Žilina – Zvolen 3:2 (kon.) | B. Bystrica – Skalica 5:0 (kon.) | Poprad – Košice 1:4 (kon.)
Nitra – Trenčín 4:2 (kon.) | Piešťany – Martin 4:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HC Košice
Piatok 27.11.2015, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 25. kola Tipsport ligy! Na popradskom zimnom štadióne dnes uvidíme ostré východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice. Súboj sa začne o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradských hokejistov derby nezastihlo v príliš dobrej forme. Domáci sa nachádzajú na 6. pozícii v tabuľke so ziskom 37 bodov, gólovým skóre 81:73 a stratou na piatu Banskú Bystricu v počte šesť bodov.
    Poprad si v posledných piatich zápasoch počínal takto: prehra s Trenčínom 1:2, prehra v Skalici 3:2, výhra nad Žilinou 8:3, výhra po nájazdoch nad Banskou Bystricou 2:1 a domáca porážka s Nitrou výsledkom 2:4. Kamzíkom treba body ako soľ, rovnaký počet získaných bodov majú totižto aj Piešťany a Martin. Najproduktívnejšími hráčom Popradu sú Lukáš Hvila a Branislav Rapáč, ktorí majú obaja po 23 bodov.

    Košičania sú na tom tabuľkovo lepšie, no stále to nie sú tie Košice, ktoré poznáme z predošlých sezón. Oceliarom momentálne patrí 4. miesto so ziskom 45 bodov a skóre 68:42. Košice na tretí Trenčín strácajú dva body a pred Banskou Bystricou sú vpredu takisto o dva body.
    Košickí hokejisti naposledy prehrali s Nitrou 15. novembra a odvtedy ťahajú šnúru štyroch víťazstiev. Zdolali Zvolen po nájazdoch 0:1, Piešťany 5:1, Martin v predĺžení 1:2 a naposledy deklasovali mladíkov zo slovenskej dvadsiatky výsledkom 0:8. Najproduktívnejším hráčom Košíc je Peter Bartoš, ktorý má momentálne 18 bodov.

    V tejto sezóne sa tímy stretli dvakrát a spoznali sme dvoch víťazov. 27. septembra Košice doma zdolali Poprad 5:1, no 25. októbra boli doma úspešnejší Podtatranci, ktorí Oceliarov porazili 2:1.

    Postupný vývoj tretieho ligového derby v tejto sezóne môžete sledovať v live prenose na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, Ťavoda, Fabian (A), Malina, Kasík, Briják, D. Šterbák – Bartečko (A), Paukovček, Paločko – Kroták (C), Bajaruns, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Rusnák, Števuliak

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Šedivý, Pavúk, Macejko, Dudáš – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Bartoš (A), Hrnka, Lelkeš – Jenčík, Češík, Chovan – Bortňák, Boltun, Hričina

    Rozhodca: Jonák, Novák – Kacej, Tvrdoň.
     
    Dnes sa domáci tím rozhodol pripraviť špeciálný nástup hráčov s parou a efektami. Poprad bude dnes hrať v bielych dresoch, Košičania v tmavomodrej farbe.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Úvodné buly zápasu vyhrali domáci hokejisti, no nepodarilo sa im dostať do útoku. Následne to skúšal na opačnej strane Suja, no takisto nebol úspešný.
     
    00:51
    Kroták mierne vystrašil Melicherčíka strelou z ostrého uhla. Brankár Košíc si však dal pozor a nedovolil zaváhanie.
     
    01:32
    Dve zakázané uvoľnenia po sebe. Najprv ho spravili Košičania a teraz po nepodarenej Ťavodovej prihrávke, ktorá Krotákovi preskočila cez hokejku, uvidíme vhadzovanie pred Kostúrom.
     
    02:02
    Hričina sa dostal do zakončenia z pravého kruhu. Brankára Popradu však prekvapiť nedokázal. Košice sú však stále v pásme.
     
    02:26
    Puk získal na modrej čiare Richard Rapáč a dostal sa do prečíslenia so svojím bratom Branislavom. Prihrávku mu však pred bránku naservírovať nedokázal. Následne bola aj brána posunutá.
     
    02:29
    Poprad bude hrať presilovú hru. Marek Bartánus dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    02:39
    Poprad dohral svoju presilovú hru. Richard Rapáč takisto dostáva dve minúty za podrazenie a po desiatich sekundách sa teda bude hrať v hre štyroch proti štyrom.
     
    03:28
    Kroták sa v útočnom pásme pasoval o puk s Cebákom. V tejto chvíli však nerozhodli skúsenosti, ale výšková prevaha. Úspešnejší bol košický hráč.
     
    04:40
    V momente, keď Richard Rapáč naskočil na ľadovú plochu sa domáci tím dopustil zakázaného uvoľnenia.
     
    05:07
    Arne Kroták pálil z prvej od modrej čiary. Melicherčík bol v pozore, no zasahovať nemusel, pretože puk letel vedľa bránky.
     
    06:31
    Košičania toho teraz v útočnom pásme veľa nenavymýšľali. Snažili sa dostať do šance, ale poctiví obrancovia Popradu im to nedovolili.
     
    07:42
    Marek Bartánus sa dostal do zakončenia z pravého kruhu. Trafil Kostúrovi do hrude a s tým nemal domáci gólman žiadny problém.
     
    08:20
    Jiří Bicek vyslal z ľavého kruhu iba ľahkú strelu, ktorú Kostúr zachytil na hokejke a okamžite ju rozohral na zadný mantinel.
     
    08:58
    Dinda urobil chybu v rozohrávke. Puku sa v medzikruží zmocnil nebezpečný Peter Bartoš, ktorý pálil príklepom. Bránu však nakoniec netrafil.
     
    09:30
    Ďalšia chyba domácich v obrannom pásme. Chovan sa natlačil z rohu klziska pred Kostúra, no úspešný nebol. Dorážať sa snažil ešte Jenčík, ale puk sa mu nepodarilo pretlačiť do bránky.
     
    10:34
    Bartánus prihrával spoza bránky veľmi nebezpečne. V nasledujúcom priestore však nebol nikto z košických hráčov, a tak sa Kostúr obávať nemusel.
     
    11:26
    Dudáš nahodil puk od modrej čiary. Mieril však mimo bránky a v rohu hracej plochy následne nik nebol.
     
    12:44
    Bajaruns sa natlačil po ľavom krídle. A prihrávkou hľadal v medzikruží Krotáka. Jeho následné nahodenie však nesmerovalo na Melicherčíka.
     
    13:42
    Richard Rapáč vybojoval puk od zadného mantinelu a posunul ho pred bránu Branislavovi. Následná strela skončila v moci brankára Marcela Melicherčíka.
     
    14:06
    Branislav Rapáč predviedol ďalší šikovný strelecký pokus. Z pravého kruhu spoza hráča vystrelil na brankára Melicherčíka, ktorý však dokázal zlikvidovať túto strelu.
     
    14:40
    Richard Lelkeš sa natlačil spoza bránky ku žrdi a asi z dvoch metrov strieľal. Kostúr zachytil puk na vyrážačke a následne ho prikryl.
     
    15:25
    Bartoš vypálil príklepom od modrej čiary. Svojou delovkou však iba nepríjemne trafil do korčule Radoslava Suchého.
     
    15:49
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia v zápase! Na modrej čiare puk zachytil Deyl, ktorý ho nahodil na zadný mantinel. Odtiaľ sa odrazil puk pred bránku, kde bol pohotový TOMÁŠ HRNKA a ten ho iba popri nič netušiacom Kostúrovi strelil do odkrytej brány!
    Asistencie: Radek Deyl a Richard Lelkeš.
    HRNKA - 0:1
     
    16:52
    Domáci sa následne snažia o nejaké útoky, ale príliš sa im nedarí. Melicherčík si teraz môže vydýchnuť, pretože po odpískanom icingu sa bude vhadzovať pred Kostúrom.
     
    17:32
    Košickí hokejisti sa chceli dostať do rýchleho prečíslenia, no nebrali ohľad na modrú čiaru. Bolo z toho odpískané postavenie mimo hry.
     
    18:41
    Kroták zachytil puk pri mantineli a nahodil ho okamžite na bránu. Brankár Melicherčík nahodenie zachytil bezpečne na lapačke. Rozhodcovia mali potom menšiu prácu s Hvilom a Macejkom, ktorí sa pustili do menšej ťahanice.
     
    19:18
    Eduard Šedivý si potiahol puk na os ihriska na modrej čiare. Odtiaľ potom pálil príklepom. Jeho projektil skončil na pravom betóne gólmana Kostúra.
     
    19:44
    Po nahodenom puku z hokejky Šedivého na ochrannú sieť uvidíme vhadzovanie v stredovom kruhu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sa podarilo dostať do vedenia hosťom. Gól pre Košice zabezpečil v 16. minúte Hrnka.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Košice si zahrajú presilovú hru. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    21:19
    Košice dali gól!
    Hosťujúci tím využíva presilovú hru a zvyšuje svoj náskok! Lelkeš posunul z rohu klziska na modrú čiaru Dudášovi. Ten nahodil na bránku, pred ktorou dobre zapracoval PETER BARTOŠ a ľahkým tečom usmernil puk pod hornú žŕdku!
    Asistencie: Martin Dudáš a Richard Lelkeš.
    BARTOŠ - 0:2
     
    21:52
    Bicek nahodil od modrej čiary. Brankár Kostúr strelu videl a snažil sa ju zachytiť v lapačke, no prekážal mu v tom Bartánus.
     
    22:59
    Košičania nahodili puk na bránu. Ku Kostúrovi dokorčuľoval Boltun, a tak pre istotu popradský brankár prikyl.
     
    23:47
    Bajaruns hľadal z ľavého kruhu niekoho zo svojich spoluhráčov v útočnom pásme. Puk však iba prenikol do stredného pásma, kde ho už získali Košičania.
     
    24:33
    Bartánus vyrazil so Sujom do rýchleho útoku. Z ľavého kruhu svojmu spoluhráčovi poslal strieľanú prihrávku pred bránu, no zachytil ju alebo teda vyrazil iba Kostúr.
     
    25:35
    Matúš Chovan sa v útočnom pásme presadil individuálne. Vybojoval si streleckú pozíciu z medzikružia, mieril však vedľa bránky.
     
    27:25
    Paukovček nahodil na pravé krídlo Matúšovi Paločkovi. Paločko vykorčuľoval do príležitosti, no bekhendom namieril iba do Melicherčíkovej výstroje!
     
    27:49
    Lukáš Hvila si spracoval prihrávku na modrej čiare a vypálil. Melicherčík strelu dokázal vyraziť svojou hokejkou.
     
    28:51
    Od modrej vypálil Malina. Jeho delovku ešte spred bránkoviska Heizer a mieril do Melicherčíka. Potom však rozhodcovia odpískali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    29:00
    Košice budú hrať v oslabení. Juraj Cebák dostáva dve minúty za seknutie.
     
    29:44
    Poprad bude hrať presne minútu a 16 sekúnd v početnej prevahe o dvoch hráčov. Martin Dudáš odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    30:05
    Branislav Rapáč nabil na ľavý kruh Krotákovi, no tomu strelu zblokoval Deyl a puk skončil na plexiskle.
     
    30:29
    Arne Kroták sa prezentoval ďalšou strelou. Nabíjal mu Fabian, no delovka od modrej čiary skončila v Melicherčíkovom náručí.
     
    30:59
    Poprad dal gól!
    Popradčania v posledných sekundách početnej prevahy o dvoch hráčov skórujú! Hvila posunul po modrej čiare SUchému. Ten sa neulakomil a krížnou prihrávkou pekne našiel RICHARDA RAPÁČA, ktorý od ľavej žrdi iba doklepol puk do brány!
    Asistencie: Radoslav Suchý a Lukáš Hvila.
    R. RAPÁČ - 1:2
     
    31:51
    Košice už v tejto chvíli hrajú s piatimi hráčmi. Presilovku o jedného hráča sa už teda kamzíkom nepodarilo využiť.
     
    33:33
    V početnej výhode budú na dve minúty košickí hokejisti. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za nedovolený zákrok menom nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    34:34
    Košičania si prihrávali puk po obvode, no k príležitosti sa nedostali. Nakoniec puk utiekol Sujovi a Paukovček vyhodil.
     
    35:21
    Poprad teraz efektívne dokázal súpera vytlači dvakrát z útočného pásma. So záverom presilovky to u domácich vyzerá dobre.
     
    35:57
    Podtatranci to teraz prekombinovali! Heizer sa vysunul po pravom krídle a do gólovej šance prihrával Richardovi Rapáčovi ku opačnej žrdi. Ten však chcel ešte akciu skrášliť a prihrať Branislavovi Rapáčovi do medzikružia. Poslal mu však ťažký puk vo vzduchu, ktorý nedokázal hráč Popradu spracovať!
     
    36:32
    Košice budú hrať ďalšiu presilovku. Na dve minúty za držanie odchádza Lukáš Paukovček.
     
    37:06
    Tomáš Hrnka vystrelil z pravého kruhu, no Kostúrovu bránku nakoniec jasne minul. Košice ostávajú v pásme.
     
    38:04
    Domácim sa teraz darí. Niekoľko sekúnd sa podarilo kamzíkom podržať puk v pásme. Dokonca prišla aj strela od Hvilu z pravého kruhu, ktorá zabezpečí Popradu vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    38:52
    Bartečkovi teraz rozohrávka vôbec nevyšla. Z kruhu v obrannom pásme puk poslal iba priamo cez celé ihrisko, a to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry padli dva góly. Košice zvýšili svoje vedenie v 22. minúte, keď skóroval Bartoš, v 31. minúte znížil na 1:2 Richard Rapáč.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:15.
    Pohľad na ľad pred začiatkom zápasu
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:42
    Arne Kroták sa pretláčal cez stredné pásmo, nakoniec však sa do zakončenia nedostal. Košičania takisto nezačínajú príliš aktívne.
     
    41:33
    Od modrej čiary tvrdo vypálil Miroslav Macejko. Kostúr strelu len tak tak vyrazil svojím ramenom.
     
    42:15
    Richard Jenčík sa dostal do zakončenia z medzikružia, mieril však iba na Kostúrovu vyrážačku. Potom sa puk odrazil na ochrannú sieť a bude sa vhadzovať v obrannom pásme Popradu.
     
    43:04
    Poprad bude hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Eduard Šedivý. Odsedí si dve minúty za hákovanie.
     
    43:55
    Poprad sa usadil v pásme, no nič prieborného nevymyslel. Teraz nakoniec Krotákovi ušiel puk na modrej čiare a popradský kapitán sa musel mať na pozore.
     
    45:00
    Zo stredného pásma nahodil puk na bránku Paukovček. Melicherčík pre istotu prikryl a následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    45:36
    Kasík istú dobu čakal s rozohrávkou za Kostúrom. Mal čas, pretože nik z košických hráčov ho nenapádal.
     
    Cez turnikety dnes prešlo 2083 divákov, no môj osobný odhad je určite vyšší. Taký je však oficiálny údaj.
     
    46:44
    Ľuboš Bartečko sa po ľavom krídle vysunul do dobrej šance, vystrelil z ľavého kruhu, ale Melicherčík si postrážil svoju svätyňu.
     
    48:21
    Kasík rozohrával smerom do stredného pásma na Branislava Rapáča, ale tomu puk preskočil cez hokejku.
     
    48:42
    Peter Boltun sa nepríjemne natlačil po ľavej strane a nahodil na bránu. Kostúr však mal čas na zákrok.
     
    48:55
    Košice dali gól!
    Košice po tomto góle vyhrávajú 1:3! Puk získal na ľavom kruhu TOMÁŠ HRIČINA, ktorý ho z otočky poslal priamo na bránu. Kostúr si nedal pozor na priestor medzi betónmi, kde mu nakoniec puk prenikol!
    Asistencie: Peter Boltun a Dalibor Bortňák.
    HRIČINA - 1:3
     
    50:21
    Arne Kroták teraz svojmu tímu príliš nepomohol. Na modrej čiare stratil puk a do rýchleho brejku sa mohol dostať Bartoš. Kroták ho však poctivo zahákoval a okamžite je vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    50:50
    Deyl po čiare nabil Dudášovi. Ten sa oprel do strely, no Kostúra neohrozil, pretože v momente styku hokejky s pukom sa mu jeho hokejka rozlomila na dve časti.
     
    51:16
    Košická presilovka sa končí. Hráčska lavica Košíc dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odsedí si to Lelkeš.
     
    52:21
    V týchto chvíľach naskakuje na ľad Kroták a začína skrátená presilová hra HK Poprad.
     
    52:57
    Arne Kroták sa pretlačil do samostatného zakončenia, no bol faulovaný. Hlavný rozhodca odmenil popradského kapitána trestným strieľaním!
     
    52:57
    Kroták to skúšal strelou medzi betóny, no brankár Melicherčík ich efektívne spojil a prípadnému gólu zabránil! Stav je 1:3.
     
    53:20
    Už aj oceliari sú v tejto chvíli v plnom počte. Nebezpečný bol však domáci Paločko, ktorý napriahol na ľavom kruhu. Triafal však vedľa bránky.
     
    53:43
    Poprad zvyšuje tlak na hostí, ktorí musia hrať nedovolene. Za podrazenie odchádza na dve minúty Juraj Cebák.
     
    54:40
    Popradčanom sa príliš nedarí rozostaviť sa v útočnom pásme. Košice držia domácich ďaleko od palebnej zóny.
     
    55:10
    V tejto chvíli vyhadzuje puk Bartánus a do konca oslabenia ostáva už iba niekoľko sekúnd. Oceliari zvládajú hru so štyrmi hráčmi zatiaľ bezproblémovo.
     
    56:20
    Hrnka od zadného mantinelu šikovne našiel pred bránkoviskom Lelkeša. Lelkešovo zakončenie skončilo zachytené v pripravenej Kostúrovej lapačke.
     
    57:09
    Košice hrajú aj na ďalej sebavedomo. Naopak, domácim hráčom akosi aktivita ubúda.
     
    58:04
    Črtala sa šanca pre domáce mužstvo. Heizer posunul puk od zadného mantinelu pred bránu, kde sa ho snažil dotlačiť Richard Rapáč. Melicherčík zachytil puk.
     
    58:05
    Oddychový čas pre Poprad!
     
    58:05
    Kostúr je na striedačke, domáci to skúšajú v šestici!
     
    58:17
    Bartečko nahodil puk od zadného mantinelu na bránku, no puk skončil iba na zadnej sieti. Potom sa hráči dostali do menšej strkanice, všetko bez faulov. Hra bude pokračovať v strednom pásme a Kostúr sa vracia do brány.
     
    58:28
    Popradskí hokejisti získali vhadzovanie v útočnom pásme, Kostúr sa teda opäť vrátil na striedačku a na ľade je opäť šestica domácich proti pätici hostí.
     
    58:49
    Paukovček stratil puk za bránou a Košičania si ho následne prihrávali v pásme. Vystreliť však nakoniec nedokázali.
     
    59:08
    Poprad je ešte v útočnom pásme, no nedarí sa mu gólovo presadiť sa.
     
    59:22
    Košice dali gól!
    Košice pečatia svoju výhru pod Tatrami presným zásahom do prázdnej brány! Puk prišiel do stredného pásma, tam si ho prevzal MAREK BARTÁNUS. Od korčule sa mu ešte odrazil až ku kruhu, no odtiaľ ho už pohodlne strelil do bránky.
    Asistencia: Jiří Bicek.
    BARTÁNUS - 1:4
     
    59:48
    Od modrej čiary strieľal Branislav Rapáč, no puk bol zblokovaný na ochrannú sieť. Následne ešte odchádza na trestnú lavicu Richard Jenčík za hákovanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine teda Košičania strelili dva góly. V 49. minúte skóroval Hričina a na konečných 1:4 upravil gólom do prázdnej brány Bartánus. Košice teda po dobrom výkone odchádzajú spod Tatier s tromi bodmi.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:50:06)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 31. R. Rapáč (Suchý, Hvila) – 16. Hrnka (Deyl, Lelkeš), 22. Bartoš (Dudáš, Lelkeš), 49. Hričina (Boltun, Bortňák), 60. Bartánus (Bicek)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, Ťavoda, Fabian (A), Malina, Kasík, Briják, D. Šterbák – Bartečko (A), Paukovček, Paločko – Kroták (C), Bajaruns, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Rusnák, Števuliak
    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Šedivý, Pavúk, Macejko, Dudáš – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Bartoš (A), Hrnka, Lelkeš – Jenčík, Češík, Chovan – Bortňák, Boltun, Hričina

    Rozhodca: Jonák, Novák – Kacej, Tvrdoň

    Diváci: 2083