Arménsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Poľsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Írsko – Gruzínsko 1:0 (kon.)
Škótsko – Nemecko 2:3 (kon.) | Fínsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Írsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Grécko 0:0 (kon.) | Albánsko – Portugalsko 0:1 (kon.)
koniec
Albánsko
0:1 (0:0)
Portugalsko
cz Pondelok 07.09.2015, 20:45 • Elbasan Arena, Elbasan • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
    90+2. Miguel VELOSO - 0:1
     
    90+2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalský tým se v nastaveném času dostává do vedení a výrazně se přibližuje účasti na EURU ve Francii! Na pravé straně vybojoval rohový kop Éder. Exekuce se ujal Ricardo Quaresma, který poslal do vápna ideální centr, ten našel naběhnutého MIGUELA VELOSA, jenž přesnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci!
     
    86
    Poslední střídání provádí také domácí trenér! Ze hřiště odchází Sokol Cikalleshi, kterého nahrazuje bývalý útočník Sparty a Slavie, Bekim Balaj!
     
    82
    První žlutou kartu z portugalského týmu dostává křídelník Nani, který se na pravé straně provinil nedovoleným zákrokem v souboji s domácím kapitánem Lorikem Canou! Žlutá karta byla v tomto případě zcela zasloužená!
    80. Eliseu mířil těsně mimo!
     
    80
    Albánii závěr utkání zatím vychází! Domácí celek vybojoval v pořádí svůj čtvrtý rohový kop! Rozehrávky se ujal Xhaka, který však poslal míč pouze do rukavic Patrícia, který založil rychlý protiútok! Do zakončení se dostal zcela osamocený Eliseu, jehož nadýchaný lob skončil těsně vedle levé tyče!
     
    77
    Na druhé straně velmi nebezpečně vypálil hostující Cristiano Ronaldo, který svou tvrdou ránou vystrašil Berishu. Brankář Lazia Řím však předvedl skvělý zákrok!
     
    76
    Fernando Santos provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází zkušený útočník Danny, který předvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází vysoký útočník Éder, který přichází v pozici žolíka!
    75. Portugalsko mělo v tomto případě velké štěstí
     
    75
    Albánie byla před malou chvílí opravdu velmi blízko vedoucí brance! Po nepřesné hlavičce Pepeho se k míči ve středu hřiště dostal Sokolo Cikalleshi, který se opřel do míče. Jeho tečovaná rána nakonec skončila na tyči! Následně ve vápně spadl Xhaka, avšak penalta se pískat nebude!
     
    71
    Zkušený italský trenér Giovanni De Biasi posílá dvacet minut před koncem ze hry z útočníka Shkëlzena Gashi ze hry. Na jeho mísot přichází vysoký Roshi!
     
    65
    Fernando Santos připravil již své druhé střídání v tomto zápase! Z trávníku odchází velký talent portugalského fotbalu, Bernardo Silva. Útočníka Monaka nahrazuje zkušený Ricardo Quaresma.
     
    54
    Portugalský trenér Fernando Santos provádí první střídání! Ze hry odchází obránce Vierinha, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Cedric Soares. Portugalský trenér tak posiluje ofenzivu!

    Střídání na stranu Albánie se týká Amira Abrashiho, kterého nahrazuje Basha!
     
    43
    Mladý záložník Amir Abrashi z Freiburgu dostává další žlutou kartu z domácího celku. Abrashi poslal ve středu hřiště k zemi mladého Danila Pereiru, žlutá karta byla zcela zasloužená.
    39. Velmi dobrou ránu vyslal Bernardo Silva, mířil však těsně mimo
     
    39
    Na levé straně zabojoval domácí kapitán Lorik Cana o míč, který mířil do zámezí. Vybojoval autové vhazování, nicméně Albánie velmi rychle míč ztratil a o pár sekund později se ke střele z hranice vápna dostal Bernardo Silva, který si narazil s Pereirou. Rána záložníka Monaka však skončila těsně mimo!
    30. Ani další rána Cristiana Ronalda brankou neskončila
     
    30
    Na druhé straně operoval s míčem na levé straně Danilo Pereira, který našel před vápnem Cristiana Ronalda! Hvězda Realu Madrid se opřela do míče, avšak jeho přízemní ránu dokázal dostat Berisha na rohový kop!
     
    26
    Ve středu hřiště se dostal k odraženému míči Danilo Pereira, který poslal nádherný pas za obranu, na který si naběhl Cristiano Ronaldo. Výborně však vyběhl Berisha, který míč odhlavičkoval!
     
    23
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává domácí Berat Djimsiti, který velmi ostře zajel pod nohy křídelníka Naniho. Doufejme, že hráč Fenerbahce bude v pořádku!
    13. Obrovská šance Portigalska
     
    13
    Po následném rohovém kopu Dannyho měli Portugalci obrovskou šanci! Na zadní tyči našel centr útočníka Zenita zcela volného Cristiana Ronalda a také Naniho, který míč lehce tečovat. Ten se však otřel o tyč a skončil v zámezí!
     
    12
    Skvělou práci odvedl ve středu hřiště Gashi, který dostal míč do středu na Cikalleshi, toho odstavil od míče rázný Pepe! Na druhé straně dostal před vápnem hodně prostoru Cristiano Ronaldo, který vyslal tvrdou přízemní ránu, tu však Berisha vyrazil na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 90+2. Veloso (Quaresma)

    Karty:   23. Djimsiti (ALB), 43. Abrashi (ALB) – 82. Nani (POR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 22:13.
    Albánsko: Berisha – Djimsiti, Cana (C), Ar. Ajeti, Agolli – Xhaka, Kukeli, Abrashi (54. Basha) – Gashi (71. Roshi), Cikalleshi (86. Balaj), Lenjani.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Kaçe, Rrahmani, Aliji, Basha, Salihi, Lila, Roshi, Memushaj, Sadiku, Balaj.

    Portugalsko: Patrício – Vieirinha (54. Soares), Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Nani, D. Pereira, Veloso – Danny (76. Éder), Ronaldo (C), B. Silva (65. Quaresma).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Éder, A. Silva, Soares, Mário, Fonte, Guerreiro, Varela, Quaresma, André, Oliveira.

    Rozhodca: Eriksson – Klassenius, Wärnmark (vš. Švédsko)