Rauma – Djurgården 2:1 (kon.) | Kärpät – Sparta Praha 4:1 (kon.) | Luleå – Tappara 5:0 (kon.)
Skellefteå – Eisbären 2:1 (kon.) | Storhamar – TPS 1:2 (kon.) | Davos – Liberec 4:3 (kon.)
Frölunda – Litvínov 6:0 (kon.) | HV71 – Blues 1:1 (kon.)
koniec
Skellefteå AIK
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Eisbären Berlín
cz Utorok 10.11.2015, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå (kapacita 6001 míst) • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek úterního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (21:11:44)
     
    Československá stopa v dnešním utkání:

    PETR POHL (Eisbären) – 0+0, 2 střely, -1
     
    STATISTIKY DNEŠNÍHO ZÁPASU:

    Střely na branku: 30:20
    Vyhraná vhazování: 37:18
    Trestné minuty: 6:10
    Přesilové hry: 1/5-0/3

    Branky a nahrávky: 7. Lundberg (Lindgren, Holmström), 57. Forssell (Norman, Aho) – 4. Noebels (Baxmann). Rozhodčí: Fonselius, Salonen – Käck, Altberg. Diváci: 1758.
    Skellefteå je prvním švédským týmem, který se probojoval do čtvrtfinále CHL. O chvíli později vybojovala postup Luleå. Ve hře jsou ještě týmy Frölundy a HV71.

     
    Skellefteå si dnes po celé utkání hlídala komfortní tříbrankový náskok z prvního zápasu. Do utkání ovšem švédský tým nevstoupil zrovna nejlépe, když nejdříve umožnil obrovskou šanci japonskému útočníkovi Kujimu. Ve 4. minutě navíc domácí inkasovali, když se prosadil Marcel Noebels.

    Inkasovaná branka však AIK nakopla a s odpovědí se domácí nenechali dlouho čekat. V 7. minutě Martin Lundberg povedeně tečoval nahození Lindgrena a Vehanen byl bezmocný.

    Ve druhé třetině pak Vehanen ustál proti šancím Ericssona a Calofa. Jimmie Ericsson se do úniku dostal i na začátku třetí třetiny, opět byl úspěšnější brankář Eisbärenu, který před dvěma lety pomohl pražskému Lvu až do finále KHL.

    Skellefteå nakonec dovedla i dnešní utkání do vítězství, když v 57. minutě využil přesilovou hru Erik Forssell. AIK se tak po celkovém vítězství 7:3 (5:2 a 2:1) i v letošní sezoně podívá do čtvrtfinále Champions Hockey League.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté se ještě snaží vstřelit branku. Ani případné vyrovnání by už ovšem nic nezměnilo na faktu, že do čtvrtfinále letošního ročníku CHL se podívá Skellefteå.
     
    59:17
    Už běží závěrečná minuta dnešního utkání, Petri Vehanen si ještě poradil s tvrdou střelou obránce Alexandera Urboma.
     
    58:33
    Jens Baxmann ranou od modré čáry zpřelámal svou hůl, puk ale prošel až na Svenssona, který si s přehledem poradil.
     
    57:52
    V útoku opět domácí hráči. I přes nepříznivý vývoj zápasu jsou v závěru utkání stále slyšet skvělí fanoušci německého týmu.
     
    57:07
    Domácí hokejisté si ještě ale musejí dát pozor na zadní vrátka, druhá formace Eisbärenu s českým útočníkem Petrem Pohlem se dostala ke slušnému závaru před Svenssonovou brankou.
    Erik FORSSELL - 2:1
     
    56:33
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nakonec se přeci jen domácí prosazují a zřejmě dovedou i odvetný zápas do vítězného konce! Sebastian Aho poslal po mantinelu kotouč za branku, kde si puk zpracoval John Norman a perfektní přihrávkou našel před brankou ERIKA FORSSELLA, který prostřelil Vehanena! Asistence: John Norman a Sebastian Aho.
     
    56:18
    Už se domácím podařilo usadit se v tlaku v útočné třetině.
     
    55:51
    Domácí hokejisté už se nikam moc netlačí, Fredrik Lindgren drží kotouč za vlastní brankou.
     
    55:26
    Ericssonovu přihrávku přečetl Travis Mulock a společně s Talbotem ještě dokázal ušetřit několik vteřin s pukem v útočném pásmu.
     
    54:57
    Za nebezpečný zákrok na Lundberga inkasuje Vladislav Filin menší trest za nedovolené bránění. Domácí hráči tak mají možnost ještě přidat druhou branku a potěšit tak své fanoušky vítězstvím.
     
    54:17
    Další epizoda hostujícího týmu v útočném pásmu skončila ještě dříve, než začala. Hráči Skellefteå si výborně hlídají zbytek zápasu.
     
    53:48
    Marcel Noebels vystřelil z vrcholu levého kruhu jen do připraveného Markuse Svenssona.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 7. Lundberg (Lindgren, Holmström), 57. Forssell (Norman, Aho) – 4. Noebels (Baxmann)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Urbom, Burström, Aho, Heed, Lindgren, M. Pettersson, Öhman – Ericsson, Forsell, Norman – Pesonen, Zackrisson, Calof – A. Pettersson, Holmström, Lundberg – Petterström, Lindholm, Broadhurst – Wingerli. Trenér: Hans Wallson.
    Eisbären Berlín: Vehanen (Nastiuk) – Dupont, Baxmann, Gervais, Haase, Wissmann, Braun – Tallackson, Olver, Noebels – Kuji, Busch, Pohl – Machacek, Mulock, Talbot – Braun, Filin, Ziegler. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodca: Fonselius, Salonen – Käck, Altberg

    Diváci: 1758
    03.11.2015
    Eisbären - Skellefteå 2:5

    Góly a asistencie: 31. Gervais (Braun, Tallackson), 56. Braun (Olver, Tallackson) – 4. Heed (Norman, Forssell), 12. Forssell (Aho, Norman), 28. Heed (Holmstrom), 41. Calof (Pesonen, Heed), 46. Ericsson (Norman, Forssell)