Buffalo – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.)
St. Louis – Minnesota 1:3 (kon.) | Colorado – Chicago 3:4 (po pr.) | Dallas – Nashville 5:1 (kon.)
Calgary – LA Kings 1:4 (kon.) | Edmonton – Anaheim 0:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 4:2 (kon.)
Boston – Montreal 1:5 (kon.)
koniec
Boston Bruins
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Montreal Canadiens
Piatok 01.01.2016, 19:30 • Gillette Stadium, Foxborough • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
    Prípravy na duel
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní tradičného novoročného zápasu NHL s názvom Winter Classic. Ten pod holým nebom odohrajú Boston Bruins a Montreal Canadiens, čiže tímy z originálnej zakladajúcej šestice najprestížnejšej hokejovej ligy sveta.

    Zápas sa odohrá na štadióne klubu NFL New England Patriots v mestečku Foxborough ležiacom približne 50 kilometrov od Bostonu a uvidí ho takmer 70 000 divákov. Jeho kapacita pre zápasy amerického futbalu je oficiálne 66 829 divákov. Prvý duel sa na ňom odohral v roku 2000 a celková konštrukcia grandiózneho športového stánku mala v roku 2015 hodnotu 428 miliónov amerických dolárov.

    Domáci Boston Bruins do duelu vstúpi v pozícii priebežne tretieho tímu Atlantickej divízie. Hokejisti na čele s kapitánom Zdenom Chárom majú na svojom konte zatiaľ 44 bodov, ktoré získali v 36 odohraných zápasoch. Celkové skóre dnešného domáceho celku je aktuálne 115:97, naposledy sa Boston predstavil na domácom klzisku proti Ottawe Senators a triumfoval hladko 7:3, pričom 26-ročný krídelník Jimmy Hayes dosiahol hetrik.

    Hosťom z Montrealu patrí v tabuľke Atlantickej divízie druhá priečka v tabuľke. Hráči Canadiens ju dosiahli so ziskom 45 bodov, ale musíme zdôrazniť, že odohrali už 39 zápasov (o tri viac ako ich dnešný súper). Celkové skóre Montrealu je aktuálne 111:98, ale kanadskému tímu sa v ostatnom období nedarí. Naposledy sa predstavil na klzisku Floridy Panthers, ktorej podľahol 1:3.

    Česi a Slováci v tímoch:
    David Krejčí (BOS) 33 (11+22)
    Zdeno Chára (BOS) 19 (5+14)
    David Pastrňák (BOS) 4 (2+2)
    Tomáš Plekanec (MTL) 28 (8+20)
    Tomáš Fleischmann (MTL) 17 (8+9)

    Tento zápas bude mimoriadne špecifický a favorita v ňom ťažko určiť. Na triumf Bostonu hrajúceho v dobrej forme vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz približne 2.25, zatiaľ čo na výhru Montrealu až 2.9.

    Začiatok duelu je naplánovaný na 19:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
    Šatňa Bostonu Bruins

    Look at those threads. #WinterClassic

    Fotka uverejnená používateľom NHL (@nhl),

     
    Štadión sa neustále zapĺňa tisíckami ľudí a atmosféra na ňom je skutočne výborná. Začiatok duelu sa nám z organizačných dôvodov podľa očakávaní posunie o niekoľko minút.
    Gillette Stadium, Foxborough

    #bostonbruins #winterclassic

    Fotka uverejnená používateľom Tom Paquette (@paquettet),

     
    Úvodné zostavy:

    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Seidenberg, Chára (C), McQuaid, Krug, Miller, Morrow – Eriksson, Bergeron, Griffith – Connolly, Spooner, Beleskey – Chochlačev, Ferraro, Vatrano – Hayes, Talbot, RInaldo. Trenér: Claude Julien.

    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Subban, Beaulieu, Petry, Markov, Barberio, Emelin – Gallagher, Plekanec, Pacioretty (C) – Carr, Galchenyuk, Eller – Weise, Desharnais, Fleischmann – Byron, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Barton, Brisebois.
    Zápas by sa mal začať už o niekoľko minút

    It's on! @americanauthors kicking things off at #winterclassic @gillettestadium! #GoB's #happynewyear @mix1041

    Fotka uverejnená používateľom Gregg Daniels (@greggdaniels),

     
    Hráči oboch celkov s takmer polhodinovým oneskorením prichádzajú na hraciu plochu. Domáci Boston Bruins bude hrať v čiernych dresoch, slávnostne ho priviedol kapitán Zdeno Chára, pre ktorého je to dnes 1230. zápas v NHL. Montreal nastúpi v bielej farbe.
     
    Atmosféra je ťažko opísateľná, diváci si vychutnávajú každú sekundu. Priamo pri ľadovej ploche je orchester, ktorý svojou hrou umocňuje danú chvíľu. Pri klzisku je aj množstvo malých hokejistov, pre ktorých je to bezpochyby mimoriadne motivačný zážitok.
     
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme hymny Kanady a USA, počas ktorých budú na ľadovej ploche cez polovicu jednej tretiny roztiahnuté vlajky týchto krajín. Hymnu Kanady zaspieva kapela Simple Plan, národnú pieseň USA Jordan Smith, víťaz súťaže The Voice.
    Úchvatný pohľad na Gillette Stadium
     
    Zdá sa, že už je naozaj všetko pripravené na úvodné buly veľkolepého zápasu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Prvé buly tohtoročného Winter Classic vyhrali hostia. Montreal puk ihneď poslal do útočnej tretiny, ale tesne za modrou čiarou oň pri mantineli ľahko prišiel.
     
    00:38
    Hostia chceli založiť novú útočnú akciu spoza svojej bránky, ale ani to im nevyšlo a puk pri pokuse o dlhú rozohrávku vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    01:08
    Videli sme prvú veľkú šancu na strane zatiaľ aktívnejšiejšieho Montrealu! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, pričom puk mal na hokejke Petry. Ten sa rozhodol neprihrávať krížne pred bránku, ale strieľať, čo Rask skvelým zákrokom privítal.
     
    01:14
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia vyhrali buly pred súperovou bránkou, puk ihneď poslali do priestoru pred Raska, kde sa pri ľavej žrdi výborne zorientoval a za chrbát domáceho gólmana ho dorazil DAVID DESHARNARIS. Rask sa ku konštrukcii svojej bránky nestihol presunúť. Asistencie: Dale Weise, Alexej Jemelin.
    01:14 Desharnais (MTL)
     
    02:00
    Pre domáci tím a jeho fanúšikov je to poriadny šok, ale Boston si okamžite prevzal puk a pokúsi sa zaútočiť.
     
    02:25
    Domácemu celku to ale absolútne nevyšlo, pretože nedokázal prejsť ani len do útočnej tretiny. Montreal je vo veľkej psychickej výhode a súpera zatiaľ k ničomu nepustil.
     
    03:08
    Hosťujúci gólman Condon musel prvýkrát v zápase zasahovať, ale nešlo o žiadnu nebezpečnejšiu situáciu. Boston tak získa pásmo.
     
    Práve sledujeme ôsmy ročník mimoriadne lákavej a atraktívnej tradície novoročného Winter Classic. Boston sa v takomto zápase predstavuje drukýkrát, pre Montreal je to premiéra.

    História Winter Classic:
    2008 Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 1:2 sn
    2009 Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 4:6
    2010 Boston Bruins – Philadelphia Flyers 2:1 pp
    2011 Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 1:3
    2012 Philadelphia Flyers – New York Rangers 2:3
    2014 Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2:3 sn
    2015 Washington Capitals – Chicago Blackhawks 3:2
     
    04:02
    Hostia sa pri obrannej činnosti dopustili iba zakázaného uvoľnenia, takže bude nasledovať ďalšie buly v pásme pred Condonom.
     
    04:25
    Boston sa síce v pásme udržal, ale o puk sa bojuje iba pri mantineli. Montreal sa bráni skutočne veľmi dobre.
     
    05:20
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase. Brániť sa bude domáci Boston, ktorý na dve minúty za podrazenie oslabí Max Talbot.
     
    05:48
    Boston dostal puk von zo svojej obrannej tretiny a Eriksson dokonca vyprodukoval zaujímavý brejk. Na jeho konci po prechode modrou čiarou prihrával obrancovi, ale toho už hostia v rýcghlosti pokryli.
     
    06:13
    Hostia sa do pásma ihneď vrátili a usadili sa priamo pred gólanom Bostonu. Zo strany to strelecky prudko skúšal Subban, ale jeho pokus zrazila pozorná defenzíva.
     
    06:38
    Hostia strieľali aj naďalej a na Boston vyvinuli skutočne obrovský tlak. Domáci celok napokon odolal aj za pomoci svojho gólmana a puk sa mu podarilo vyhodiť do stredného pásma. Oba celky budú striedať.
     
    07:10
    Hostia sa ale opäť raz vrátili do pásma a pokúšajú sa dosiahnuť druhý gól. V streleckej pozícii bol teraz Jemelin, ale puk mu nesadol a mieril iba do gólmana.
     
    07:20
    Vyúčený útočník Talbot je už napokon späť na ľadovej ploche, Boston sa dokázal ubrániť v prvej početnej nerovnováhe zápasu, aj keď sme videli veľmi dobrý tlak zo strany Canadiens.
     
    08:27
    Boston sa pokúsil upokojiť hru a založiť novú útočnú akciu, ale na modrej čiare ho zastavil ofsajd. Nasledovať bude prvá reklamná prestávka.
     
    08:42
    Winter Classic je zápas so skutočne veľkým štýlom! Hosťujúci bol Desharnais teraz domácim Krugom natlačený priamo do Raska, po čom sa na ľade strhla menšia potýčka. Zapojil sa do nej aj hosťujúci Weise, ktorý sa pustil no McQuaida, ale väčšia bitka z toho ani v jednom prípade nebola.
     
    08:42
    Rozhodcovia za potýčku udelili vzájomné dvojminútové tresty za hrubosť pre Kruga a pre Desharnisa, pokračovať sa ale bude v nezmenenom počte hráčov.
     
    08:50
    Montreal vyhral buly vo svojom útočnom pásme a ihneď sa pokúsil o ďalší presný zásah. Spred modrej čiary spoza obrany vypálil Petry, no Rask jeho pokus zachytil v lapačke.
     
    09:25
    Canadiens sa snažili o sériu prihrávok, ale domáci hokejisti ich z pásma vytláčali a napokon ich aj donútili vyprodukovať ofsajd.
     
    10:07
    Hosťujúci hráči sa vrátili do pásma, no nedokážu tam zakončiť, pretože sú natlačení iba k mantinelom. Musíme zdôrazniť, že zatiaľ sa hrá iba pred Raskovou bránkou a Boston má na konte iba jedinú strelu.
     
    10:40
    Montreal pokračuje vo svojej aktívnej hre. K strele sa teraz prepracoval aj Weise, no domáci brankár bol opäť na svojom mieste. Raskovi dnes môžu spoluhráči i fanúšikovia ďakovať, pretože svoj tím už niekoľkokrát podržal. Nasledovať teraz bude druhá reklamná prestávka.
     
    Do zostavy Montrealu Canadiens sa dnes po 17 zápasoch vrátil 23-ročný kanadský krídelník Brendan Gallagher, ktorý sa v novembri nešťastne zranil pri blokovaní súperovej strely. Pri tejto hernej činnosti si zlomil dva prsty na ľavej ruke a musel sa podrobiť operácii. V tom čase bol mladík tretím najproduktívnejším hráčom Montrealu, a preto by jeho návrat mal celému tímu pomôcť po psychickej stránke.
     
    11:15
    Ďalší výborný zákrok v podaní domáceho gólmana! Na neho teraz z bezprostrednej vzdialenosti vypálil Fleischmann, ale v súboji spadol a dorážať sa mu už nepodarilo podľa predstáv. Rask predviedol vynikajúci zákrok.
     
    11:59
    Boston sa už nechce ďalej brániť. Na ľadovú plochu prišiel Chára, ktorý si vypýtal puk a spoza vlastnej bránky bude rozohrávať novú útočnú akciu.
     
    12:40
    Chára posunul puk Erikssonovi, ale ten ho iba tečoval smerom do útočnej tretiny. Montreal výborne prehusťuje stredné pásmo a súpera do šancí vôbec nepúšťa.
     
    12:57
    Hráči Montrealu si puk prevzali za vlastnou bránkou a pohodlne ho preniesli na opačnú polovicu klziska. Tam Rask pred dobiedzajúcimi útočníkmi nič zbytočne nevymýšľal a hru prerušil.
     
    13:33
    Hrá sa rýchlo a bez prerušenia. Pri puku je väčšinu času Montreal, ktorý sa drží v útočnej tretine, ale nevie si vypracovať streleckú pozíciu.
     
    14:05
    Hostia to neustále skúšajú a obliehajú domácu svätyňu. Spoza nej si teraz puk do zakončenia potiahol Eller, no ani ten Raska nezaskočil. Nasledovať bude tretia reklamná prestávka.

    Boston v Montreal #winterclassic

    Fotka uverejnená používateľom CHELSEA FC????????❤️ (@isak_ottosson),

     
    14:42
    Montreal vyhral buly vo svojej útočnej tretine a ihneď sa dostal k streleckej príležitosti. Bol v nej obranca Beaulieu, ktorý pálil od modrej čiary, ale Rask bol na svojom mieste.
     
    15:26
    Montreal musel pásmo na moment opustiť, ale napokon sa doň vrátil v prečíslení troch proti dvom. Na jeho konci Desharnais z ľavej strany akousi "polostrelou" prihrával na Weisea, ale jeho ľahký teč smeroval iba do Raska.
     
    15:59
    Boston si musí v defenzíve dávať skutočne obrovský pozor, pretože Montreal je dnes hladný po víťazstve, ktoré už dlhšiu dobu nedosiahol. Hostia sú doposiaľ jednoznačne lepší.
     
    16:46
    Montreal si do štatistík pripísal ďalšiu strelu. Tenrokrát pálil krídelník prvej fomrácie Gallagher, no Rask jeho pokus vyrazil mimo hracej plochy.
     
    17:13
    Začala sa nám posledná trojminútovka tejto tretiny. Montreal to skúšal nahodeným pukom pred bránku, ale tam sa najlepšie zorientoval domáci Hayes a poslal ho do bezpečia.
     
    17:45
    Montreal tak musel zakladať novú útočnú akciu spoza svojej bránky, ale to mu vôbec nevyšlo a hostia sa po dlhej prihrávke dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    17:52
    Opäť sme videli rovnakú chybu na strane hosťujúceho tímu, ktorý v rozpätí niekoľkých sekúnd vyprodukoval už druhé zakázané uvoľnenie.
     
    18:05
    Hosťom sa zbytočné zakázané uvoľnenie mohlo vypomstiť! Okamžite po buly prišla strela z hokejky Beleskeya, ktorú ešte jeden z jeho spoluhráčov aj dorážal, ale nerozchytaný Condon si zachoval chladnú hlavu a puk vyrazil.
     
    18:27
    Boston sa bude musieť druhýkrát v zápase brániť! Na dve minúty ho oslabí Adam McQuaid, ktorý z vlastnej obrannej tretiny vyhodil puk a inkasuje trest za zdržiavanie hry.
     
    19:16
    Canadiens sa usadili v útočnej tretine a obliehali bránku Raska, ale až do tejto chvíle, keď si sami nerozumeli v rozohrávke a puk poslali z amodrú čiaru. Naháňať ho chcel ešte Eriksson, no napokon si to rozmyslel.
     
    19:48
    Hostia sa do pásma vrátili. Po sérii prihrávok pálil z hranice pravého kruhu Pacioretty, no Rask jeho pokus dobre videl a pokryl ho. Zo strany Montrealu sme ešte videli pokus o dorážku, no bola z neho iba zbytočná strkanica.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Musíme konštatovať, že sme v nej videli dominanciu hosťujúceho tímu, ktorý má zatiaľ z hry jednoznačne viac. Montreal začal rýchlym presným zásahom a pokračoval ďalším obliehaním Raskovej bránky, pričom domácich takmer do ničoho nepustil. Uvidíme, či sa obraz hry v druhej tretine zmení.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:35.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Strely na bránku: 3:14
    Zásahy brankárov: 13:3
    Vyhrané vhadzovania 12:18
    Hity: 20:8
    Trestné minúty: 8:4
    Fantastická atmosféra z pohľadu fanúšikov

    Proud to be an American! #bruins #winterclassic @k1mann

    Fotka uverejnená používateľom @keldridge26,

     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali hostia a puk ihneď nahodili do svojej útočnej tretiny, kde oň budú bojovať pri mantineli.
     
    20:17
    Výborný prehľad v defenzíve ale predviedol kapitách Chára a puk spoľahlivo poslal preč z vlastnej obrannej tretiny. Boston sa v úvode dvadsaťminútovky dobre bráni.
     
    21:24
    Montreal sa do pásma rýchlo vrátil a vôbec to tam nemyslel zle. Hostia vyprodukovali trochu riskantnú prihrávku priamo pred bránku na Gellaghera, ktorý zakončoval bez prípravy, no iba do tela Raska.
     
    21:39
    Domáci si puk rýchlo prevzali na svoje hokejky a Beleskey ho potiahol do pásma. Rovnaký hráč potom aj strieľal, ale Condon si jeho pokus ustrážil.
     
    22:00
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia získali puk po buly pred svojou bránkou a bez väčších problémov sa presunuli na opačnú polovicu klziska. Tam sa takisto bez zaváhania dostali až priamo pred Raska, kde Boston úplne zabudol na PAULA BYRONA, ktorý ostal nepokrytý pred bránkou a pohodlne zakončil. Asistencie: Brian Flynn, Mark Barberio.
    22:00 Byron (MTL)
     
    22:51
    Boston bol pod veľkým tlakom, Rask ležal na zemi a puk iba lietal okolo bránky, takže Kevan Miller sa musel previniť krosčekom. Domáci tím sa bude dve minúty brániť.
     
    23:14
    V úvode početnej nerovnováhy môžu byť spokojnejší domáci, pretože hostia prišli o puk a budú musieť opustiť celú tretinu.
     
    23:40
    Hráčom Canadiens ale návrat do pásma netrval veľa času a hostia sa dokonca dostali aj k strele. Tú po prihrávke do medzikružia vyprodukoval Pacioretty, ale Rask všetko videl.
     
    24:15
    Boston sa teraz opäť dobre bráni a puk dostal do stredného pásma Talbot. Hosťom táto početná výhoda príliš nevychádza.
     
    24:51
    Vylúčený hráč domáceho celku je už späť na ľadovej ploche a Boston tak neinkasoval ani pri treťom oslabení v zápase. Montreal bol aktívny, ale tentokrát si vyloženú šancu nevypracoval.
     
    25:33
    Hosťujúci tím ostáva v pásme aj proti plnému počtu hráčov súpera. Strelecky to skúsil útočník štvrtej formácie Mitchell, ale jeho prudký pokus minul priestor troch žrdí.
     
    26:19
    Domáci celok sa musí pozorne brániť aj s plným počtom hráčov, teraz sa mu to už niekoľkýkrát v zápase podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    26:43
    Máme tu prvé vylúčenie aj na strane Montrealu! Hostia sa budú brániť dve minúty za hákovanie Larsa Ellera.
     
    27:05
    Domáci začali aktívne a ihneď sa pokúšajú o zníženie skóre. Veľmi tvrdo teraz vypálil Spooner, puk hosťom poskakoval, ale napokon ho dostali do bezpečia.
     
    27:49
    Boston sa do pásma vrátil a pokúsil sa tam prekvapiť, ale opäť mu to nevyšlo. Hostia sa bránia veľmi dobre a puk poslali až za Raskovu bránku.
     
    28:20
    Puk teraz preťal bránkovú čiaru, ale stalo sa tak až po odpískaní rozhodcu. Od modrej čiary veľmi prudko vypálil kapitán Zdeno Chára a Condon jeho puk schoval pod betón. Rozhodca následne hru prerušil, ale pri okamžitom súboji puk spod betónu vypadol a skončil za čiarou.
     
    28:20
    Rozhodcovia sa napokon ešte rýchlo poradili s videoarbitrom, ale ten iba potvrdil, že puk preťal čiaru až po odpískaní a skóre sa meniť nemôže.
     
    28:43
    Montreal hrá v plnom počte. Hostia sa bránili veľmi dobre, ale Boston predviedol vynikajúci tlak. Videli sme veľmi zaujímavú početnú nerovnováhu.
     
    29:39
    Boston hrá už proti plnému počtu hráčov súpera, ale chcel sa vrátiť do pásma. To však hosťom nevyšlo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    30:05
    Montreal pokračuje v ofenzívnej snahe a chcel by dať tretí gól. Teraz sa o to strelou pokúšal obranca Emelin, ale Rask jeho pokus vyrazil a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    Ak by dnes rozhodcovia po faule niektorému z tímov ponúkli výhodu trestného strieľania, stalo by sa tak iba druhýkrát v histórii Winter Classic. Doposiaľ jediné trestné strieľanie mal na hokejke v roku 2012 útočník Philadelphie Daniel Briere, ale svoj pokus proti brankárovi Henrikovi Lundqvistovi (New York Rangers) nepremenil.
    Vynikajúca atmosféra priamo na štadióne

    NHL #WinterClassic

    Fotka uverejnená používateľom Nate Richard (@nate_richard),

     
    30:41
    Montreal sa bude druhýkrát v zápase brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Nathan Beaulieu.
     
    31:00
    Mohlo byť znížené! Domáci celok sa ihneď usadil v útočnej tretine a z pravého kruhu veľmi prudko vystrelil Krug, pričom jeho ranu ešte priamo pred Condonom tečoval Eriksson, ale hosťujúci brankár si napokon poradil a puk vyrazil.
     
    31:05
    Hostia dostali puk do stredného pásma, kde ho chcel ešte dobehnúť Byron, no napokon narazil na vracajúceho sa obrancu a rozmyslel si to.
     
    31:33
    Boston sa vrátil do pásma a strelou sa prezentoval opäť Krug. Aj tentkrát išlo o veľmi tvrdý projektil, no Condona neprekvapil.
     
    32:26
    Boston to po Chárovej prihrávke na modrú čiaru skúsil aj ranou z tejto pozície, ale hosťujúci gólman si vynikajúco poradil aj s týmto pokusom. Montreal sa bráni veľmi spoľahlivo.
     
    32:41
    Hostia sa dokázali ubrániť a medzičasom už hrajú v plnom počte. DOmáci tím stále prehráva 0:2.
     
    33:41
    Montreal mohol vyhrávať o tri góly! Po výbornom prechode do pásma hostia zakončili priamo do stredu bránky a Rask puk vyrazil pred seba. Odtiaľ na dvakrát dorážal Gallagher, ale ani jeden z jeho pokusov sa neujal.
     
    34:03
    Boston hru rýchlo preniesol na opačnú polovicu klziska a stále sa hrá bez prerušenia. Tam to strelou z ľavej strany od modrej čiary skúsil Morrow, no ani tento pokus sa proti Condonovi neujal.
    Gillette Stadium, Foxborough

    Not a bad way to ring in the new year. #WinterClassic

    Fotka uverejnená používateľom NHL (@nhl),

     
    35:24
    Domáci tím to skúša všemožnými spôsobmi. Boston teraz puk nahodil na zadný mantinel, kde začal napádať rozohrávajúceho gólmana, ale ani to domácim úspech neprinieslo.
     
    35:50
    Bostonu ale napokon snaha v útočnej tretine veľa vzrušenia nepriniesla a hostia sa dokázali ubrániť. Montreal hrá dnes skutočne veľmi dobre a hru má pod kontrolou.
     
    36:23
    Domáci hokejisti v pásme napádali rozohrávku svojho súpera. Puk tým síce na chvíľu získali, ale potom si nerozumeli v rozohrávke a rýchlo oň prišli.
     
    37:20
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia sa opäť presunuli do útočnej tretiny a pridávajú aj tretí gól. Hráči Canadiens teraz úplne vyšachovali obranu súpera, naprieč celou tretinou si vymenili krížnu prihrávku a po nej ešte puk vrátili priamo pred bránku, kde ostal úplne nepokrytý BRENDAN GALLAGHER, ktorému následné zakončenie vyšlo. Asistencie: Max Pacioretty, Tomáš Plekanec.
    37:20 Gallagher (MTL)
     
    37:50
    Domácemu tímu sa stále vôbec nedarí a naopak, hostia majú duel plne pod kontrolou a v tejto chvíli môžeme povedať, že vyhrávajú už pomerne pohodlným trojgólovým rozdielom.
     
    38:31
    Mohlo byť znížené! Hosťujúci celok teraz úplne zabudol na Bergerona, ktorý sa sám rútil na bránku a prudko pálil, ale Condon nespanikáril a jeho pokus schoval v lapačke.
     
    39:01
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto tretiny. Boston je smerom dopredu veľmi aktívny a uvedomuje si, že ešte do prestávky potrebude znížiť.
     
    39:31
    Montreal sa bude pri narastajúcom tlaku súpera brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držiavanie hry Tomáš Plekanec.
     
    39:59
    Tak toto je skutočne neuveriteľné! Sekundu pred koncom druhej tretiny už mali domáci hráči na svojej hokejke istý gól, ale Condon predviedol doslova neuveriteľný zákrok lapačkou. Strela Spoonera z bezprostrednej vzdialenosti letela do odkrytého priestoru pod hornou žrďou, ale tam sa v poslednej stotine zjavila lapačka hosťujúceho gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli vynikajúci hokej v ešte lepšej atmosfére, v ktorom mali aj tentokrát viac z hry hosťujúci hokejisti. Tí dokázali využiť svoje šance a vzadu sa spoľahli na zatiaľ stopercentného Condona, ktorý predvádza jeden skvelý zákrok za druhým. Aj vďaka nemu tak Montreal vo výnimočnom zápase Winter Classic po dvoch tretinách vyhráva pomerne pohodlne 3:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:34.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Strely na bránku: 17:25
    Zásahy brankárov: 22:17
    Vyhrané vhadzovania 23:27
    Hity: 27:11
    Trestné minúty: 10:10
    Záber z nástupu hráčov na ľadovú plochu

    I'm the fire starter! #winterclassic #prodigy #firestarter #Bruins #hockey

    Fotka uverejnená používateľom Mikey G (@therealhellfish),

     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Domáci hokejisti ihneď získali puk a Eriksson ho nahodil do útočnej treiny. Tam sa Boston pokúsi nieoč vymyslieť, ale hostia sa budú brániť.
     
    40:50
    Montreal dokázal svoju bránku v dohrávoanom olabení opäť ustrážiť a puk poslal ďaleko od Condona. Boston začal aktívnejšie a bude zakladať druhú útočnú tretinu.
     
    41:31
    Dohrávaná presilovka domáceho celku je minulosťou, Boston ju vďaka vynikajúcej defenzíve svojho súpera nedokázal využiť. Hra a naďalej pokračuje za stavu 0:3.
     
    42:04
    Domáci hokejisti sa skutočne snažia a pokračujú v útočení. V tretine to ale vôbec nemajú jednoduché, pretože hostia ich z dobrých pozícií vytláčajú, čo teaz okúsil aj Chochlačev.
     
    42:52
    Domáci hráči ešte ostali v útočnej tretine a skúsili to strelou od modrej čiary, ale tú Condon veľmi dobre videl a hru radšej prerušil. V tejto dvadsaťminútovke sa Montreal iba bráni.
     
    43:30
    Hostia sa teraz ubránili dokonca iba za cenu zakázaného uvoľnenia a domáci tím bude mať k dispozícii buly pred Condonom. Montreal sa začína dostávať pod sústavný tlak.
     
    43:56
    Boston dal gól!
    Domáci hráči potvrdili naše slová a skutočne sa im podarilo skórovať. Od modrej čiary veľmi prudko vypálil McQuaid, pričom jeho pokus ešte pred Condonom nechytateľne tečoval MATT BELESKEY a brankár hosťujúceho celku už nemal šancu na zákrok. Asistencie: Adam McQuaid, Ryan Spooner.
    43:56 Beleskey (BOS)
     
    Hokejisti Bostonu Bruins sa po tomto góle museli cítiť ako v domácej hale TD Garden. Ich presný zásah totiž oznámil rovnaký a nenapodobiteľný klaskón, aký sa používa v spomínanom hokejovom stánku v Bostone.
     
    44:11
    Skóre je teda znížené na rozdiel dvoch presných zásahov a duel razom nabral nový rozmer. Domáci hokejisti sú po druhej tretine neporovnateľne aktívnejší a hostia ešte budú mať čo robiť, aby si svoj náskok ustrážili.
     
    45:29
    Montreal sa ale rozhodne nevzdáva a uvedomuje si, že musí aj naďalej útočiť. Od modrej čiary preto vypálil Petry, no jeho rana bola domácou defenzívou zrazená iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    45:59
    Domáci hokejisti si opäť prevzali puk a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Pred nami je posledná pätnásťminútovka riadnej hracej doby a všetko nasvedčuje tomu, že uvidíme ešte napínavý záver tohtoročného vydania Winter Classic.
     
    46:07
    Domáci hokejisti opäť zaútočili. V zakončení bol tentokrát Bergeron, ale uspieť sa mu nepodarilo. Condon dnes predvádza skutočne výborný výkon. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    46:30
    Diváci teraz videli skutočný dôkaz bojovnosti. Po jednej zo striel Condon puk neudržal vo svojej moci a okamžite sa strhol obrovský boj o dorážky. V nich bol aktívny najmä Rinaldo, ale puk spod ležiaceho gólmana vo veľkom zmätku nevydoloval.
     
    46:53
    Ďalšia skvelá šanca domáceho tímu. Eriksson poslal puk priamo pred bránku na teč pre Bergerona, ktorý puk trafil, no nestihol ho namieriť, a tak iba preveril Condona.
     
    Fanúšikovia, ktorí si dnešný duel vychutnávajú priamo na štadióne museli do vstupeniek investovať veľa peňazí. Zatiaľ čo najlacnejší lístok stál v oficiálnom predaji 268 dolárov (približne 250 eur), najdrahšia vstupenka vyšla divákov až na 2800 dolárov (takmer 2600 eur). Neporovnateľne drahšie lístky sa dali kúpiť na čiernom trhu, tam sa však ich cena tradične vyšplhala aj na niekoľkonásobok pôvodnej ceny.
     
    47:13
    Do tretice sme videli ďalšiu gólovú šancu pre domáci tím. Bergeron teraz puk nahadzoval pred bránku súpera, tam sa ale kus čiernej gumy nepredvídateľne odrazil a skončil iba veľmi tesne vedľa Condonovej bránky.
     
    48:49
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Hostia potvrdili nepísané pravidlo nedáš-dostaneš a svojho súpera dokonale potrestali za zahodené šance! Domáci tím teraz po páde obrancu zaváhal v defenzíve, čo hráči Canadiens využili na prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci dostal priamo pred bránku prihrávku MAX PACIORETTY a zoči-voci Raskovi už zaváhať nemohol. Asistencie: Brendan Gallagher, Tomáš Plekanec.
    48:49 Pacioretty (MTL)
     
    49:24
    Boston sa dokonca bude musieť aj brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Max Talbot, pretože sa previnil držaním.
     
    49:46
    Hosťujúci hokejisti si teraz sami nerozumeli pri rozohrávke v útočnej tretine a puk im unikol až do stredného pásma.
     
    50:26
    Montreal sa do tretiny vrátil a urobil to veľmi dobre. Po sérii prihrávok prišla strela z pravého kruhu od Plekanca, ktorá bola veľmi tvrdá a zasiahla Raska do krku. Bostonský brankár je veľmi otrasený a bude potrebovať ošetrenie.
     
    50:26
    Bostonská opora spomedzi troch žrdí bude našťastie v poriadku, Rask sa po veľmi tvrdom náraze puku rýchlo otriasol a bude pokračovať v hre.
     
    51:08
    Presilovka hostí sa kráti a Boston si už pred svojou bránkou dáva veľký pozor. Hosťujúci hokejisti sa nevedia dostať späť do pásma.
     
    51:29
    Vylúčený Talbot je už späť na ľadovej ploche a Boston hrá v plnom počte. Pred nami je ešte približne osem minút hry, počas ktorej sa tím okolo kapitána Zdena Cháru pokúsi o vyrovnanie.
     
    Zápas sleduje priamo na štadióne klubu amerického futbalu 67 246 divákov. Absolútny rekord Winter Classic z roku 2014 z Detroitu je tak aj naďalej neohrozený, vtedy sa totiž na Michigan Stadium zmestilo až 105 491 divákov.
     
    52:38
    Boston sa presunul do pásma, ale hostia tam k domácim hráčom rýchlo pristúpili a puk im vypichli. Ofenzívnu snahu ale napokon na modrej čiare zachránil Chára a puk zachytil.
     
    52:49
    Boston vyhral buly v útočnej tretine, puk posunul dozadu na modrú čiaru a odtiaľ to strelecky skúsil Morrow, no jeho pokus skončil iba vedľa bránky Condona.
     
    53:40
    Hostia teraz veľmi zaváhali v rozohrávke popred vlastnú bránku a puk poslali priamo na Morrowa! Ten sa tak v sekunde ocitol v ideálnej streleckej pozícii, ale spadol a jeho ranu Condon spoľahlivo vychytal.
     
    54:02
    Začala sa posledná šesťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Hráči Canadiens majú na svojom konte stále pohodlný štvorgólový náskok a všetko nasvedčuje tomu, že aj napriek narastajúcemu tlaku domácich zápas dotiahnu do víťazného konca.
    Gillette Stadium, Foxborough

    #winterclassic

    Fotka uverejnená používateľom andrevoigt (@andrevoigt),

     
    54:48
    Hra sa musí opäť prerušiť, pretože puk skončil na striedačke hosťujúceho tímu. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    55:09
    Montreal teraz z hĺbky vlastnej obrannej tretiny predviedol pekný prechod do útoku. Na konci ofenzívneho snaženia bol Byron, ktorý pálil z pravej strany od žrde do betónu Raska, no medzitým bola bránka Bostonu posunutá a hra sa musela prerušiť.
     
    55:52
    Boston sa ešte vrátil do útoku. Domáci tím tam puk rozohrával spoza súperovej bránky priamo do medzikružia, no Montreal tento priestor výborne pokryl a zakončenie nepripustil.
     
    56:44
    Puk lieta zo strany na stranu a hra sa neprerušuje. Všetko nasvedčuje tomu, že tohtoročný zápas Winter Classic sa skončí v riadnej hravej dobe víťazstvom Montrealu.
     
    57:13
    Boston ešte udržal pásmo. Z pravého kruhu to strelecky skúsil člen štvrtej útočnej formácie Hayes, ale jeho pokus Condon videl a vyrazil ho pravým ramenom.
     
    57:47
    Montreal si po buly prevzal puk a zamieril do útočnej tretiny. Tam si bránku s kusom čiernej gumy na hokejke obkrúžul Carr, no pri následnej strele trafil iba korčuľu Cháru.
     
    58:18
    Napokon sme v tohtoročnej edícii Winter Classic videli aj pästný súboj, ale nebol z kategórie najatraktívnejších. Do seba sa pustili domáci Hayes s hosťujúcim Ellerom, pričom z víťazstva sa tešil domáci útočník.
     
    58:18
    Za potýčku inkasovali obaja hráči (Hayes a Eller) 2+2 minúty za hrubosť a odišli rovno do šatní.
     
    58:28
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Domáci tím napokon inkasuje aj piatykrát v tomto zápase. Brankár Rask mal teraz náročnú úlohu, keď čelil strele z pravej strany, ktorú vyrazil svojím betónom. Nestihol sa však presunúť proti dorážke PAULA BYRONA a tá skončila až v sieti. Asistencie: P. K. Subban, Nathan Beaulieu.
    58:28 Byron (MTL)
     
    59:14
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. O úpravu skóre sa ešte pokúšal svojou strelou Eriksson, ale hosťujúci gólman si priestor pri žrdi postrážil a puk za svoj chrbát už nepustil.
     
    Koniec zápasu.
     
    So záverečnou sirénou prišla ešte strkanica za bránkou hosťujúceho tímu, ale tá už nič nevyriešila. Montreal si na svoje konto pripísal tri body za zaslúžnú výhru 5:1, ktorej základ položil v prvých dvoch tretinách, kedy súpera v podstate k ničomu nepustil. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
     
    Pozápasové štatistiky:
    Strely na bránku: 28:30
    Zásahy brankárov: 25:27
    Vyhrané vhadzovania: 36:42
    Hity: 29:18
    Trestné minúty: 16:14
     
    Tri hviezdy stretnutia:
    1. Brendan Gallagher (MTL) 1+1
    2. Mike Condon (MTL) 27 zák., 96,4%
    3. Matt Beleskey (BOS) 1+0 (22:31:27)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Beleskey (McQuaid, Spooner) – 2. Desharnaris (Weise, Jemelin), 22. Byron (Flynn, Barberio), 38. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 49. Pacioretty (Gallagher, Plekanec), 59. Byron (Subban, Beaulieu)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Seidenberg, Chára (C), McQuaid, Krug, Miller, Morrow – Eriksson, Bergeron, Griffith – Connolly, Spooner, Beleskey – Chochlačev, Ferraro, Vatrano – Hayes, Talbot, RInaldo. Trenér: Claude Julien.
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Subban, Beaulieu, Petry, Markov, Barberio, Emelin – Gallagher, Plekanec, Pacioretty (C) – Carr, Galchenyuk, Eller – Weise, Desharnais, Fleischmann – Byron, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Barton, Brisebois

    Diváci: 67 246