Borisov – Barcelona 0:2 (kon.) | Leverkusen – AS Rím 4:4 (kon.) | Arsenal – Bayern 2:0 (kon.)
D. Záhreb – Olympiakos 0:1 (kon.) | Porto – Tel Aviv 2:0 (kon.) | D.Kyjev – Chelsea 0:0 (kon.)
Zenit – Lyon 3:1 (kon.) | Valencia – Gent 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (0:0)
Bayern Mníchov
Utorok 20.10.2015, 20:45 • Emirates Stadium, London • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vynikajúci zápas je na konci. Síce nám priniesol "len" dva góly, no zápas svetových kvalít. Arsenal si udržal nádej na postup, Bayern bude určite nahnevaný, keďže šance na góly mal. Vyznamenali sa obaja brankári, Neuer však raz aj tým nepekným spôsobom, keď urobil chybu pri prvom góle a asi aj preto Arsenal víťazí. (22:40:34)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Mesut ÖZIL - 2:0
     
    90+4
    Arsenal FC dal gól!

    Veľké veci sa dejú na Emirates! Bellerín sa po tomto zápase pridá k najrýchlejším futbalistom sveta, možno bude aj tým celkovo najrýchlejším. Zobral loptu pri rozohrávke Thiagovi, prešprintoval Alaba a prihral pred prázdnu bránu MESUTOVI OZILOVI, ktorý nedal do prázdnej, ako to najprv vyzeralo, nedokázal dať gól z nemožného, keďže loptu Neuer vyrazil pred seba a následne do ešte prázdnejšej brány netrafil Chamberlain – prestrelil. Bránkový rozhodca ale strelu Ozila posúdil ako gól, takže Arsenal víťazí 2-0.
     
    90+3
    Lewandowski nádherne oklamal Koscielneho, lenže následne sa pred Čechom k strele nedostal, Francúz ho skvele a hlavne čisto zablokoval. Bude z toho len odkop od Čechovej brány.
     
    90+2
    Bayern pred šestnástkou súpera, avšak už to nejde ani Costovi, tomu poľahky vypichol loptu Monreal a Ozil vyviezol dopredu. Aut však nezískal.
     
    90+1
    Mnoho náročných súbojov v strede poľa končia autom pre Arsenal. Ten sa bude snažiť naťahovať čas a dohrať to na polovici súpera.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Posledná minúta. Tak čo, dokáže Bayern vyrovnať?
     
    89
    Thiago to skúsil po prihrávke Alabu spoza šestnástky, lenže jeho strela našla len stred brány a tým pádom aj pripraveného Čecha.
     
    88
    Boateng chcel poslať kolmicu do šestnástky Thiagovi, tá bola prudká a príliš dlhá, takže Španiel ju tým pádom nedokázal zachytiť.
     
    87
    Center hľadajúci Lewandowskeho postrážil Mertesacker a poslal ho na aut. Arsenal aj naďalej vytláča Bayern preč z vlastnej polovice.
     
    86
    Gibbs držal loptu na krídle, následne odcentroval k Lahmovi, toho síce prepadol Giroud, no lopta sa od neho odrazila za čiaru.
     
    85
    Faul aj od domácich tesne za stredom poľa, lopta od Mníchovčanov do šestnástky nepresná, odkop od brány Čecha.
     
    84
    Center zľava prepadol až na Costu, ktorý sa dostal k strele, trafil iba hráčov v červenom a dopredu tak idú domáci. Giroud podržaný, ponechaná výhoda, z akcie nič nebolo.
     
    83
    Pas od rohovej zástavky našiel na päťke Girouda, ktorý si dobre vyskočil, avšak zakončil len do stredu, do rúk Neuera. Toho následne zrazil k zemi a vidí kartu.
     
    83
    Už sa zdalo, že pas do krídla je pre domácich stratený, ale extrémne rýchly Bellerín predbehol Alabu a následným centrom v sklze ho trafil, čím získal roh.
     
    82
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Kieran Gibbs.
     
    82
    Thiagov pas je veľmi dlhý a nepresný, s týmto sa dalo naložiť lepšie.

    Matej Kubove

    Góly: 77. Giroud, 90+4. Özil

    Karty:   83. Giroud (ARS)


    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla – Ramsey (57. Oxlade-Chamberlain), Özil, Alexis Sánchez (82. Gibbs) – Walcott (74. Giroud).
    Náhradníci: Macey – Debuchy, Gibbs, Chambers, Arteta, Giroud, Oxlade-Chamberlain.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Alaba, J. Boateng, Bernat – Arturo Vidal (71. Rafinha), Alonso (71. Kimmich) – T. Müller, Th. Alcântara, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Kirchhoff, Javi Martínez, Gaudino, Kimmich, Coman.