Barcelona – Sociedad 4:0 (kon.) | Atlético Madrid – Espanyol 1:0 (kon.) | Malaga – Granada 2:2 (kon.)
Las Palmas – La Coruña 0:2 (kon.) | Vigo – Gijón 2:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
2:1 (1:0)
Sporting Gijón
Sobota 28.11.2015, 22:05 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:05.
     
    Príjemný večer všetkým fanúšikom futbalu a špeciálne priaznivcom najvyššej španielskej súťaže La Ligy, ktorá počas aktuálneho víkendu pokračuje trinástym kolom. Pozývam vás sledovať online prenos z duelu medzi Celtou Vigo a Sportingom Gijón.

    Celta Vigo sa po desiatich odohraných zápasoch nachádzala v popredí tabuľky. Dve prehry v posledných dvoch týždňoch ju síce posunuli mierne dozadu, ale aj tak sa domáci tím nachádza na peknom piatom mieste. Zverencom argentínskeho trénera Eduarda Berizzona sa darí najmä vo vonkajších zápasoch. Celta má na konte 21 bodov, pričom z nich až trinásť získala v pozícii hosťujúceho tímu. V tomto ohľade sú domáci spoločne s Atléticom Madrid najlepším tímom z celej Primera Division.

    Sporting Gijón si vlaňajším druhým miestom v druhej najvyššej súťaži po troch rokoch zabezpečil návrat medzi španielsku klubovú elitu. Hlavným cieľom hostí je bezpochyby záchrana a zabezpečenie si miestenky v elitnej spoločnosti aj pre budúci ročník. Sportingu zatiaľ patrí so ziskom dvanástich bodov 15. priečka tabuľky. V dolnej polovici tabuľky je to poriadne natlačené, takže tak ako sa po jednom kole môžu hosťujúci futbalisti posunúť vyššie, rovnako sa razom môžu ocitnúť aj v pásme zostupu. To sa im priblížilo po troch prehrách v posledných piatich ligových dueloch.

    Konfrontácia medzi Celtou Vigo a Sportingom Gijón je na programe dňa po viac ako sedemročnej odmlke. Dnešní súperi sa síce spolu stretli v priateľskom zápase pred štyrmi rokmi, avšak ich posledné dva vzájomné súťažné zápasy sa datujú až do sezóny 2007/08. V týchto dueloch si lepšie počínala Celta Vigo, ktorá dokázala doma uhrať remízu a vonku Sporting Gijón poraziť.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Cabral, Planas – Bongonda, Augusto Fernández, P. Hernández – Orellana, Guidetti, Nolito.
    Náhradníci: Blanco – Señé, Wass, Aspas, Madinda, Dražić.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora, L. Hernández, Espinosa, Isma López – Mascarell, Cases – Ndi, Halilović, Jony – A. Sanabria.
    Náhradníci: Alberto García – Menéndez, P. Pérez, C. Castro, Muñiz, Aït-Atmane, Meré.

    Rozhodca: S. Jaime – J. Bueno, F. Tresaco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Úvod stretnutia sa nasie v tradičnej oťukávacej rovine.
     
    8
    Po domácej nepresnosti môže od svojej brány rozohrávať brankár Cuéllar.
     
    10
    Po faule pri postrannej čiare mala Celta k dispozícii štandardnú situáciu. Do šestnástky Sportingu priletel nadýchaný center, ktorý zo vzduchu s veľkým prehľadom stiahol do rukavíc Cuéllar.
     
    12
    Guidetti si vo vzdušnom súboji s Espinosom počínal nedovoleným spôsobom. Tak znel verdikt hlavného rozhodcu stretnutia, po ktorom majú loptu v moci hosťujúci futbalisti.
     
    13
    Lora sa po náročnej prihrávke spoluhráča musel na poliacej čiare uchýliť len k bezhlavému odkopu, ktorým našiel len strážcu domácej svätyne-
     
    15
    V prvej štvrťhodine zápasu sa nezrodila ani na jednej strane žiadna vážnejšia príležitosť. Smerom dopredu sú určite aktívnejší futbalisti Celty.
     
    15
    Celta Vigo dalo gól! A hneď prvá vážnejšia šanca Celty Vigo sa končí otváracím gólom! Nolito našiel v pokutovom území Sportingu pekným pasom Bongondu, ten loptu, pri ktorej bol o malý kúsok skôr než vybiehajúci brankár Cuéllar, v páde predĺžil na FABIANA ORELLANU, ktorý už mal pred sebou veľmi jednoduchú úlohu – poslať loptu do odkrytej siete, čo zvládol bez najmenších ťažkostí!
    16. Fabián ORELLANA - 1:0
     
    19
    Snaženie Ismu Lópeza nakoniec vyšlo nazmar. Pri lopte budú domáci.
     
    21
    Prvý rohový kop zápasu budú rozohrávať futbalisti Celty Vigo.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Sergi Gómez (Celta Vigo).
     
    24
    Švédsky útočník John Guidetti na polovici ihriska zachytil nepresnú rozohrávku hostí, okamžitou kolmicou do krídla posunul loptu naštartovanému Bongondovi, ktorý prízemným zakončením Cuéllara neprekvapil!
     
    25
    Futbalisti Sportingu Gijón sa už tešili z vyrovnania. Radosť im však pokazil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    27
    Halilović prezentoval svoje prednosti, keď pekne prekĺzol okolo niekoľkých protihráčov. Svoju akciu však zakončil len nezavineným pádom.
     
    29
    Pred bránu Celty, ktorú stráži Álvarez. priletel z ľavého krídla slušný center. Nechýbalo veľa a Sporting sa mohol dostať do zaujímavého zakončenia.
     
    31
    Celta sa peknou kombináciou dostala pred šestnástku Sportingu, kde však už nevyšla narážačka medzi Nolitom a Guidettim.
     
    32
    Bongonda bol na pravom krídle vystavený pod tlak, čo vyplynulo prihrávku, po ktorej lopta skončila v aute.
     
    34
    V šestnástke Celty Vigo sa teraz odohrávali poriadne zmätky, ktoré sa skončili jednoduchým zákrokom brankára Álvareza. Ten síce pri snahe vyboxovať loptu do bezpečia zaváhal, no Sporting to využiť nedokázal.
     
    36
    Guidetti otočený chrbtom k bráne nestihol prebrať prihrávku zo stredu poľa, pretože mal na chrbte dvojicu protihráčov, ktorá ho dokázala predskočiť.
     
    38
    Z hranice šestnástky pravačkou vystrelil Nolito, ktorého prízemný pokus smeroval k bližšej žrdi. Brankár Cuéllar zasiahol bez vážnejších problémov.
     
    40
    Cabral si počas hry niečo vysvetľoval so Sanabriom. Medzitým sa akcia Celty Vigo skončila nepresnosťou na pravej strane ihriska.
     
    41
    Nolito na okraji šestnástky vyzval na súboj dvojicu protihráčov, z ktorých si urobil slalomové kužele, aby následne jeho center nepresne zakončil Bongonda.
    41. Théo Bongonda (CVG)
     
    44
    Nolito opäť raz potvrdil, že je skvelým krídelníkom, keď na ľavej strane predviedol pekný dribling a následne i vydarené prenesenie hry na opačnú stranu.
     
    45
    Prvý polčas bude, zdá sa, ukončený bez nadstaveného času.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme boli svedkami jedného gólu. Postaral sa oň domáci Fabiano Orellana, ktorý bol na konci peknej domácej súhry. Celta Vigo bola v prvom polčase lepším tímom, no zopár útočných zábleskov ponúkli aj futbalisti Sportingu Gijón. Tým sa dokonca podarilo i vyrovnať, ale gól bol pre tesný ofsajd správne neuznaný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden z trénerov sa počas polčasovej prestávky nerozhodol siahnuť do svojej základnej jedenástky.
     
    48
    Defenzíva Celty Vigo si dokázala poradiť s defenzívnou štandardkou, musí však ostaň naďalej obozretná, pretože hostia ostávajú na lopte.
     
    50
    Hostia vstúpili do druhého dejstva s poriadnou vervou. Obrana domácich musela odvracať ďalší útok Sportingu, ktorý bol vedený po ľavom krídle. Zvládla to úspešne.
     
    52
    Halilović si na štýl Lionela Messiho krátkou zasekávačkou prehodil loptu a prichystal si to na strelu ľavačkou. Z hranice pokutového územia však bránu Álvareza poriadne minul.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
    54. Žltá karta
     
    56
    Halilović sa pekne uvoľnil pri postrannej čiare, v ďalšom postupe mu však bolo zamedzené nedovoleným zákrokom.
     
    58
    Ďalšia akcia Sportingu Gijón sa začne od brankára Cuéllara, kam loptu odkopol domáci stredopoliar Nolito.
     
    60
    Do konca zápasu ostáva ešte tridsať minút. Prvých pätnásť minút po zmene strán herne patrí hosťujúcemu tímu.
     
    63
    Realizačné tímy na oboch stranách pripravujú striedania.
     
    65
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Théo Bongonda, prichádza Daniel Wass.
     
    65
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Antonio Sanabria, prichádza Carlos Castro.
    - 1:1
     
    65
    Tím Gijón práve strelil gól! Druhopolčasová iniciatíva Sportingu Gijón bola korunovaná vyrovnávajúcim gólom. Hosťujúci tréner si môže mädliť ruky, prvé striedanie v zápase mu vyšlo vskutku znamenite. CARLOS CASTRO bol na ihrisku zhruba minútu, keď sa dostal do samostatného nájazdu na bránu Celty a brankára Álvareza podarenou strelou ľavačkou pekne obstrelil!
     
    68
    Domáci sa snažili kontrovať, avšak po nedovolenom zákroku stratili loptu z držania.
     
    71
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Dani Ndi, prichádza Pablo Pérez.
     
    73
    Sporting mal k dispozícii rohový kop, obrana Celty Vigo ho dokázala odvrátiť.
     
    76
    Súperi majú k dispozícii poslednú zhruba trištvrte hodinu na to, aby naklonili misky váh na svoju stranu. Druhý polčas sa do týchto chvíľ nesie v réžii Sportingu.
     
    77
    Álvarez včas opustil svoju svätyňu a dokázal odvrátiť loptu do bezpečia. Dobré čítanie hry v podaní brankára Celty Vigo.
     
    79
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Iago Aspas.
     
    80
    Striedanie v tíme Sporting Gijón: z ihriska odchádza Jony, prichádza Juan Muñiz.
     
    84
    Celta Vigo dalo gól! Pár minút pred koncom zápasu sa Celte Vigo podarilo prinavrátiť vedenie na svoju stranu, o čo sa velikánskou hrubicou postaral hosťujúci brankár Cuéllar, ktorý v snahe odkopnúť loptu len nastrelil NOLITA a od toho sa lopta dostala do siete!
    84. NOLITO - 2:1
     
    86
    Domáci sa s rozohrávkou rohového kopu určite nebudú ponáhľať.
     
    88
    Fabiano Orellana mohol svojim druhým gólom v zápase definitívne rozhodnúť o osude stretnutia, pri brankárovi Sportingu však stáli všetci svätí, keď lopta opečiatkovala brvno!
     
    90
    Riadny hrací čas duelu sa naplnil.
     
    90
    Nad rámec druhého polčasu boli pridané dve minúty. Presne toľko majú hráči Sportingu ešte k dispozícii na vyrovnanie.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Pablo Hernández (Celta Vigo).
     
    90+2
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fabián Orellana, prichádza Josep Señé.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Hoci Celta prišla o svoje vedenie a značná časť druhého polčasu patrila Sportingu, nakoniec dokázala potvrdiť rolu favorita a do tabuľky si pripísala tri body. O víťazný gól sa v 84. minúte postaral šťastný strelec Nolito, ktorý ťažil z katastrofálneho odkopu brankára Sportingu.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok dnešného večera i celého víkendu. Dočítania! (23:58:42)

    Michal Bakoš

    Góly: 15. Orellana, 84. Nolito – 65. C. Castro

    Karty:   23. Sergi Gómez (CVG), 54. Cabral (CVG), 90+1. P. Hernández (CVG)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:9.
    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Sergi Gómez, Cabral, Planas – Bongonda (65. Wass), Augusto Fernández, P. Hernández – Orellana (90+2. Señé), Guidetti (79. Aspas), Nolito.
    Náhradníci: Blanco – Señé, Wass, Aspas, Madinda, Dražić, Alende López.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora, L. Hernández, Espinosa, Isma López – Mascarell, Cases – Ndi (71. P. Pérez), Halilović, Jony (80. Muñiz) – A. Sanabria (65. C. Castro).
    Náhradníci: Alberto García – Menéndez, P. Pérez, C. Castro, Muñiz, Aït-Atmane, Meré.

    Rozhodca: S. Jaime – J. Bueno, F. Tresaco