NY Islanders – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:2 (kon.)
Carolina – Washington 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:6 (kon.) | Nashville – Montreal 5:1 (kon.)
Colorado – Toronto 4:7 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 3:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Anaheim Ducks
cz Utorok 22.12.2015, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 13 578 diváků se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů nashledanou! (03:44:12)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    New York Islanders

    Jaroslav Halák 27 zák., 2 góly, 93.1%
    Marek Židlický do utkání nenastoupil

    Anaheim Ducks

    Jiří Sekáč 0+0, 3 střely, čas na ledě 12:57
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. John Tavares (NYI) 0+2
    2. Cal Clutterbuck (NYI) 1+0
    3. Brock Nelson (NYI) 1+0
     
    Dnešní střetnutí mezi Ostrovany a Kačery je tedy u konce a z vítězství se mohou radovat favorizovaní hráči z New Yorku. Domácí vstupovali do třetí třetiny s dvougólovým náskokem, který sice byl ve 48. minutě stažen Joshem Masonem na rozdíl jednobrankový, ale o dvě minuty a tři sekundy později se prosadil také domácí Josh Bailey a ten prakticky rozhodl. V závěru se totiž hosté už jen pokusili o powerplay, ve kterém navíc inkasovali gól z hole Matta Martina. Kačeři se tak ani po dnešním utkání neodlepí z poslední pozice Západní konference a Islanders si naopak upevní místo ve vyšších patrech tabulky Východní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Puk je v rohu kluziště a zde už se tento zápas zřejmě také dohraje. Do konce hrací doby totiž zbývá doslova pár sekund.
     
    59:18
    Halák si ale oddechnout nemůže! Nepřesná rána od modré se odrazila k volnému hráči Ducks, který puk posílal do odkryté brány, avšak fantastický zákrok domácího brankáře zabránil třetímu gólu Kačerů.
     
    58:34
    Necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny a také zápasu je rozhodnuto. Gibson kryje kotouč pod lapačkou a vhazovat se bude po jeho levici. I přes skvělý výkon náhradního brankáře se Kačeři z bodového zisku radovat nebudou.
    57:27 Matt MARTIN - 5:2
     
    57:27
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec přeci jenom odvolali Johna Gibsona na střídačku, ale záhy jsou za to náležitě potrestáni. Ducks ztratili puk v útočném pásmu, načež se kotouče ujal MATT MARTIN a ten ho poslal od vzdálenější modré čáry přesně do odkryté svatyně Ahaneimu. Asistence: Casey Cizikas
     
    56:58
    Domácí teď několik vteřin dokázali držet hru ve středním pásmu a Anaheim se tak ne a ne dostat k odvolání brankáře. Tři minuty před koncem hostům scházejí stále dvě branky.
     
    56:14
    Po příliš dlouhé a příliš nepřesné rozehrávce Bieksy se nepískalo zakázané uvolnění a na rychlé zakončení z pravé strany musel reagovat opět Halák. Celkem pohodový zákrok pro domácího brankáře.
     
    55:36
    Do velmi dobré pozice si najel Jiří Sekáč. Český útočník obdržel přihrávku od Getzlafa, ale puk poté netrefil zrovna nejpřesněji. I přesto se Ducks drží v blízkosti soupeřova brankáře.
     
    55:02
    Sudí přerušují hru a následuje zřejmě poslední komerční přestávka třetí třetiny. Anaheimu zbývají čtyři minuty a 58 vteřin na to aby vymazal dvoubrankovou ztrátu.
     
    54:51
    Kotouč byl znovu několik vteřin před Halákovým brankovištěm, nicméně domácí jej dokázali znovu vyhodit přes celé hřiště. Navíc bylo vyhození tak šikovné, že mířilo přesně na Gibsona a icing se tak nepíská.
     
    54:14
    Čtvrtá pětka Islanders skvěle napadá a drží puk hodně daleko od své brány. Přesně tohle teď Ostrované potřebují jako sůl.
     
    53:31
    Tlak Kačerů se stupňuje a Halák měl obrovské štěstí, že se jim vyražený kotouč neodrazil přesně na hůl jednoho z hostujících hráčů.
     
    52:57
    Jenže ani kombinace Cogliana s Keslerem k vážnějšímu ohrožení slovenského brankáře nedospěla a kotouč po chvíli letí až ke Gibsonovi.
     
    52:33
    Anaheim se usazuje v útočném pásmu a Cogliano se snaží vymyslet cosi kloudného za bránou Haláka.
     
    52:04
    Gibson dokázal zneškodnit nepříjemné nahození i přes dotírání dvou domácích hráčů a přerušil hru. Čas na komerční přestávku.
     
    51:51
    Aktivní forčeking Anaheimu nevedl k zisku kotouče a zaútočit tak mohou domácí, kteří v závěru budou těžit z otevřenější defenzívy Ducks.
     
    51:01
    Hosté se samozřejmě okamžitě snaží znovu snížit, ale rychlá střela Vatanena zamířila z mezikruží pouze do tyče Halákovy svatyně!
    49:35 Josh BAILEY - 4:2
     
    49:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jednobrankový rozdíl neměl příliš dlouhého trvání. Nahozený kotouč se zpoza vlastní brány pokusil rozehrát Lindholm, který si však vůbec nepohlídal situaci a Anders Lee dokázal jeho rozehrávku srazit přímo na hůl JOSHE BAILEYHO. Na jeho ránu Gibson prostě a jednoduše reagovat nemohl. Asistence: Anders Lee
     
    48:41
    Domácí celek se mohl vrátit do dvoubrankového vedení. Dva hráči Islanders postupovali na jediného obránce Anaheimu, ale Ryan Strome nakonec řešil celou situaci sám a nechal vyniknout Gibsona.
    47:32 Josh MANSON - 3:2
     
    47:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže teď přichází snížení! Vatanen se uvolnil v blízkosti levého kruhu, jeho střelecký pokus byl sražena puk se odrazil ke zcela volnému JOSHU MANSONOVI, jenž okamžitě reagoval a poslal puk do odkryté části brány. Halák vůbec nevěděl, kde se onen kus černé pryže nachází. Asistence: Sami Vatanen, Ryan Getzlaf
     
    46:59
    Kačerům se zatím vůbec nedaří dostat do kýženého tlaku. Momentálně sice hosté mají kotouč v držení, ale přechod přes střední pásmo je velmi složitý.
     
    46:20
    Po hodně dlouhé době si kotouč osahal také Jaroslav Halák. Slovenský brankář v klidu narušil dráhu nahozeného puku a přerušil hru stejně jako před chvílí Gibson. Zahlášena komerční přestávka.
     
    45:38
    Pozorný John Gibson bez větších potíží zastavil puk před vlastním brankovištěm a přerušil hru. Vhazovat se ale samozřejmě bude právě v blízkosti brankáře Anaheimu.
     
    45:09
    Hosté v plném počtu.
     
    44:58
    Střela od modré čáry v podání domácích byla sražena a vyloučený Perry bude za chvíli zpátky na ledě.
     
    44:41
    Až nyní se Ostrovanům znovu podařilo obsadit útočné pásmo. Domácí hráči ale potřebují vydolovat kotouč z rohu kluziště, kde výborně hrají hostující beci.
     
    43:48
    Hostům se sice podařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma, avšak nyní už musel být opět pozorný Gibson. Brankář Ducks si pohlídal poměrně nepřesný střelecký pokus i následnou zpětnou přihrávku mířící do brankoviště.
     
    43:09
    Grabovskij se zjevil v megašanci, avšak před střelou do odkryté části branky ho Corey Perry (ANA) zahákoval a dostává dvouminutový trest.
     
    42:39
    Aktivita Ostrovanů neupadá. Matt Martin se pokusil zaměstnat Gibsona pohotovou střelou. Gólman Anaheimu však opět neměl práci.
     
    41:58
    Ze souboje u mantinelu sice vyšťourali kotouč hosté, ale následná rychlá ztráta vedla k zakončení domácích. To bylo sraženo do rohu kluziště.
     
    41:14
    Islanders jen tak nazdařbůh nahodili kotouč do útočného pásma a střídají. Domácí tým není tím, který by se měl snažit útočit
     
    40:38
    Hosté se zatím od začátku třetí třetiny drží u kotouče, nicméně aktuálně jsou až za vlastní bránou a odtud Halákovi nebezpečí rozhodně nehrozí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    V rámci druhé třetiny už jsme se ničeho zajímavějšího nedočkali a stav utkání tak zůstává neměnný. Druhá část byla velmi vyrovnaná a viděli jsme několik šancí na obou stranách. V bráně New Yorku se zatím předvádí dokonalý Halák a na druhé straně se po střídání gólmanů skvěle prezentuje také John Gibson. Do třetí třetiny tak hráči půjdou za stavu 3:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    A ještě jednou Halák! Domácí brankář znovu podržel Ostrovany, když ustál velký tlak do brankoviště v podání trojice hostujících hráčů.
     
    38:59
    Až nyní musel Halák předvést výborné zákroky! Manson se dostal ke střele z pravého kruhu a poté i k dorážce z předbrankového prostoru. Skvělý slovenský brankář odolal!
     
    38:47
    S blížícím se koncem třetiny se hosté snaží, avšak ani Sekáč nyní nedokázal projít přes výborně bráněné střední pásmo. Ofsajd Anaheimu!
     
    37:53
    Patrick Maroon schytal do hlavy tečovanou rozehrávku vlastního brankáře a zamířil na střídačku. Vážnějšího rázu však jeho problém nebude.
     
    37:30
    Zaútočit se pro změnu snaží hosté. Zatím je to ale v jejich podání především přihrávání si v útočném pásmu.
     
    36:29
    Domácí tým měl velmi dobrou šanci na zvýšení náskoku, když se dostal k přečíslení čtyř na jednoho. Přihrávka přes šíři útočného pásmu skončila u hole Nikolaje Kuljomina, nicméně jeho zakončení Gibson dokázal zlikvidovat!
     
    35:51
    Matt Martin v pádu vlétl do brány Johna Gibsona a gólové zařízení také posunul mimo optimální pozici. Zápas je tak pochopitelně na chvíli přerušen.
     
    35:20
    V samém závěru si domácí ještě vypracovali dvě střelecké pozice, avšak nyní už je vyloučený Getzlaf zpátky na ledě a zapojuje se do hry.
     
    34:36
    Hamonic vracel puk rychle před Gibsona, kde stál volný hráč Ostrovanů, nicméně ani při této akci nemusel Gibson předvést nikterak těžší zákrok.
     
    34:16
    Souhra obránců Ducks nebyla zrovna nejjistější, ale i tak se hostům znovu podařilo vyhodit puk k brankáři domácích. Těm se zatím přesilová hra příliš nedaří.
     
    33:54
    Domácí se sice na chvíli dokázali usadit v útočném pásmu, nicméně teď letí kotouč až k Jaroslavu Halákovi.
     
    33:20
    Hostující kapitán Ryan Getzlaf (ANA) se sice směje, ale jeho sekera přes hůl Nielsena byla naprosto jasná. Dvě trestné minuty pro tahouna Anaheimu
     
    33:11
    Jaroslav Halák přerušil hru a je tady komerční přestávka.
     
    32:53
    Naprosto z ničeho se v obrovské šanci zjevil Matt Martin. Útočník čtvrté lajny Islanders využil odrazu od mantinelu a před Gibsonem se dostal k zakončení. To nakonec mířilo těsně nad!
     
    32:28
    John Gibson se mi zdá poněkud nejistý. Každá nepřesná rána domácích se vrací před brankoviště a právě pohyb Gibsona nevypadá zrovna ideálně. Nyní byl hostující gólman chvíli dokonce na boku.
     
    32:02
    Zakázané uvolnění Anaheimu vrací hru před Gibsona. Domácí by z toho něco mohli vytěžit, neboť pětice hostujících hráčů už může být unavená.
     
    31:32
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    31:28
    Další nepřesný pokus tentokrát obstaral jeden z obránců Ostrovanů a vyloučení kohouti se za chvíli vrátí na led.
     
    31:02
    Ani jeden z celků zatím při hře 4 na 4 nemá převahu. K vidění byla jen nepřesná rána Shawna Horcoffa.
     
    29:32
    Ryan Getzlaf (ANA) povalil v souboji dvou netradičních rváčů Johna Tavarese (NYI) a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Stejný trest samozřejmě dostává i domácí kapitán.
     
    29:32
    John Gibson s problémy zneškodnil obrovskou šanci Nelsona, který pálil z mezikruží a následně se před brankoviště strhla menši šarvátka.
     
    28:58
    Nyní už se domácím podařilo získat kotouč do trvalejšího držení a uklidnit hru poblíž vlastní modré čáry.
     
    28:15
    Hodně nebezpečnou zadovku mířící do Halákova brankoviště sice domácí odvrátili, avšak kotouč se i tak nedostal z pásma Islanders. Anaheim pokračuje v menším tlaku.
     
    27:58
    Ostrované příliš dlouho napadali při signalizovaném ofsajdu a nakonec jim je tento přestupek také odpískán. Následuje komerční přestávka.
     
    26:23
    Velmi aktivní Hagelin se znovu zjevil s kotoučem na holi, avšak i tento souboj vyšel lépe pro Haláka, který levý betonem vytáhl nebezpečné zakončení z dobrého prostoru.
     
    26:07
    Domácí celek sice dostal puk přes střední pásmo, nicméně poté už kotouč uzmuli hostující hráči. Ti se tak mohou znovu pokoušet o snížení nepříznivého stavu.
     
    25:31
    A na druhé straně se ke kotouči na hranici brankoviště dostal Hagelin. Švédský útočník hrající v Anaheimu natřikrát nepropasíroval kotouč přes beton brankáře New Yorku.
     
    24:51
    Johna Tavares obdržel skvělou přihrávku z rohu kluziště a měl dost prostoru mezi kruhy. Kapitán Islanders rychle švihl, ale bránu Gibsona těsně minul!
     
    24:13
    Opět se Ostrované dokázali usadit v útočném pásmu a opět musel Gibson dávat pozor. Nahození z pravé strany však ale neznamenalo tolik nebezpečí jako předchozí pokus.
     
    23:24
    První hodně jedovatou ránu musel zkontrolovat Gibson. Rychlý pokus z mezikruží však nakonec zamířil poměrně vysoko nad břevno.
     
    22:56
    Nyní se ale Halák musel ohánět. Po ráně od modré se hned tři hráči Anaheimu snažili dorážet kotouč z hranice brankoviště a jen díky notné dávky štěstí domácího brankáře se už k zakončení nikdo z Ducks nedostal.
     
    22:42
    Další zákrok si v druhé třetině připisuje slovenský brankář Jaroslav Halák. Zatím se však nejedná o složité zásahy domácího gólmana.
     
    22:32
    Lee se pokusil uvolnit v souboji s jedním z beků Ducks, avšak výsledkem jeho snahy byl jen pád na led a následná ztráta kotouče.
     
    21:34
    Výborná souhra mezi Hagelinem a Getzlafem vedla skoro až k samotnému ohrožení Haláka, nicméně puk byl nakonec znovu sražen mimo tři tyče.
     
    21:26
    Od začátku druhé části jsou Kačeři aktivnější a snaží s hrát s kotoučem. Momentálně se však puk nachází až za bránou Johna Gibsona.
     
    20:49
    Po icingu domácích se Anaheim usadil v útočném pásmu, nicméně sražená střela od modré čáry skončila v ochranné síti.
     
    20:01
    Změna v bráně Anaheimu! Frederik Andersen neustál tři inkasované branky v druhé polovině první třetiny a do druhé periody tak nastupuje John Gibson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pohledná první třetině zápasu je tedy u konce a do kabin jdou spokojenější domácí Ostrované. Hosté se sice v sedmé minutě dostali do vedení zásluhou Carla Hagelina, nicméně v 15. minutě srovnal Cal Clutterbuck a Islanders pak předvedli skvělý závěr. Během 43 vteřin poslední minuty se totiž prosadil Travis Hamonic i Brock Nelson a skóre je tak rázem 3:1. Další třetina začne přibližně v 2:06
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:43 Brock NELSON - 3:1
     
    19:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Fantastická poslední minuta první třetiny v podání domácího celku. Frederik Andersen se ještě pořádně neoklepal z předchozího gólu a po 43 sekundách znovu inkasuje. Tentokrát se parádní střelou předvedl BROCK NELSON, který převzal puk kousek od modré čáry a neskutečně přesným pokusem zvýšil na rozdíl dvou branek. Asistence: John Tavares, Johnny Boychuk
    19:00 Travis HAMONIC - 2:1
     
    19:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to byla blesková akce po vhazování a domácí otáčejí skóre ještě v první třetině. Díky vítěznému buly se kotouč okamžitě dostal na modrou čáru, kde TRAVIS HAMONIC chvíli vyčkal, ale poté domácí bek vyslal na Andersena výborný kotouč. Hostující gólman kvůli cloně Nielsena nic neviděl a loví puk ze své sítě. Asistence: John Tavares, Ryan Strome
     
    18:54
    Trochu nevýraznou pasáž první třetiny narušilo nahození od modré čáry, které Andersen v pohodě zneškodnil. Po další rozmíšce u brankáře Ducks se možná bude vylučovat.
     
    17:52
    Jenže ani hosté se nedokázali prodrat přes výborně bráněné střední pásmo. Oba celky si za stavu 1:1 dávají pozor na defenzívu, protože "gól do šatny" by byl velkou nepříjemností.
     
    17:11
    Aktivní domácí hráči se snaží útočit, avšak nyní je zbrzdil Hickey, který na modré čáře nedokázal zastavit vyhození hostů. Puk se po krátkém pobytu ve středním pásmu dostal na hole obránců Ducks.
     
    16:40
    Znovu se pokračuje ve hře a Andersen raději přikrytím volného kotouče zapříčiňuje další přerušení. Vhazování se bude konat po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    16:18
    Po další pěkné akci se už Islanders k přímému zakončení nedostali, avšak díky ztrátě soupeře musel Andersen po chvíli znovu zasahovat. Přesné máchnutí lapačkou v podání dánského brankáře přináší komerční přestávku.
    14:54 Cal CLUTTERBUCK - 1:1
     
    14:54
    Islanders právě vstřelili branku!
    Teď už ale domácí celek slaví a je vyrovnáno! CAL CLUTTERBUCK převzal kotouč ve středním pásmu a poté si to podél mantinelu namířil až k bráně Andersena. Domácí hráč se prezentoval fantastickou ranou zápěstím a kotouč skončil pod břevnem brány hostujícího gólmana. Asistence: Thomas Hickey, Casey Cizikas
     
    14:12
    Obrovská šance Ostrovanů! Skvělou přihrávku zpoza brány obdržel Frans Nielsen, nicméně ten z hranice brankoviště přesunuvšího se Andersena překonat nedokázal!
     
    12:59
    Konečně se domácím přechod přes útočnou modrou čáru podařil a zničehonic fanoušci New Yorku téměř mohli zvedat ruce nad hlavu. Nahození od modré čáry se zastavilo na tyči Andersenovy svatyně!
     
    12:25
    Nadějně vzhlížející akci Ostrovanů zastavil čárový rozhodčí, který zpozoroval ofsajd. Následně se opět rozpoutala menší potyčka, avšak tentokrát z toho nic velkého nebylo.
     
    12:01
    Matt Martin (NYI) i Josh Manson (ANA) samozřejmě dostávají pětiminutový trest za bitku. Žádný z týmů nebude mít výhodu přesilové hry.
     
    12:01
    A máme tady rvačku! Matt Martin šel pomstít tvrdý hit Mansona na Leddyho a byla z toho bitka, kterou jednoznačně vyhrál právě domácí hráč.
     
    11:10
    Hosté v plném počtu.
     
    10:40
    S velkou dávkou štěstí se Tavares dostal ke kotouči kousek před brankovištěm. Bohužel pro domácí se dorážka kapitána Ostrovanů mezi tři tyče nevešla.
     
    10:25
    Domácí v plném počtu.
     
    10:23
    Hostující útočník Ryan Getzlaf se skvěle uvolnil na levé straně útočného pásma, nicméně následná přihrávka už před brankoviště přes blokujícího protihráče neprošla.
     
    09:41
    Sami Vatanen hodně zariskoval poblíž modré čáry a nakonec také přišel o kotouč. Finský bek však může být rád, že se domácí nedostali do bleskového úniku.
     
    09:10
    Výborná práce Kuljomina. Ruský útočník si skvěle pokryl kotouč ve středním pásmu a Corey Perry (ANA) byl při snaze získat puk příliš aktivní. Dvě trestné minuty za podražení pro zkušeného kanadského hráče.
     
    08:52
    Hostům se zatím nepodařilo usadit se v útočném pásmu a kotouč nyní dokonce letí až za Frederika Andersena.
     
    08:25
    Budeme svědky prvního trestu v zápase. Za držení je na trestnou lavici poslán Brian Strait (NYI).
     
    07:40
    Kačeři jsou momentálně díky vstřelené brance lepším týmem, nicméně přes střední pásmo se jim projít nedaří. Islanders jsou v obraně neutrální zóny velmi pozorní.
     
    07:07
    Zahlášena první komerční přestávka zápasu. Ve hře se tak bude pokračovat za několik desítek vteřin.
    06:52 Carl HAGELIN - 0:1
     
    06:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A výborný pohyb v útočném pásmu přináší hostům první branku zápasu. Po několika neshodách v defenzívě Ostrovanů se ke střele z pravé strany dostal CARL HAGELIN, který si ještě následně našel kotouč po svém sraženém pokusu a další ranou už puk poslal za záda bezmocného Haláka. Asistence: Andrew Cogliano
     
    06:33
    Ani jednomu z celků se nyní moc nedařilo založit útok a ze všeho vyplynula jen sražená střela Cogliana. Ducks však zůstávají u puku.
     
    05:39
    Bleskový útok Ostrovanů vedl k solidní šanci. Střílenou přihrávku před Andersena nikdo z domácích tečovat nedokázal, avšak poté se k puku dostal Bailey a ten se pokusil najít spoluhráče zadovkou. Znovu neúspěšně.
     
    04:42
    V pokračující akci se Kačeři dostali ještě k jednomu zakončení. I tato rána skončila pouze u Haláka. Vhazuje se po pravici slovenského brankáře.
     
    04:33
    Tavares byl poslán k ledu a rázem měli hosté výbornou šanci v podobě přečíslení tří na jednoho. Cogliano přihrál Rakellovi, který mu nahrávku opětoval a právě první zmiňovaný mohl otevřít skóre zápasu. Stavu 0:1 zabránil jen pozorný Halák!
     
    03:50
    Islanders jsou v posledních vteřinách aktivnějším celkem, ale vyloženou šanci si zatím ne a ne vypracovat. Obránci Anaheimu uklidňují hru ve vlastním pásmu.
     
    02:28
    Frans Nielsen ještě dokázal vystřelit, nicméně snaha domácích se nakonec s úspěchem nesetká, neboť Anaheim dostal kotouč do středního pásma.
     
    02:19
    Ostrované se dostali do menšího tlaku a dokázali zahustit prostor před brankovištěm Andersena. Jeden z domácích se následně pokusil ohrozit hostujícího brankáře, avšak jeho rána šla mimo tři tyče.
     
    01:32
    Díky výbornému napadání prvního útoku se Ducks dostali ke kotouči za Halákovou bránou a slovenský brankář ihned musel odolávat nepříjemnému dotírání ve vlastním brankovišti.
     
    00:53
    Hned po buly se Islanders dokázali usadit v pásmu svého soupeře, nicméně z této akce zřejmě rovněž nic nevzejde. Jedinou zajímavější situací byla trochu nešťastná teč Vatanena, který puk poslal kousek vedle vlastní brány.
     
    00:22
    O první ofenzivní akci zápasu se pokusil hostující Anaheim, avšak jeho snahu zastavilo zakázané uvolnění. Vhazovat se však bude ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Konečně je vše připraveno k úvodnímu buly a zápas za chvíli začne.
     
    Vítám vás u online přenosu ze zápasu NHL mezi Ostrovany z New Yorku a Kačery z Anaheimu. Začátek dnešního utkání se o několik minut opozdí.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, De Haan, Hamonic, Leddy, Hickey, Streit – Bailey, Tavares, Lee – Strome, Nielsen, Nelson – Bernier, Grabovskij, Kuljomin – Clutterbuck, Cizikas, Martin

    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Bieksa, Fowler, Manson, Lindholm, Vatanen, Holzer – Perry, Getzlaf, Maroon – Silfverberg, Kesler, Sekáč – Cogliano, Rakell, Santorelli – Stewart, Horcoff, Hagelin

    Rozhodčí: Dan O’Rourke, Dave Lewis – Derek Nansen, Jonny Murray.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    New York Islanders

    Jaroslav Halák
    Marek Židlický

    Anaheim Ducks

    Jiří Sekáč
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    14.11.2015 Anaheim – NY Islanders 1:4
    28.3.2015 NY Islanders – Anaheim 2:3
    6.11.2014 Anaheim – NY Islanders 2:3 pp.
    22.12.2013 NY Islanders – Anaheim 3:5
    10.12.2013 Anaheim – NY Islanders 5:2
     
    ANAHEIM DUCKS

    Stejně jako Ostrované, tak i Kačeři jsou velmi defenzivním týmem. Anaheim má na svém kontě pouhopouhých 77 inkasovaných gólů a to je řadí na třetí místo v rámci konference i v rámci celé NHL. Jenže s kvalitní defenzívou bohužel v případě hostujícího celku souvisí špatný útok. Ve 31 zápasech mají Ducks jen 58 přesných zásahů a to z nich dělá široko daleko nejhorší celek ligy. Výsledkem špatné ofenzívy pak je slabých 29 bodů a poslední místo Západní konference.

    Posledních pět zápasů

    20.12.2015 New Jersey – Anaheim 1:2
    18.12.2015 Buffalo – Anaheim 3:0
    12.12.2015 Anaheim – Carolina 1:5
    7.12.2015 Anaheim – Pittsburgh 2:1
    5.12.2015 Anaheim – San Jose 1:0
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Ostrované si zatím vedou velmi dobře a po 34 zápasech jsou na krásném šestém místě Východní konference. Největší chloubou celku je defenzivní činnost. Islanders inkasovali dosud pouhých 80 branek a to je v rámci konference činí nejlépe bránící týmem. V posledních zápasech se ale domácímu týmu vůbec nedařilo a dnes tak potřebuje vítězství. Minule navíc Ostrované ani jednou neskórovali a ze tří posledních zápasů mají pouhé dva góly.

    Posledních pět zápasů

    20.12.2015 Arizona – NY Islanders 1:0
    18.12.2015 Colorado – NY Islanders 2:1
    16.12.2015 NY Islanders – Florida 1:5
    13.12.2015 NY Islanders – New Jersey 4:0
    13.12.2015 Columbus – NY Islanders 2:3 pp.
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Máte rádi NHL? Staňte se fanoušky NHL.cz a nic vám neuteče! (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 20. prosinec 2015
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém New York Islanders přivítají Anaheim Ducks. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 15. Clutterbuck (Hickey, Cizikas), 19. Hamonic (Tavares, Strome), 20. Nelson (Tavares, Boychuk), 50. Bailey (Lee), 58. Martin (Cizikas) – 7. Hagelin (Cogliano), 48. Manson (Vatanen, Getzlaf)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, De Haan, Hamonic, Leddy, Hickey, Streit – Bailey, Tavares, Lee – Strome, Nielsen, Nelson – Bernier, Grabovskij, Kuljomin – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Anaheim Ducks: Andersen (od 21.Gibson) – Bieksa, Fowler, Manson, Lindholm, Vatanen, Holzer – Perry, Getzlaf, Maroon – Silfverberg, Kesler, Sekáč – Cogliano, Rakell, Santorelli – Stewart, Horcoff, Hagelin

    Rozhodca: Dan O’Rourke, Dave Lewis – Derek Nansen, Jonny Murray

    Diváci: 13.578