Česko – Fínsko 1:4 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 3:4 (kon.)
koniec
Slovensko
3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Švajčiarsko
Nedeľa 27.12.2015, 18:30Reprezentácia do 18 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil s veľmi nešťastným koncom pre slovenských mladíkov do 18 rokov. Tí síce v úvodnej dvadsaťminútovke dokázali otočiť nepriaznivý stav, ale v záverečnej tretine dvakrát inkasovali a ich sen o bodovom zisku sa rozplynul. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:28:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Prebieha záverečná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovensko hrá stále bez brankára Kožiaka, ale Švajčiari sa na čele s Ritzom dobre bránia a strážia si svoj tesný náskok.
     
    58:47
    Slovenský brankár Ján Kožiak odkorčuľoval na striedačku a Slovensko bude hrať v šestici.
     
    58:38
    Slovenský tréner Peter Mikula si vyžiadal oddychový čas.
     
    57:00
    Čas rýchlo plynie a skóre sa stále nemení. Pred nami sú záverečné tri minúty, Švajčiari majú na svojom konte stále veľmi tesný jednogólový náskok.
     
    55:20
    Zápas sa z pohľadu Slovenska výrazne komplikuje. Zverenci trénera Mikulu razom stratili svoj jednogólový náskok a dokonca prehrávajú, pričom na reakciu im ostáva už iba necelých päť minút riadnej hracej doby. Budeme dúfať, že sa im podarí vyrovnať.
     
    54:37
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak toto je pre našich chlapcov veľmi nepríjemná situácia. Švajčiari dokázali skórovať aj štvrtýkrát v zápase a druhýkrát sa dostávajú do vedenia. Gól strelil LIVIO LANGENEGGER, asistenciu si pripisuje Jèrôme Lanz.
     
    52:16
    Výber Slovenska do 18 rokov na tomto turnaji čakajú ešte dva zápasy:
    Fínsko – Slovensko (28.12.2015, 15.00)
    Slovensko – Nemecko (29.12.2015, 15.30)

    Všetky duely vám v priamom prenose prinesieme na našom webe www.onlajny.eu.
     
    50:01
    Posledná tretina sa prehupla do svojej druhej polovice a duel sa začína v podstate od začiatku. Stav je vyrovnaný a k výhre majú aktuálne rovnako blízko oba celky.
     
    48:04
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari presilovku nevyužili, ale skórujú pár sekúnd po jej skončení. O presný zásah sa postaral center tretej formácie DOMINIC WEDER. Asistencia: Wesley Haueter.
     
    47:36
    Kmec je už späť na ľadovej ploche a Slovensko hrá v plnom počte. Pred nami je záverečná dvanásťminútovka riadnej hracej doby, počas ktorej sa naši reprezentanti pokúsia udržať si svoje vedenie.
     
    46:36
    Polovica švajčiarskej presilovky je minulosťou a skóre sa stále nemení. Naši chlapci pozorne strážia gólmana Kožiaka, ktorý zatiaľ odoláva.
     
    45:36
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za držanie protihráča obranca Dušan Kmec.
     
    43:40
    Záverečná dvadsaťminútovka je v plnom prúde a Švajčiari sa neustále pokúšajú o vyrovnanie. Slováci ale úspešne odolávajú a strážia si svoj náskok.
     
    41:19
    Vylúčený Zwissler je späť na ľadovej ploche a Slovensko si teda stopercentnú úspešnosť v presilovkách neudrží. To ale našich chlapcov zatiaľ mrzieť nemusí, na svojom konte majú stále tesné jednogólové vedenie.
     
    40:19
    Tretia tretina sa začala a Slovensko hrá stále v početnej výhode. Naši chlapci majú k dispozícii ešte presne jednu minútu presilovky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej dva presná zásahy, pričom jeden z nich znamenal vyrovnanie, ale Slováci veľmi rýchlo odpovedali na opačnej polovici klziska a druhýkrát sa ujali vedenia. Po prestávke navyše bude pokračovať ich presilovka.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:58.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:19
    Švajčiari sa v samom závere tretiny ešte budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie protihráča Jan Zwissler.
     
    37:10
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti dokázali bleskovo odpovedať a druhýkrát v zápase sa ujímajú vedenia! Už svojím druhým gólom v zápase sa o to postaral ADAM RUŽIČKA. Bez asistencií.
     
    36:21
    Zápas sa z pohľadu slovenského tímu komplikuje. Naši chlapci stratili tesné vedenie a duel sa začína v podstate od začiaktu.
     
    35:21
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari nevyužili dvojnásobnú presilovku, ale vyrovnávajú proti plnému počtu hráčov súpera. Postaral sa o to krídelník tretej formácie JÈRÔME LANZ. Bez asistencií.
     
    32:08
    Hlavným trénerom reprezentácie Slovenska do 18 rokov je 60-ročný kouč Peter Mikula. Ten na tomto poste v októbri 2015 vystriedal Antona Bartánusa. Doposiaľ najväčším trénerským úspechom Petra Mikulu je zisk seniorského majstrovského titulu s HKm Zvolen v sezóne 2012/2013, kedy Zvolenčania vo finálovej sérii extraligy zdolali Košice.
     
    29:24
    Dvojnásobné vylúčenie Slovenska je už našťastie minulosťou. Naši chlapci sa dokázali ubrániť a gólman Kožiak neinkasoval. Pokračujeme tak v plnom počte na oboch stranách.
     
    28:48
    Slovensko je z najhoršieho vonku a už hrá aspoň vo štvorici. Švajčiari aj naďalej pokračujú v snahe o využitie presilovky aspoň o jedného muža, k dispozícii majú ešte 36 sekúnd.
     
    27:24
    Slovensko sa bude brániť dokonca v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za zdržiavanie hry aj Rastislav Václav.
     
    26:48
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie protihráča center druhej formácie Filip Krivošík, ktorý dnes zaznamenal už jednu asistenciu.
     
    25:06
    Slováci sa ubránili aj pri tejto početnej nevýhode a medzičasom už hrajú v plnom počte. Naši chlapci od konca prvej tretiny vyhrávajú 2:1.
     
    24:06
    Prvá minúta Václavovho vylúčenia je minulosťou a skóre sa zatiaľ nemení. Slovensko si tesný jednogólový náskok pozorne stráži.
     
    23:06
    Slovensko sa bude brániť! Za držanie hokejky odchádza na trestnú lavicu na dve minúty center tretej útočnej formácie Rastislav Václav.
     
    20:56
    Druhá tretina sa začala už v plnom počte hráčov oboch celkov, pretože vylúčený Lanz sa na ľadovú plochu vrátil už tri sekundy pred koncom predchádzajúcej časti duelu. Slovensko stále drží tesný jednogólový náskok.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej rýchly gól v slovenskej sieti, avšak aj dvojnásobnú odpoveď na opačnej polovici klziska. Naši mladí reprezentanti dokázali otočiť stav zápasu vo svoj prospech dvomi využitými presilovkami a do šatní odchádzajú s tesným vedením.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:15.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:57
    Slovensko dalo gól!
    Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou, Slovensko využíva aj druhú presilovku v zápase a tesne pred prestávkou sa ujíma vedenia! O presný zásah sa tentokrát postaral krídelník druhej formácie JAKUB LACKA. Asistencia: Filip Krivošík.
     
    19:10
    Švajčiari sa napokon dopustili aj druhého previnenia v zápase a opäť sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie krídelník tretej formácie Jèrôme Lanz.
     
    17:52
    Slováci hru vo vlastnej početnej nevýhode zvládli a vylúčený Smolka je už späť na ľadovej ploche. Stav sa teda nemení, aj dve minúty pred koncom prvej tretiny je skóre nerozhodné 1:1.
     
    16:52
    Polovica presilovky švajčiarskeho tímu je minulosťou a stav je stále vyrovnaný. SLovenská defenzíva a gólman Kožiak robia všetko pre to, aby to tak aj ostalo.
     
    15:52
    Tentokrát sa bude brániť Slovensko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Erik Smolka.
     
    14:00
    Švajčiari teda svoje oslabenie o jedného hráča nezvládli a inkasovali vyrovnávajúci gól. Slovensko si tak zároveň vylepšilo aj presilovkovú štatistiku, dnes totiž Mikulovi zverenci využívajú hru v početnej výhode zatiaľ stopercentne.
     
    12:50
    Slovensko dalo gól!
    Slováci to dokázali a v presilovke sa im podarilo vyrovnať! Postaral sa o to center prvej útočnej formácie ADAM RUŽIČKA. Asistencie si pripisujú obrancovia Martin Bodák a Martin Feherváry.
     
    12:01
    Prvá polovica presilovky slovenského tímu je za nami, ale presný zásah sme v nej doposiaľ nevideli. Slováci ale majú k dispozícii ešte 60 sekúnd hry v početnej výhode.
     
    11:01
    Švajčiarsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie protihráča obranca druhej defenzívnej dvojice Julien Massy.
     
    08:03
    O víťazný gól Slovenska sa včera v zápase proti Česku postaral 17-ročný obranca Martin Bodák, ktorý aktuálne oblieka juniorský dres fínskeho tímu Tappara Tampere. Martin Bodák je odchovancom Spišskej Novej Vsi a na tomto turnaji patrí medzi šesticu legionárov Slovenska. Včera okrem víťazného gólu zaznamenal aj ďalší presný zásah a asistenciu.
     
    05:57
    Úvodná päťminútovka je už medzičasom minulosťou a my musíme konštatovať, že štatisti v Zuchwile zatiaľ zaznamenali iba gól v slovenskej sieti. Pred nami je však ešte množstvo času, počas ktorého sa zverenci trénera Mikulu pokúsia o vyrovnanie.
     
    04:13
    Dnes sa už na švajčiarskom klzisku jeden duel hral. Česko v ňom so silným a favorizovaným Fínskom prehralo hladko 1:4, takže Slováci medzičasom klesli na druhú priečku v tabuľke.
     
    03:22
    Slovenskí hokejisti teda rovnako ako vo včerajšom dueli inkasujú ako prví, teraz však puk za Kožiakom skončil skutočne príliš skoro. Uvidíme, ako na to šokovaný tím pod vedením kapitána Samuela Bučeka zareaguje.
     
    02:06
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak toto je pre Slovensko skutočne smolný úvod! Švajčiari sa už po dvoch minútach hry ujímajú vedenia po tom, čo puk do siete dostal center štvrtej formácie OLIVER STEINER. Asistenciu si pripisuje Yves Brantschen.
     
    00:15
    Stretnutie sa začalo! V bránke Slovenska sa rovnako ako včera od úvodných sekúnd predstaví Ján Kožiak, na opačnej strane dostane priestor Matteo Ritz, ktorý včera nechytal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Kožiak (Sklenár) – Bodák (A), Feherváry, Kmec, Hílek, Krempaský (A), Hedera, Rajnoha – Buček (C), Ružička, Smolka – Lacka, Krivošík, Roman – Vybíral, Václav, Šmída – Marcinek

    Švajčiarsko: Ritz (Wüthrich) – Brantschen (A), Christen, Massy, Jaquet, Buchli, Haueter, Egli, Andersson (A) – Rüegsegger, Jäger, Volejnicek (C) – Maillard, Kyparissis, Abreu de Nobrega – Lanz, Weder, Langenegger – Zwissler, Steiner, Loosli

    Rozhodca: Popovic (SUI), Potocan (SUI) – Dreyfus (SUI), Kroták (SVK).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého zápasu Turnaja piatich krajín výberov do 18 rokov vo švajčiarskom Zuchwile. Dnes sa slovenskí hokejisti predstavia proti domácim Švajčiarom a na webe www.onlajny.eu nájdete vždy aktuálne informácie o stave duelu, z ktorého sa televízny prenos nevyrába.

    Mladí Slováci začali turnaj úspešne už včera, kedy sa im podarilo zdolať rovesníkov z Česka. Zverenci trénera Petra Mikulu v zápase prehrávali už 0:2, následne však skóre otočili na 4:3, no po riadnej hracej dobe bol stav aj tak vyrovnaný 4:4. O víťazovi teda napokon rozhodlo až predĺženie, v ktorom sa o víťazný gól Slovákov postaral obranca Martin Bodák.
    Viac informácií o včerajšom dueli nájdete tu .

    Včera odštartovali svoje tohtoročné pôsobenie na turnaji aj Švajčiari, ktorí sa predstavili proti Nemecku. Aj mladíci domáceh krajiny museli doťahovať dvojgólovú stratu za stavu 0:2 a potom aj za stavu 1:3, ale v riadnej hracej dobe sa im podarilo vyrovnať na 3:3 a zápas poslali do predĺženia. V ňom však už neboli úspešní ako Slováci, presný zásah nepridali a o víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy, v torých o víťazstve Nemecka rozhodol asistent kapitána Timo Walther.

    Tabuľka pred 2. hracím dňom:
    1. Slovensko – 1 zápas, 2 body (5:4)
    2. Nemecko – 1 zápas, 2 body (4:3)
    3. Česko – 1 zápas, 1 bod (4:5)
    4. Švajčiarsko – 1 zápas, 1 bod (3:4)
    5. Fínsko – 0 zápasov, 0 bodov (0:0)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu..

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Ružička (Bodák, Feherváry), 20. Lacka (Krivošík), 38. Ružička – 3. Steiner (Brantschen), 36. Lanz, 49. Weder (Haueter), 55. Langenegger (Lanz)


    Slovensko: Kožiak (Sklenár) – Bodák (A), Feherváry, Kmec, Hílek, Krempaský (A), Hedera, Rajnoha – Buček (C), Ružička, Smolka – Lacka, Krivošík, Roman – Vybíral, Václav, Šmída – Marcinek
    Švajčiarsko: Ritz (Wüthrich) – Brantschen (A), Christen, Massy, Jaquet, Buchli, Haueter, Egli, Andersson (A) – Rüegsegger, Jäger, Volejnicek (C) – Maillard, Kyparissis, Abreu de Nobrega – Lanz, Weder, Langenegger – Zwissler, Steiner, Loosli

    Rozhodca: Popovic (SUI), Potočan (SVK) – Dreyfus (SUI), Kroták (SVK)