Eibar – Rayo Vallecano 1:0 (kon.) | Espanyol – Granada 1:1 (kon.) | Gijón – Malaga 1:0 (kon.)
Real Betis – Bilbao 1:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 01.11.2015, 12:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Pekný futbalový deň prajem všetkým fanúšikom španielskeho futbalu. Tento zápas bude prvým zápasom Primera Division v mesiaci November.

    Na domácej strane sa nám predvedie tím SD Eibar, ktorý nepatrí medzi najznámejšie španielske kluby, no drží sa na krásnom ôsmom mieste. Eibar má štatistiku z posledných piatich zápasov nasledovnú – jedna výhra proti Las Palmas, tri remízy proti Seville, Levante a Celte Vigo. Eibar prehral na trávniku španielskeho giganta FC Barcelona, keď sa po prvom góle radovali hráči Eibaru, no prišiel následne zvrat´a zápas skončil výsledkom 3:1 pre Barcelonu. Eibar sa po výhre nad svojim dnešným súperom môže tešiť z posunutia na 6-tu priečku, kde obehne siedmu La Corunu a šiestu Valenciu.

    Na strane hostí uvidíme tím zvaný Rayo Vallecano, ktorý okupuje nie najkrajšie 14-te miesto, no ma na konte 10 bodov čo je o tri menej ako má samotný Eibar, takže tento tím môže po dnešnom zápase skončiť určite vyššie, ak dnes dokáže uspieť. Rayo zápas pred vyhralo, keď porazilo Gijon 2:1, no bolo na čase, pretože ťahalo šnúru troch prehier – proti Barcelone, Betis a Seville. Ešte pred touto nepeknou šnúrou však vyhrali proti Espanyolu, tak ich bilanciu z posledných piatich zápasov tvorí šesť bodov.

    Ja dúfam, že si dnešný zápas užijete do konca, a taktiež verím, že nás čaká zaujímavý zápas, plný pekných akcií a gólov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Eibar teraz vytvoril úžasnú akciu, pri ktorej sa dostal do šestnástky k lopte jeden z útočníkov, jeho šancu prekazil hosťujúci brankár Tono.
     
    3
    Aut pri šestnástke Eibaru, po pekne spracovanej lopte nasledoval center do malého vápna, no tam čakal brankár Eibaru, ktorý loptu ľahučko chytá. ;
     
    4
    Lopta sa vymenila medzi stoperskou dvojicou Raya – Panticom a Dos Santosom, následne začala akcia po pravej strane, z pravého rohu šestnástky letel center do vápna, no tam čakal domáci obranca a ramenom odvracia na roh.
     
    5
    Následný center nebol nebezpečný, pretože nebol adresovaný ani jednému spoluhráčovi.
     
    6
    Voľný kop získal Eibar na polkovej čiare, loptu poslali obrancovia brankárovi, ktorý sa rozhodol odkopnúť do predných radov, no tam sa lopta nedostala k spoluhráčovi. Loptu uvítal na svojich kopačkách brankár Raya, ktorý môže kľudne rozohrať.
     
    7
    Znovu pri lopte Vallecano, lopta sa podržala a poprihrávala v obrane, následne založili akciu, kde dostal loptu do úniku po strane Bebe, no ten v inviidualnej akcii v šestnástke zlyhal.
     
    8
    Hneď po získanej lopte sa snažil Eibar založiť akciu, keď sa do útoku dostal Capa, no ten sa tiež nedostal cez obranu.
     
    10
    Obrovská šanca pre Vallecano! Krásna prihrávka zo stredu pre nabiehajúceho Bebeho, ten sa dostal až do šestnástky a pokúsil sa zakončiť krížom z ľavej strany, no jeho pokus brankár dokázal vyraziť.
     
    11
    Eibar zahral roh, no lopta nenašla spoluhráča. Pri lopte sa znovu objavili hráči Eibaru. Center na ľavú stranu nebol hrozbou, keďže nebol presný.
     
    12
    Riesgo dostal loptu hlavičkou od obrancu. Tú si následne položiť a pokúsil sa založiť akciu. Capa dostal loptu na pravú stranu, rozhodol sa pre center, no jeho spoluhráč sa nachádzal v ofsajde.
     
    13
    Eibaru nevyšla kombinácia do útoku, aj keď sa po odrazoch dostali k lopte, ďalšia prihrávka bola taktiež nepresná, Vallecano bude mať aut.
     
    14
    Escalante posiela loptu pre Bastona zo svojej polovice, no hostia avízovali ofsajd, ktorý sa nekonal, pretože lopta bola trošku vyššia a skončila v rukách Tona.
     
    15
    Faul na domáceho Escalateho, keď jeden z hráčov Vallecana mu dal šľapák.
     
    16
    Aut na súperovej polovici pre hráčov Eibaru, ten bol hodený Kekovi do behu, no jeho prihrávka dozadu bola nepresná.
     
    17
    Gonzalo Escalante fauloval protihráča. Tento krát to bude bez karty, no tento hráč s číslom 5 by si mal dávať pozor.
     
    18
    Keko bol obkľúčený dvomi hráčmi Eibaru, s ktorými sa pokúsil vyhrať, no v jednej časti jeho pokusu poslal loptu za autovu čiaru. Postranný rozhodca toto videl a zdvihol zástavku.
     
    19
    Escalante znovu spôsobil faul pri spracovaní lopty z autu, konkrétne na Guerra. Escalante by si mal dávať viac pozor, pretože sa hlavný arbiter nebude brániť žltej karte.
     
    20
    Eibar strelil gól! Z pravej strany šestnástky letel pozemný center na ktorý zareagoval obranca hostí LLORENTE a pokúsil sa sklzom odkopnúť loptu, no to mu pomohlo iba k usmerneniu lopty do vlastnej brány.
     
    22
    Ďalekonostná strela z približne tridsiatich metrov, ktorú predviedol Keko, no jeho strela iba pobozkala brvno.
     
    23
    Junca sa pokúsil o center do šestnástky z priameho kopu, ale pozorná obrana túto loptu odvracia.
     
    24
    Eibar získal aut na útočnej polovici. Následne bol odpískaný faul a výhoda pre Vallecano.
     
    25
    Odkop od brány Riesga, následne začala akcia, kde jeden z hráčov Eibaru poslal prihrávku pre Keka, ten ale loptu chytil až na druhej strane. Keko sa pokúsil tiež o center, no zopakoval sa podobný scenár, keď až pri rohovej zástavke zachytil loptu Sanchez. Jeho následný center bol hrozbou, no s ňou si obrancovia poradili a odvratili na aut.
     
    27
    Rýchly protiútok Vallecana, bola poslaná lopta na pravú stranu, tam ju chytili hráči Eibaru ktorý odkopli. Túto loptu bol stret dvoch hráčov, no Berjon fauloval a tak má Vallecano výhodu.
     
    29
    Odkop od brány Eibaru. Lopta doletela až k šestnástke Raya, keď sa jej nezmocnil medzitým ani jeden Riesgov spoluhráč. Tono sa snažil rozohrať, no nepresne a tak Eibar mohol založiť útok, keby center pre Bebeho bol aspoň trošku kratší.
     
    30
    Voľný kop na ľavej strane vlastnej polovice. Tú Rayo rozohralo nakrátko, obrancovia si poprihrávali, poslali loptu odpredu, no nepresne. Záloha Eibaru poslala ďalekú loptu pre Bastona, no ten bol v ofsajde.
     
    32
    Tento raz sa obrancovia Raya zapotili, keď sa ofenzíva Eibaru rozhodla napadať veľmi vysoko. Vznikla akcia, po ktorej z ľavej strany šestnástky prišiel pokus Bebeho dostať sa do vnútra, no neúspešne. Nasledoval roh, ktorý nebol nejako nebezpečný.
     
    33
    Pekný pas do šestnástky pre Keka, ten bol skoro pri lopte, keď jeden z obrancov Raya chcel nechať loptu Tonovi, no to si rozmyslel a radšej odkopol preč. Nebyť tohto odkopu, loptu by získal určite Keko.
     
    35
    Lopta sa dostala zo zálohy až k Riesgovi, ktorý ju podržal, následne vykopol, no loptu získali hráči Vallecana.
     
    36
    Faul Keka, keď si pomohol rukami pri získavaní lopty.
     
    36
    Patrik Ebert sa na svojej polovici pokúsil odkopnúť loptu vo vzduchu nožničkami, no zabudol, že nehrá sám. K lopte sa chcel dostať ešte Berjon, no ten dostal kopačkou do ramena.
     
    38
    Prišiel faul aj na strane Eibaru, no bez karty. Pantic spôsobil útočný faul, ktorý sa rozhodol hlavný arbiter odpískať.
     
    38
    Prišiel faul aj na strane Eibaru, no bez karty. Pantic spôsobil útočný faul, ktorý sa rozhodol hlavný arbiter odpískať.
     
    39
    Súboj, ktorý vyhral jeden z hráčov Vallecana, no následná prihrávka na pravú stranu bola nepresná.
     
    40
    Pantic sa rozhodol kryť loptu pred napádajúcim Guerrom, no nechýbalo veľa a mohol spraviť obrovskú chybu, no včas prišiel Riesgo a hodením sa chytá loptu.
     
    41
    Voľný kop pre Eibar z ľavej strany pred vápno nebol hrozbou, keď sa lopta s kľudom dostala do rúk Tona, ten hodil loptu na ľavú stranu pre svojích spoluhráčov, ktorý si ju udržali autom pre nich.
     
    42
    Prihrávky na ľavej strane od šestnástky, nasledoval center, ktorý Riesgo chytá bez problémov.
     
    43
    Raz poslal pekný pas do behu pre Bebeho, no ten ju nedostihol, pretože sa k nej ešte skôr dostal Riesgo a ten z prvej zažehnáva nebezpečie.
     
    44
    Znovu Ratov center do šestnástky, lopta bola odrazená a hráči Eibaru založili rýchly protiútok. Pred šestnástkou prečíslenie piatich na štyroch stroskotalo na prihrávke od Sancheza, ktorá nenašla vôbec nikoho.
     
    45
    Zahral sa roh pre Vallecano, ktorý nebol nejak ohrozujúci, po pár hlavičkách bola lopta odkopnutá do obranných radov Vallecana, no hlavný arbiter zapískal do píšťalky pre koniec polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil. Hlavný arbiter bez zbytočných nadstavení končí prvý polčas, v ktorom sme toho veľa nevideli. Veľkým nešťastníkom je obranca hostí Llorente, ktorý si strelil vlastný gól.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Loptu zo stredu rozohralo Vallecano, následne odkopli loptu dopredu, no tam nestál nik z ich hráčov.
     
    47
    Aut Vallecana na útočnej polovici, no z toho nevytvorili nič.
     
    48
    Roh pre hráčov Raya Vallecano, domáci naznačovali, že sa mal zahrávať aut. Následný center do vápna hráči Eibaru odvrátili, lopty sa zmocnil Keko, ktorý sa snažil niečo vytvoriť, no nemal pri sebe nikoho, kto by mu pomohol.
     
    49
    Loptu dostal na pravú stranu Capa, ktorý ale prihrávku nestihol, keďže sa k nej dostal prv Bebe.
     
    50
    Rayo založilo akciu, keď Bebe dokázal obísť jedného z hráčov Eibaru, následný center však našiel iba obrancov Eibaru.
     
    51
    Ďalšia akcia v podaní hostí, center z ľavej strany našiel spoluhráča, no lopta zašla za rohovú zástavku a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    51
    Z ihriska odchádza Jozabed Sanchez, ktorého nahradil Hernandez.
     
    53
    Eibar v pokuse založiť akciu, center z ľavej strany od Berjona nenašiel nikoho.
     
    54
    Prihrávka do priestoru pre Keka, ktorý nabiehal rýchlym šprintom no postranný arbiter odpískal postavenie mimo hru.
     
    56
    Aut pre Eibar na ľavej strane, lopta ostala vo vzduchu po pár hlavičkách, no následne sa Rayo Vallecano rozhodlo vytvoriť útok po ľavej strane, Bebé znovu centruje, no tento krát loptu chytá Riesgo.
     
    58
    Bébé dostal žltú kartu, keď sa snažil dohovoriť Verdimu, ktorý aj po odpískaní ofsajdu, pokračoval v hre.
     
    59
    Z ihriska putuje trošku frustrovaný Verdi, no jeho náhrada je Enrich Sergio.
     
    60
    Center z pravej strany šestnástky v podaní Eibaru, kde si na túto loptu nabehol Mauro Santos, no on prekopáva vysoko nad.
     
    61
    Faulu sa dopustil Garcia, a tak má ma Rayo odohráva voľný kop z ľavej strany.
     
    63
    Toto čo nedali hráči Eibaru je nemožné! Z ľavej strany poslal pozemný pas Berjon, a tam loptu netrafil Baston ani Verdi, ktorý lopta prešla pod nohy, no následne ešte z úrovne malého vápna mohol zakončiť Keko, no ten už vôbec netrafil bránu.
     
    64
    Z ihriska odchádza dnes dobre hrajúci Patrick Ebert, a jeho miesto nahradil Lass Bangoura.
     
    66
    Lopta sa drží v útočnom pásme Eibaru, nasledoval pas z ľavej strany, no loptu chytil Tona, poslal svojho spoluhráča do úniku po pravej strane, ten odcentroval, no pred malým vápnom Lass Bangoura poslal loptu vysoko nad brvno.
     
    68
    Sergio Enrich vidí žltú kartu, po nepeknom faule na jedného obrancu Vallecana, ktorý už dávno odkopol loptu.
     
    69
    Ihrisko opúšťa Tito, ktorého nahrádza Manucho.
     
    70
    Junca, hráč Eibaru, predviedol nepekný nepekný zákrok. Vallecano získalo štandardnú situáciu.
     
    71
    Ďalší faul, no tento raz sa ho pričinil Raul Baena – Vallecano. Bude z toho priamy kop.
     
    73
    Eibar putuje do útoku, bola poslaná prihrávka na pravú stranu, tam ale zasiahol obranca Vallecana, takže Eibar si udržuje útočnú polovicu autom.
     
    74
    Berjon si dnešnú sprchu naozaj zaslúžili, no namiesto neho putuje Inuj.
     
    75
    Lass Bangoura bol nepekný, keď nešportovne fauloval protihráča, čo vôbec nebolo potrebné. Alfonso Alvarez sa rozhodol zapískať, no neudeliť kartu tento raz.
     
    76
    Eibar sa udržal pri lopte v šestnástke súpera, center z pravej strany malého vápna odhlavičkoval Takashi Inui, no lopta letela vyššie, ako si prestavoval.
     
    78
    Keko sa pokúsil o prihrávku, no lopta bola zablokovaná,
     
    79
    Takashi Inui zahral rozohvý kopo, jeho lopta letela pekne, no obrana Vallecana nedala dopustiť na túto loptu a zažehnáva ju preč.
     
    80
    Dani Garcia dostal žltú kartu od hlavného arbitra, no jeho výraz prezrádza, že je nespokojný s týmto udelením.
     
    81
    Rayo Vallecano zahralo roh. Lopta letela dokonalo na hlavičku jedného zo spoluhráčov, no ten poslal loptu iba do rúk Riesga.
     
    83
    Rayo sa drží sa útočnej polovici, nasledovala prihrávka do vápna, no tam ju Guerra nedobehol. Bude následovať odkop od brány.
     
    85
    Eibar znovu pri lopte. No Injui sa dopustil faulu a tak Rayo získalo výhodu voľného kopu. Lopta bola rozohraná do zadných radov, aby sa mohla vytvoriť akcia pre vyrovnávajúci gól.
     
    86
    Ďaleký center z ľavej strany od Guerru nachádza iba brankára Riesga.
     
    87
    Z ihriska odchádza hrotový útočník Eibaru Bastón, a ja jeho miesto prichádza Castellano.
     
    90
    Center z ľavej strany od hráča Vallecana. Manucho pekne nabehol na loptu, ktorú skoro získal, no tá stihla zájsť za rohovú čiaru.
     
    90+1
    Rozhodca sa rozhodol nadstaviť 3 minúty.
     
    90+2
    Guerra, útočník Vallecana dostáva za protesty žltú kartu, na jeho tvári je vidno nespokojnosť kvôli rozhodnutiu postranného arbitra.
     
    90+3
    Koniec zápasu. Hlavný arbiter odpískal koniec zápasu, ktorý bol moc nezáživný. Videli sme len jeden gól, a to po nešťastnom vlastnom góle. Ja sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (13:49:08)

    Matúš Valko

    Góly: 20. D. Llorente (vla.)

    Karty:   68. Enrich (EIB), 80. Dani García (EIB) – 36. Ebert (VLL), 58. Bébé (VLL), 90+2. Guerra (VLL)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 17:11.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Pantić, Juncà – Dani García (C), Escalante – Keko, Verdi (59. Enrich), Berjón (74. Inuj) – Bastón (87. L. Castellano).
    Náhradníci: Irureta – L. Castellano, Ekiza, E. Pascual, Inuj, Hajrović, Enrich.

    Rayo Vallecano: Toño – Tito (69. Manucho), D. Llorente, Zé Castro, Raţ – Trashorras (C), Baena – Ebert (64. Bangoura), Jo. Sánchez (51. P. Hernández), Bébé – Guerra.
    Náhradníci: Carlos – N. Martínez, Dorado, Embarba, P. Hernández, Bangoura, Manucho.