Arménsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Poľsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Írsko – Gruzínsko 1:0 (kon.)
Škótsko – Nemecko 2:3 (kon.) | Fínsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Írsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Grécko 0:0 (kon.) | Albánsko – Portugalsko 0:1 (kon.)
koniec
Albánsko
0:1 (0:0)
Portugalsko
cz Pondelok 07.09.2015, 20:45 • Elbasan Arena, Elbasan • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    PORTUGALSKO
    Portugalsko má vše ve svých rukou! Momentálně je na prvním místě tabulky se ziskem dvanácti bodů. Situace by se zkomplikovala, pokud by dnes Portugalci prohráli. Svěřenci Fernanda Santose však udělají jistě všechno, aby se tento scénář nenaplnil.

    V tomto roce sehrálo Portugalsko celkem šest duelů! V posledních zápasech se však jednalo o přípravné zápasy! Nejdříve dokázalo uspět v přátelském zápase s Itálii, který skončil výhrou Portugalců 1:0. V pátek se svěřenci trenéra Santose představili doma s Francií. Oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách. Utkání rozhodl v 85. Valbuena! Portugalsko je v dnešním zápase mírným favoritem, nicméně Albánii potáhnou vpřed skvělý fanoušci!
     
    ALBÁNIE
    Albánie má tento kvalifikační cyklus rozehraný výborně a minimálně baráž má zajištěnou! Svěřenci kouče De Biasiho by však rádi postoupili přímo na šampionát! Na první Portugalsko ztrácejí pouhý bod. Tuto ztrátu dnes mohou smazat!

    Albánie nejdříve sehrála dva těžké přátelské duely s Francií a Itálií. V prvním případě senzačně remízovala 1:1, v zápase v Itálii však odcházela poražena po výsledku 0:1! V letošním roce Albánie absolvovala jediné kvalifikační utkání doma proti Arménii. Hosté šli do vedení již ve čtvrté minutě zásluhou Movissjana. Domácí však dokázali vývoj utkání otočit, když se v 77. minutě prosadil Mavraj a o čtyři minuty později Gashi! Albánie tak udělala důležitý krok k postupu! Albánie se v posledním utkání představila na půdě Dánska. Nepředvedle oslnivý výkon, zejména v obraně však pracovala výborně, a odjížděla s bodem za bezbrankovou remízu.
     
    Příjemný páteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Fotbalové ligy v Evropě se opět na pár dnů zastavily a na řadě je reprezentační přestávka! My se společně zaměříme na duel skupiny I, ve kterém se střetne Albánie s Portugalskem. Úvodní výkop je naplánován v Elbasan Arena v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Berisha – Djimsiti, Cana, Ar. Ajeti, Agolli – Xhaka, Kukeli, Abrashi – Gashi, Cikalleshi, Lenjani.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Kaçe, Rrahmani, Aliji, Basha, Salihi, Lila, Roshi, Memushaj, Sadiku, Balaj.

    Portugalsko: Patrício – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Nani, D. Pereira, Veloso – Danny, Ronaldo, B. Silva.
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Éder, A. Silva, Soares, Mário, Fonte, Guerreiro, Varela, Quaresma, André.

    Rozhodčí: Eriksson – Klassenius, Wärnmark (vš. Švédsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jona Eriksson ze Švédska právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se pokoušeli dostat hned v úvodu do zakončení. Dobrou práci však odvedla portugalská obrana!
     
    2
    Domácí tým opravdu zahájil utkání aktivněji. Před vápem Portugalska se do zakočení dostával Taulant Xhaka, nicméně záložníka Basileje poslal k zemi Veloso. Dle rozhodčího se však o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    3
    K první postupné kombinaci se dostalo také Portugalsko. Levý obránce Eliseu se pokoušel najít na hrotu zkušeného Dannyho. Útočník ruského Zenitu si však nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    4
    Portugalsko následně přeneslo svou kombinaci na pravou stranu. S míčem operoval Bernardo Silva, ke kterému velmi rychle přistoupil stoper Arlind Ajeti, který poslal míč do zámezí a Portugalsko má k dispozici rohový kop.
     
    4
    Rozehrávky prvního rohového kopu v tomto zápase se ujal Miguel Veloso, jehož centr se zajímavě snášel na malé vápno. Nejvýše však vyskočil Ajeti, který míč odhlavičkoval. Následně zakončení Naniho nebylo přesné.
     
    5
    Berat Djimsiti dostal hodně prostoru na pravé straně a svým centrem našel ve středu Xhaku, který velmi rychle přenesl hru na levou stranu. Z této strany poslal centr do vápna Agoli, který hledal Cikalleshiho, ten byl však obsazený Carvalhem.
     
    6
    Po nepřesné rozehrávce Albánie byla u míče portugalská obrana. K dlouhému nákopu se odhodlal Vierinha, který hledal za obranou Dannyho. Zkušený útočník však míč na hrací ploše nestihl.
     
    7
    První ostřejší nedovolený zákrok vytáhl domácí Ansi Agoli, který poslal k zemi obránce Eliseu. Následně se na útočné polovině dostal k míči Danilo, jehož centr však obanu Albánie nepřekvapil.
     
    8
    Portugalsko opravdu nikam nespěchá. Momentálně v poklidu kombinuje na vlastní polovině, což se domácím fanouškům příliš nelíbí a hostující hráče odměnují pískotem!
     
    9
    Po lehkém zaváhání Elisea se k míči dostal domácí Shkëlzen Gashi. Postup domácího hráče však zastavil právě levý obránce hostů, který se do souboje vrátil a byl faulován!
     
    10
    Portugalsko je v posledních minutách velmi aktivní v kombinaci, avšak do zakončení se zatím nedostal. To samé však můžeme říci o domácích borcích, kteří momentálně kombinují na vlastní polovině.
     
    11
    V dalším ofsajdovém postavení byl tentokrát nachytán Miguel Veloso, který si nabíhal na dlouhý centr obránce Vierinhy. Záložník Dynama Kyjev se však nacházel ve skoro metrovém ofsajdu!
     
    12
    Skvělou práci odvedl ve středu hřiště Gashi, který dostal míč do středu na Cikalleshi, toho odstavil od míče rázný Pepe! Na druhé straně dostal před vápnem hodně prostoru Cristiano Ronaldo, který vyslal tvrdou přízemní ránu, tu však Berisha vyrazil na rohový kop!
     
    13
    Po následném rohovém kopu Dannyho měli Portugalci obrovskou šanci! Na zadní tyči našel centr útočníka Zenita zcela volného Cristiana Ronalda a také Naniho, který míč lehce tečovat. Ten se však otřel o tyč a skončil v zámezí!
    13. Obrovská šance Portigalska
     
    14
    Do další portugalské šance se dostal Nani, který na levé straně krásně uvolnil Elisea. Centr obránce Benficy našel ve vápně Ronalda, který spadl po souboji s Canem. Nutno říci, že však pádu hodně přidal!
     
    15
    Hostující celek opět kombinoval na útočné polovině! Vše zakončil pravý obránce Vierinha, který hájí barvy Wolfsburgu. Jeho rána však nebyla povedená a míč skončil vysoko nad brankou Albánie.
     
    16
    Po delší době se s míčem na útočnou polovinu podívala také Albánie. Na pravé straně se pokoušel kombinovat Gashi s Abrashim. Do jejich kombinace však zasáhl Eliseu, který navíc vybojoval autové vhazování!
     
    18
    Velmi špatný přehled o hře měl domácí kapitán Lorik Cana, který posílal zpětnou přihrávku k brankáři, nicméně velmi blízko byl Bernardo Silva, kterému příliš nechybělo, aby míč získal!
     
    19
    Danila Pereiru, velmi překvapivé jméno v sestavě Portugalska, ve středu hřiště poslal k zemi domácí Amir Abrashi. Hlavní rozhodčí vše vyřešil domluvou, nicméně žlutá karta mohla klidně přijít.
     
    20
    Na levé straně přišel domácí Cristiano Ronaldo o jednu kopačku po souboji s domácím Lorikem Canou. Zkušený stoper se provinil nedovoleným zákrokem a Portugalsko má k dispozici první standardní sitauci!
     
    21
    Rozehrávku standardní sitauce se ujal Miguel Veloso, který se pokoušel přistrčit míč do běhu Ronaldovi, který měl vypálit. Tento plán však nevyšel, neboť se míče zmocnil Abrashi, který stál ve zdi!
    21. Nepovedená rozehrávka portugalského týmu
     
    23
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává domácí Berat Djimsiti, který velmi ostře zajel pod nohy křídelníka Naniho. Doufejme, že hráč Fenerbahce bude v pořádku!
     
    24
    Na levé straně chyboval Miguel Veloso při rozehrávce a dopředu se dostala Albánie. Na pravé straně se pokoušel kombinovat Djimsiti s Taulantem Xhakou. Prvně jmenovaný poslal přihrávku mezi obránce, avšak Xhaka jeho myšlenku nepochopil.
     
    25
    Další nedovolený zákrok má na svědomí domácí kapitán Lorik Cana. Stoper Nantes poslal k zemi hostujícího Naniho, který inkasoval další úder v posledních dvou minutách. Vše se však obešlo bez žluté karty!
     
    26
    Ve středu hřiště se dostal k odraženému míči Danilo Pereira, který poslal nádherný pas za obranu, na který si naběhl Cristiano Ronaldo. Výborně však vyběhl Berisha, který míč odhlavičkoval!
     
    27
    Na levé straně postupoval vpřed hostující Nani, kterého však zastavil důrazným zákrokem domácí Lorik Cana. Portugalsko však bude pokračovat v útoku, neboť z levé strany bude vhazovat Eliseu.
     
    29
    Po delší době se znovu na útočnou polovinu dostal domácí tým. Dlouhý centr Djimsitiho si zpracoval před vápnem Sokol Cikalleshi, nicméně si míč zpracoval rukou, což postřehl pomezní rozhodčí!
     
    30
    Na druhé straně operoval s míčem na levé straně Danilo Pereira, který našel před vápnem Cristiana Ronalda! Hvězda Realu Madrid se opřela do míče, avšak jeho přízemní ránu dokázal dostat Berisha na rohový kop!
    30. Ani další rána Cristiana Ronalda brankou neskončila
     
    31
    Rozehrávky následného rohového kopu se ujal útočník Zenitu Danny, na jehož centr si naběhl na přední tyči mladý Danilo Pereira. Jeho hlavička však letěla vysoko nad branku!
     
    32
    Dvojice Bernardo Silva – Nani uspala na pravé straně obranu Albánie pomalou kombinací. Následně poslal do vápna nadýchaný centr Nani, který našel hlavu Cristiana Ronalda, jeho hlavička však skončila těsně mimo. Všechno vzrušení však bylo zbytečné, neboť klíčový hráč Portugalska se nacházel v ofsajdu!
     
    33
    Na druhé straně mohl zahrozit domácí Ermir Lenjani, který si za obranu nabíhal na centr od Xhaky. Před domácího záložníka se však dostal stoper Pepe, který byl navíc faulovaný. Portugalský obránce si chvilku na trávníku poležel, následně však vstal a vypadá to, že může pokračovat.
     
    34
    Na levé straně kombinoval Eliseu s Cristianem Ronaldem. Prvně jmenovaný následně poslal míč do vápna. Odkop se nepovedl Loriku Canovi, jeho zaváhání však napravil Arlind Ajeti.
     
    35
    Albánie se po delší době dostala na útočné polovině před vápnem ke kombinaci. Na levé straně však postup domácího celku zastavil obránce Vierinha, který poslal před Agollim míč do zámezí.
     
    36
    Domácí reprezentace se však velmi rychle dostala zpět do kombinace a ze střední vzdálenosti vystřelil domácí Sokolo Cikalleshi. Jeho střela byla tečovaná a skončila mimo branku.
     
    38
    Ricardo Carvalho nebyl příliš důledný při obranném odkopu a k míči se málem dostal domácí Taulant Xhaka. Hráč Basileje, naštěstí pro hosty, nezvládl zpracování a míč mu utekl do zámezí.
     
    39
    Na levé straně zabojoval domácí kapitán Lorik Cana o míč, který mířil do zámezí. Vybojoval autové vhazování, nicméně Albánie velmi rychle míč ztratil a o pár sekund později se ke střele z hranice vápna dostal Bernardo Silva, který si narazil s Pereirou. Rána záložníka Monaka však skončila těsně mimo!
    39. Velmi dobrou ránu vyslal Bernardo Silva, mířil však těsně mimo
     
    40
    Na druhé straně se nepovedla kombinace domácí Albánii a do protiútoku šlo Portugalsko. Středem hřiště postupoval Danilo Pereira, který se pokoušel dlouhým centrem najít na levé straně Velosa. Těsně před ním však poslal míč do zámezí Djimsiti.
     
    41
    Na pravé straně dostal přihrávku od Pepeho obránce Vierinha, který dokázal odcentrovat přes Agolliho a našel ve vápně Ronalda. Jeho hlavička však nebyla povedená a pro míč si došel brankář Berisha!
     
    42
    Do dalšího zajímavého protútoku se dostal hostující Nani, který postupoval středem hřiště. Bohužel pro hosty však nepřihrál a byl zdvojený. Domácí Lorik Cana záložník Fenerbahce následně o míč obral.
     
    43
    Mladý záložník Amir Abrashi z Freiburgu dostává další žlutou kartu z domácího celku. Abrashi poslal ve středu hřiště k zemi mladého Danila Pereiru, žlutá karta byla zcela zasloužená.
     
    44
    Portugalsko opět kombinovalo na útočné polovině. Vše však zastavil aktivní Ansi Agolli, který vystihl přihrávku Naniho. Domácího hráče navíc po odehrání míče dohrál Bernardo Silva!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas v Elbasanu nabídl jasnou převahu hostujícího celku, který se však prosadit nedokázal. Hned ve třinácté minutě mělo Portugalsko velkou šanci, když se na zadní tyči ocitl zcela nehlídaný Nani. Jeho teč však poslala míč pouze na tyč! Po půlhodině hry zakončoval Ronaldo, avšak Berisha předvedl pěkný zákrok. Další velká šance přišla v závěru poločasu, když po narážečce s Danilem pálil Bernardo Silva. Mladý útočník však mířil těsně mimo!

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 21:46!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Albánie se dostala do rychlého protiútoku, jmenovitě Sokolo CIkalleshi. Jeho postup však zastavil hvizd hlavního rozhodčího, neboť se domácí útočník provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Nanim.
     
    48
    Portugalský útok vedl po pravé straně, kde postupoval obránce Vierinha. Do kombinace s obráncem Wolfsburgu se zapojil Nani, nicméně k centru se dostal právě Vierinha. Centr však odvrátila obrana Albánie.
     
    49
    Dlouhý odkop brankáře Etrita Berishy našel na pravé straně útočníka CIkalleshiho, který však svou hlavičkou nikoho ze spoluhráčů neanšel. Na druhé straně mohlo udeřit Portugalsko, ale předávka mezi Ronaldem a Nanim nevyšla.
     
    50
    Portugalský celek bude mít k dispozici standardní sitauci ze zajímavé vzdálenosti. Na levé straně byl faulován obránce Elisue, kterého poslal k zemi Berat Djimsiti.
     
    51
    Rozehrávku si vzal na starost MIguel Veloso, který svým centrem našel ve vápně patičku Naniho, který namířil míč na branku. Střela však směřovala pouze do náruče Berishy!
    51. Patička Naniho
     
    52
    Po delší době se do zakončení dostala také Albánie! Ve středu hřiště dostal trochu prostoru domácí Sokol Cikalleshi, který vystřelil přes obránce Carvalha. Jeho tvrdá rána však mířila nad branku Ruie Patrícia!
     
    53
    Albánie rozehrává v krátkém časovém sledu dva rohové kopy! První rozehrál Taulent Xhaka, jehož centr však odvrátila obrana Portugalska do zámezí. Toho druhého se ujal Lenjani, kterému se však centr nepovedl a míč skončil v zámezí.
     
    54
    Portugalský trenér Fernando Santos provádí první střídání! Ze hry odchází obránce Vierinha, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Cedric Soares. Portugalský trenér tak posiluje ofenzivu!

    Střídání na stranu Albánie se týká Amira Abrashiho, kterého nahrazuje Basha!
     
    56
    Na pravé straně zaúřadoval právě Cédric Soares, který poslal do vápna nadýchaný centr. Ten našel hlavu Dannyho, jehož hlavička však směřovala nad branku Berishy!
     
    57
    Bernardo Silva se velmi dobře vrátil na vlastní polovinu a vybojoval míč. Jeho následný centr směřoval vpřed na Cristiana Ronalda, ten míč vybojoval po vzdušném souboji s Arlindem Ajeim, nicméně dle názoru rozhodčího se provinil nedovoleným zákrokem!
     
    58
    Křídelník Nani se na pravé straně ocitl při vzdušném souboji v obležení dvou protihráčů. Od Berata Djimsitiho inkasoval zásah loktem. Záložník Fenerbahce si chvilku poležel na trávníku, následně vstal a může pokračovat ve hře.
     
    59
    U postranní čáry si kryl míč hostující stoper Pepe, kterého však přistrčil domácí Cikalleshi. Nejdříve se domácí hráč divil, že se píská nedovolený zákrok, následně se však stoperovi Realu omluvil.
     
    60
    Zajímavou akci podnikl na levé straně Eliseu, který si dokázal najít cestu do vápna. Jeho následná přihrávka našla ve vápně Dannyho, jenže zkušenému útočníkovi zakončení nevyšlo a míč skončil v náruči Berishy!
     
    62
    Na trávníku zůstal ležet domácí mladý stoper Arlind Ajeti, který se drží za své levé rameno. Doufejme, že stoper Basileje bude v pořádku!
     
    63
    Arlind Ajeti odešel po boku týmového lékaře za postranní čáru a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře. Portugalsko sportovně vrátilo míč k brance Albánie a můžeme pokračovat!
     
    64
    Do zajímavé kombinace se dostala domácí Albánie na pravé straně. Lejnajni sklepl míč do středu pro CIkalleshiho, kterého si však pohlídal stoper Ricardo Carvalho, který míč odkopl.
     
    65
    Fernando Santos připravil již své druhé střídání v tomto zápase! Z trávníku odchází velký talent portugalského fotbalu, Bernardo Silva. Útočníka Monaka nahrazuje zkušený Ricardo Quaresma.
     
    66
    Ve středu hřiště se dostal k míči Miguel Veloso, který se rozhlédl a poslal centr za obranu, na ten si naběhl Cristiano Ronaldo. Problém byl, že se hvězdný Portugalec nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    67
    Albánie po delší době kombinuje na vlastní polovině! Portugalsko však velmi vysoko napadá, čímž domácím hráčům práci rozhodně neulehčuje!
     
    68
    Domácí borci se po pohledné kombinaci dostali po levé stran na útočnou polovinu. Do následného úniku se mohl dostat domácí Taulent Xhaka, před kterého se však dostal Danilo Pereira, kterého Xhaka poslal k zemi.
     
    69
    Portugalsko se pokoušelo na druhé straně odpovědět. Jejich kombinace probíhala po celé šířce hřiště. Na levou stranu dostal přihrávku Eliseu, který neodcentroval, nicméně ještě stihl otřít míč o domácího Canu a Portugalsko bude zahrávat rohový kop!
     
    70
    Rozehrávky se ujal střídající Quaresma, kterému se však první dotyk s míčem nepovedl. Jeho centr nebyl příliš povedený, a obana Albánie si dokázala poradit! Portugalsko však pokrarujče nadále v kombinaci.
     
    71
    Zkušený italský trenér Giovanni De Biasi posílá dvacet minut před koncem ze hry z útočníka Shkëlzena Gashi ze hry. Na jeho mísot přichází vysoký Roshi!
     
    72
    Portugalský tým se probojoval k zajímavé standardní situaci, kterou si vzal na starost Ricardo Quaresma. Jeho centr našel na zadní tyči Pepeho, který však ve vzduchu postrčil Roshiho a je odpískán nedovolený zákrok!
     
    73
    Zajímavý průnik z levé strany směrem k vápnu provedl levý obránce Eliseu, který se pokoušel míč prostrčit do vápna na Cristiana Ronalda. Přihrávka však byla hodně nepřesná!
     
    74
    Domácí Taulent Xhaka se ve středu hřiště ocitl v obležení dvou protihráčů, nicméně skvělou kličkou se dokázal osvobodit a Albánie může pokračovat ve své kombinaci na útočné polovině.
     
    75
    Albánie byla před malou chvílí opravdu velmi blízko vedoucí brance! Po nepřesné hlavičce Pepeho se k míči ve středu hřiště dostal Sokolo Cikalleshi, který se opřel do míče. Jeho tečovaná rána nakonec skončila na tyči! Následně ve vápně spadl Xhaka, avšak penalta se pískat nebude!
    75. Portugalsko mělo v tomto případě velké štěstí
     
    76
    Fernando Santos provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází zkušený útočník Danny, který předvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází vysoký útočník Éder, který přichází v pozici žolíka!
     
    77
    Na druhé straně velmi nebezpečně vypálil hostující Cristiano Ronaldo, který svou tvrdou ránou vystrašil Berishu. Brankář Lazia Řím však předvedl skvělý zákrok!
     
    79
    Albánie se dokázala probojovat k dalšímu rohovému kopu v tomto zápase! Rozehrávky se ujal Taulent Xhaka, jehož nadýchaný centr však odvrátila obrana Portugalska! Albánie však pokračuje ve své kombinaci!
     
    80
    Albánii závěr utkání zatím vychází! Domácí celek vybojoval v pořádí svůj čtvrtý rohový kop! Rozehrávky se ujal Xhaka, který však poslal míč pouze do rukavic Patrícia, který založil rychlý protiútok! Do zakončení se dostal zcela osamocený Eliseu, jehož nadýchaný lob skončil těsně vedle levé tyče!
    80. Eliseu mířil těsně mimo!
     
    81
    Albánie se po rychlého kombinaci dostala opět na útočnou polovinu. Hodně prostoru dostal ve středu hřiště Taulent Xhaka, nicméně mladý albánský záložník se však ke střele neodhodlal.
     
    82
    První žlutou kartu z portugalského týmu dostává křídelník Nani, který se na pravé straně provinil nedovoleným zákrokem v souboji s domácím kapitánem Lorikem Canou! Žlutá karta byla v tomto případě zcela zasloužená!
     
    83
    Následnou standardní sitauci rozehrál Taulent Xhaka. Centr záložník Basileje našel na zadní tyči naskočeného Lenjaniho, který byl však tísněn Pepem a jeho hlavička mířila nad branku!
     
    84
    Na pravé straně zabojoval o míč domácí Ansi Agolli, který se pokoušel dostihnout míč na hrací ploše. Jeho skluz mu však nevyšel a poslal si míč do zámezí sám.
     
    85
    Na levé straně se dokázal krásně uvolnit Taulent Xhaka, který vcelku jednoduše obešel Cédrica Soarese a následně chtěl vystřelit. K zemi ho však poslal Miguel Veloso a Albánie bude mít k dipozici zajímavou standardní sitauci!
     
    86
    Poslední střídání provádí také domácí trenér! Ze hřiště odchází Sokol Cikalleshi, kterého nahrazuje bývalý útočník Sparty a Slavie, Bekim Balaj!
     
    87
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal domácí Taulent Xhaka, který zkoušel překvapiv Ruie Patrícia střelou na přední tyč. Zakončení mu však vůbec nevyšlo a poslal míč vysoko nad branku!
     
    88
    Na druhé straně dokázal vybojovat míč Cristiano Ronaldo, který křížnou přihrávkou našel ve středu Miguela Velosa, který měl kolem sebe dostatek prostoru. Střela záložníka Dynama Kyjev však mířila hodně mimo a Berisha mohl zůstat v klidu!
     
    89
    Portugalský celek se pokoušel zahrozit z levé strany, kam si naběhl Ricardo Quaresma. Zkušený záložník však nemohl dosáhnout na přetažený centr Cédrica Soarese, který nakonec skončil v zámezí.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet domácí Ansi Agolli, kterého ve vzdušném souboji "zboural" vysoký Éder. Domácí hráč nakonec odešel za postranní čáru, uvidíme, zda-li utkání dokončí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně ošetřováním Agolliho a Naniho. Mezitím se Albánie mohla dostat po zisku míče do protiútoku, avšak ve středu hřiště výborně zapracoval Danilo Pereira.
     
    90+2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalský tým se v nastaveném času dostává do vedení a výrazně se přibližuje účasti na EURU ve Francii! Na pravé straně vybojoval rohový kop Éder. Exekuce se ujal Ricardo Quaresma, který poslal do vápna ideální centr, ten našel naběhnutého MIGUELA VELOSA, jenž přesnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci!
    90+2. Miguel VELOSO - 0:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Albánie dlouho držela remízový stav s favorizovaným Portugalskem, nicméně v nastavení se trefil Veloso, který rozhodl o vítězství hostů 0:1!

    První poločas v Elbasanu nabídl jasnou převahu hostujícího celku, který se však prosadit nedokázal. Hned ve třinácté minutě mělo Portugalsko velkou šanci, když se na zadní tyči ocitl zcela nehlídaný Nani. Jeho teč však poslala míč pouze na tyč! Po půlhodině hry zakončoval Ronaldo, avšak Berisha předvedl pěkný zákrok. Další velká šance přišla v závěru poločasu, když po narážečce s Danilem pálil Bernardo Silva. Mladý útočník však mířil těsně mimo!

    Hned v úvodu druhého poločasu se prezentoval zajímavou patičkou, nicméně Berisha byl pozorný. Dlouhou dobu byl "klid zbraní", avšak v 75. minutě zničehonic vystřelil Cikalleshi, který tečovanou střelou trefil tyč! O pět minut později se dostal do úniku Eliseu, který poslal svůj lob těsně mimo! V nastavení se Portugalsko dočkalo! Na rohový kop Quaresmy si naskočil Miguel Veloso, který rozhodl o vítězství hostů!

    Portugalsko se tak dostává do vedení skupiny I a má na svém kontě patnáct bodů. Druhé Dánsko má o zápas navíc a ztrácí tři body. Třetí Albánie body čtyři!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:44:55)

    Jan Havlovic

    Góly: 90+2. Veloso (Quaresma)

    Karty:   23. Djimsiti (ALB), 43. Abrashi (ALB) – 82. Nani (POR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 22:13.
    Albánsko: Berisha – Djimsiti, Cana (C), Ar. Ajeti, Agolli – Xhaka, Kukeli, Abrashi (54. Basha) – Gashi (71. Roshi), Cikalleshi (86. Balaj), Lenjani.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Kaçe, Rrahmani, Aliji, Basha, Salihi, Lila, Roshi, Memushaj, Sadiku, Balaj.

    Portugalsko: Patrício – Vieirinha (54. Soares), Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Nani, D. Pereira, Veloso – Danny (76. Éder), Ronaldo (C), B. Silva (65. Quaresma).
    Náhradníci: A. Lopes, Beto – Éder, A. Silva, Soares, Mário, Fonte, Guerreiro, Varela, Quaresma, André, Oliveira.

    Rozhodca: Eriksson – Klassenius, Wärnmark (vš. Švédsko)