Holandsko – Slovensko 1:13 (kon.) | Švédsko – Česko 17:2 (kon.)
koniec
Holandsko
1:13 (1:7, 0:5, 0:1)
Slovensko
Nedeľa 06.12.2015, 09:45 • Hakametsä Ice Hall (Tampere) • MS žien
     
    V tretej tretine už padol len jeden presný zásah, o ktorý sa postarala Valéria Malichová.

    Najlepšou hráčkou na strane Slovenska v dnešnom zápase Paulína Hudáková s bilanciou 3+3. Z Holanďaniek si ocenenie prevzala van den Bergová, strelkyňa jediného gólu, ktorý naše dievčatá dnes inkasovali.

    Reprezentantky Slovenska si v priebehu troch dní na konto pripísali tretie víťazstvo, s obrovským prehľadom ovládli svoju D skupinu a teraz sa môžu plne koncentrovať na utorňajší duel, ktorý bude z nášho pohľadu kľúčový, pretože rozhodne o tom, či postúpime medzi najlepšiu osmičku.

    Na dnes vám ďakujem za pozornosť, s florbalovými majstrovstvami sveta sa opäť prihlásime v spomínaný utorok, kedy v prvom zápase play-off s pravdepodobnosťou s hraničiacou s istotou nastúpime proti Nórkam. Prajem ešte príjemný zvyšok nedele. (11:45:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Slovenky sa už nikam neponáhľajú, Gáliková so Sádeckou držia loptičku za našou bránou.
     
    58:50
    Šidlovej sa otvorilo dostatok priestoru na prienik vpred, ktorý členka tretieho útoku zakončila po kľučke na bekhend zakončením do Reehuisovej.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty. Podarí sa ešte našim dievčatám navýšiť gólový rozdiel?
     
    57:10
    Z väčšej vzdialenosti sa do loptičky dobre oprela Michaela Ješšová, aj jej strelecký pokus však len presvišťal okolo žrdí, ktoré stráži Reehuisová.
     
    56:30
    Po peknej prihrávke Šárky Boľovej mohla druhýkrát v zápase skórovať Valéria Malichová, ktorá ale vystrelila len nad brvno holandskej svätyne.
     
    56:00
    Dominika Sádecká z dobrej pozície veľmi tesne minula vzdialenejšiu tyčku.
     
    55:15
    Krištofová musela čeliť tečovanej strele, dokázala si s ňou poradiť podobne dobre ako s následným zakončením van Mastrigtovej.
     
    54:30
    Spoločnosť dievčat, ktorým sa dnes podarilo dosiahnuť prvý gól na majstrovstvách sveta, mohla rozšíriť Rebeka Gáliková, ale po jej strele zvonila len ľavá tyč!
     
    53:53
    Boľová sa snažila si loptičku posunúť pomedzi nohy svojej strážkyne, čo jej však nevyšlo.
    52:06 MALICHOVÁ - 1:13
     
    52:06
    Slovensko dalo gól! Predsa len prišiel prvý gól v tretej tretine, ktorým Slovenky využili početnú prevahu. Aj s potrebným prispením šťasteny a teču jednej z holandských florbalistiek zapadlo zakončenie VALÉRIE MALICHOVEJ za chrbát gólmanky Reehuisovej! Asistencia: Šárka Boľová.
     
    51:35
    Po prepadnutí Holanďaniek sa na slovenskej strane črtalo prečíslenie, ktoré zakončila Ješšová veľmi nepodarenou a nepresnou strelou.
     
    50:50
    Na konci presilovkovej kombinácie bolo nepresné zakončenie Michaely Ješšovej.
     
    50:09
    Šárka Boľová skončila po osobnom súboji za mantinelom, Margreet Moonsová za tento zákrok potrestaná dvomi minútami.
     
    49:19
    Vylúčená Malichová je späť na hracej ploche, presilovke súpera sa dievčatá dokázali ubrániť.
     
    48:52
    van Swinderenová si ako praváčka pekne naviedla loptičku na os palubovky, odkiaľ zaujímavo vystrelila. Karolína Krištofová vytiahla výborný zákrok.
     
    48:00
    Aj v štvorici dokázali naše dievčatá kombinovať veľmi, veľmi ďaleko od našej brankárky Kristíny Krištofovej.
     
    47:19
    Druhou vylúčenou Slovenkou na týchto majstrovstvách sveta bude Valéria Malichová, ktorá dostala dve minúty za seknutie. Holandsko dostane k dispozícii presilovú hru.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. van den Bergová (Spoelstraová) – 1. Košturiaková (Ferenčíková), 10. P. Hudáková (K. Hudáková), 10. Košturiaková (M. Šponiarová), 12. Ferenčíková (M. Šponiarová), 14. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 14. Ďuríková (P. Hudáková), 16. Hudáková (Ďuríková), 22. Janegová (P. Hudáková), 23. Bobotová (Ďuríková), 29. Hudáková (Janegová), 30. Janegová (P. Hudáková), 36. Boľová (Ďuríková), 53. Malichová (Boľová)


    Holandsko: de Keyzerová (Reehuisová) – Engbersová, Moonsová, Kleinegrisová, van Swinderenová, Oudová, Spjkermanová – van Mastrigtová, Rulandová, Strokmanová – Moesová, Plugová, Numanová – Kollauová, van den Palstrová, Hovenová – Vroegeová, Spoelstraová, van den Bergová.
    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Ješšová, Gáliková – Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Šidlová – Boľová, Malichová.

    Rozhodca: Juhani Kirves, Henrik Snellman