NY Islanders – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:2 (kon.)
Carolina – Washington 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.) | Nashville – Montreal 5:1 (kon.)
Colorado – Toronto 4:7 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Anaheim Ducks
cz Utorok 22.12.2015, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Halák si ale oddechnout nemůže! Nepřesná rána od modré se odrazila k volnému hráči Ducks, který puk posílal do odkryté brány, avšak fantastický zákrok domácího brankáře zabránil třetímu gólu Kačerů.
    57:27 Matt MARTIN - 5:2
     
    57:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec přeci jenom odvolali Johna Gibsona na střídačku, ale záhy jsou za to náležitě potrestáni. Ducks ztratili puk v útočném pásmu, načež se kotouče ujal MATT MARTIN a ten ho poslal od vzdálenější modré čáry přesně do odkryté svatyně Ahaneimu. Asistence: Casey Cizikas
     
    53:31
    Tlak Kačerů se stupňuje a Halák měl obrovské štěstí, že se jim vyražený kotouč neodrazil přesně na hůl jednoho z hostujících hráčů.
     
    51:01
    Hosté se samozřejmě okamžitě snaží znovu snížit, ale rychlá střela Vatanena zamířila z mezikruží pouze do tyče Halákovy svatyně!
    49:35 Josh BAILEY - 4:2
     
    49:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jednobrankový rozdíl neměl příliš dlouhého trvání. Nahozený kotouč se zpoza vlastní brány pokusil rozehrát Lindholm, který si však vůbec nepohlídal situaci a Anders Lee dokázal jeho rozehrávku srazit přímo na hůl JOSHE BAILEYHO. Na jeho ránu Gibson prostě a jednoduše reagovat nemohl. Asistence: Anders Lee
     
    48:41
    Domácí celek se mohl vrátit do dvoubrankového vedení. Dva hráči Islanders postupovali na jediného obránce Anaheimu, ale Ryan Strome nakonec řešil celou situaci sám a nechal vyniknout Gibsona.
    47:32 Josh MANSON - 3:2
     
    47:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže teď přichází snížení! Vatanen se uvolnil v blízkosti levého kruhu, jeho střelecký pokus byl sražena puk se odrazil ke zcela volnému JOSHU MANSONOVI, jenž okamžitě reagoval a poslal puk do odkryté části brány. Halák vůbec nevěděl, kde se onen kus černé pryže nachází. Asistence: Sami Vatanen, Ryan Getzlaf
     
    43:09
    Grabovskij se zjevil v megašanci, avšak před střelou do odkryté části branky ho Corey Perry (ANA) zahákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    39:30
    A ještě jednou Halák! Domácí brankář znovu podržel Ostrovany, když ustál velký tlak do brankoviště v podání trojice hostujících hráčů.
     
    38:59
    Až nyní musel Halák předvést výborné zákroky! Manson se dostal ke střele z pravého kruhu a poté i k dorážce z předbrankového prostoru. Skvělý slovenský brankář odolal!
     
    36:29
    Domácí tým měl velmi dobrou šanci na zvýšení náskoku, když se dostal k přečíslení čtyř na jednoho. Přihrávka přes šíři útočného pásmu skončila u hole Nikolaje Kuljomina, nicméně jeho zakončení Gibson dokázal zlikvidovat!
     
    33:20
    Hostující kapitán Ryan Getzlaf (ANA) se sice směje, ale jeho sekera přes hůl Nielsena byla naprosto jasná. Dvě trestné minuty pro tahouna Anaheimu
     
    32:53
    Naprosto z ničeho se v obrovské šanci zjevil Matt Martin. Útočník čtvrté lajny Islanders využil odrazu od mantinelu a před Gibsonem se dostal k zakončení. To nakonec mířilo těsně nad!
     
    29:32
    Ryan Getzlaf (ANA) povalil v souboji dvou netradičních rváčů Johna Tavarese (NYI) a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Stejný trest samozřejmě dostává i domácí kapitán.
     
    29:32
    John Gibson s problémy zneškodnil obrovskou šanci Nelsona, který pálil z mezikruží a následně se před brankoviště strhla menši šarvátka.
     
    26:23
    Velmi aktivní Hagelin se znovu zjevil s kotoučem na holi, avšak i tento souboj vyšel lépe pro Haláka, který levý betonem vytáhl nebezpečné zakončení z dobrého prostoru.
     
    25:31
    A na druhé straně se ke kotouči na hranici brankoviště dostal Hagelin. Švédský útočník hrající v Anaheimu natřikrát nepropasíroval kotouč přes beton brankáře New Yorku.
     
    24:51
    Johna Tavares obdržel skvělou přihrávku z rohu kluziště a měl dost prostoru mezi kruhy. Kapitán Islanders rychle švihl, ale bránu Gibsona těsně minul!
     
    22:56
    Nyní se ale Halák musel ohánět. Po ráně od modré se hned tři hráči Anaheimu snažili dorážet kotouč z hranice brankoviště a jen díky notné dávky štěstí domácího brankáře se už k zakončení nikdo z Ducks nedostal.
     
    20:01
    Změna v bráně Anaheimu! Frederik Andersen neustál tři inkasované branky v druhé polovině první třetiny a do druhé periody tak nastupuje John Gibson.
    19:43 Brock NELSON - 3:1
     
    19:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Fantastická poslední minuta první třetiny v podání domácího celku. Frederik Andersen se ještě pořádně neoklepal z předchozího gólu a po 43 sekundách znovu inkasuje. Tentokrát se parádní střelou předvedl BROCK NELSON, který převzal puk kousek od modré čáry a neskutečně přesným pokusem zvýšil na rozdíl dvou branek. Asistence: John Tavares, Johnny Boychuk
    19:00 Travis HAMONIC - 2:1
     
    19:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to byla blesková akce po vhazování a domácí otáčejí skóre ještě v první třetině. Díky vítěznému buly se kotouč okamžitě dostal na modrou čáru, kde TRAVIS HAMONIC chvíli vyčkal, ale poté domácí bek vyslal na Andersena výborný kotouč. Hostující gólman kvůli cloně Nielsena nic neviděl a loví puk ze své sítě. Asistence: John Tavares, Ryan Strome
    14:54 Cal CLUTTERBUCK - 1:1
     
    14:54
    Islanders právě vstřelili branku!
    Teď už ale domácí celek slaví a je vyrovnáno! CAL CLUTTERBUCK převzal kotouč ve středním pásmu a poté si to podél mantinelu namířil až k bráně Andersena. Domácí hráč se prezentoval fantastickou ranou zápěstím a kotouč skončil pod břevnem brány hostujícího gólmana. Asistence: Thomas Hickey, Casey Cizikas
     
    14:12
    Obrovská šance Ostrovanů! Skvělou přihrávku zpoza brány obdržel Frans Nielsen, nicméně ten z hranice brankoviště přesunuvšího se Andersena překonat nedokázal!
     
    12:59
    Konečně se domácím přechod přes útočnou modrou čáru podařil a zničehonic fanoušci New Yorku téměř mohli zvedat ruce nad hlavu. Nahození od modré čáry se zastavilo na tyči Andersenovy svatyně!
     
    12:01
    Matt Martin (NYI) i Josh Manson (ANA) samozřejmě dostávají pětiminutový trest za bitku. Žádný z týmů nebude mít výhodu přesilové hry.
     
    12:01
    A máme tady rvačku! Matt Martin šel pomstít tvrdý hit Mansona na Leddyho a byla z toho bitka, kterou jednoznačně vyhrál právě domácí hráč.
     
    09:10
    Výborná práce Kuljomina. Ruský útočník si skvěle pokryl kotouč ve středním pásmu a Corey Perry (ANA) byl při snaze získat puk příliš aktivní. Dvě trestné minuty za podražení pro zkušeného kanadského hráče.
     
    08:25
    Budeme svědky prvního trestu v zápase. Za držení je na trestnou lavici poslán Brian Strait (NYI).
    06:52 Carl HAGELIN - 0:1
     
    06:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A výborný pohyb v útočném pásmu přináší hostům první branku zápasu. Po několika neshodách v defenzívě Ostrovanů se ke střele z pravé strany dostal CARL HAGELIN, který si ještě následně našel kotouč po svém sraženém pokusu a další ranou už puk poslal za záda bezmocného Haláka. Asistence: Andrew Cogliano
     
    04:33
    Tavares byl poslán k ledu a rázem měli hosté výbornou šanci v podobě přečíslení tří na jednoho. Cogliano přihrál Rakellovi, který mu nahrávku opětoval a právě první zmiňovaný mohl otevřít skóre zápasu. Stavu 0:1 zabránil jen pozorný Halák!

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 15. Clutterbuck (Hickey, Cizikas), 19. Hamonic (Tavares, Strome), 20. Nelson (Tavares, Boychuk), 50. Bailey (Lee), 58. Martin (Cizikas) – 7. Hagelin (Cogliano), 48. Manson (Vatanen, Getzlaf)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, De Haan, Hamonic, Leddy, Hickey, Streit – Bailey, Tavares, Lee – Strome, Nielsen, Nelson – Bernier, Grabovskij, Kuljomin – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Anaheim Ducks: Andersen (od 21.Gibson) – Bieksa, Fowler, Manson, Lindholm, Vatanen, Holzer – Perry, Getzlaf, Maroon – Silfverberg, Kesler, Sekáč – Cogliano, Rakell, Santorelli – Stewart, Horcoff, Hagelin

    Rozhodca: Dan O’Rourke, Dave Lewis – Derek Nansen, Jonny Murray

    Diváci: 13.578