Metallurg Magnitogorsk – Záhreb 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – Helsinki 5:3 (kon.) | Ufa – HC Slovan 3:2 (kon.)
Togliatti – Viťaz 1:0 (kon.) | Nižnekamsk – Riga 3:1 (kon.) | Kazaň – D. Moskva 3:2 (kon.)
Soči – S.Moskva 2:6 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Streda 07.10.2015, 16:00 • Univerzálna športová aréna „Ufa-Arena", Ufa • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    HC Slovan začína svoj ďalší štvorzápasový trip na ihriskách súperov odvetným duelom na ľadovej ploche v Ufe. V piatok sa v Aréne Ondreja Nepelu zrodilo víťazstvo hostí, keď rozhodujúci gól zaznamenali v predĺžení pri hre štyroch proti trom. Ako dopadne odveta?

    Salavat Julajev Ufa, hokejový klub vznikol v roku 1961. V histórii klubu sa môže hrdiť titulom majstra v poslednej sezóne ruskej ligy pred vstupom do KHL. Trikrát v rade zaujal tretie miesto v rokoch 1995, 1996 a 1997. Klub vstúpil do KHL ako víťaz ligy v roku 2008. V jej prvom ročníku skončil na peknom 9. mieste, aby o rok neskôr skončil na „bronzovom“ stupienku. Najväčší úspech klubu prišiel v treťom ročníku KHL, keď hráči Salavatu získali Gagarinov pohár po finálovej sérii s Atlant Mytišči 4:1 na zápasy. Vo štvrtom ročníku skončili hráči Julajev opäť na 9. mieste a v piatej svojej sezóne v KHL na peknom 7. mieste. V šiestej sezóne to Ufa dotiahla až do konferenčného finále, kde nestačila na neskoršieho víťaza Metallurg Magnitogorsk a celkovým umiestnením bolo krásne 3. miesto. V uplynulej sezóne sa Ufa prebojovala do play-off súťaže, no STOP jej v prvom kole vystavil opäť Magnitogorsk, ktorý postupoval ďalej po sérii 4:1 na zápasy a Ufa zaujala celkovú 14. priečku pelotónu.

    V modro-bielo-zelených dresoch hrávajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, s tromi legionármi zo Švédska, dvaja hráči sú z Fínska. Hlavným trénerom je domáci Anatoli Anatolievič Jemelin

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Salavat Julajev Ufa zo 16 zápasov 21 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 20 bodov. Vzájomné zápasy súperov z uplynulej sezóny vyzneli vždy pre domácich. V Ufe zvíťazil Salavat po výsledku 4:2, v Bratislave bral víťazstvo Slovan po samostatných nájazdoch zvíťazil pomerom 3:2. Kluby sa spolu stretli v letnej príprave v dvoch zápasoch, v oboch bol úspešnejší HC Slovan a oba zápasy sa skončili zhodne 3:2.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí sú dvaja 12 bodoví – Lukáš Kašpar (5+7) a obranca Cam Barker (3+9). V tíme domácich je najproduktívnejším Linus Omark so 14 kanadskými bodmi (6+8), v závese sa držia až štyria hráči s 9 bodmi, obranca Kirill Koľcov (0+9), útočníci Igor Grigorenko (5+4), Nikolaj Prochorkin (5+4) a Teemu Hartikainen (2+7). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 90,3% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,51 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,9% úspešnosťou drží priemer 2,38 gólov na zápas. Na druhej strane Niklas Svedberg s 88,3% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,72 gólov na zápas, Vladimír Sochatský82,7% úspešnosť zásahov s priemerom 4,58 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ufa-Aréna uvidí v akcii slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Salavat Julajev Ufa:

    Svedberg (Sochatský) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Višnevský, Koľcov, Bodrov, Culygin, Derľuk – Omark, Engqvist, Grigorenko (C) – Lisin, Makarov, Hartikainen – Ankudinov, Soin (A), Lazarev – Chripunov, Prochorkin, Chlystov (A)

    HC Slovan Bratislava:

    Garnett (Brust) – Barker, Novák, Sersen (A), Mihalik, Starosta, Švarný, Luža – Miklík, Nedorost, Viedenský – Bartovič, Surový (C), Nagy (A) – Šťastný, Tičar, Jeglič – Skalický, Lušňák, Puliš

    Rozhodca:

    Hofman, Ravodin – Novikov, Šichanov.
     
    Príjemné popoludnie vám želám, v Ufe pomaly bude končiť rozkorčuľovanie oboch tímov. Kým domáci tím nastúpi oproti zápasu v Bratislave s jednou zmenou v zostave, Arzamasceva nahradil v defenzíve Bodrov, v tíme hostí došlo k poriadnému premiešaniu jednotlivých formácií a namiesto Kašpara sa na ľade v akcii predstaví Lušňák.
     
    Oba tímy už na ľadovej ploche, hostia v bielomodrých dresoch, domáci v zelenomodrých farbách. Vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    V Ufe sme si vypočuli aj hymnu Baškirskej republiky a blížime sa k úvodnému buly zápasu, v bránke hostí sa predstaví Michael Garnett, v bránke domácich Niklas Svedberg.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:12
    Lepistö nahodil puk do pásma hostí a Ufa držala Slovan v pásme takmer minútu, strelu Soina napokon zlikvidoval vo svojej lapačke Garnett.
     
    01:28
    Mihalik nahodil puk do pásma domácich, no ten skončil na hokejkách hráčov v zelených dresoch, ktorí vyrazili do akcie.
     
    02:12
    Hartikainen centroval z bránkovej čiary popred bránkovisko na ľavý kruh, k zakončeniu sa dostal Makarov, ktorý strelou švihom preveril Garnetta, Michael puk vyrazil späť do hry.
     
    02:26
    Hartikainen opäť pekne centroval, teraz našiel na pravej strane Lysina, ktorý vystrelil, aj s týmto pukom si Garnett poradil a vyrazil ho späť do hry.
     
    03:40
    Nahadzovaný puk na bránku hostí Garnett schoval pod rukavicu a od úvodu Ufa-Aréna sleduje tlak domácich.
     
    04:43
    Surový z pravej strany puk nahadzoval na bránku, minul ju, no puk sa odrazil od zadného mantinelu, škoda že sa k zakončeniu nedostal jeden z hráčov v bielom drese.
     
    05:39
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Lysin posielal puk z pravej strany na ľavý kruh, Jeglič medzi kruhmi položil hokejku na ľad a puk zblokoval smerom na Garnetta, ktorý pohotovo rozohral akciu belasých.
     
    06:24
    Ufa sa snažila s pukom v pásme hostí vymyslieť akciu, belasí ju k zakončeniu nepustili a puk na čas vyviezli von zo svojho pásma.
     
    06:52
    Prochorkin krásne vystrelil z ľavého kruhu, Garnett cez vyrážačku puk usmernil na ochrannú sieť a domáci majú opäť pásmo na vhadzovanie.
     
    07:18
    Engqvist nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane, spoza kruhu vystrelil príklepom po ľade, Garnett mal ideálny výhľad, v pokľaku na ľad cez hokejku puk poslal do rohu klziska.
     
    08:10
    Prečíslenie hostí dva na jeden, Surový z pravej strany poslal puk na ľavú na palicu Bartoviča, Milan efektne vystrelil, Svedberg rovnako tak, ako pred chvíľou na druhej strane Garnett, puk zrazil do rohu klziska.
     
    08:59
    Novák dostal dve minúty za držanie a Ufa bude pokračovať tlakom v presilovej hre, nastávajú horúce chvíľky pre belasých.
     
    09:15
    Salavat Ufa dala gól!
    Ufa dokonale rozobrala defenzívu belasých a účet zápasu otvára IGOR GRIGORENKO. Engqvist z bránkovej čiary poslal puk na pravý kruh, Omark si všimol pred bránkoviskom voľného Grigorenka, ktorý dostal puk, premiešal pred Garnettom a bekhendom zakončil. Asistencie: Linus Omark a Andreas Engqvist.
    09:15 Igor GRIGORENKO - 1:0
     
    10:18
    Salavat Ufa dala gól!
    Gončarov z bránkovej čiary z pravej strany poslal puk na bránku hostí, neviem, či niekoho hľadal pred bránkou, alebo len tak puk nahodil na bránku, každopádne Garnettovi prekĺzol za chrbát a MAXIM GONČAROV sa zapísal do listiny strelcov.
    10:18 Maxim GONČAROV - 2:0
     
    10:51
    Salavat Ufa dala gól!
    Engqvist poslal od mantinelu z pravej strany puk na hokejku SAMI LEPISTÖA, ktorý s pukom nakorčuľoval cez obranu belasých pred Garnetta a zakončil. Asistencia: Andreas Engqvist.
    10:51 Sami LEPISTÖ - 3:0
     
    10:51
    Michael Garnett odkorčuľoval na striedačku a do bránky hostí sa postavil Barry Brust.
     
    12:52
    Hráme v rýchlom tempe a tempo diktuje domáci tím, ktorý sa tromi rýchlymi gólmi posadil na koňa a je stále pri chuti.
     
    13:19
    Omark vystrelil takmer od modrej, Brust šiel dole do pokľaku a puk schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    13:44
    Slovan Bratislava dal gól!
    Krásna akcia hostí, ktorí nezložili zbrane, Miklík poslal puk do pásma Nedorostovi, ktorý si všimol na ľavej strane voľného MAREKA VIEDENSKÉHO, poslal mu puk a prečíslenie hostí končí gólom do odkrytej časti Svedbergovej bránky. Asistencie: Vaclav Nedorost a Michel Miklík.
    13:44 Marek VIEDENSKÝ - 3:1
     
    14:40
    Bartovič oslabil svoj tím, dve minúty za držanie a presilovka pre Salavat, tú prvú využil.
     
    15:19
    Lysin bol na pravej strane vo výhodnej pozícii, dostal puk na hokejku, no nedokázal zakončiť do odkrytej časti bránky presúvajúceho sa na ľavú stranu Brusta.
     
    16:09
    Obrovská šanca domácich, Grigorenko potiahol puk vľavo, dostal sa z uhla a zakončil po ľade, puk preletel takmer bránkovou čiarou na druhú stranu, Omark ho pohotovo spracoval a vystrelil, puk sa obtrel o žrď Brustovej bránky a skončil za bránkou.
     
    16:40
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje druhé oslabenie prežil tentokrát bez ujmy, napriek tlaku a obrovskej šanci domáceho tímu.
     
    17:18
    Prochorkin kombinoval s pukom v pásme hostí a ten poskakoval pred Brustom, až kým sa po šťastnej náhode odrazil z hokejky myslím že Lužu, Brust ho okamžite prikryl pod rukavicu.
     
    17:22
    Po buly aktívni domáci, Švarný poslal na ľad Ankudinova a arbitri ho za držanie poslali von na dve minúty. Myslím si osobne, že trochu prísne vylúčenie hráča hostí.
     
    18:15
    Ufa v tlaku v pásme belasých, Slovan úporne bráni presilovkový vzorec domáceho tímu.
     
    18:39
    Slovan poslal puk von z pásma po peknom obrannom zákroku Sersena, oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily a Ufa sa ponáhľa s pukom pred Brusta.
     
    19:22
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil aj toto svoje oslabenie a Brust, ktorý vystriedal Garnetta, drží naďalej čistý štít.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli zelený raketový nástup do zápasu a za 96 sekúnd Ufa trikrát prekonala Garnetta v bránke hostí. Tréner Říha poslal medzi žrde Brusta, no domáci naďalej pokračovali v ofenzívnej hre. Slovan sa dostával vpred najmä svojimi brejkami a jeden z nich pe peknej akcii využil Viedenský, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov. Pomer striel medzi žrde v prvej časti hry 19:6. Čaká nás nie menej zaujímavá druhá časť hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:56.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:40
    Viedenský vybojoval puk v strednom pásme a poslal ho Nedorostovi, ktorý ho ale nevidel a puk skončil v pásme domácich, ktorí pôjdu do akcie.
     
    21:21
    Nagy sa s pukom dostal do pásma po pravej strane a od kruhu pekne vystrelil, Ladislav mal nateraz ešte vychýlenú mušku a puk poslal na ochranné sklo.
     
    22:08
    Tičarovci vyrobili malú skrumáž pred bránkou Svedberga, Jeglič mal puk na dlhú hokejku a k zakončeniu sa nedostal, puku sa zmocnili domáci, ktorí sa vybrali smer Brust.
     
    22:36
    Domáci sa takmer dostali do prečíslenia, defenzíva belasých to ale zlvádla a puk, ktorý bol poslaný spoza bránky pred bránkovisko si hokejkou k sebe posunul Brust, schoval ho pod rukavicu a ukľudnil hru na ploche.
     
    23:01
    Slovan chyboval pri zakladaní útočnej akcie a hra sa po zakázanom uvoľnení vráti pred Brusta.
     
    24:09
    Viedenský vybojoval puk za bránkou hostí, škoda, že mu zostal za chrbtom, pred bránkou čakali Nagy a Surový, márne.
     
    24:38
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan pomotal defenzíve domácich hlavy ako na kolotoči, k zakončeniu sa dostal na ľavom kruhu Sersen, Svedberg vykorčuľoval z bránky, puk vyrazil na kruh, potom vystrelil Mihalik a Svedberg vyrazil aj dorážku Mihalika, puk však defenzíva v zelených dresoch nedokázala poslať do bezpečia, a tak MILAN BARTOVIČ nezaváhal a puk poslal do opustenej domácej klietky. Asistencie: Vladimír Mihalik a Michal Sersen.
    24:38 Milan BARTOVIČ - 3:2
     
    25:39
    Lysin bol v dobrej šanci pred Brustom, ktorý puk vyrazil späť do hry a o poznanie lepší Slovan v druhej tretine puk dostal pod svoju kontrolu.
     
    26:46
    Omark napriahol k streľbe od modrej a vypálil príklepom tvrdý puk na bránku hostí, Brustova lapačka vyletela hore, puk však minul priestor jeho bránky a skončil v rohu klziska.
     
    27:54
    Nagy z ľavej strany z otočky vystrelil, Svedberg dobre vykryl priestor pri pravej žrdi a puk vyrazil späť do hry. Hostia v tejto fáze hry aktívnejším tímom a tribúny domácich fans pískajú na svoj tím.
     
    28:56
    Hartikainen poslal po ľade puk na bránku z pravého kruhu, ten bol ešte zblokovaný cez korčuľu jedného z hráčov a tak Brust poľahky puk prikryl pod svoje rukavice.
     
    29:09
    Jeglič z pravej strany poslal puk pred bránku domácich, Tičar naň nedosiahol, škoda tejto akcie, Svedberg by sa nebol stihol presunúť na pravú stranu.
     
    29:28
    Brust dostal dve minúty za vyhodenie puku a zdržiavanie hry, presilovka pre Salavat, na trestnú usadol Šťastný.
     
    29:41
    Slovan vyhodil puk von z pásma a získal cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    29:58
    Nagy nakorčuľoval s pukom do pásma domácich po pravej strane a vystrelil, Svedberg vykorčuľoval z bránky, zmenšil mu strelecký uhol, puk zrazil pred seba a napokon ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    30:53
    Makarov vypálil pekný projektil na Brustovu bránku a len to tak zazvonilo, puk sa od žrde bránky hostí odrazil späť do hry.
     
    31:28
    Hostia v plnom počte, Slovan hral najlepšie z dnešných svojich oslabení a mohol inkasovať, Makarov však len opečiatkoval žrď Brustovej bránky.
     
    32:28
    Culygin tvrdo atakoval za bránkou Šťastného, ktorého pozrel lekár tímu hostí, všetko je snáď v poriadku a budeme pokračovať v hre.
     
    33:08
    Slovan len nahodil puk do pásma domácich a po zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred Brusta.
     
    34:16
    Oba tímy pridali na tempe a vypracovali si takmer strelecké pozície, defenzíva na oboch stranách to napokon zvládla, gólmani boli bez práce a teraz sa domáci previnili na modrej ofsajdom.
     
    34:42
    Hartikainen vystrelil z pravého kruhu takmer od mantinelu, Brust v pokľaku puk ukryl medzi betóny.
     
    36:20
    Domáci hrali s pukom v pásme hostí, streleckú šancu si však nevypracovali a puk belasí dostali aspoň do stredného pásma.
     
    37:15
    Novák príklepom pekne vystrelil z ľavého kruhu z vnútornej strany, Svedberg bol v pokľaku na ľade a puk cez vrchol betónov vyrazil späť do hry.
     
    37:44
    Grigorenko dostal puk na pravú stranu, dostal sa z ním z uhla a chcel zakončiť, keď Brust vykorčuľoval von z bránky, no Barry položil na ľad lapačku a Igora efektne vychytal.
     
    38:57
    Sersen nahodil puk od modrej na bránku domácich, Svedberg ho poslal na pravú stranu a Slovan naďalej drží puk na hokejkách v pásme domácich.
     
    39:44
    Starosta preveril koncentrovanosť Svedberga v závere tretiny strelou z vnútornej strany ľavého kruhu, Niklas puk poslal vyrážačkou na ochrannú sieť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Slovan prepol na vyšší rýchlostný stupeň a gólom Bartoviča znížil vedenie domácich na rozdiel už len jedného gólu. Domáci hrali v tejto časti hry jednu presilovku, bez využitia. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 8:12. Slovan má k dispozícii ešte jednu tretinu a nie je bez šance dnes bodovať. Tréner Říha má teraz čas naordinovať hosťom na hru domácich ten správny recept.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Nedorost vystrelil od ľavého kruhu, Svedberg vytiahol hore lapačku, puk do nej však neschoval, vypadol mu dole na ľad, no zvládol to, hostia sa k dorážke nedostali.
     
    40:55
    Puk skončil na striedačke hostí a rozhodcovia duelu nariadili vhadzovanie po pravej ruke gólmana Brusta.
     
    41:42
    Zbytočne prišiel Slovan o puk, Mihalik poslal puk do pásma domácich, no tam nikto v bielom drese nekorčuľoval, Ufa pôjde do akcie.
     
    42:31
    Čiarový rozhodca korčuľami zobral z hokejky puk Tičarovi, ktorý sa do brejku dostať nemohol, Ufa s pukom v pásme hostí.
     
    43:16
    Grigorenko prešiel s pukom poza bránku a prihrával ho pred bránkovisko Engqvistovi, ktorý bol však tiesnený a k zakončeniu sa nedostal.
     
    43:41
    Miklík od pravého kruhu poslal reklamnú strelu na bránku domácich, Svedberg už bol v pokľaku a puk schoval medzi betóny.
     
    44:14
    Slovan zaútočil a puk pred bránkoviskom zblokoval na bránku Viedenský, následne hostia zahrali s vysokou hokejkou a arbitri hru vykázali do stredného pásma.
     
    45:02
    Chripunov sa dostával do šance po ľavej strane a chystal sa na streľbu na ľavom kruhu, Luža ho od puku odstavil a puk schoval pod rukavice gólman Brust.
     
    45:45
    Slovan poslal puk do pásma svojho dnešného hostiteľa a oba tímy striedajú počas hry.
     
    46:04
    Gončarov po akcii hostí nedovolene atakoval Lušňáka za bránkou Svedberga a za nebezečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minúty a za hrubosť dve minúty. Presilová hra pre Slovan, prvá v zápase.
     
    46:33
    Chlystov a Novák dostali po dve minúty za hrubosť a hostia budú pokračovať v presilovke piatich proti štyrom.
     
    47:15
    Ufa poslala puk do stredného pásma, Slovan hrá dlhú presilovku a patrilo by sa ju využiť.
     
    47:46
    Bartovič bol atakovaný v strednom pásme a nedokázal včas poslať puk Nagyovi, ktorý bol v pásme skôr ako puk, ofsajd.
     
    48:05
    Prochorkin zachytil rozohrávku hostí a puk poslal až k Brustovi, Ufa výborne bráni svoje pásmo.
     
    48:16
    Trest pre hráčsku lavičku domácich, Slovan bude hrať presilovku o dvoch hráčov, nuž kedy, ak nie teraz?
     
    48:41
    Slovan to roztočil v pásme domácich, Ufa odoláva presilovej hre súpera o dvoch hráčov.
     
    49:29
    Miklík vystrelil z vnútornej strany ľavého kruhu, Svedberg cez hokejku poslal puk na brvno a od brvna sa puk odrazil na ochrannú sieť!
     
    49:45
    Barker vystrelil z vrcholu ľavého kruhu ponad ležiaceho na ľade Prochorkina, Svedberg puk schoval do náručia.
     
    50:02
    Barker vystrelil takmer od modrej príklepom, Svedberg puk vyrazil pred seba, Surový ho poslal vpravo a Milan Bartovič nedokázal v dorážke puk dostať do siete domácich.
     
    50:04
    Domáci so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche, Slovan výhodu o dvoch hráčov nevyužil.
     
    50:15
    Višnevský za vrazenie na mantinel vyfasoval dve minúty a Ufa pôjde na sekundu do troch.
     
    50:16
    Ufa opäť so štyrmi hráčmi, Slovan má k dispozícii výhodu o jedného hráča v poli.
     
    50:42
    Postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, arbitri hru prerušili a Slovan prišiel o pásmo, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    51:11
    Domáci poslali puk von cez všetky čiary a Slovan nedokázal v tejto presilovke Salavat zamknúť v pásme.
     
    51:41
    Barker vystrelil z vrcholu ľavého kruhu, Svedberg puk vyrazil pred seba a defenzíva v zelených dresoch vyrazila so štyrmi hráčmi do útoku.
     
    52:15
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje presilovky v tretej časti hry nedokázal pretaviť vo vyrovnávajúci gól.
     
    53:05
    Posunutá bránka Brusta, keď ju Makarov vysadil von z ukotvenia, hra prerušná a vhadzovať budeme po pravici Brusta.
     
    53:33
    Nedorost bol v pásme skôr ako puk a čiarový rozhodca akciu hosťom zastavil pre ofsajd na modrej čiare.
     
    53:58
    Luža nahadzoval puk pred bránkovisko od mantinelu spoza pravého kruhu, Surový dobre clonil Svedbergovi, ktorý sa však na hruškách nachytať nenechal a puk vyrazil späť do hry.
     
    54:17
    Slovan teraz páli z každej príležitosti, puk z hokejky Šťastného skončil na ochrannej sieti a vhadzujeme v strednom pásme.
     
    55:15
    Domáci sa snažili zakombinovať v pásme Slovana, aj Ufa puk poslala na ochrannú sieť a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    55:47
    Trochu nepresností na oboch stranách, Ufa sa snaží puk držať čo najďalej od bránky a Slovan sa s pukom za každú cenu prediera pred Svedberga.
     
    56:56
    Slovan nahodil puk do pásma domácich, dokorčuľoval ho, Šťastný poslal z pravej strany pri bránkovisku puk pred bránku a vyzval k zakončeniu Jegliča, ktorý ťažký puk nespracoval a k zakončeniu sa tak nedostal.
     
    57:51
    Miklík vystrelil z pravého kruhu, jeho puk zblokovala defenzíva domácich a puk dostala von z pásma.
     
    58:25
    Dnešné stretnutie sleduje 5.503 divákov.
     
    58:49
    Nepresností a domácim to vyhovuje, čas plynie a Slovan nedokáže založiť kľudnú útočnú akciu, je to celé rozbité.
     
    59:15
    Brust vykorčuľoval z bránky a Slovan hrá power play bez brankára.
     
    59:43
    Domáci sa opäť previnili proti pravidlám početnou hrou a za príliš veľa hráčov na ľade vylúčenie domácich.
     
    59:43
    Oddychový čas hostí, tréner Říha dáva posledné pokyny svojim zverencom.
     
    59:50
    Slovan zahral v pásme domácich s vysokou hokejkou, bol to Bartovič, arbitri hru poslali do stredného pásma.
     
    59:52
    Slovan vyhral vhadzovanie, až traja hráči belasých boli v pásme skôr ako puk, ofsajd.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan bo gólovom tajfúne domácich v prvej tretine nezložil zbrane, dvomi gólmi sa dotiahol na súpera a v tretej tretine bol blízko k vyrovnaniu. Miklíkov puk sa obtrel o žrď bránky domácich, a keď hostia v tretej tretine nedokázali využiť ani dlhú presilovku o dvoch hráčov, odišli z ľadu s tesnou prehrou. Slovan v tretej tretine prestrieľal domácich strelami do priestoru bránky 2:10, vytúžený gól však nepadol a zabodovať sa pokúsime na ľade v piatok v Magnitogorsku. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (18:28:52)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 10. Grigorenko (Omark, Engqvist), 11. Gončarov, 11. Lepistö (Engqvist) – 14. Viedenský (Nedorost, Miklík), 25. Bartovič (Mihalik, Sersen)


    HC Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatský) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Višnevský, Koľcov, Bodrov, Culygin, Derľuk – Omark, Engqvist, Grigorenko (C) – Lisin, Makarov, Hartikainen – Ankudinov, Soin (A), Lazarev – Chripunov, Prochorkin, Chlystov (A)
    HC Slovan Bratislava: Garnett (11. Brust) – Barker, Novák, Sersen (A), Mihalik, Starosta, Švarný, Luža – Miklík, Nedorost, Viedenský – Bartovič, Surový (C), Nagy (A) – Šťastný, Tičar, Jeglič – Skalický, Lušňák, Puliš

    Rozhodca: Hofman, Ravodin – Novikov, Šichanov

    Diváci: 5.503