Everton – Sunderland 6:2 (kon.) | Southampton – Bournemouth 2:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Nedeľa 01.11.2015, 17:00 • St. Mary's Stadium, Southampton, Anglicko • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    25.07.2014 Bournemouth – Southampton 0:1 (Priateľský)
    12.03.2011 Bournemouth – Southampton 1:3
    02.10.2010 Southampton – Bournemouth 2:0
    10.08.2010 Southampton – Bournemouth 2:0
    11.07.2009 Bournemouth – Southampton 2:1 (Priateľský)

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    8. Southampton 3-5-2 16:13 14
    17. Bournemouth 2-2-6 12:22 8

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,55, na remízu okolo 4,33 a na výhru hostí približne 6,50.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť Anglický rozhodca Craig Pawson, ktorému na čiarach budú asistovať Andy Halliday a Marc Perry.

    ZHODNOTENIE
    Favoritom je jednoznačne domáce mužstvo, ktoré je vo forme oproti svojmu súperovi. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 3:1.
     
    AFC BOURNEMOUTH
    Tím okolo Eddieho Howa má v tomto ročníku najvyššej anglickej súťaže iba jeden cieľ – záchrana. Úvodné zápasy to len potvrdzujú, pretože Premier League je niečo iné, ako 2.anglická liga. The Cherries majú po desiatich odohraných zápasoch na svojom konte iba osem bodov za dve výhry, dve remízy a šesť prehier. V poslednom ligovom zápase sa predstavili na domácej pôde, kde privítali Tottenham. Domáci mali vstup do stretnutia fantastický, pretože už v 1.minúte ich poslal do vedenia Ritchie. Lenže potom sa prejavila kvalita oboch mužstiev a bolo to vidieť aj na výsledku. Do polčasu sa postupne od hostí presadili Kane, Dembele, Lamela a už bolo vymaľované. Po zmene strán pridal ďalšie dva góly Kane, ktorý v tomto stretnutí zavŕšil hetrik. Tottenham vyhral pohodlne 5:1 a domov si odniesol tri body.
    Bournemouth sa cez týždeň predstavil tiež predstavil v Capitan One Cupe, no žiaľ nebol úspešný. Liverpool zvíťazil najtesnejším rozdielom 1:0 a vyradil nováčika Premier League z tejto súťaže.

    Posledné zápasy
    28.10.2015 Liverpool – Bournemouth 1:0
    25.10.2015 Bournemouth – Tottenham 1:5
    17.10.2015 Manchester City – Bournemouth 5:1
    03.10.2015 Bournemouth – Watford 1:1
    26.09.2015 Stoke City – Bournemouth 2:1

    Predpokladaná zostava: Boruc – Francis, Distin, Cook, Daniels – Ritchie, Gosling, Surman, Pugh – King – Murray
    Absencie: Wilson, Elphick, Gradel, Mings, Tomlin (neisté)
    Najlepší strelec: Callum Wilson – 5 gólov
     
    SOUTHAMPTON FC
    Zverenci Ronalda Koemana začali novú sezónu nie veľmi dobre. Ambície tohto klubu sú určite vyššie ako ôsme miesto. Svätci po desiatich kolách získali iba štrnásť bodov za tri víťazstvá, päť remíz a dve prehry. Naposledy sa v lige predstavili na Anfielde, kde ich hostil Liverpool. Prvý polčas sa niesol v duchu nepresností v zakončení. Obe mužstvá dokopy vyslali trinásť striel, no iba tri mierili medzi tri žrde. Síce v prvom dejstve gól nepadol, v tom druhom sa diváci dočkali dvoch. Najprv v 77.minúte otváral skóre Benteke, ktorý poslal domácich do vedenia. Lenže v 86.minúte sa presadil hosťujúci Mané, ktorý vyrovnal. Autor druhého gólu navyše v nadstavenom čase videl dve žlté karty, následne aj červenú, a tak musel ísť pod sprchy predčasne. Gól do konca zápasu už nepadol, a tak si obe mužstvá pripísali do tabuľky po jednom bode.
    Southampton sa cez týždeň predstavil aj v pohári Capitan One Cup, keď na domácom trávniku privítal Aston Villu. Svätci tento duel zvládli, zvíťazili 2:1 a postúpili už do štvrťfinále, kde sa stretnú práve s Liverpoolom.

    Posledné zápasy
    28.10.2015 Southampton – Aston Villa 2:1 (Pohár)
    25.10.2015 Liverpool – Southampton 1:1
    17.10.2015 Southampton – Leicester 2.2
    03.10.2015 Chelsea – Southampton 1:3
    26.09.2015 Southampton – Swansea 3:1

    Predpokladaná zostava: Stekelenburg – Soares, Fonte, Dijk, Bertrand – Clasie, Wanyama – Mané, Davis, Tadić – Pellé
    Absencie: Forster, Gardos, Long, Rodriguez (neisté)
    Najlepší strelec: Graziano Pellè – 5 gólov
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 11.kola Premier League medzi Southamptonom FC a AFC Bournemouth. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Wanyama, Clasie – S. Davis, Mané, Tadić – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Caulker, Romeu, Ward-Prowse, Ramírez, Juanmi.

    AFC Bournemouth: Federici – Smith, Francis, Distin, Daniels – Ritchie, Surman, Gosling, Pugh – Arter – Murray.
    Náhradníci: Allsop – Cargill, MacDonald, Stanislas, King, Kermorgant, Tomlin.

    Rozhodca: Craig Pawson – Andy Halliday, Marc Perry.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v červeno-bielych dresoch, hostia v čiernych.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú domáci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Svätci to teraz príliš prekombinovali a zlou rozohrávkou sa pripravili o loptu. Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie.
     
    4
    Bournemouth napáda svojho súpera už na jeho vlastnej polovici ihriska a zatiaľ sa mu to darí. Už po niekoľkýkrát získal loptu na svoje kopačky a vymýšľa útočnú akciu v strede poľa.
     
    5
    Sadio Mané dobre zakombinoval s Victorom Wanyamom pred pokutovým územím hostí, lenže finálna prihrávka už nenašla svojho príjemcu. K strele sa už chystal Graziano Pellé, lenže k lopte sa nedostal, a tak si bude musieť na svoju chvíľu počkať.
     
    6
    Graziano Pellé to teraz vymyslel šikovne. Dostal prihrávku do pokutového územia, následne vystrelil z prvej, lenže jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Lopta skončila na hornej sieti hosťujúcej brány, a tak uvidíme rohový kop.
     
    7
    Vo svojom pokutovom území kraľoval brankár Adam Federici, ktorý loptu vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány. Tam sa jej zmocnili domáci hráči, ktorí pokračujú v tlaku.
     
    8
    Domáci Ryan Bertrand chcel odcentrovať z ľavej strany, lenže po nepresnej prihrávke loptu zachytil už mimo hracej plochy. Kop od Federicovej svätyne.
     
    9
    The Cherries sa po dlhšom čase dostali k slovu, lenže center do vápna domácich bol odvrátený a potom prišiel útočný faul od Adama Smitha. Voľný kop pre Southampton.
     
    10
    Obrana hostí je zatiaľ veľmi pozorná. V úvodných 10 minútach to domáci skúšali kolmými prihrávkami medzi stopérov, no tí zatiaľ dobre čítajú hru a nenechajú prejsť loptu na Talianskeho útočníka Graziana Pellého.
     
    11
    Veľká šanca Southamptonu! Cédric Soares našiel v pokutovom území spoluhráča Dušana Tadića, ten posunul lepšie postavenému Sadiovi Manému, ktorý nebezpečnej vystrelil. Jeho technická strela mala dobrý smer, no bola tečovaná a nakoniec skončila tesne vedľa hosťujúcej brány! Nasledovať bude rohový kop.
     
    12
    Šanca Southamptonu! Do vápna hostí letel dlhý center, ktorý našiel Graziana Pellého. Ten sa pretlačil v súboji so stopérom Sylvainom Distinom a sklepol loptu na Sadia Maného. Druhý menovaný v páde zakončil, lenže jeho strelecký pokus tesne minul pravú žrď hosťujúcej brány!
     
    13
    Svätci držia loptu na svojich kopačkách a rozbiehajú ďalšiu útočnú akciu. Zatiaľ sú jasne lepším tímom, no musia to potvrdiť aj gólom. Bournemouth sa prevažne do týchto chvíľ sústredí na defenzívu, nakoľko vytvoril na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný.
     
    14
    Aktuálne sa hrá prevažne medzi šestnástkami, pretože obidve mužstvá často strácajú loptu.
     
    15
    DRŽANIE LOPTY: 69% – 31%

    Územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    16
    STRELY CELKOM: 4-0
    STRELY NA BRÁNU: 0-0

    Domáci sú strelecky aktívnejší, lenže zakončeniu chýba potrebná presnosť. Naopak hostia sa k strele ešte nedostali.
     
    18
    Svätci budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Exekútorom bude pravdepodobne Dušan Tadić.
     
    19
    Jeho center však našiel iba obrancov hostí, ktorí loptu odvrátili do bezpečia. Následne prišiel nedovolený zákrok na Adrewa Surmana. Voľný kop pre Bournemouth.
     
    20
    Domáci Steven Davis teraz trochu zbytočne stratil loptu a hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku. Toto vyzerá nebezpečne.
     
    21
    Victor Wanyama (Southampton) už musel zastaviť nebezpečnú akciu hostí a poriadne prebrúsil hosťujúceho Adama Smitha. Zaslúžená žltá karta.
     
    22
    The Cherries chceli zahrať priamy kop so signálom, lenže ten im vôbec nevyšiel, pretože Steven Davis o ňom vedel a bez problémov zobral loptu hosťom.
     
    23
    Aktívny Adam Smith sa predieral dopredu cez Ryana Bertranda, lenže ten má lepšie fyzické prednosti a v tomto súboji bol jasne lepším.
     
    24
    Southampton vybojoval už tretí rohový kop. Ten už bol rozohraný na krátko, prišla tvrdá strela Jordyho Clasieho, lenže tú zastavilo jedno z húštiny tiel v pokutovom území. Hostia následne loptu odkopli ďaleko od vlastnej brány.
     
    25
    Na ľavej strane sa individuálne presadil Dušan Tadić, prišiel nadýchaný center do päťky, kde sa pohyboval jeho spoluhráč Graziano Pellé, lenže ten bol čisto odtlačený a k hlavičke sa tak dostal stopér Simon Francis.
     
    26
    Domáci búšia do svojho súpera, nedávajú mu nadýchnuť sa a ani žiaden priestor na nejakú útočnú akciu. Všetky končia na ich vlastnej polovici ihriska a často sú z toho nepríjemné protiútoky.
     
    27
    Hostia stále behajú bez lopty, no ako nováčikovi a papierovo slabšiemu súperovi mu nič iné ani nezostáva. Kvalita oboch tímov je očividná a prejavuje sa to vo všetkých aspektoch hry.
     
    28
    Southampton napáda veľmi vysoko, tentoraz mu to nevyšlo a bude sa zahrávať iba kop od brány. Ten vykoná brankár Adam Federici, ktorý je na pozore od prvej minúty tohto stretnutia.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú polhodinu, no gólu sme sa zatiaľ nedočkali. Viac z hry majú domáci hráči, ktorí majú aj šance, lenže doteraz sa im nepodarilo ani jednu využiť.
     
    31
    Southampton dal gól!
    Tak predsa sa to domácim podarilo. Krásna kombinácia priniesla úvodný presný zásah tohto stretnutia. Jordy Clasie našiel presnou prihrávkou Graziana Pellého, ktorý pätičkou predĺžil na nabiehajúceho Ryana Bertranda. Ten centrom z prvej našiel pred bránou spoluhráča STEVENA DAVISA, ktorý dopravil loptu do odkrytej časti brány a otvoril skóre! Svätci sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    31. Steven DAVIS - 1:0
     
    33
    Obrovský tlak domáceho mužstva sa napokon vyplatil a St. Mary's Stadium doslova ožil. Southampton už môže hrať v pohode a som zvedavý ako na tento gól zareagujú hostia, ktorí doteraz nič nepredviedli.
     
    34
    Hra nespomaľuje, naopak naberá na obrátkach. Úvodný presný zásah naštartoval obe mužstvá a teraz sa hrá výborný futbal zo strany na stranu.
     
    36
    Southampton dal gól!
    A už je tam ďalší. Sadio Mané dlhým centrom hľadal Dušana Tadiča, ktorý loptu nakoniec dobehol pri rohovej zástavke. Ten si ju hodil, odcentroval a presne našiel hlavu spoluhráča GRAZIANA PELLÈHO, ktorý ju upratal do siete! Taliansky útočník si urobil priestor vo vápne a aj vďaka jeho dobrej postave posiela svoj tím už do dvojgólového vedenia.
    36. Graziano PELLÈ - 2:0
     
    38
    Svätci majú nahrané a hrajú v absolútnom pokoji. Loptu si posúvajú medzi sebou a nechávajú súpera behať bez nej.
     
    39
    Hostia robia veľmi často chyby v rozohrávke a domáci majú z toho nebezpečné protiútoky. Tentoraz Sadio Mané sa pokúsil o center do vápna z pravej strany, lenže jeho prihrávka bolo zblokovaná a uvidíme ďalší rohový kop.
     
    40
    K hlavičke sa dostal Graziano Pellé, lenže bol tiesnení, a tak jeho pokus nebol presný. Kop od brány.
     
    41
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút aj s nadstaveným časom. Dočkáme sa ešte nejakého gólu alebo pôjdu tímy do šatní za tohto stavu?
     
    42
    Svätci kontrolujú hru a nepúšťajú svojho súpera prakticky k ničomu. The Cherries doteraz nepredviedli nič, nakoľko sa k lopte ani nedostali.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    45+1
    Hostia sa teraz dostali do pokutového územia svojho súpera a bol z toho závar. Glenn Murray dostal prihrávku do vápna, lenže bál sa zakončiť ľavačkou. Do strely mu vložil nohu stopér José Fonte a následná hlavička už bola nepresná.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Southamptonu, ktorí vedú 2:0. O úvodný presný zásah sa v 31.minúte postaral Steven Davis, ktorý dokončil krásnu akciu svojho tímu a na rozdiel dvoch gólov zvyšoval už o päť minút neskôr Graziano Pellé, ktorý hlavičkou nedal Federicimu žiadnu šancu. Domáci sú aktívnejší, majú viac z hry a výsledok je podľa mňa zaslúžený. Podarí sa Svätcom udržať vedenie a dotiahnúť ho do víťazného konca alebo sa The Cherries preberú a ešte z toho bude dráma? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 18:02.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 69% – 31%
    Strely (celkom): 9-1
    Strely (na bránu): 2-0
    Rohové kopy: 4-0
    Fauly: 2-2
    Žlté karty: 1-0
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza José Fonte, prichádza Maja Jošida.
     
    46
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Marc Pugh, prichádza Junior Stanislas.
     
    46
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Joshua King.
     
    48
    Hosťujúci Dan Gosling sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, lenže jeho pokus nebol vôbec presný. Nasledovať bude kop od Stekelenburgovej brány.
     
    49
    Adam Smith sa predieral dopredu cez pravú stranu, následne prízemným centrom hľadal niekoho zo spoluhráčov pred domácou bránou, lenže nikoho nenašiel a lopta prešla mimo bránu za bránkovú čiaru. Kop od brány.
     
    50
    Dušan Tadić sa teraz unáhlil pri útočnej akcií svojho tímu. V momente prihrávky bol v postavení mimo hry a akonáhle sa zapojil do akcie, druhý asistent rozhodcu Marc Perry odmával ofsajd.
     
    51
    Svätci mierne povolili a zvolili taktiku vyčkávania. Nehrnú sa príliš dopredu, len vykrývajú voľné priestory a nedávajú súperovi možnosť kombinovať na ich polovici ihriska.
     
    52
    Defenzívnu činnosť si teraz splnil aj Sadio Mané, ktorý cez seba nepustil ľavého obrancu Charlieho Danielsa.
     
    53
    Nový muž na trávniku Junior Stanislas sa pokúsil o strelu spoza pokutového územia, lenže trafil iba Maja Jošidu, od ktorého sa lopta dostala za bránkovú čiaru mimo brány. Hostia budú zahrávať svoj prvý rohový kop v tomto stretnutí.
     
    54
    Roh nebol rozohraný práve najhoršie, lenže King sa nedostal k zakončeniu, pretože stopér Virgil van Dijk loptu odvrátil do bezpečia.
     
    55
    Bournemouth je oveľa aktívnejší v druhom polčase a teraz dokonca hráči hostí napádali aj rozohrávajúceho brankára Maartena Stekelenburga, ktorý musel loptu poslať iba za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre The Cherries.
     
    56
    Domáci riešia všetky zložité situácie veľmi jednoducho. Dlhý odkop na Graziana Pellého, ktorý však je osamotený na hrote a nemá čo medzi troma hráčmi urobiť.
     
    57
    Simon Francis (Bournemouth) poslal na polovici ihriska k zemi domáceho Stevena Davisa. Hlavný arbiter Craig Pawson mu za tento nedovolený zákrok udelil kartu žltej farby.
     
    58
    Svätci sa snažia podržať loptu na svojich kopačkách, ale vôbec sa im to nedarí. Hostia sú draví a vyhrávajú takmer každý osobný súboj. Avšak potom sa prejaví kvalita hráčov The Cherries, ktorých technika nie je na svetovej úrovni a často prichádzajú nepresné prihrávky.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a domáci stále vedú 2:0. V druhom dejstve sú však jasne lepší hostia, ktorí majú navrch vo všetkom a je možné, že ešte zdramatizujú tento zápas.
     
    61
    Hosťujúci Junior Stanislas sa teraz ocitol v približne metrovom ofsajde, čo správne posúdil prvý asistent Andy Halliday.
     
    62
    Dušan Tadić sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, lenže nemal to úplne pripravené, a tak jeho pokus nebol vôbec presný. Nasledovať bude kop od Federiciho svätyne.

     
    63
    The Cherries úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    64
    Domáci Sadio Mané vystihol rozohrávku hostí, predieral sa dopredu po pravej strane, lenže v súboji s Charliem Danielsom ťahal za kratší koniec povrazu a loptu stratil.
     
    65
    Dan Gosling (Bournemouth) bol neskoro v súboji s Jordym Clasiem a dal mu to pocítiť. Ďalšia žltá karta po tvrdom zákroku.
     
    66
    Dopredu sa teraz predieral jeden z hosťujúcich hráčov, lenže Virgil van Dijk ho nedovolene poslal k zemi a The Cherries budú zahrávať priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    67
    Exekútor priameho kopu bol Junior Stanislas, lenže jeho technický pokus minul brány domácich približne o jeden meter. Kop od brány.
     
    68
    Bournemouth zatlačil svojho súpera a vybojoval teraz rohový kop. Ten už beží rozohrať Adam Smith.
     
    69
    Roh bol zahraný na krátko, Adam Smith sa predral do vápna a spätnou prihrávkou hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, lenže na jeho smolu nikoho nenašiel.
     
    71
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza Oriol Romeu.
     
    72
    DRŽANIE LOPTY V 1.POLČASE: 69% – 31%
    DRŽANIE LOPTY V 2.POLČASE: 32% – 68%

    Štatistika dokazujúca zápas dvoch polčasov. V tom prvom dominancia domácich s dvoma gólmi, v tom druhom prevaha hostí, ale bez presného zásahu.
     
    73
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Harry Arter, prichádza Lee Tomlin.
     
    74
    Victor Wanyama teraz trochu zbytočne vystrelil z veľkej vzdialenosti, pretože jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    75
    Charlie Daniels poslal do vápna nebezpečný center, lenže nenašiel spoluhráča Joshua Kinga, ktorý je zatiaľ v druhom polčase neviditeľný.
     
    76
    Junior Stanislas sa prezentoval nedovoleným zákrokom v strede poľa na Dušana Tadića. Voľný kop pre Southampton.
     
    77
    Čerstvý Oriol Romeu hľadal pri čiare spoluhráča Ryana Bertranda, lenže prihrávka vôbec nebola presná a lopta prešla za postrannú čiaru. Hostia budú vhadzovať.
     
    78
    Victor Wanyama (Southampton) teraz hasil požiar pred vlastným pokutovým územím a to robiť nemal! Lee Tomlin sa predieral dopredu, už bol pred pokutovým územím domácich a Wanyama ho poslal k zemi. Keďže už mal na svojom konte žltú kartu, teraz videl druhú a následne aj červenú! Hostia budú mať navyše výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície.
     
    79
    Junior Stanislas bol exekútor priameho kopu, lenže trafil iba 5-členný múr. Nasledovať bude rohový kop.
     
    80
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza James Ward-Prowse.
     
    82
    Do konca stretnutia ostáva približne 10 minút aj s nadstaveným časom. Podarí sa hosťom ešte vyrovnať?
     
    83
    Na center od rohovej zástavky si naskočil Dan Gosling, lenže jeho hlavička bola veľmi nepresná.
     
    84
    STRELY NA BRÁNU: 2-0

    Čo dnes išlo medzi tri žrde, to sa v sieti zatrepotalo.
     
    85
    Domáci Cédric Soares bol čistým spôsobom vytlačený mimo hraciu plochu a hostia budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    86
    Skrumáž pred bránou Southamptonu! Nakoniec sa najlepšie zorientoval Matt Ritchie, lenže vyhnal sa z vápna a jeho následná strela letela nad domácu bránu!
     
    87
    Bournemouth rozbieha jednu z posledných útočných akcií. Krátkymi prihrávkami to nejde, pravdepodobne to hostia začnú skúšať dlhými centrami do vápna.
     
    88
    Obrovská šanca Bournemouthu! Lee Tomlin sa predral do pokutového územia cez ľavú stranu, vystrelil na bránu domácich, lenže Maarten Stekelenburg predviedol výborný zákrok a podržal svoje mužstvo!
     
    90
    Stretnutie má na konci stretnutia stále dobrý náboj. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90+2
    Dnešné stretnutie sleduje 31229 divákov!
     
    90+3
    The Cherries sa ešte pokúšajú o zmenu skóre, ale všetci hráči Southamptonu sú pred vlastným pokutovým územím a je to tam veľmi prehustené. Ak sa už nič vážnejšie nestane, Svätci si pripíšu do tabuľky tri body a posunú sa na siedme miesto.
     
    90+4
    Koniec zápasu.

     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Southamptonu, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 2:0. O góly sa v rozpätí 31. a 36.minúty postarali Steven Davis a Graziano Pellé. Svätci sa po zápase nachádzajú na 7.mieste, The Cherries na 17.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (18:52:52)

    Marek Farkaš

    Góly: 31. S. Davis, 36. Pellè

    Karty:   21. Wanyama (SOT) – 57. Francis (BTH), 65. Gosling (BTH)   78. Wanyama (SOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:5.
    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte (C) (46. Jošida), van Dijk, Bertrand – Wanyama, Clasie (71. Romeu) – S. Davis, Mané, Tadić (80. Ward-Prowse) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Caulker, Romeu, Ward-Prowse, Ramírez, Juanmi.

    AFC Bournemouth: Federici – Smith, Francis (C), Distin, Daniels – Ritchie, Surman, Gosling, Pugh (46. Stanislas) – Arter (73. Tomlin) – Murray (46. King).
    Náhradníci: Allsop – Cargill, MacDonald, Stanislas, King, Kermorgant, Tomlin.

    Rozhodca: Craig Pawson – Andy Halliday, Marc Perry

    Diváci: 31229