Holandsko – Slovensko 1:13 (kon.) | Švédsko – Česko 17:2 (kon.)
koniec
Holandsko
1:13 (1:7, 0:5, 0:1)
Slovensko
Nedeľa 06.12.2015, 09:45 • Hakametsä Ice Hall (Tampere) • MS žien
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:45.
     
    Všetkým priaznivcom nášho florbalu prajem príjemné nedeľné popoludnie.

    Tretíkrát sa hlásime s fínskymi majstrovstvami sveta, v rámci ktorých čaká na slovenské reprezentantky posledný zápas základnej D skupiny.

    Do stretnutia s Holanďankami vstúpia zverenkyne českého kormidelníka Jaroslava Marksa už ako isté víťazky svojej skupiny. Slovenským dievčatám sa tak podarilo naplniť predturnajové prognózy a očakávania.

    Po úvodnom víťazstve nad Ruskami 4:2, ktoré sa nerodilo až tak ľahko, prišiel súboj proti reprezentantkám USA. Po dvoch tretinách v ňom naše dievčatá viedli len 5:2, no v tretej tretine unavené súperky vôbec nepustili k slovu, ich konto zaťažili desiatimi gólmi a uštedrili im tak poriadnu mikulášsku nádielku.

    Víťazstvo sa od Sloveniek očakáva aj v súboji s Holandskom. To podľahlo Američankám i Ruskám, a tak by nemalo pre naše rozbehnuté florbalistky predstavovať vážnejšiu prekážku.

    Po gólovej explózii v zápase s Američankami sa na čelo turnajového kanadského bodovania vyšvihla slovenská dvojica – Paulína Hudáková (4+3) a Lucia Košturiaková (5+1).

    Kapitánka a zároveň najstaršia hráčka slovenského výberu Lucia Košturiaková v rozhovore pre oficiálnu stránku slovenského florbalového zväzu poskytla pohľad na nedeľný zápas: „Určite to nejdeme vypustiť. Je v našom záujme, aby sme potešili fanúšikov kvalitnou hrou a ďalším víťazstvom. Na druhej strane nám vznikol priestor vyskúšať si priamo v zápase nové veci, či dať príležitosť menej skúseným hráčkam. Rada vidím, keď nové dievčatá zbierajú po svojich prvých góloch v reprezentačnom drese loptičky a majú tiež nefalšovanú radosť z hry.“
     
    Úvodné zostavy:

    Holandsko: de Keyzerová (Reehuisová) – Engbersová, Moonsová, Kleinegrisová, van Swinderenová, Oudová, Spjkermanová – van Mastrigtová, Rulandová, Strokmanová – Moesová, Plugová, Numanová – Kollauová, van den Palstrová, Hovenová – Vroegeová, Spoelstraová, van den Bergová.

    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Ješšová, Gáliková – Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Šidlová – Boľová, Malichová.

    Rozhodca: Juhani Kirves, Henrik Snellman.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Slovensko dalo gól! Naše dievčatá zaznamenali fantastický vstup do zápasu, hneď z prvej akcie zápasu sa im podarilo otvoriť skóre. Po rýchlej kombinačnej akcii sa v šanci ocitla LUCIA KOŠTURIAKOVÁ, ktorá strelou z bekhendovej strany prestrelila de Keyzerovú a potvrdila svoje vysoké kvality! Asistencie: Denisa Ferenčíková.
    00:20 KOŠTURIAKOVÁ - 0:1
     
    02:00
    Zuzana Šponiarová nahadzovala loptičku do predbránkového priestoru, ale trafila len hokejku jednej z holandských hráčok.
     
    03:00
    Paulína Hudáková za bránou de Keyzerovej čakala na vhodný moment, kedy by mohla poslať loptičku pred bránu. Ten nakoniec neprišiel, ale Slovenky ostávajú pri loptičke.
     
    04:00
    Prvá formácia slovenského výberu zavrela svoje súperky na ich polovici, vyzerá to tak, ako by sme hrali presilovú hru.
     
    04:40
    Alžbeta Ďuríková zakončovala príklepom, snažila sa loptičku umiestniť k vzdialenejšej žrdi, no bránu nakoniec minula.
     
    05:45
    Tím Holandsko práve strelil gól! Z ničoho nič sa podaril Holanďankám zásluhou podareného brejku vyrovnať. Kiki Spoelstrová z pravej strany preniesla hru na opačnú tyčku, kde nebránená MAAIKE VAN DEN BERGOVÁ poľahky poslala loptičku do siete povedľa padajúcej Radky Mládenkovej, ktorá bola v tomto prípade bez šance! Asistencia: Kiki Spoelstraová.
    05:45 Maaike van den Berg - 1:1
     
    07:40
    Paulína Hudáková sa zmocnila loptičky na ľavom krídle, ako praváčka sa preštrikovala do sľubnej streleckej parkety, no trafila len dvojicu holandských protihráčok, ktoré stáli pred svojou brankárkou.
     
    08:30
    Naša kapitánka Lucia Košturiaková zakončovala z pravej strany, avšak jej strele k bližšej žrdi chýbala presnosť.
     
    09:32
    Slovensko dalo gól! O prinavrátenie vedenia na slovenskú stranu sa postarala výborne fungujúca spolupráca sestier Hudákových. Kristína našla svoju sestru PAULÍNU HUDÁKOVÚ, ktorá naplno preukázala svoje kanonierske vlohy, keď po rýchlej otočke loptičku parádne zavesila pod brvno! Asistencia: Kristína Hudáková.
    09:32 Paulína HUDÁKOVÁ - 1:2
     
    09:48
    Slovensko dalo gól! Druhým gólom v krátkom časovom slede odskakujeme súperkám na rozdiel dvoch presných zásahov. Michaela Šponiarová posunula loptičku pod seba LUCII KOŠTURIAKOVEJ, tá na nič nečakala a strelou z prvej napla sieť za gólmankou de Keyzerovej! Asistencia: Michaela Šponiarová.
    09:48 Lucia KOŠTURIAKOVÁ - 1:3
     
    11:26
    Slovensko dalo gól! Slovenským dievčatám sa zatiaľ naplno darí potvrdzovať svoje kvality a zrejme aj v dnešnom zápase si dievčatá schuti zastrieľajú. Peknú spoluprácu predviedol náš elitný útok, Lucia Košturiaková krížnou prihrávkou otočila hru na Šponiarovú, ktorá poslala loptičku popod hokejku jednej z brániacich hráčok na DENISU FERENČÍKOVÚ a tá sa presadila strelou z prvej! Asistencia: Michaela Šponiarová.
    11:26 Denisa FERENČÍKOVÁ - 1:4
     
    13:17
    Slovensko dalo gól! Zatiaľ čo v dvoch predchádzajúcich zápasoch to Slovenky mali v úvodnej tretine ťažšie, dnes naplno dominujú od samotného začiatku. Po vzore sestier Hudákových predviedli ideálnu sesterskú spoluprácu aj dievčatá Šponiarové. Zuzana nabila loptičku MICHAELE ŠPONIAROVEJ, po ktorej zakončení de Keyzerová opäť inkasuje! Asistencia: Zuzana Šponiarová.
    13:17 M. ŠPONIAROVÁ - 1:5
     
    13:48
    Slovensko dalo gól! Čo dodať? Exhibícia slovenských reprezentantiek z poslednej tretiny zápasu s USA pokračuje aj v prvej tretine posledného skupinového duelu! ALŽBETA ĎURÍKOVÁ si z pozície obrankyne zbehla na pravé krídlo a ideálnu prihrávku Paulíny Hudákovej zúžitkovala na podarenú strelu z prvej! Asistencia: Paulína Hudáková.
    13:48 Alžbeta ĎURÍKOVÁ - 1:6
     
    15:10
    Do streleckej listiny sa mohla zapísať i Kristína Hudáková, avšak tá v stopercentnej príležitosti minula odkrytú holandskú svätyňu!
     
    15:15
    Slovensko dalo gól! Zápas, v ktorom slovenské reprezentatky takto pravidelne zaťažujú konto súperiek, sa veru veľmi dobre komentuje, vyhrávame už 7:1. Autorky predchádzajúceho presného zásahu si teraz vymenili úlohy, Ďuríková namazala na ľavú stranu PAULÍNE HUDÁKOVEJ, ktorá to v podobných situáciách jednoducho vie a z prvej nedala de Keyzerovej, ktorá sa nestihla presunúť ku svojej pravej žrdi, žiadnu šancu! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
    15:15 Paulína HUDÁKOVÁ - 1:7
     
    16:10
    Jaroslav Marks zatiaľ točí len dve formácie. Dá sa však očakávať, že dnes do zápasu zasiahnu všetky florbalistky, ktoré má k dispozícii.
     
    18:00
    Slovenská brankárka Radka Mládenková si v prvej tretine príliš nezachytala, teraz však vytiahla veľmi dobrý zákrok.
     
    19:58
    Peknú bodku za prvou tretinou mohla dať po individuálnej akcii Lucia Košturiaková, po ktorej zakončení švihom zachránila Holandsko konštrukcia brány!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovenské dievčatá v súboji s Holandskom pokračujú v exhibícii, ktorú začali už vo včerajšom stretnutí s USA. V prvej tretine sa im podarilo strelecky presadiť sedemkrát, Holanďanky dokázali reagovať len na otvárací gól Lucky Košturiakovej, odvtedy sa všetko nieslo jednoznačne v slovenskej réžii.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Počas prestávky došlo na holandskej strane k zmene na brankárskom postu, de Keyzerovú nahradila v bránkovisku Lidwien Reehuisová.
     
    20:50
    Naša dievčatá v defenzíve trošku zaspali, Esme Rulandová sa dostala do samostatného nájazdu, avšak Radka Mládenková ju zákrokom v páde dokázala vychytať!
     
    21:19
    Slovensko dalo gól! Na prvý gól v druhej tretine sme čakali len niečo málo cez jednu minútu. Na krásnej finálnej prihrávke Paulíny Hudákovej si pochutila ROMANA JANEGOVÁ, ktorá si našla miesto na hranici bránkoviska a strelou z prvej prestrelila Reehusiovú! Asistencia: Paulína Hudáková.
    21:19 JANEGOVÁ - 1:8
     
    22:35
    Slovensko dalo gól! O deviaty gól Slovenska sa postarala obranná dvojica, ktorá spolu hrávala v Nemšovej, s Tvrdošínom dokázala získať v slovenskej extralige dva tituly a teraz bok po boku nastupuje aj na medzinárodnej scéne. Po prihrávke Alžbety Ďuríkovej vystrelila VIKTÓRIA BOBOTOVÁ, ktorej stelecký pokus bol ešte zrejme tečovaný jednou z holandských florbalistik a následne skončil za chrbtom Reehuisovej! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
    22:35 BOBOTOVÁ - 1:9
     
    24:35
    Denisa Ferenčíková sa mohla dostať do sľubnej šance, Michaela Šponiarová na ňu však nedokázala loptičku nakoniec prestrčiť.
     
    25:20
    Kristína Hudáková niečo utŕžila v osobnom súboji, po ktorom sa ťažšie dvíhala z palubovky. Na striedačku však odišla po svojich a mala by byť v poriadku.
     
    26:16
    Po tom, čo Paulína Hudáková získala zásluhou dobrého napádania loptičku, sa snažila presadiť individuálne, ale do zakončenia sa nakoniec neprekľučkovala.
     
    27:00
    Holanďanky podnikli útok, na ktorého konci bola len zblokovaná strela Kleinegrisovej. Paulína Hudáková následne s prehľadom upokojila situáciu a na palubovku príchadza náš prvý útok.
     
    28:03
    Slovensko dalo gól! O dovŕšenie dvojciferného počtu strelených gólov sa postarala PAULÍNA HUDÁKOVÁ, ktorá zároveň dovŕšila svoj hetrik, keď sebe typickou strelou z prvej premenila na gól krásnu krížnu prihrávku Romany Janegovej! Asistencia: Romana Janegová.
    28:03 HUDÁKOVÁ - 1:10
     
    29:30
    Slovensko dalo gól! Nádherná, skutočne nádherná akcia slovenského výberu! To, čo teraz predviedla Paulína Hudáková, bolo neskutočné. Stále len 17-ročná hráčka sa krásne obtočila okolo súperky a ešte krajšou zadovkou ponúkla gól doslova ako na zlatom podnose ROMANE JANEGOVEJ! Asistencia: Paulína Hudáková.
    29:30 JANEGOVÁ - 1:11
     
    30:24
    Do hry po polovici zápasu zasahuje tretí útok, po strele Veroniky Turčákovej tam takmer vznikol priestor na dorážku. Holandská defenzíva to tentoraz zvládla upratať k mantinelu.
     
    31:15
    Tréner Jaroslav Marks premiešal zostavu, do hry bude odteraz zasahovať tretie formácia a takisto i štvrtá doplnená o niekoľko hráčok z prvej, respektíve druhej formácie.
     
    32:00
    Nina van Mastrigtová sa ocitla vo velikánskej šanci, no Karolína Krištofová, ktorá v bráne nahradila Radku Mládenkovú, aj so šťastím loptičku vytlačila vedľa svojej ľavej žrde.
     
    33:00
    Tretia formácia zamkla svojho súpera, zatiaľ však bez gólu či vážnejších príležitostí.
     
    34:17
    Skórovať mohla naša najmladšia florbalistka Šárka Boľová, ktorú po prihrávke Šponiarovej výborným spôsobom vychytala Reehuisová.
     
    35:01
    Slovensko dalo gól! ŠÁRKA BOĽOVÁ si vynahradila to, čo jej pred niekoľkými sekundami nevyšlo skutočne krásnym zakončením do horných partií holandskej svätyne, na ktoré jej výbornou prihrávkou nabehla Alžbeta Ďuríková! Asistencia: Alžbeta Ďuríková.
    35:01 BOĽOVÁ - 1:12
     
    37:28
    Šídlová si počkala na Dominiku Sádeckú, ktorá si síce našla celkom peknú streleckú parketu, ale bola výborne dostúpená a zakončenie jej nebolo umožnené.
     
    38:16
    Valéria Malichová spoza bránky predkladala loptičku pred veľké bránkovisko Holandska, kde však slovenské dievčatá absentovali.
     
    39:10
    Šídlová vzala zakončenie na svoje triko, peknej strele švihom chýbalo niekoľko centimetrov.
     
    39:30
    V záverečnej minúte druhej tretiny ešte mohla náš náskok navýšiť Valéria Malichová, ktorá sa snažila pretlačiť loptičku do siete, no zo vzájomného súboja s našou hráčkou vyšla lepšie holandská brankárka Reehuisová.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej tretine síce už naše dievčatá mierne zvoľnili tempo strelených gólov, avšak hru pohodlne kontrolujú i naďalej. Jaroslav Marks premiešal zostavu, svoje kľúčové hráčky nechal na lavičke a priestor dostali doposiaľ menej využívané florbalistky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:35
    Prvý útok tretiny číslo tri patril holandskému tímu, k zakončeniu na bránu Krištofovej ale nedošlo.
     
    41:50
    Šárka Boľová sa snažila o krížny pas na opačné krídlo, loptička sa však na miesto určenie cez húštinu holandských hráčok nedostala.
     
    42:50
    Po zblokovanej strele Ješšovej musela za svoju obrannú partnerku zasahovať Veronika Turčáková, ktorá zvládla osobný súboj pri mantineli výborne.
     
    44:20
    Zatiaľ čakáme na ďalší gól. Tempo zápasu je v porovnaní s úvodnou tretinou predsa len už o čosi menšie.
     
    45:15
    Nižším formáciám Slovenska sa síce darí kombinovať na útočnej polovici, ale chýbajú tomu šance i vyšší počet streleckých pokusov.
     
    46:23
    Turčáková musela šprintovať do obrany, aby zmarila útočné snaženie Holandska, čo sa jej podarilo, keď vybojovala loptičku pre náš tím.
     
    47:19
    Druhou vylúčenou Slovenkou na týchto majstrovstvách sveta bude Valéria Malichová, ktorá dostala dve minúty za seknutie. Holandsko dostane k dispozícii presilovú hru.
     
    48:00
    Aj v štvorici dokázali naše dievčatá kombinovať veľmi, veľmi ďaleko od našej brankárky Kristíny Krištofovej.
     
    48:52
    van Swinderenová si ako praváčka pekne naviedla loptičku na os palubovky, odkiaľ zaujímavo vystrelila. Karolína Krištofová vytiahla výborný zákrok.
     
    49:19
    Vylúčená Malichová je späť na hracej ploche, presilovke súpera sa dievčatá dokázali ubrániť.
     
    50:09
    Šárka Boľová skončila po osobnom súboji za mantinelom, Margreet Moonsová za tento zákrok potrestaná dvomi minútami.
     
    50:50
    Na konci presilovkovej kombinácie bolo nepresné zakončenie Michaely Ješšovej.
     
    51:35
    Po prepadnutí Holanďaniek sa na slovenskej strane črtalo prečíslenie, ktoré zakončila Ješšová veľmi nepodarenou a nepresnou strelou.
     
    52:06
    Slovensko dalo gól! Predsa len prišiel prvý gól v tretej tretine, ktorým Slovenky využili početnú prevahu. Aj s potrebným prispením šťasteny a teču jednej z holandských florbalistiek zapadlo zakončenie VALÉRIE MALICHOVEJ za chrbát gólmanky Reehuisovej! Asistencia: Šárka Boľová.
    52:06 MALICHOVÁ - 1:13
     
    53:53
    Boľová sa snažila si loptičku posunúť pomedzi nohy svojej strážkyne, čo jej však nevyšlo.
     
    54:30
    Spoločnosť dievčat, ktorým sa dnes podarilo dosiahnuť prvý gól na majstrovstvách sveta, mohla rozšíriť Rebeka Gáliková, ale po jej strele zvonila len ľavá tyč!
     
    55:15
    Krištofová musela čeliť tečovanej strele, dokázala si s ňou poradiť podobne dobre ako s následným zakončením van Mastrigtovej.
     
    56:00
    Dominika Sádecká z dobrej pozície veľmi tesne minula vzdialenejšiu tyčku.
     
    56:30
    Po peknej prihrávke Šárky Boľovej mohla druhýkrát v zápase skórovať Valéria Malichová, ktorá ale vystrelila len nad brvno holandskej svätyne.
     
    57:10
    Z väčšej vzdialenosti sa do loptičky dobre oprela Michaela Ješšová, aj jej strelecký pokus však len presvišťal okolo žrdí, ktoré stráži Reehuisová.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty. Podarí sa ešte našim dievčatám navýšiť gólový rozdiel?
     
    58:50
    Šidlovej sa otvorilo dostatok priestoru na prienik vpred, ktorý členka tretieho útoku zakončila po kľučke na bekhend zakončením do Reehuisovej.
     
    59:50
    Slovenky sa už nikam neponáhľajú, Gáliková so Sádeckou držia loptičku za našou bránou.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine už padol len jeden presný zásah, o ktorý sa postarala Valéria Malichová.

    Najlepšou hráčkou na strane Slovenska v dnešnom zápase Paulína Hudáková s bilanciou 3+3. Z Holanďaniek si ocenenie prevzala van den Bergová, strelkyňa jediného gólu, ktorý naše dievčatá dnes inkasovali.

    Reprezentantky Slovenska si v priebehu troch dní na konto pripísali tretie víťazstvo, s obrovským prehľadom ovládli svoju D skupinu a teraz sa môžu plne koncentrovať na utorňajší duel, ktorý bude z nášho pohľadu kľúčový, pretože rozhodne o tom, či postúpime medzi najlepšiu osmičku.

    Na dnes vám ďakujem za pozornosť, s florbalovými majstrovstvami sveta sa opäť prihlásime v spomínaný utorok, kedy v prvom zápase play-off s pravdepodobnosťou s hraničiacou s istotou nastúpime proti Nórkam. Prajem ešte príjemný zvyšok nedele. (11:45:38)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. van den Bergová (Spoelstraová) – 1. Košturiaková (Ferenčíková), 10. P. Hudáková (K. Hudáková), 10. Košturiaková (M. Šponiarová), 12. Ferenčíková (M. Šponiarová), 14. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 14. Ďuríková (P. Hudáková), 16. Hudáková (Ďuríková), 22. Janegová (P. Hudáková), 23. Bobotová (Ďuríková), 29. Hudáková (Janegová), 30. Janegová (P. Hudáková), 36. Boľová (Ďuríková), 53. Malichová (Boľová)


    Holandsko: de Keyzerová (Reehuisová) – Engbersová, Moonsová, Kleinegrisová, van Swinderenová, Oudová, Spjkermanová – van Mastrigtová, Rulandová, Strokmanová – Moesová, Plugová, Numanová – Kollauová, van den Palstrová, Hovenová – Vroegeová, Spoelstraová, van den Bergová.
    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Ješšová, Gáliková – Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Šidlová – Boľová, Malichová.

    Rozhodca: Juhani Kirves, Henrik Snellman