokon inkasuje aj piatykrát v tomto zápase. Brankár Rask mal teraz náročnú úlohu, keď čelil strele z pravej strany, ktorú vyrazil svojím betónom. Nestihol sa však presunúť proti dorážke PAULA BYRONA a tá skončila až v sieti. Asistencie: P. K. Subban, Nathan Beaulieu.
     
    58:18
    Za potýčku inkasovali obaja hráči (Hayes a Eller) 2+2 minúty za hrubosť a odišli rovno do šatní.
     
    58:18
    Napokon sme v tohtoročnej edícii Winter Classic videli aj pästný súboj, ale nebol z kategórie najatraktívnejších. Do seba sa pustili domáci Hayes s hosťujúcim Ellerom, pričom z víťazstva sa tešil domáci útočník.
     
    53:40
    Hostia teraz veľmi zaváhali v rozohrávke popred vlastnú bránku a puk poslali priamo na Morrowa! Ten sa tak v sekunde ocitol v ideálnej streleckej pozícii, ale spadol a jeho ranu Condon spoľahlivo vychytal.
     
    50:26
    Bostonská opora spomedzi troch žrdí bude našťastie v poriadku, Rask sa po veľmi tvrdom náraze puku rýchlo otriasol a bude pokračovať v hre.
     
    50:26
    Montreal sa do tretiny vrátil a urobil to veľmi dobre. Po sérii prihrávok prišla strela z pravého kruhu od Plekanca, ktorá bola veľmi tvrdá a zasiahla Raska do krku. Bostonský brankár je veľmi otrasený a bude potrebovať ošetrenie.
     
    49:24
    Boston sa dokonca bude musieť aj brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Max Talbot, pretože sa previnil držaním.
    48:49 Pacioretty (MTL)
     
    48:49
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia potvrdili nepísané pravidlo nedáš-dostaneš a svojho súpera dokonale potrestali za zahodené šance! Domáci tím teraz po páde obrancu zaváhal v defenzíve, čo hráči Canadiens využili na prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci dostal priamo pred bránku prihrávku MAX PACIORETTY a zoči-voci Raskovi už zaváhať nemohol. Asistencie: Brendan Gallagher, Tomáš Plekanec.
     
    47:13
    Do tretice sme videli ďalšiu gólovú šancu pre domáci tím. Bergeron teraz puk nahadzoval pred bránku súpera, tam sa ale kus čiernej gumy nepredvídateľne odrazil a skončil iba veľmi tesne vedľa Condonovej bránky.
     
    46:53
    Ďalšia skvelá šanca domáceho tímu. Eriksson poslal puk priamo pred bránku na teč pre Bergerona, ktorý puk trafil, no nestihol ho namieriť, a tak iba preveril Condona.
     
    46:30
    Diváci teraz videli skutočný dôkaz bojovnosti. Po jednej zo striel Condon puk neudržal vo svojej moci a okamžite sa strhol obrovský boj o dorážky. V nich bol aktívny najmä Rinaldo, ale puk spod ležiaceho gólmana vo veľkom zmätku nevydoloval.
    43:56 Beleskey (BOS)
     
    43:56
    Boston dal gól!
    Domáci hráči potvrdili naše slová a skutočne sa im podarilo skórovať. Od modrej čiary veľmi prudko vypálil McQuaid, pričom jeho pokus ešte pred Condonom nechytateľne tečoval MATT BELESKEY a brankár hosťujúceho celku už nemal šancu na zákrok. Asistencie: Adam McQuaid, Ryan Spooner.
     
    39:59
    Tak toto je skutočne neuveriteľné! Sekundu pred koncom druhej tretiny už mali domáci hráči na svojej hokejke istý gól, ale Condon predviedol doslova neuveriteľný zákrok lapačkou. Strela Spoonera z bezprostrednej vzdialenosti letela do odkrytého priestoru pod hornou žrďou, ale tam sa v poslednej stotine zjavila lapačka hosťujúceho gólmana.
     
    38:31
    Mohlo byť znížené! Hosťujúci celok teraz úplne zabudol na Bergerona, ktorý sa sám rútil na bránku a prudko pálil, ale Condon nespanikáril a jeho pokus schoval v lapačke.
    37:20 Gallagher (MTL)
     
    37:20
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia sa opäť presunuli do útočnej tretiny a pridávajú aj tretí gól. Hráči Canadiens teraz úplne vyšachovali obranu súpera, naprieč celou tretinou si vymenili krížnu prihrávku a po nej ešte puk vrátili priamo pred bránku, kde ostal úplne nepokrytý BRENDAN GALLAGHER, ktorému následné zakončenie vyšlo. Asistencie: Max Pacioretty, Tomáš Plekanec.
     
    33:41
    Montreal mohol vyhrávať o tri góly! Po výbornom prechode do pásma hostia zakončili priamo do stredu bránky a Rask puk vyrazil pred seba. Odtiaľ na dvakrát dorážal Gallagher, ale ani jeden z jeho pokusov sa neujal.
     
    31:00
    Mohlo byť znížené! Domáci celok sa ihneď usadil v útočnej tretine a z pravého kruhu veľmi prudko vystrelil Krug, pričom jeho ranu ešte priamo pred Condonom tečoval Eriksson, ale hosťujúci brankár si napokon poradil a puk vyrazil.
     
    30:41
    Montreal sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Nathan Beaulieu.
     
    28:20
    Rozhodcovia sa napokon ešte rýchlo poradili s videoarbitrom, ale ten iba potvrdil, že puk preťal čiaru až po odpískaní a skóre sa meniť nemôže.
     
    28:20
    Puk teraz preťal bránkovú čiaru, ale stalo sa tak až po odpískaní rozhodcu. Od modrej čiary veľmi prudko vypálil kapitán Zdeno Chára a Condon jeho puk schoval pod betón. Rozhodca následne hru prerušil, ale pri okamžitom súboji puk spod betónu vypadol a skončil za čiarou.
     
    26:43
    Máme tu prvé vylúčenie aj na strane Montrealu! Hostia sa budú brániť dve minúty za hákovanie Larsa Ellera.
     
    22:51
    Boston bol pod veľkým tlakom, Rask ležal na zemi a puk iba lietal okolo bránky, takže Kevan Miller sa musel previniť krosčekom. Domáci tím sa bude dve minúty brániť.
    22:00 Byron (MTL)
     
    22:00
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia získali puk po buly pred svojou bránkou a bez väčších problémov sa presunuli na opačnú polovicu klziska. Tam sa takisto bez zaváhania dostali až priamo pred Raska, kde Boston úplne zabudol na PAULA BYRONA, ktorý ostal nepokrytý pred bránkou a pohodlne zakončil. Asistencie: Brian Flynn, Mark Barberio.
     
    18:27
    Boston sa bude musieť druhýkrát v zápase brániť! Na dve minúty ho oslabí Adam McQuaid, ktorý z vlastnej obrannej tretiny vyhodil puk a inkasuje trest za zdržiavanie hry.
     
    18:05
    Hosťom sa zbytočné zakázané uvoľnenie mohlo vypomstiť! Okamžite po buly prišla strela z hokejky Beleskeya, ktorú ešte jeden z jeho spoluhráčov aj dorážal, ale nerozchytaný Condon si zachoval chladnú hlavu a puk vyrazil.
     
    15:26
    Montreal musel pásmo na moment opustiť, ale napokon sa doň vrátil v prečíslení troch proti dvom. Na jeho konci Desharnais z ľavej strany akousi "polostrelou" prihrával na Weisea, ale jeho ľahký teč smeroval iba do Raska.
     
    11:15
    Ďalší výborný zákrok v podaní domáceho gólmana! Na neho teraz z bezprostrednej vzdialenosti vypálil Fleischmann, ale v súboji spadol a dorážať sa mu už nepodarilo podľa predstáv. Rask predviedol vynikajúci zákrok.
     
    08:42
    Rozhodcovia za potýčku udelili vzájomné dvojminútové tresty za hrubosť pre Kruga a pre Desharnisa, pokračovať sa ale bude v nezmenenom počte hráčov.
     
    08:42
    Winter Classic je zápas so skutočne veľkým štýlom! Hosťujúci bol Desharnais teraz domácim Krugom natlačený priamo do Raska, po čom sa na ľade strhla menšia potýčka. Zapojil sa do nej aj hosťujúci Weise, ktorý sa pustil no McQuaida, ale väčšia bitka z toho ani v jednom prípade nebola.
     
    05:20
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase. Brániť sa bude domáci Boston, ktorý na dve minúty za podrazenie oslabí Max Talbot.
    01:14 Desharnais (MTL)
     
    01:14
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia vyhrali buly pred súperovou bránkou, puk ihneď poslali do priestoru pred Raska, kde sa pri ľavej žrdi výborne zorientoval a za chrbát domáceho gólmana ho dorazil DAVID DESHARNARIS. Rask sa ku konštrukcii svojej bránky nestihol presunúť. Asistencie: Dale Weise, Alexej Jemelin.
     
    01:08
    Videli sme prvú veľkú šancu na strane zatiaľ aktívnejšiejšieho Montrealu! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, pričom puk mal na hokejke Petry. Ten sa rozhodol neprihrávať krížne pred bránku, ale strieľať, čo Rask skvelým zákrokom privítal.
     
    Štadión sa neustále zapĺňa tisíckami ľudí a atmosféra na ňom je skutočne výborná. Začiatok duelu sa nám z organizačných dôvodov podľa očakávaní posunie o niekoľko minút.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Beleskey (McQuaid, Spooner) – 2. Desharnaris (Weise, Jemelin), 22. Byron (Flynn, Barberio), 38. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 49. Pacioretty (Gallagher, Plekanec), 59. Byron (Subban, Beaulieu)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Seidenberg, Chára (C), McQuaid, Krug, Miller, Morrow – Eriksson, Bergeron, Griffith – Connolly, Spooner, Beleskey – Chochlačev, Ferraro, Vatrano – Hayes, Talbot, RInaldo. Trenér: Claude Julien.
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Subban, Beaulieu, Petry, Markov, Barberio, Emelin – Gallagher, Plekanec, Pacioretty (C) – Carr, Galchenyuk, Eller – Weise, Desharnais, Fleischmann – Byron, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Barton, Brisebois

    Diváci: 67 246