Třinec – Mladá Boleslav 4:3 (2:1 po s.n.) | Sparta Praha – Chomutov 4:0 (kon.) | Plzeň – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.)
Litvínov – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
HC Sparta Praha
4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Piráti Chomutov
cz Nedeľa 18.10.2015, 17:00 • O2 arena • Tipsport extraliga (ČR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    49:20
    Pro dnešní utkání dokonale symbolické – Chomutov si díky důrazu vytvořil tlak do sparťanské brány, když ale měl Květoň dílo dokonat a trefit poodkrytou část brány, tak jen nedůrazně minul.
     
    46:22
    Nádhernou hokejovou vyšívanou teď předvedl kapitán sparťanů Hlinka, který se elegantně prosmýkl až na pravý kruh, poté předal puk jako na zlatém podnose Buchtelemu na mezikruží. Autor 2 kanadských bodů z dnešního utkání ale tentokrát trestuhodně přestřelil.
     
    39:04
    A pozor, poprvé v zápase uvidí O2 arena přesilovku 5 na 3. Za sekání je vyloučen Jánošík.
     
    38:43
    Na trestnou lavici zamířil hostující Sklenář, sudím vadilo sekání chomutovského hráče do hokejky Réwaye.
    35:27 Jan BUCHTELE - 4:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    35:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá dobře sehranou přesilovku a navyšuje vedení na 4:0. Réway našel od modré Hlinku na pravém kruhu. Kapitán sparťanů pak přistrčil puk JANU BUCHTELEMU, který byl zaparkován přímo před Kopřivou. Po několikanásobné dorážce vlastní střely se nakonec Buchtele prosadil, a to i přes následné mohutné protesty týmu kouče Vladimíra Růžičky st. Asistence: Jaroslav Hlinka, Martin Réway.
     
    34:29
    Réway parádně nabil Hlinkovi přes útočné pásmo na levý kruh, volej domácího kapitána ale dokázal vyrazit skvělý Kopřiva.
     
    34:15
    Za hákování je na trestnou lavici odkázán znovu Hřebejk. Promění Sparta přesilovku?
     
    33:12
    Velká šance na obou stranách! Nejprve mohl z otočky skórovat na vzdálenější tyč sparťan Kudrna, branku ale těsně minul. Pouhých 8 sekund poté zakončil protiútok Chomutova Červenka. Ačkoliv nebyl nikým bráněn, tak svou střelu z mezikruží narval jen do připraveného gólmana Sparty.
     
    29:52
    A zase smůla. Pospíšil dostal nabito na levý kruh, jeho volej a la Alexander Ovečkin se však jen odrazil od spodního oblouku brány. Ke gólu chyběly centimetry.
     
    29:02
    Pech vyloučen za vysokou hůl.
     
    29:02
    Senzační dvojzákrok teď předvedl Pöpperle. Ten nejprve vychytal volej Vondrky z mezikruží, poté i nepříjemnou dorážku Červenky.
     
    25:45
    Teď měli hosté velkou smůlu. Úplně sám střílel tahem z levého kruhu Pospíšil, puk se ale odrazil od pravé tyče podél Pöpperleho pryč.
     
    24:51
    Po zpackané přesilovce domácích dostanou šanci hosté. Vyloučen je obránce Mikuš, a to kvůli podražení.
     
    22:24
    První přesilovku v zápase si zahraje i Sparta. Vyloučen je Hřebejk za nedovolené bránění.
     
    20:39
    Obrovská příležitost pro Piráty, po chybě sparťanské defenzivy mohl Červenka dorážet do odkryté brány, poskakující puk ale nedokázal správně usměrnit.
    17:59 Jaroslav HLINKA - 3:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zastavit rozjetou lokomotivu, kterou nakládá uhlím JAROSLAV HLINKA. To je těžký úkol pro ten Chomutov, který se nyní trápí na ledové ploše. Přečíslení tří na jednoho vyřešil Kudrna přihrávkou na najetého Hlinku, kterému stačilo usměrnit puk do prázdné brány. Asistence: Andrej Kudrna, Vladimír Eminger.
    13:24 Lukáš CINGEL - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    13:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Výbornou práci odvedl za brankou soupeře Réway, jenž chytře obral soupeře o puk, který poté umě naservíroval před branku svému krajanovi LUKÁŠI CINGELOVI. Nejlepší sparťan v tabulce +/- účast na ledě se už nemohl mýlit. A nemýlil. Asistence: Martin Réway.
     
    08:32
    Ve vlastním oslabení se do přečíslení dvou na jednoho dostali Kumstát se Saboličem. Prvně jmenovaný brzy přihrál, Sabolič tak jel sám na branku. A nedal. Bekhendový blafák Kopřiva dokázal pokrýt.
     
    06:46
    První přesilovka utkání pro hosty. Za nedovolené bránění vyloučen autor dosud jediné branky utkání Piskáček.
     
    01:45
    Vzápětí mohlo být srovnáno. Obrana Sparty zaspala, Vladimír Růžička tak mohl zcela sám zakončovat z předbrankového prostoru. Pöpperle ale puk vyrazil a Pražany výrazně podržel.
    01:06 Jan PISKÁČEK - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    01:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pouhých 66 sekund stačilo domácím k otevření gólového účtu. Z pravého kruhu přihrál Buchtele na mezikruží dobře najetému obránci JANU PISKÁČKOVI, který z první překonal Kopřivu střelou na vyrážečku. Asistence: Jan Buchtele, Daniel Přibyl.

    Jiří Liebreich

    Góly a asistencie: 2. Piskáček (Buchtele, Přibyl), 14. Cingel (Réway), 18. Hlinka (Kudrna, Eminger), 36. Buchtele (Hlinka, Réway)


    HC Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Barinka (A), Čajkovský, Eminger, Piskáček, Mikuš, Hrbas, Kalina, Polášek – Kumstát (A), Pech, Sabolič – Buchtele, Hlinka (C), Přibyl – Hamilton, Cingel, Réway – Klimek, Černoch, Kudrna.
    Piráti Chomutov: Kopřiva (Strmeň) – Drtina (A), Rutta, Dlapa, Rýgl, Jánošík, Redlihs, Trefný, Blaha – Vondrka (C), Červenka, Pospíšil – Sklenář, Růžička, Hovorka – Hřebejk (A), Dušek, Květoň L. – Tomica, Kämpf, Kaše.

    Rozhodca: Svoboda, Šír – Jelínek, Pešek

    Diváci: 6 409