Omsk – Čerepovec 4:0 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Togliatti – Vladivostok 1:5 (kon.)
Jaroslavľ – Novokuzneck 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:2 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
CSKA Moskva
cz Utorok 29.12.2015, 14:30 • Sport Complex • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní klub i v této sezóně prokazuje svou dominanci v Kontinentální hokejové lize, a s 93 body se řadí na první příčku celé KHL. Na záda však CSKA dotíra Jaroslavl, která má pouze o dva body méně .. CSKA však míří za postupem do play-off, ve kterém by si tým trenéra Dmitrije Kvartalnova rád sáhl na "Gagarina"!

    Moskevský celek den po Štědrém dnu šokoval domácí porážkou 1:2 s Ladou Togliatti. Hned o dva dny později se armádní klub představil na půdě silného Omsku! Dvě třetiny diváci branky neviděli, v té třeti se třikrát prosadilo CSKA, a připsalo si tři body! Moskevský celek se dnes představí na půdě jediného kazašského celku v KHL, a do utkání vstupuje v roli favorita!
     
    BARYS ASTANA
    Kazašský celek neměl dobrý vstup do právě probíhající sezóny, nicméně postupně se výkony zvedaly, a s ním i postavení v tabulce. Momentálně se Astana nachází na deváté příčce Východní konference se ziskem 61 bodů, a bojuje o postup do play-off! Kazašský celek ztrácí na osmý Neftěchimik pouhé dva body ...

    V posledních zápasech však Barys podává hodně nevyrovnané výkony. Po dvou porážkách na ledě Vladivstoku zavítala Astana na led Novokuzněcku, kde si počínala velmi dobře, a radovala se ze zisku tří bodů po vítězství 6:2. Na Štědrý den však přišla jasná porážka 1:5 na ledě Novosibirsku ... V posledním zápase přívtala Astana doma Čerepovec. Velmi vyrovnané utkání dospělo až do prodloužení, kde se nakonec radovali domácí hokejisté. Dnes však čeká na Barys hodně těžký oříšek ...
     
    Příjemné úterní odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga pokračuje v plném proudu, a dnes má na programu celkem šest zápasů. My se společně zaměříme na souboj Barysu Astana s CSKA Moskva. Úvodní vhazování je naplánováno v 14:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Obě mužstva jsou již nastoupena na ledě Sport Complexu v Astaně. Arénou právě zní hymna Kazachstánu! Za malou chvilku začínáme ...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Na začátku zápasu je zatím aktivnější moskevský celek, který se po dobré práci Zajceva dokázal usadit v útočném pásmu, a kombinuje.
     
    00:43
    Alexander Radulov operoval s kotoučem za domácí brankou, a pokoušel se před brankou najít Da Costu. Francouzský útočník byl však velmi dobře bráněn.
     
    01:21
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak, to je parádní start pro domácí celek, který se hned z prvního útoku v dnešním zápase prosazuje! Na pravou stranu dostal krásnou přihrávku Puškarjov, který přenechal kotouč ROMANU SAVČENKOVI, jehož přízemní ránu pustil Viktor Fasth za svá záda. Tento gól si švédský brankář za rámeček rozhodně nedá ... Asistence: Konstantin Puškarjov, Maxim Chudjakov.
    Roman SAVČENKO - 1:0
     
    02:02
    Kazašský celek se vzápětí hnal do dalšího túoku, který nakonec skončil střelou Solareva z mezikruží. Ránu ruského forvarda si však Fasth pohlídal!
     
    02:25
    Na druhé straně kluziště to zkoušel obránce Naumenkov, jehož slabá rána však skončila nad brankou Poluektova, který na první zásah stále čeká.
     
    02:36
    Astana velmi rychle otočila hru, a na levé straně dostal trochu prostoru Brandon Bochenski. Kanadský útočník byl však následně tísněn Zajcevem, a tak pouze nahodil kotouč na Fastha, který přerušuje hru!
     
    03:06
    Moskevský celek si teď nebyl zcela jistý v rozehrávce, nicméně po příklepu Muršaka o mantinel se dostal do úniku Kugryšev, který našel lépe postaveného Andronova, jehož pohotovou střelu však dokázal vyrazit Poluektov!
     
    03:48
    Armádní klub pomalu přebírá inciativu v dnešním utkání. O další střelecký pokus CSKA se postaral z hranice pravého kruhu Ivan Telegin, jehož svižná rána letěla nad branku.
     
    04:31
    Stephane Da Costa zavezl kotouč do útočného pásma po pravé straně, a následnou střelou zkoušel pozornost Poleuktova, ten jeho střelu vyrazil.
     
    05:06
    Domácí celek dnes bude sázet zejména na bezpečnou obranu, a rychlé protiútoku. Z jednoho z nich před malou chvílí udeřil! Dopředu postupoval Kevin Dallman, jehož střelu ztečoval Da Costa, a Fasth měl co dělat, aby kotouč vyrazil!
     
    05:41
    Kazašský celek opět pouze vyhodil kotouč do třetiny CSKA, a obrana Barysu se formuje na vlastní modré.
     
    06:03
    Při signalizované přesilové hře moskevského celku se do velké šance dostal Kvartalnov, který dostal krásnou přihrávku na levou stranu. Jeho rána však mířila mimo!
     
    06:20
    Jak jsem již zmiňoval, moskevský celek si zahraje první přesilovou hru v tomto zápase. Na trestnou lavici míří Maxim Chudjakov za držení protihráče.
     
    06:36
    Barys však začal oslabení nejlépe jak mohl. Po vhazování se dostal ke kotouči Dallman, který ho vyhodil až k Fasthovi.
     
    07:06
    Teď už však začíná úřadovat moskevská přesilovková "letka", který se zásluhou Radulova dostala do pásma, a začíná kombinovat.
     
    07:28
    Astana se dobrým pohybem dostala ke kotouči a osvobodila se. Následně najel do pásma Nikita Zajcev, který se dostal ke střele, při tom však trefil holí do obličeje Lundina, a míří na trestnou lavici.
     
    07:47
    Astana se hned po vhazování usadila v útočném pásmu, a dobrou ránu vyslal od modré Maxim Semjonov. Před Fastehm dobře stál Boyd, nicméně švédský brankář si dokázal poradit!
     
    08:14
    Další velká šance domácího Barysu! Na levou stranu dostal kotouč Mike Lundin, který se opřel do kotouče, nicméně mířil mimo!
     
    08:34
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí celek však potvrzuje parádní vstup do dnešního utkání, a po necelých devíti minutách vede nad CSKA už dvoubrankovým rozdílem! Brandon Bochenski se dostal ke kotouči ve středním pásmu, a vyslal do úniku ROMANA STARČENKA, který se nacpal před dvojici obránců, a přesným bekhendovým pokusem překonal Fastha! Asistence: Brandon Bochenski, Kevin Dallman.
    Roman STARČENKO - 2:0
     
    09:01
    Alexander Raduloval vyslal ve středním pásmu dobrou přihrávku na Kiseleviče, který se v útočném pásmu dostal ke střele, nicméně nemířil přesně.
     
    09:33
    Astana se opět v obraně s ničím nepárala, a jakmile se Mike Lundin dostal ke kotouči, odpálil ho na zakázané uvolnění.
     
    09:58
    Do další zajímavé šance Barysu se tentokrát hnal Brandon Bochenski, který postupoval po levé straně. O kanadského útočníka se však postaral Zajcev!
     
    10:26
    U mantinelu chtěl proklouznout Andronov, nicméně krásným hitem ho zastavil Mike Lundin!
     
    10:33
    Vzápětí však fauloval domácí Ilja Solarev, a CSKA si zahraje přesilovou hru!
     
    10:59
    O první střelecký pokus při přesilové hře CSKA se postaral Alexander Radulov, který vypálil z hranice pravého kruhu. Jeho pokus však mířil pouze do náruče Poluektova.
     
    11:23
    Nikita Zajcev chce odčinit své vyloučení, po kterém Astana zvýšila na 2:0. Teď ruský bek pálil od modré, nicméně jeho pokus dokázal Savčenko srazil mimo!
     
    12:03
    Obrovský závar před brankou Pavla Poluektova! Z hranice pravého kruhu vypálil Alexandar Raduloval, jehož střelu se pokoušel dorazit Jan Muršak. Kotouč následně zůstal ležet vedle brankáře Astany, a Radulov se ho pokoušel dostat do branky. Kazašský brankář však dokázal puk udržet před brankovou čárou!
    Závar před brankou Poluektova
     
    12:29
    Astaně se opět podařilo vyhodit kotouč do středního pásma, a za malou chvíli se na led vrátí vyloučený Ilja Solarev!
     
    12:53
    V pravém rohu se dostal ke kotouči Ivan Telegin, který je dnes velmi aktivní, najel si před Poluektova, a pokoušel se ho překvapit z ostrého úhlu. Kazašský gólman však kotouč lapil, a přerušil hru.
     
    13:36
    Moskevský celek má v posledních minutách daleko více ze hry, nicméně se stále nemůže dostat ke snižující brance, která by CSKA dostala na dostřel soupeře.
     
    13:59
    Astana měla opět problémy s dobrým pohybem hráčů CSKA v útočném pásmu, a tak Roman Savčenko vyhodil kotouč na další zakázané uvolnění.
     
    14:22
    Alexander Radulov dlouhou dobu operoval s kotoučem v levém rohu, a následnou přihrávkou našel mezi kruhy na chvilku volného Stoljarova. Jeho pohotovou střelu však Poluektov vyrazil!
     
    14:58
    O další střelecký pokus moskevského celku se postaral Jan Muršak. U slovinského reprezentanta byl však velmi rychle obránce Dallman, který jeho střelu zablokoval.
     
    15:18
    Po delší době se do zakončení dostala také domácí Astana. Ilja Solarev dostal na levé straně trochu prostoru od Zajceva, a vystřelil. Fasth byl však pozorný ...
     
    15:43
    Kazašský celek si však v závěru třetiny zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Korotkov, který mezi kruhy podrazil Starčenka!
     
    16:26
    Dustin Boyd se dostal po dobré práci Bochenski ke kotouči na levé straně, a pomalým nahození hledal před brankou práce Boyda. Tomu se však kotouč tečovat nepodařilo, a Fasth zasáhl!
     
    16:39
    Hned po vhazování se dostal ke kotouči Mike Lundin, který neváhal, a vyslal tvrdou střelu. Viktor Fasth však střelu vyrazil, a CSKA následně vyhazuje!
     
    16:56
    Domácí Astana teď měl obrovskou šanci na zvýšení svého vedení! Od modré sice vyslal nepřesnou střelu Mike Lundin, nicméně kotouč se odrazil od mantinelu mezi kruhy, kde číhal Dustin Boyd. Jeho pohotovou ránu však vyrazil betonem Viktor Fasth!
     
    17:41
    V samotném závěru přesilové hry to zkoušel z ostrého úhlu domácí Starčenko, jehož střela však skončila nad brankou švédského brankáře.
     
    18:16
    Na druhou straně se pokoušel odčinit své vyloučení Jevgenij Korotkov, který se obtočil na levé straně kolem Dallmana, a pohotově vypálil. Jeho ránu však zablokoval jeden z obránců Barysu!
     
    18:47
    Ve středním pásmu se dostal ke kotouči Vladimir Žarkov, který najížděl proti dvěma obráncům, a tak tvrdě vypálil. Jeho pokus však neměl ideální parametry.
     
    19:19
    Kazašský celek je v závěru třetiny velmi aktivní, a pokouší se ještě navýšit své vedení. Obrana moskevského celku je však pozorná!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního zápasu nabídla bleskový start domácího týmu, který se dostal již ve druhé minutě do vedení zásluhou Romana Savčenka! Poté se hrál velmi aktivní hokej z obou stran, a k vidění byly velké šance. Až v deváté minutě přišla překvapivě další branka Astana, kterou poslal do dvoubrankového vedeníé Roman Starčenko. CSKA poté svého soupeře tlačilo, a mělo velké šance. Poluektov si však se všemi pokusy poradil!

    Druhá třetina začne ve Sport Complexu v Astaně přibližně v 15:24!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Po chybě domácí obrany se dostal na levé straně ke kotouči Gennady Stoljarov, jehož střelu však dokázal Poluektov vyrazit. Následná dorážka Radulova mířila mimo!
     
    21:08
    Moskevský celek pokračoval v tlaku v útočném pásmu, a k další střele se dostal Radulov. Ruský reprezentant však mířil opět mimo!
     
    21:39
    Vstup do druhé periody vyšel o poznání lépe moskevskému celku, který zatím Barys přehrává. Do žádné větší příležitosti se však zatím CSKA nedostalo!
     
    22:06
    To se však nedá říct o domácím mužstvu! Po levé straně postupoval do pásma Romanov, který ukázkovou přihrávkou našel volného St.Pierra, jehož pohotovou ránu dokázal Fasth vyrazit!
     
    22:41
    Barys rozehrával z vlastní třetiny, nicméně svěřenci Dmitrije Kvartalnova parádně napadali, a dokázal získat kotouč pro sebe!
     
    23:12
    Alexander Radulov míchal s pukem na pravé straně, a následnou přihrávkou našel na modré Kiseleviče. Ruský bek pohotově vystřelil, nicméně branku minul!
     
    23:36
    Kazašský celek se po následné chybě Kvartalnova hnal do dalšího protiútoku, který táhl autor druhé branyk Starčenko. Kazašský útočník vzal akci na sebe, nicméně jeho střelu dokázal Fasth vyrazit!
     
    23:52
    Průběh druhé třetiny nám okořenila bitka mezi domácím Konstantinem Puškarjovem a Janem Muršakem, která však neměla dlouhého trvání, a na zemi nakonec skončil domácí borec. Na trestnou lavici nakonec míří pouze slovinský útočník ve službách CSKA, neboť to byl právě on, kdo vyprovokoval bitku! Moskevskému celku se však toto rozhodnutí vůbec nelíbí ...
     
    24:17
    Moskevský celek však začíná své oslabení velmi dobře, a Nikita Zajcev, který se dostal za brankou ke kotouči, vyhazuje až k brance Poluektova.
     
    24:41
    Barys se však velmi rychle dostal zpět do třetiny, a po dobré práci Solareva se dostal mezikruhy ke kotouči Starčenko, jehož pohotovou střelu Fasth vyrazil!
     
    25:18
    Moskevský celek si však počíná v oslabení velmi dobře, a zatím svého soupeře drží v uctivé vzdálenosti od svého brankáře!
     
    25:44
    Hodně povedený hit předvedl domácí Semjonov, který si na vlastní modré počkal na pohyb Kvartalnova, a ruského útočníka poslal čistým způsobem k zemi.
     
    26:14
    Dmitrij Kugryšev si nabruslil po levé straně do útočného pásma, a zkoušel to bekhendem. Jeho pokus však Poluektov vyrazil!
     
    26:32
    Kazašský celek si však zahraje další přesilvoou hjru! Obránce Michail Naumenkov zasáhl ve středním pásmu holí do obličeje Bochenskiho, a na řadě je další přesilová hra Astany!
     
    26:53
    Astana se hned na začátku své přesilové hry dokázala usadit v útočném pásmu, a Kevin Dallman hledal zajímavou přihrávkou před brankou Bochenskiho. Tomu však na poslední chvíli kotouč přeskočil hůl.
     
    27:21
    Po ukázkové přihrávce Dallmana se hnal do úniku Vadim Krasnoslobodcev. O kazašského útočníka se však postaral čistým způsobem obránce Kiselevič.
     
    27:51
    Barys měl teď obrovskou šanci na navýšení skóre! Za brankou operoval s kotoučem Brandon Bochenski, který našel před Fasthem volného Boyda. Jeho pohotovou střelu však dokázal švédský brankář vyrazit!
     
    28:36
    Moskevský celek zvládl i druhé oslabení v krátkém časovém sledu, a obránce Michail Naumenkov se již prohání spokojeně po ledě Sport Complexu.
     
    28:56
    Zajímavou individuální akci teď předvedl Dmitrij Kugryšev, kterého našel na levé straně Ožiganov. Bývalý útočník Novosibirsku obrkoužil branku, a pokoušel se překonat Poluektova, ten byl však pozorný.
     
    29:18
    O podobnou "fintičku" se pokoušel Antti Pihlström, který rovněž obkroužil branku, a mohl poslat kotouč do branky, neboť Poluektov se přesouval pomalu. Finský útočník však nedokázal kotouč zasunout do branky!
     
    29:44
    Michail Naumenkov se pokoušel prodrat do útočného pásma přes levou stranu. Zde však narazil na Chudjakova, který jeho postup zastavil čistým hitem!
     
    30:26
    Alexander Radulov operoval s kotoučem za brankou domácích, a počkal si na pohyb Michaila Naumenkova, který si najel na hranici levého kruhu. Pohotovou střelu ruského obránce však Poluektov vyrazil!
     
    31:03
    Moskevský celek se i nadále držel v útočném pásmu, a nebezpečnou přihrávku před branku Poluektova posílal Kutuzov. Domácí obrana však zvládla dostat kotouč do středního pásma!
     
    31:41
    Z ostrého úhlu to zkoušel po přihrávce Starčenka Roman Savčenko. Střelec úvodní branky dnešního utkání však mířil mimo!
     
    32:14
    Na druhé straně to udělal velmi hezky Ivan Telegin, který obkroužil branku domácích, a před brankou hledal Ljubimova. Ruský útočník byl však bráněn Bochenskim, a ke střele se nedostal!
     
    32:31
    Následně dostal Pihlström kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Kutuzov. Jeho ránu se pokoušel tečovat Telegin, nicméně kotouč skončil v náruči Poluektova.
     
    33:12
    Moskevský celek v posledních minutách svého soupeře jasně přehrává, nicméně stále se nedokáže dostat do nějaké větší příležitosti, ze které by ohrozil Poluektova.
     
    33:36
    Radulov tentokrát zakombinoval ve středním pásmu se Stoljarovem, a dostal kotouč na Da Costu. Francouzský útočník se dostal ke střele, nicméně Poluektov byl pozorný!
     
    33:44
    Kazašský celek sice vyhrál vhazování ve vlastním pásmu. Poté se však nepovedla rozehrávka Dallmanovi, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    34:19
    Vadim Krasnoslobodcev se dostal za brankou ke kotouči po dobré práci Puškarjova. Jeho následná přihrávka hledala před brankouá Chudjakova, nicméně do přihrávky na poslední chvíli vložil hůl Zajcev!
     
    35:05
    Moskevský celek se dostal do kombinace v útočném pásmu, a přízemní střelou to zkoušel Sergejev. Brankář Poluektov však nadále drží svůj celek!
     
    35:10
    Moskevský celek si však zahraje svou první přesilovou hru ve druhé třetině. U brankoviště se pokoušel dorážet Stoljarov, toho však poslal k zemi Panšin, kterž odjíždí na trestnou lavici.
     
    35:39
    Od modré čáry to zkoušel Nikita Zajcev, jehož střela však nebyla přesná, a Roman Savčenko následně z rohu vyhodil kotouč až k brance Fastha!
     
    36:15
    Domácímu celku se zatím v oslabení daří na jedničku, a již dvakrát vyhodil kotouč do pásma CSKA. Moskvevskému celku se naopak nedaří dostat do útočného pásma.
     
    36:44
    Na modrou čáru dostal přihrávku Dmitrij Kugryšev, který ještě přihrál na pravou stranu, kde se nacházel Ožiganov. Jeho tvrdou střelu však dokázal lapit ramenem Poluektov! Domácí brankář je lehce otřesen .. Uvidíme, zdali bude pokračovat ve hře.
     
    36:44
    Kazašský gólman schytal tvrdou střelu Ožiganova zřejmě do krku, nicméně po lehčím ošetření se za velkého potlesku domácích tribun staví zpět do branky!
     
    37:11
    V samotném závěru přesilové hry CSKA měl velkou šanci Radulov, který si z levé straně najížděl před branku. Jeho pokus však Savčenko srazil mimo branku!
     
    37:33
    Moskevský celek se nadále držel v útočném pásmu, a před branku dostal puk Stephane Da Costa, tomu však kotouč sjel z hole, a Poluektov raději přerušuje hru!
     
    37:52
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak, to je pro CSKA obrovský šok, neboť po celou druhou třetinu svého soupeře tlačí, a nyní inkasuje třetí branku! Parádní práci odvedl Vadim Krasnoslobodcev, který dokázal obrat chybujícího Panina, a dokázal přistrčit kotouč před sebe. Ten se následně odrazil na hokejku MARTINA ST.PIERRA, který jej pohotově dostal do branky! Asistence: Maxim Chudjakov, Vadim Krasnoslobodcev.
    Martin ST.PIERRE - 3:0
     
    38:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevský celek se však nevzdává, a po necelé půl minutě snižuje na rozdíl dvoubranek! V pravém rohu krásně zakombinoval Jan Muršak s Dmitrijem Kugryševem. Druhý jmenovaný následně našel přesnou přihrávkou před brankou volného SERGEJE ANDRONOVA, na jehož střelu byl dosud výborný Poluektov krátký! Asistence: Dmitrij Kugryšev, Jan Muršak.
    Sergej ANDRONOV - 3:1
     
    38:41
    Kazašský celek se momentálně lehce zatáhl, a nechává tvořit svého soupeře. CSKA je usazeno v útočném pásmu, a opět kombinuje!
     
    39:01
    Na modrou čáru dostal přihrávku Nikita Zajcev, který se dostal k pohotové střele, nicméně tu srazil Dustin Boyd, a kotouč je ve středním pásmu.
     
    39:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Třetí třetina bude ještě hodně dramatická, neboť moskevský celek během minuty snižuje na rozdíl jediné branky! Po levé straně najel do útočného pásma JAN MURŠAK, který to zkusil z hodně ostrého úhlu. Střelu slovinského útočníka si nakonec Poluektov srazil do branky! Velká chyba kazašského brankáře .. Asistence: Alexander Kutuzov.
    Jan MURŠAK - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme na branku čekali hodně dlouho. CSKA se tlačilo za snižující brankou, která stále nemohla přijít. Domácí celek držel skvěle chytající Poluektov! V závěru se prosadil domácí celek, který se zásluhou Martina St.Pierra dostal do tříbrankového náskoku! CSKA se však nevzdalo, a za malou chvíli snížil po krásné přihrávce Kugryševa Sergej Andronov. V poslední minutě ještě snížil na rozdíl jediné branky překvapivou střelou Jan Muršak!

    Ve třetí třetině nás tak jistě čeká ještě velké drama! Poslední perioda začne přibližně v 16:16!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Moskevský celek vstoupil do třetí třetiny dle očekávání velmi aktivní. Postup hostujícího týmu do útočného pásma však zastavil odpískaný ofsajd!
     
    41:03
    Velká komplikace pro domácí celek! Na trestnou lavici míří Michail Manšin, který poslal k zemi u mantinelu Kvartalnova, a dostává dvouminutový trest!
     
    41:41
    Astana však v oslabení začala velmi dobře, a podařilo se jí vyhodit. Moskevský celek se však velmi rychle vrátil do pásma!
     
    42:03
    Moskevský celek kombinoval v útočném pásmu, avšak po souboji Kiseleviče s Lundinem se bude vylučovat! Na trestnou lavici odchází právě Kiselevič, který trefil holí Lundina do obličeje!
     
    42:29
    Domácí celek se dostal do zajímavého přečíslení, které táhl po pravé straně Bochenski. Jeho následná přihrávka našla najetého Boyda, jehož přihrávku však dokázal Fasth vyrazit!
     
    42:49
    Moskevský klub se velmi rychle dostal na druhou stranu kluziště, a od modré tvrdě vypálil Nikita Zajcev. Jeho ránu však zablokoval Bochenski!
     
    43:21
    Astana má k dispozici zkrácenou přesilovou hru! Lundin našel na levé straně volného Bochenskiho, jehož rána z voleje však branku minula!
     
    43:36
    Na trestnou lavici však míří ještě Nikita Zajcev, který poslal nedovoleným způsobem k zemi Brandona Bochenskiho, a Astana tak má k dispozici přesilovou hru pět na tři!
     
    43:59
    Obrovská šance Astany! Od modré čáry tvrdě vypálil Lundin, nicméně tomu střela nesedla. Kotouč se následně odrazil na hůl Starčenka, nicméně proti jeho střele předvedl parádní zákrok Fasth!
     
    44:05
    Astana právě vstřelila branku!
    V samotném závěru přesilové hry pět na tři se však Astana prosazuje, a dostává se do dvoubrankového vedení! Roman Starčenko operoval s kotoučem v pravém kruhu, a následnou křížnou přihrávkou dostal kotouč do prostoru, kam si najel MIKE LUNDIN. Americký bek vyslal přesnou střelu, která zapadla do růžku Fasthovy branky! Asistence: Roman Starčenko, Kevin Dallman.
    Mike LUNDIN - 4:2
     
    44:46
    Astana momentálně kontroluje hru za vlastní brankou, a Mike Lundin vyčkává na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    45:06
    Útočnou akci moskevského celku táhl po levé straně Igor Ožiganov, který následně dostal puk před branku. Do tohoto prostoru si najel Jan Muršak, jehož střelu však dokázal Poleuktov lapit!
     
    45:22
    Kazašský tým mohl vyrazit do nebezpečného protiútoku, ten však zastavil hvizd hlavní rozhodčího, který signalizoval vyloučení. Stephane Da Costa zasáhl holí Bochenskiho do obličeje, a míří na trestnou lavici!
     
    45:42
    Astana teď měla další velkou šanci na navýšení skóre! Do útočného pásma najel Bochenskiho, jehož ránu Fasth vyrazil do prostoru, kam najel Boyd. Jeho pohotovou dorážku však parádním zákrokem vyrazil Fasth!
     
    46:51
    Astaně se však nedaří dostat při přesilové hře do útočného pásma. Tentokrát postup kazašského celku zastavil odpískaný ofsajd!
     
    47:08
    Astana teď dosáhla své páté branky, která by mohla definitivně potvrdil vítězství kazašského celku! Hlavní rozhodčí však bude ještě celou situaci konzultovat s videorozhodčím!
    Domácí branka nakonec nebyla uznána, neboť kotouč nepřešel brankovou čáru
     
    47:08
    Hlavní rozhodčí celou situaci konzultoval hodně dlouho s videorozhodčím, nicméně nakonec branku neuznal!
     
    47:39
    Moskevský celek tak stále ještě žije, a ztrácí pouze dvě branky. CSKA je momentálně velmi aktivní v útočném pásmu, a pokouší se co nejdříve o snížení.
     
    48:06
    Domácí celek se sice dostal ke kotouči, nicméně pohotový Roman Savčenko ho vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:45
    Po vhazování v pásmu Astany se dostal na modré ke kotouči obránce Nikita Zajcev, jehož ránu však domácí obrana zblokoval do ochranné sítě.
     
    49:01
    Další nebezpečnou ránu vyslal z hranice pravého kruhu Ivan Telegin. Poksu ruského útočníka však skončil v náruči Poluektova!
     
    49:36
    Domácímu celku se tentokrát nepodařila rozehrávka, a Mike Lundin vyhodil kotouč do třetiny hostů, kde se jej zmocnil Nikita Zajcev, a chystá se rozehrávat.
     
    49:59
    CSKA si zahraje deset minut před koncem základní hrací doby přesilovou hru! Na trestnou lavici míří domácí Konstantin Pukšarjov, který hákoval Muršaka, jenž se dostával do šance.
     
    50:36
    Hostům se však zatím přesilová hra příliš nedaří. Domácí celek dokázal již dvakrát vyhodit kotouč až k brance Fastha!
     
    51:02
    Teď už jsou však svěřenci Dmitrije Kvartalnova v útočném pásmu, a nebezpečně kombinují. Ke střele se však zatím nedostali!
     
    51:29
    Na hranici levého kruhu dostal od Raduloval přihrávku Nikita Zajcev, který pohotově vypálil. Jeho rána však mířila těsně mimo!
     
    51:54
    Konstantin Romanov odvedl v samotném závěru přesilové hry CSKA parádní práci v mezikruží, když nejprve zblokoval ránu Kiseleviče, a následnou "rybičkou" dostal kotouč do středního pásma!
     
    52:33
    Gennady Stoljarov zaúřadoval v rohu kluziště, kde se vyhnul Dallmanovi, a krásnou přihrávkou našel před brankou Sergeje Andronova. Jeho střelu však vyrazil krásným zákrokem Poluektov!
     
    53:11
    Domácí celek se v posledních minutách pochopitelně soustředí pouze na obranu. Kevin Dallman tentokrát vypíchl kotouč Da Costovi, nicméně následně jej vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    53:56
    Gennady Stoljarov je v posledních minutách hodně aktivní. Tentokrát se ruský útočník uvolnil na pravé straně, a vyslal prudkou střelu. Jeho pokus však zastavil pozorný Poluektov!
     
    54:20
    Mike Lundin se pokoušel vyhodit kotouč z pásma ven, nicméně ho nakonec vyslal na svou střídačku. Vhazovat se tak bude v pásmu kazašského celku.
     
    54:53
    Domácím se opět podařilo dostat kotouč do středního pásma. Moskevský celek si zaváží kotouč do vlastní třetiny, a celá pětka odchází střídat!
     
    55:24
    Radulov našel na levé straně volného Kiseleviče, jehož střelu však dokázal Poluektov vyrazit. CSKA si však zahraje přesilovou hru, neboť Lipin trefil Stoljarova holí do obličeje!
     
    55:33
    Hned po vhazování se kotouč odrazil na levou stranu, kde se nacházel Ožiganov. Ruský bek se již chystal ke střele, nicméně na poslední chvíli mu skočil pod nohy Boyd, a jeho střelu zablokoval!
     
    56:08
    Moskevský celek to zkouší bez brankáře!
     
    56:21
    CSKA nadále kombinuje v útočném pásmu! Ke kotouči se málem dostal Dustin Boyd, nicméně situaci na poslední chvíli zachránil pro CSKA Raduolov!
     
    56:33
    Z hranice pravého kruhu vyslal tvrdou ránu Alexander Radulov, jehož pokus však dokázal Poluektov vyrazit. Kotouč se však odrazil na levou stranu, kde se nacházel zcela volný Jan Muršak. Jeho pohotovou ránu však dokázal lapit Poluektov, který se velmi rychle přesunul!
     
    57:10
    Domácí celek se dokázal osvodobit, nicméně pouze na malou chvilku!
     
    57:27
    Astana je v plném počtu! CSKA to nadále zkouší bez brankáře, a kombinuje v útočném pásmu!
     
    57:57
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskevskému celku risk v posledních minutách přecijen vyšel, a dvě minuty před koncem přichází snižující branka! Alexander Radulov dostal kotouč mezi kruhy, kde se nacházel STEPHANE DA COSTA, jehož rána mířila přesně k tyči! Asistence: Alexander Radulov.
    Stephane Da COSTA - 4:3
     
    58:21
    Domácí celek zatím drží kotouč ve vlastním pásmu, a nedává Fasthovi prostor odejít na střídačku!
     
    58:39
    Moskevskému celku teď však nevyšel přechod přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd!
     
    59:01
    VIktor Fasth je na střídačce, a hostující celek to zkouší opět se šesti hráči na ledě!
     
    59:19
    Dmitrij Kugryšev dostal zajímavou přihrávku na hranici levého kruhu, a střelou zápěstí mířil do horní poloviny branky! Jeho ránu však obrana Astany zablokovala!
     
    59:31
    Dustin Boyd měl teď na hokejce rozhodnutí! Jeho rána z ostrého úhlu však mířila těsně mimo opuštěnou branku!
     
    Konec zápasu.
     
    Kazašská Astana nakonec dotáhla dnešní utkání do vítězného konce, a vedoucí celek celé KHL, CSKA Moskva, poráží těsně 4:3!
     
    První třetina dnešního zápasu nabídla bleskový start domácího týmu, který se dostal již ve druhé minutě do vedení zásluhou Romana Savčenka! Poté se hrál velmi aktivní hokej z obou stran, a k vidění byly velké šance. Až v deváté minutě přišla překvapivě další branka Astana, kterou poslal do dvoubrankového vedeníé Roman Starčenko. CSKA poté svého soupeře tlačilo, a mělo velké šance. Poluektov si však se všemi pokusy poradil!

    Ve druhé třetině jsme na branku čekali hodně dlouho. CSKA se tlačilo za snižující brankou, která stále nemohla přijít. Domácí celek držel skvěle chytající Poluektov! V závěru se prosadil domácí celek, který se zásluhou Martina St.Pierra dostal do tříbrankového náskoku! CSKA se však nevzdalo, a za malou chvíli snížil po krásné přihrávce Kugryševa Sergej Andronov. V poslední minutě ještě snížil na rozdíl jediné branky překvapivou střelou Jan Muršak!

    Na začátku třetí třetiny se Astana dočkala velmi důležité branky, kterou se dostala zpět do dvoubrankového vedení. Přesnou střelou se prezentoval Mike Lundin! Hostující celek se následně pokoušel co nejdříve vyrovnat. Branka na 4:3 však přišla až dvě minuty před konce, kdy se prosadil Stephane Da Costa. Víc už však CSKA nestihlo ...

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Do dnešního utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (17:37:12)

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 2. Savčenko (Puškarjov, Chudjakov), 9. Starčenko (Bochenski, Dallman), 38. St.Pierre (Chudjakov, Krasnoslobodcev), 45. Lundin (Starčenko, Dallman) – 39. Andronov (Kugryšev, Muršak), 40. Muršak (Kutuzov), 58. Da Costa (Radulov)


    Barys Nur-Sultan: Poluetkov (Ivanov) – Dallman (A), Lundin, Savčenko, Semjonov, Trjasunov, Lipin, Lobanov – Bochenski, Boyd, Starčenko – Krasnoslobodcev, Chudjakov (A), Puškarjov – Panšin, Romanov, St.Pierre – Michajlis, Solarev, Žajlauov – Markelov
    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Zajcev (A), Kiselevič, Kutuzov, Naumenkov, Sergejev, Panin, Ožiganov – Radulov (C), Stoljarov, Da Costa – Kugryšev, Muršak (A), Andronov – Žarkov, Korotkov, Kvartalnov – Telegin, Ljubimov, Pihlström

    Rozhodca: Oskirko, Sergejev – Gorděnko, Tomilov

    Diváci: 6908