Buffalo – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Carolina – Washington 4:2 (kon.)
St. Louis – Minnesota 1:3 (kon.) | Colorado – Chicago 3:4 (po pr.) | Dallas – Nashville 5:1 (kon.)
Calgary – LA Kings 1:4 (kon.) | Edmonton – Anaheim 0:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 4:2 (kon.)
Boston – Montreal 1:5 (kon.)
koniec
Boston Bruins
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Montreal Canadiens
Piatok 01.01.2016, 19:30 • Gillette Stadium, Foxborough • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tri hviezdy stretnutia:
    1. Brendan Gallagher (MTL) 1+1
    2. Mike Condon (MTL) 27 zák., 96,4%
    3. Matt Beleskey (BOS) 1+0 (22:31:27)
     
    Pozápasové štatistiky:
    Strely na bránku: 28:30
    Zásahy brankárov: 25:27
    Vyhrané vhadzovania: 36:42
    Hity: 29:18
    Trestné minúty: 16:14
     
    So záverečnou sirénou prišla ešte strkanica za bránkou hosťujúceho tímu, ale tá už nič nevyriešila. Montreal si na svoje konto pripísal tri body za zaslúžnú výhru 5:1, ktorej základ položil v prvých dvoch tretinách, kedy súpera v podstate k ničomu nepustil. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Začala sa posledná minúta tejto tretiny. O úpravu skóre sa ešte pokúšal svojou strelou Eriksson, ale hosťujúci gólman si priestor pri žrdi postrážil a puk za svoj chrbát už nepustil.
    58:28 Byron (MTL)
     
    58:28
    Montreal Canadiens dáva gól!
    Domáci tím napokon inkasuje aj piatykrát v tomto zápase. Brankár Rask mal teraz náročnú úlohu, keď čelil strele z pravej strany, ktorú vyrazil svojím betónom. Nestihol sa však presunúť proti dorážke PAULA BYRONA a tá skončila až v sieti. Asistencie: P. K. Subban, Nathan Beaulieu.
     
    58:18
    Za potýčku inkasovali obaja hráči (Hayes a Eller) 2+2 minúty za hrubosť a odišli rovno do šatní.
     
    58:18
    Napokon sme v tohtoročnej edícii Winter Classic videli aj pästný súboj, ale nebol z kategórie najatraktívnejších. Do seba sa pustili domáci Hayes s hosťujúcim Ellerom, pričom z víťazstva sa tešil domáci útočník.
     
    57:47
    Montreal si po buly prevzal puk a zamieril do útočnej tretiny. Tam si bránku s kusom čiernej gumy na hokejke obkrúžul Carr, no pri následnej strele trafil iba korčuľu Cháru.
     
    57:13
    Boston ešte udržal pásmo. Z pravého kruhu to strelecky skúsil člen štvrtej útočnej formácie Hayes, ale jeho pokus Condon videl a vyrazil ho pravým ramenom.
     
    56:44
    Puk lieta zo strany na stranu a hra sa neprerušuje. Všetko nasvedčuje tomu, že tohtoročný zápas Winter Classic sa skončí v riadnej hravej dobe víťazstvom Montrealu.
     
    55:52
    Boston sa ešte vrátil do útoku. Domáci tím tam puk rozohrával spoza súperovej bránky priamo do medzikružia, no Montreal tento priestor výborne pokryl a zakončenie nepripustil.
     
    55:09
    Montreal teraz z hĺbky vlastnej obrannej tretiny predviedol pekný prechod do útoku. Na konci ofenzívneho snaženia bol Byron, ktorý pálil z pravej strany od žrde do betónu Raska, no medzitým bola bránka Bostonu posunutá a hra sa musela prerušiť.
     
    54:48
    Hra sa musí opäť prerušiť, pretože puk skončil na striedačke hosťujúceho tímu. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
    Gillette Stadium, Foxborough

    #winterclassic

    Fotka uverejnená používateľom andrevoigt (@andrevoigt),

     
    54:02
    Začala sa posledná šesťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Hráči Canadiens majú na svojom konte stále pohodlný štvorgólový náskok a všetko nasvedčuje tomu, že aj napriek narastajúcemu tlaku domácich zápas dotiahnu do víťazného konca.
     
    53:40
    Hostia teraz veľmi zaváhali v rozohrávke popred vlastnú bránku a puk poslali priamo na Morrowa! Ten sa tak v sekunde ocitol v ideálnej streleckej pozícii, ale spadol a jeho ranu Condon spoľahlivo vychytal.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Beleskey (McQuaid, Spooner) – 2. Desharnaris (Weise, Jemelin), 22. Byron (Flynn, Barberio), 38. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 49. Pacioretty (Gallagher, Plekanec), 59. Byron (Subban, Beaulieu)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Seidenberg, Chára (C), McQuaid, Krug, Miller, Morrow – Eriksson, Bergeron, Griffith – Connolly, Spooner, Beleskey – Chochlačev, Ferraro, Vatrano – Hayes, Talbot, RInaldo. Trenér: Claude Julien.
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Subban, Beaulieu, Petry, Markov, Barberio, Emelin – Gallagher, Plekanec, Pacioretty (C) – Carr, Galchenyuk, Eller – Weise, Desharnais, Fleischmann – Byron, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Barton, Brisebois

    Diváci: 67 246