Holandsko – Slovensko 1:13 (kon.) | Švédsko – Česko 17:2 (kon.)
koniec
Holandsko
1:13 (1:7, 0:5, 0:1)
Slovensko
Nedeľa 06.12.2015, 09:45 • Hakametsä Ice Hall (Tampere) • MS žien
     
    54:30
    Spoločnosť dievčat, ktorým sa dnes podarilo dosiahnuť prvý gól na majstrovstvách sveta, mohla rozšíriť Rebeka Gáliková, ale po jej strele zvonila len ľavá tyč!
    52:06 MALICHOVÁ - 1:13
     
    52:06
    Slovensko dalo gól! Predsa len prišiel prvý gól v tretej tretine, ktorým Slovenky využili početnú prevahu. Aj s potrebným prispením šťasteny a teču jednej z holandských florbalistiek zapadlo zakončenie VALÉRIE MALICHOVEJ za chrbát gólmanky Reehuisovej! Asistencia: Šárka Boľová.
     
    50:09
    Šárka Boľová skončila po osobnom súboji za mantinelom, Margreet Moonsová za tento zákrok potrestaná dvomi minútami.
     
    47:19
    Druhou vylúčenou Slovenkou na týchto majstrovstvách sveta bude Valéria Malichová, ktorá dostala dve minúty za seknutie. Holandsko dostane k dispozícii presilovú hru.
    35:01 BOĽOVÁ - 1:12
     
    35:01
    Slovensko dalo gól! ŠÁRKA BOĽOVÁ si vynahradila to, čo jej pred niekoľkými sekundami nevyšlo skutočne krásnym zakončením do horných partií holandskej svätyne, na ktoré jej výbornou prihrávkou nabehla Alžbeta Ďuríková! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
     
    32:00
    Nina van Mastrigtová sa ocitla vo velikánskej šanci, no Karolína Krištofová, ktorá v bráne nahradila Radku Mládenkovú, aj so šťastím loptičku vytlačila vedľa svojej ľavej žrde.
    29:30 JANEGOVÁ - 1:11
     
    29:30
    Slovensko dalo gól! Nádherná, skutočne nádherná akcia slovenského výberu! To, čo teraz predviedla Paulína Hudáková, bolo neskutočné. Stále len 17-ročná hráčka sa krásne obtočila okolo súperky a ešte krajšou zadovkou ponúkla gól doslova ako na zlatom podnose ROMANE JANEGOVEJ! Asistencia: Paulína Hudáková.
    28:03 HUDÁKOVÁ - 1:10
     
    28:03
    Slovensko dalo gól! O dovŕšenie dvojciferného počtu strelených gólov sa postarala PAULÍNA HUDÁKOVÁ, ktorá zároveň dovŕšila svoj hetrik, keď sebe typickou strelou z prvej premenila na gól krásnu krížnu prihrávku Romany Janegovej! Asistencia: Romana Janegová.
    22:35 BOBOTOVÁ - 1:9
     
    22:35
    Slovensko dalo gól! O deviaty gól Slovenska sa postarala obranná dvojica, ktorá spolu hrávala v Nemšovej, s Tvrdošínom dokázala získať v slovenskej extralige dva tituly a teraz bok po boku nastupuje aj na medzinárodnej scéne. Po prihrávke Alžbety Ďuríkovej vystrelila VIKTÓRIA BOBOTOVÁ, ktorej stelecký pokus bol ešte zrejme tečovaný jednou z holandských florbalistik a následne skončil za chrbtom Reehuisovej! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
    21:19 JANEGOVÁ - 1:8
     
    21:19
    Slovensko dalo gól! Na prvý gól v druhej tretine sme čakali len niečo málo cez jednu minútu. Na krásnej finálnej prihrávke Paulíny Hudákovej si pochutila ROMANA JANEGOVÁ, ktorá si našla miesto na hranici bránkoviska a strelou z prvej prestrelila Reehusiovú! Asistencia: Paulína Hudáková.
     
    20:50
    Naša dievčatá v defenzíve trošku zaspali, Esme Rulandová sa dostala do samostatného nájazdu, avšak Radka Mládenková ju zákrokom v páde dokázala vychytať!
     
    19:58
    Peknú bodku za prvou tretinou mohla dať po individuálnej akcii Lucia Košturiaková, po ktorej zakončení švihom zachránila Holandsko konštrukcia brány!
    15:15 Paulína HUDÁKOVÁ - 1:7
     
    15:15
    Slovensko dalo gól! Zápas, v ktorom slovenské reprezentatky takto pravidelne zaťažujú konto súperiek, sa veru veľmi dobre komentuje, vyhrávame už 7:1. Autorky predchádzajúceho presného zásahu si teraz vymenili úlohy, Ďuríková namazala na ľavú stranu PAULÍNE HUDÁKOVEJ, ktorá to v podobných situáciách jednoducho vie a z prvej nedala de Keyzerovej, ktorá sa nestihla presunúť ku svojej pravej žrdi, žiadnu šancu! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
     
    15:10
    Do streleckej listiny sa mohla zapísať i Kristína Hudáková, avšak tá v stopercentnej príležitosti minula odkrytú holandskú svätyňu!
    13:48 Alžbeta ĎURÍKOVÁ - 1:6
     
    13:48
    Slovensko dalo gól! Čo dodať? Exhibícia slovenských reprezentantiek z poslednej tretiny zápasu s USA pokračuje aj v prvej tretine posledného skupinového duelu! ALŽBETA ĎURÍKOVÁ si z pozície obrankyne zbehla na pravé krídlo a ideálnu prihrávku Paulíny Hudákovej zúžitkovala na podarenú strelu z prvej! Asistencia: Paulína Hudáková.
    13:17 M. ŠPONIAROVÁ - 1:5
     
    13:17
    Slovensko dalo gól! Zatiaľ čo v dvoch predchádzajúcich zápasoch to Slovenky mali v úvodnej tretine ťažšie, dnes naplno dominujú od samotného začiatku. Po vzore sestier Hudákových predviedli ideálnu sesterskú spoluprácu aj dievčatá Šponiarové. Zuzana nabila loptičku MICHAELE ŠPONIAROVEJ, po ktorej zakončení de Keyzerová opäť inkasuje! Asistencia: Zuzana Šponiarová.
    11:26 Denisa FERENČÍKOVÁ - 1:4
     
    11:26
    Slovensko dalo gól! Slovenským dievčatám sa zatiaľ naplno darí potvrdzovať svoje kvality a zrejme aj v dnešnom zápase si dievčatá schuti zastrieľajú. Peknú spoluprácu predviedol náš elitný útok, Lucia Košturiaková krížnou prihrávkou otočila hru na Šponiarovú, ktorá poslala loptičku popod hokejku jednej z brániacich hráčok na DENISU FERENČÍKOVÚ a tá sa presadila strelou z prvej! Asistencia: Michaela Šponiarová.
    09:48 Lucia KOŠTURIAKOVÁ - 1:3
     
    09:48
    Slovensko dalo gól! Druhým gólom v krátkom časovom slede odskakujeme súperkám na rozdiel dvoch presných zásahov. Michaela Šponiarová posunula loptičku pod seba LUCII KOŠTURIAKOVEJ, tá na nič nečakala a strelou z prvej napla sieť za gólmankou de Keyzerovej! Asistencia: Michaela Šponiarová.
    09:32 Paulína HUDÁKOVÁ - 1:2
     
    09:32
    Slovensko dalo gól! O prinavrátenie vedenia na slovenskú stranu sa postarala výborne fungujúca spolupráca sestier Hudákových. Kristína našla svoju sestru PAULÍNU HUDÁKOVÚ, ktorá naplno preukázala svoje kanonierske vlohy, keď po rýchlej otočke loptičku parádne zavesila pod brvno! Asistencia: Kristína Hudáková.
    05:45 Maaike van den Berg - 1:1
     
    05:45
    Tím Holandsko práve strelil gól! Z ničoho nič sa podaril Holanďankám zásluhou podareného brejku vyrovnať. Kiki Spoelstrová z pravej strany preniesla hru na opačnú tyčku, kde nebránená MAAIKE VAN DEN BERGOVÁ poľahky poslala loptičku do siete povedľa padajúcej Radky Mládenkovej, ktorá bola v tomto prípade bez šance! Asistencia: Kiki Spoelstraová.
    00:20 KOŠTURIAKOVÁ - 0:1
     
    00:20
    Slovensko dalo gól! Naše dievčatá zaznamenali fantastický vstup do zápasu, hneď z prvej akcie zápasu sa im podarilo otvoriť skóre. Po rýchlej kombinačnej akcii sa v šanci ocitla LUCIA KOŠTURIAKOVÁ, ktorá strelou z bekhendovej strany prestrelila de Keyzerovú a potvrdila svoje vysoké kvality! Asistencie: Denisa Ferenčíková.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. van den Bergová (Spoelstraová) – 1. Košturiaková (Ferenčíková), 10. P. Hudáková (K. Hudáková), 10. Košturiaková (M. Šponiarová), 12. Ferenčíková (M. Šponiarová), 14. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 14. Ďuríková (P. Hudáková), 16. Hudáková (Ďuríková), 22. Janegová (P. Hudáková), 23. Bobotová (Ďuríková), 29. Hudáková (Janegová), 30. Janegová (P. Hudáková), 36. Boľová (Ďuríková), 53. Malichová (Boľová)


    Holandsko: de Keyzerová (Reehuisová) – Engbersová, Moonsová, Kleinegrisová, van Swinderenová, Oudová, Spjkermanová – van Mastrigtová, Rulandová, Strokmanová – Moesová, Plugová, Numanová – Kollauová, van den Palstrová, Hovenová – Vroegeová, Spoelstraová, van den Bergová.
    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Ješšová, Gáliková – Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Šidlová – Boľová, Malichová.

    Rozhodca: Juhani Kirves, Henrik Snellman