Bielorusko – Slovensko 2:4 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Slovensko
Nedeľa 27.12.2015, 15:07 • Hartwall Arena (13 506) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepšími hráčmi sú na našej strane Christián Jaroš a na druhej Ivan Kulbakov. (17:24:56)
     
    Naši to napokon zvládli, ale určite nie podľa predstáv. Sami sme si to skomplikovali nepremenenými šancami. Našťastie tretiu tretinu sme začali dobre, gólom Hrušíka a v jej poslednej minúte zaujímavým gólom uzavrel skóre Šiška.
     
    Koniec zápasu.
    59:40 ŠIŠKA - 2:4
     
    59:40
    Slovensko dalo gól!

    Je to gól, ale spôsob, akým ho Slovensko docielilo je minimálne vtipný. Naši išli dvaja na posledného obrancu, ktorý sa hodil do brány a zabránil tak gólu v podaní nášho útočníka JURAJA ŠIŠKU, lenže gól je uznaný, lebo Kalbukov naskočil do cesty nášmu útoku. Nanešťastie pre neho sa zrazil s rozhodcom, zranil a odchádza do šatni. Ide o technický gól.
     
    59:23
    Naši ale poslali puk preč, Bielorusko začína od vlastnej brány.
     
    59:08
    Kalbukov opúšťa bránu, súper bude hrať so šiestimi hráčmi.
     
    59:08
    Bielorusko to teraz rozohralo poriadne a mali sme aj kus šťastia, najmä pri možnosti Falkovskeho, jeho rana našťastie neprišla.
     
    58:41
    Oddychový čas hostí.
     
    58:41
    Ofsajd súpera, Bokun už puk neudržal v útočnej tretine a tak sa hra prerušuje.
     
    58:11
    Súper sa dostal späť do našej tretiny, no dlho tam nebol. Okamžite sa puk dostáva preč, za bránu Kulbakova.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadnej hracej doby.
     
    57:31
    Bielorusko sa zatiaľ k ničomu nedostalo. Všetko sa to točilo len okolo mantinelov a následne sa dostal k puku Sloboda a vyhodil.
     
    57:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Sukeľ - 2 min.).
     
    55:25
    Veremyov so spoluhráčom sa dostali do situácie dvoch na jedného a práve spomínaný útočník to skúsil backhandom ponad ruku Húsku. Ten sa prekvapiť nedal a vychytal šancu.
     
    54:46
    Pospíšil sa veľmi pomaly posúval od modrej smerom k bráne súpera hokejisti Bieloruska mu dali veľmi veľa priestoru. Spomedzi kruhov však strelou bránu minul.
     
    53:31
    Bondra to srpavil veľmi dobre, obhodil si dvoch hráčov, no prihral dozadu na modrú, kde skoro o puk prišiel jeden z našich obrancov. Našťastie, píska sa faul Bokuna na nášho útočníka.
     
    53:24
    Nahodenie našich od modrej išlo dobrým smerom, trafilo ale obrancu súpera a od neho sa puk odráža asi niekoľko málo milimetrov za modrú čiaru. Ofsajd odpískaný našim.
     
    52:54
    V bráne Bieloruska je už opäť Kulbakov, dôvod, prečo tam chvíľu nebol je stále neznámy.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 12. Malinovskij (Suško, Černikov), 23. Vasilčuk (Belevič, Karaban) – 7. Koch (Sukeľ, Šiška), 33. Lešťan (Surový), 41. Hrušík (Šiška), 60. Šiška


    Bielorusko: Kulbakov (Verbickij) – Falkovskij, Gončarov (C), Romanovič, Bokun, Tabolin, Vorobej, Suško – Šarangovič, Bujnickij, Karaban – Veremjov, Belevič, Vasilčuk – Bobko, Černikov, Malinovskij – Filippovič, Busko, Aljaxandr Pacenkin – Alexej Pacenkin. Trenér: Aljaxandr Beljavskij
    Slovensko: Húska (Škovránek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Romančík, Maier – Paločko, Milý, Sukeľ (A), Šiška, Bondra, Hrušík – Huňa, Sádecký, Pospíšil – Briestenský, Surový, Lešťan. Tréner: Ernest Bokroš

    Rozhodca: Stefan Fonselius (FIN), Marc Wiegand (SWI) – Rene Jensen (DEN), Roman Kaderli (SWI)