Omsk – Čerepovec 4:0 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Togliatti – Vladivostok 1:5 (kon.)
Jaroslavľ – Novokuzneck 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:2 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
CSKA Moskva
cz Utorok 29.12.2015, 14:30 • Sport Complex • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Dustin Boyd měl teď na hokejce rozhodnutí! Jeho rána z ostrého úhlu však mířila těsně mimo opuštěnou branku!
     
    59:01
    VIktor Fasth je na střídačce, a hostující celek to zkouší opět se šesti hráči na ledě!
    Stephane Da COSTA - 4:3
     
    57:57
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevskému celku risk v posledních minutách přecijen vyšel, a dvě minuty před koncem přichází snižující branka! Alexander Radulov dostal kotouč mezi kruhy, kde se nacházel STEPHANE DA COSTA, jehož rána mířila přesně k tyči! Asistence: Alexander Radulov.
     
    57:10
    Domácí celek se dokázal osvodobit, nicméně pouze na malou chvilku!
     
    56:33
    Z hranice pravého kruhu vyslal tvrdou ránu Alexander Radulov, jehož pokus však dokázal Poluektov vyrazit. Kotouč se však odrazil na levou stranu, kde se nacházel zcela volný Jan Muršak. Jeho pohotovou ránu však dokázal lapit Poluektov, který se velmi rychle přesunul!
     
    56:08
    Moskevský celek to zkouší bez brankáře!
     
    55:24
    Radulov našel na levé straně volného Kiseleviče, jehož střelu však dokázal Poluektov vyrazit. CSKA si však zahraje přesilovou hru, neboť Lipin trefil Stoljarova holí do obličeje!
     
    52:33
    Gennady Stoljarov zaúřadoval v rohu kluziště, kde se vyhnul Dallmanovi, a krásnou přihrávkou našel před brankou Sergeje Andronova. Jeho střelu však vyrazil krásným zákrokem Poluektov!
     
    51:29
    Na hranici levého kruhu dostal od Raduloval přihrávku Nikita Zajcev, který pohotově vypálil. Jeho rána však mířila těsně mimo!
     
    49:59
    CSKA si zahraje deset minut před koncem základní hrací doby přesilovou hru! Na trestnou lavici míří domácí Konstantin Pukšarjov, který hákoval Muršaka, jenž se dostával do šance.
     
    47:08
    Hlavní rozhodčí celou situaci konzultoval hodně dlouho s videorozhodčím, nicméně nakonec branku neuznal!
    Domácí branka nakonec nebyla uznána, neboť kotouč nepřešel brankovou čáru
     
    47:08
    Astana teď dosáhla své páté branky, která by mohla definitivně potvrdil vítězství kazašského celku! Hlavní rozhodčí však bude ještě celou situaci konzultovat s videorozhodčím!
     
    45:42
    Astana teď měla další velkou šanci na navýšení skóre! Do útočného pásma najel Bochenskiho, jehož ránu Fasth vyrazil do prostoru, kam najel Boyd. Jeho pohotovou dorážku však parádním zákrokem vyrazil Fasth!
     
    45:22
    Kazašský tým mohl vyrazit do nebezpečného protiútoku, ten však zastavil hvizd hlavní rozhodčího, který signalizoval vyloučení. Stephane Da Costa zasáhl holí Bochenskiho do obličeje, a míří na trestnou lavici!
     
    45:06
    Útočnou akci moskevského celku táhl po levé straně Igor Ožiganov, který následně dostal puk před branku. Do tohoto prostoru si najel Jan Muršak, jehož střelu však dokázal Poleuktov lapit!
    Mike LUNDIN - 4:2
     
    44:05
    Astana právě vstřelila branku!
    V samotném závěru přesilové hry pět na tři se však Astana prosazuje, a dostává se do dvoubrankového vedení! Roman Starčenko operoval s kotoučem v pravém kruhu, a následnou křížnou přihrávkou dostal kotouč do prostoru, kam si najel MIKE LUNDIN. Americký bek vyslal přesnou střelu, která zapadla do růžku Fasthovy branky! Asistence: Roman Starčenko, Kevin Dallman.
     
    43:59
    Obrovská šance Astany! Od modré čáry tvrdě vypálil Lundin, nicméně tomu střela nesedla. Kotouč se následně odrazil na hůl Starčenka, nicméně proti jeho střele předvedl parádní zákrok Fasth!
     
    43:36
    Na trestnou lavici však míří ještě Nikita Zajcev, který poslal nedovoleným způsobem k zemi Brandona Bochenskiho, a Astana tak má k dispozici přesilovou hru pět na tři!
     
    42:03
    Moskevský celek kombinoval v útočném pásmu, avšak po souboji Kiseleviče s Lundinem se bude vylučovat! Na trestnou lavici odchází právě Kiselevič, který trefil holí Lundina do obličeje!
     
    41:03
    Velká komplikace pro domácí celek! Na trestnou lavici míří Michail Manšin, který poslal k zemi u mantinelu Kvartalnova, a dostává dvouminutový trest!
    Jan MURŠAK - 3:2
     
    39:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Třetí třetina bude ještě hodně dramatická, neboť moskevský celek během minuty snižuje na rozdíl jediné branky! Po levé straně najel do útočného pásma JAN MURŠAK, který to zkusil z hodně ostrého úhlu. Střelu slovinského útočníka si nakonec Poluektov srazil do branky! Velká chyba kazašského brankáře .. Asistence: Alexander Kutuzov.
    Sergej ANDRONOV - 3:1
     
    38:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevský celek se však nevzdává, a po necelé půl minutě snižuje na rozdíl dvoubranek! V pravém rohu krásně zakombinoval Jan Muršak s Dmitrijem Kugryševem. Druhý jmenovaný následně našel přesnou přihrávkou před brankou volného SERGEJE ANDRONOVA, na jehož střelu byl dosud výborný Poluektov krátký! Asistence: Dmitrij Kugryšev, Jan Muršak.
    Martin ST.PIERRE - 3:0
     
    37:52
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak, to je pro CSKA obrovský šok, neboť po celou druhou třetinu svého soupeře tlačí, a nyní inkasuje třetí branku! Parádní práci odvedl Vadim Krasnoslobodcev, který dokázal obrat chybujícího Panina, a dokázal přistrčit kotouč před sebe. Ten se následně odrazil na hokejku MARTINA ST.PIERRA, který jej pohotově dostal do branky! Asistence: Maxim Chudjakov, Vadim Krasnoslobodcev.
     
    35:10
    Moskevský celek si však zahraje svou první přesilovou hru ve druhé třetině. U brankoviště se pokoušel dorážet Stoljarov, toho však poslal k zemi Panšin, kterž odjíždí na trestnou lavici.
     
    29:18
    O podobnou "fintičku" se pokoušel Antti Pihlström, který rovněž obkroužil branku, a mohl poslat kotouč do branky, neboť Poluektov se přesouval pomalu. Finský útočník však nedokázal kotouč zasunout do branky!
     
    27:51
    Barys měl teď obrovskou šanci na navýšení skóre! Za brankou operoval s kotoučem Brandon Bochenski, který našel před Fasthem volného Boyda. Jeho pohotovou střelu však dokázal švédský brankář vyrazit!
     
    26:32
    Kazašský celek si však zahraje další přesilvoou hjru! Obránce Michail Naumenkov zasáhl ve středním pásmu holí do obličeje Bochenskiho, a na řadě je další přesilová hra Astany!
     
    24:41
    Barys se však velmi rychle dostal zpět do třetiny, a po dobré práci Solareva se dostal mezikruhy ke kotouči Starčenko, jehož pohotovou střelu Fasth vyrazil!
     
    23:52
    Průběh druhé třetiny nám okořenila bitka mezi domácím Konstantinem Puškarjovem a Janem Muršakem, která však neměla dlouhého trvání, a na zemi nakonec skončil domácí borec. Na trestnou lavici nakonec míří pouze slovinský útočník ve službách CSKA, neboť to byl právě on, kdo vyprovokoval bitku! Moskevskému celku se však toto rozhodnutí vůbec nelíbí ...
     
    23:36
    Kazašský celek se po následné chybě Kvartalnova hnal do dalšího protiútoku, který táhl autor druhé branyk Starčenko. Kazašský útočník vzal akci na sebe, nicméně jeho střelu dokázal Fasth vyrazit!
     
    22:06
    To se však nedá říct o domácím mužstvu! Po levé straně postupoval do pásma Romanov, který ukázkovou přihrávkou našel volného St.Pierra, jehož pohotovou ránu dokázal Fasth vyrazit!
     
    16:56
    Domácí Astana teď měl obrovskou šanci na zvýšení svého vedení! Od modré sice vyslal nepřesnou střelu Mike Lundin, nicméně kotouč se odrazil od mantinelu mezi kruhy, kde číhal Dustin Boyd. Jeho pohotovou ránu však vyrazil betonem Viktor Fasth!
     
    15:43
    Kazašský celek si však v závěru třetiny zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Korotkov, který mezi kruhy podrazil Starčenka!
     
    14:22
    Alexander Radulov dlouhou dobu operoval s kotoučem v levém rohu, a následnou přihrávkou našel mezi kruhy na chvilku volného Stoljarova. Jeho pohotovou střelu však Poluektov vyrazil!
    Závar před brankou Poluektova
     
    12:03
    Obrovský závar před brankou Pavla Poluektova! Z hranice pravého kruhu vypálil Alexandar Raduloval, jehož střelu se pokoušel dorazit Jan Muršak. Kotouč následně zůstal ležet vedle brankáře Astany, a Radulov se ho pokoušel dostat do branky. Kazašský brankář však dokázal puk udržet před brankovou čárou!
     
    10:33
    Vzápětí však fauloval domácí Ilja Solarev, a CSKA si zahraje přesilovou hru!
    Roman STARČENKO - 2:0
     
    08:34
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí celek však potvrzuje parádní vstup do dnešního utkání, a po necelých devíti minutách vede nad CSKA už dvoubrankovým rozdílem! Brandon Bochenski se dostal ke kotouči ve středním pásmu, a vyslal do úniku ROMANA STARČENKA, který se nacpal před dvojici obránců, a přesným bekhendovým pokusem překonal Fastha! Asistence: Brandon Bochenski, Kevin Dallman.
     
    08:14
    Další velká šance domácího Barysu! Na levou stranu dostal kotouč Mike Lundin, který se opřel do kotouče, nicméně mířil mimo!
     
    07:28
    Astana se dobrým pohybem dostala ke kotouči a osvobodila se. Následně najel do pásma Nikita Zajcev, který se dostal ke střele, při tom však trefil holí do obličeje Lundina, a míří na trestnou lavici.
     
    06:20
    Jak jsem již zmiňoval, moskevský celek si zahraje první přesilovou hru v tomto zápase. Na trestnou lavici míří Maxim Chudjakov za držení protihráče.
     
    05:06
    Domácí celek dnes bude sázet zejména na bezpečnou obranu, a rychlé protiútoku. Z jednoho z nich před malou chvílí udeřil! Dopředu postupoval Kevin Dallman, jehož střelu ztečoval Da Costa, a Fasth měl co dělat, aby kotouč vyrazil!
     
    03:06
    Moskevský celek si teď nebyl zcela jistý v rozehrávce, nicméně po příklepu Muršaka o mantinel se dostal do úniku Kugryšev, který našel lépe postaveného Andronova, jehož pohotovou střelu však dokázal vyrazit Poluektov!
    Roman SAVČENKO - 1:0
     
    01:21
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak, to je parádní start pro domácí celek, který se hned z prvního útoku v dnešním zápase prosazuje! Na pravou stranu dostal krásnou přihrávku Puškarjov, který přenechal kotouč ROMANU SAVČENKOVI, jehož přízemní ránu pustil Viktor Fasth za svá záda. Tento gól si švédský brankář za rámeček rozhodně nedá ... Asistence: Konstantin Puškarjov, Maxim Chudjakov.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 2. Savčenko (Puškarjov, Chudjakov), 9. Starčenko (Bochenski, Dallman), 38. St.Pierre (Chudjakov, Krasnoslobodcev), 45. Lundin (Starčenko, Dallman) – 39. Andronov (Kugryšev, Muršak), 40. Muršak (Kutuzov), 58. Da Costa (Radulov)


    Barys Nur-Sultan: Poluetkov (Ivanov) – Dallman (A), Lundin, Savčenko, Semjonov, Trjasunov, Lipin, Lobanov – Bochenski, Boyd, Starčenko – Krasnoslobodcev, Chudjakov (A), Puškarjov – Panšin, Romanov, St.Pierre – Michajlis, Solarev, Žajlauov – Markelov
    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Zajcev (A), Kiselevič, Kutuzov, Naumenkov, Sergejev, Panin, Ožiganov – Radulov (C), Stoljarov, Da Costa – Kugryšev, Muršak (A), Andronov – Žarkov, Korotkov, Kvartalnov – Telegin, Ljubimov, Pihlström

    Rozhodca: Oskirko, Sergejev – Gorděnko, Tomilov

    Diváci: 6908