Liberec – Nitra 2:0 (kon.) | IFK Helsinky – Linköping 1:2 (kon.) | TPS – Düsseldorf 1:2 (0:1 po s.n.)
Jyväskylä – Frölunda 1:4 (kon.) | Košice – EC-KAC 2:1 (3:0 po s.n.) | SønderjyskE – HV71 1:2 (kon.)
Stavanger – Kuopio 3:0 (kon.) | Storhamar – Ženeva 5:1 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 5:3 (kon.)
Krefeld – Vienna 5:6 (kon.) | Färjestad – Pardubice 4:3 (po pr.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HK Nitra
Štvrtok 03.09.2015, 16:00 • Home Credit Aréna, Liberec • Liga majstrov • Skupina 4
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    HK Nitra zakončí svoje účinkovanie v D skupine Ligy majstrov na pôde hokejového klubu HC Bílí Tygři Liberec. Súperi sa stretli spolu na ľade v Nitre v sobotu, kde prakticky hostia o svojom vysokom víťazstve rozhodli v úvode zápasu, keď v priebehu dvoch minút nasúkali domácim štyri kúsky a zápas bol už len otázkou výšky skóre. A to narástlo na hodnotu deväť, kým domáci nedokázali sieť hostí rozvlniť ani jedenkrát. Svoj debakel sa pokúsi tím z Nitry napraviť na ľade severočeského Liberca.

    HK Nitra z troch odohraných zápasov zaknihoval jeden bod, za prehru po samostatných nájazdoch na pôde švédskej Skellefteå, keď predtým na domácej pôde súperovi zo severu podľahol po výsledku 2:4. HK Nitra ešte nie je bez šance postupu, v matematickom vyjadrení by musel dnes zvíťaziť v riadnom hracom čase v Liberci a Bílí Tygři by nesmeli bodovať na ľade v odvete na severe Európy.

    Bílí Tygři Liberec si iný výsledok ako víťazstvo dnes nepripúšťajú a o to viac, že v Nitre dominovali vo všetkých herných činnostiach. Bílí Tygři v úvodnom vystúpení D skupiny Ligy majstrov podľahli pred domácim publikom tímu Skellefteå 0:4, okrem dnešného duelu s HK Nitra ich čaká ešte odveta na severskej švédskej pôde.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu zápasu Ligy majstrov, vo štvrtok popoludní vám onlajny.eu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na libereckej ľadovej ploche, ktorá bude hostiť hokejistov spod Zobora, tím HK Nitra.
     
    Príjemné popoludnie pri sledovaní prenosu z hokejovej Ligy majstrov, v Liberci si dnes v odvete skrížia hokejky Bílí Tygři a hokejisti HK Nitra.
     
    Úvodné zostavy:

    Bílí Tygři Liberec:

    Lašák (Schwarz) – Ševc, Šimek, Plutnar, Derner, Říha, Výtisk (C), Ulrych – Řepík, Birner, Vampola – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Valský, Krenželok, Jelínek – Lakatoš, Stránský, Vlach – Jonák

    HK Nitra:

    Valent (Trenčan) – König, Ordzovenský, Mezei, Milam, M. Novák, Milo, Devečka – L. Novák, Kutálek, Stümpel (C) – Saliji, Slovák, Stloukal – J. Štefanka, Bajtek, Macík – Pupák, Bene, Piačka – Buček

    Rozhodca:

    Holm (SWE), Hribik – Lhotský, Špůr (CZE).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Šimek prešiel s pukom poza bránku, nedokázal ho prihrať pred bránkovisko, poslal ho Vampolovi a napokon domáci zakončili svoju akciu strelecky, bez úspechu.
     
    01:18
    Hostia ešte neboli s pukom v pásme domácich, ktorí od úvodu držia opraty zápasu vo svojich rukách.
     
    02:00
    Výtisk založil akciu domácich, no Tygři chybovali pri prechode do útočného pásma a čiarový im akciu zastavil, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Lašáka.
     
    02:18
    Štefanka zostal po súboji ležať na ľade pri červenej čiare a už je v rukách lekára hosťujúceho tímu.
     
    02:36
    Domáci nahodili puk na Valenta, ktorý puk prikryl a Bílí Tygři vybojovali pásmo na vhadzovanie.
     
    03:22
    Bulíř sa dostal spukom pred bránkovisko a sám zoči-voči Valentovi zakončil, neuspel a Valent zlikvidoval aj dorážku ďalšieho hráča domácich a podržal svoj tím.
     
    04:05
    Bulíř vyrobil kľučku na Valenta a vystrelil z pravej strany pri bránkovisku, Valent bol na ľade mimo bránkovisko, Bulíř však puk poslal len do konštrukcie bránky hostí.
     
    04:57
    Valský takmer dostal puk na pravý kruh k streľbe, nedokázal ho efektne poslať na bránku hostí a Valent zasahovať nemusel.
     
    06:38
    Vampola z rohu klziska vozil puk na hokejke v pásme hostí, prihral ho Řepíkovi, ktorý vystrelil, Valent bol v strehu a puk poslal späť do hry.
     
    07:30
    Branko Radivojevič vystrelil efektný puk zo stredu ľavého kruhu, Valent roztiahol betóny a cez ľavý betón puk vyrazil späť do hry.
     
    08:05
    Slovák vystrelil od modrej a puk smeroval do priestoru bránky, Lašák s ním však problémy nemal, mal ideálny výhľad a puk poslal cez hokejku k mantinelu na pravú stranu.
     
    09:24
    Lakatoš a Vlach sa snažili presekať puk cez rukavice Valenta, ktorý ho už držal pod rukavicami, Štefanka tam po odpískaní išiel čistiť priestor, no nechať dvoch hráčov súpera pred bránkoviskom je trestuhodné.
     
    10:33
    Valent zlikvidoval v pokľaku nahadzovaný puk na bránku od modrej z pravej strany od mantinelu v podaní Bulířa.
     
    11:09
    Ševc vystrelil spoza ľavého kruhu spoza obrancu, Valent cez betón v rozkľaku puk poslal do rohu klziska.
     
    11:35
    Ševc opäť preveril pozornosť Valenta, ktorý puk schoval vo svojom výstroji a zbytočne Stloukal Valenta natlačil na vlastného gólmana.
     
    11:49
    Birner sa ocitol sám na medzikruží, dostal tam puk spoza bránky, zakončil strelou švihom, Valent šiel do pokľaku a puk ukryl do náručia.
     
    12:26
    Bene dostal dve minúty za hákovanie, presilová hra pre domáci Liberec.
     
    12:39
    Ševc vypálil z pravej strany z vrcholu kruhu, Valent aj tento puk poslal späť do hry, domáci držia hostí pod tlakom pred Valentom.
     
    13:21
    Vampola z pravej strany našiel diagonálou na ľavom kruhu Bakoša, ktorý z prvej pálil, minul však bránku hostí.
     
    13:56
    Liberec dáva gól!
    MARTIN BAKOŠ dostal puk na ľavú stranu, z vrcholu kruhu vystrelil príklepom a okolo vyrážačky zavesil puk do siete Valenta. Asistencie: Radim Šimek a Petr Jelínek.
    13:56. BAKOŠ - 1:0
     
    14:39
    Stránský sa presadil na pravej strane a od bránkovej čiary priletel k bránkovisku ako víchor, zakončil po ľade, Valent dobre čítal hru a zmenu skóre nepripustil.
     
    15:03
    Stloukal vybojoval v rohu klziska puk, nakorčuľoval s ním pred bránkovisko, tiesnený bekom domácich však už zakončiť nedokázal a Lašák pohotovo puk prikryl pod rukavicu.
     
    15:50
    Puk opäť v lapačke Lašáka, ktorý zlikvidoval strelu Bajteka z medzikružia spoza obrancu domácich.
     
    16:33
    Liberec hral chvíľku s pukom v pásme hostí, Nitra ho však k streleckému zakončeniu nepustila a vyviezla puk von zo svojho obranného pásma.
     
    17:16
    Prečíslenie domácich tri na dva, Lakatoš z pravej strany poslal puk medzi kruhy, Stránský vystrelil, Stümpel však v doborom obrannom zákroku puk zblokoval a vo vzduchu rotujúci puk skončil v lapačke Valenta.
     
    17:52
    Slovák preveril pozornosť Lašáka, vystrelil od pravého kruhu, Lašák betóny zrazil k sebe a v pokľaku puk schoval vo svojej rukavici.
     
    18:22
    Prečíslenie domácich dva na jeden, prihrávku od Bulířa z pravého kruhu dostal na ten ľavý Radivojevič, Branko pekne vystrelil, Valent však ukázal pekný zákrok a radovať sa domácim nedovolil!
     
    19:09
    Nitra dobre zakombinovala v pásme domácich, no streleckú pozíciu k ohrozeniu domácej bránky si nevypracovala.
     
    19:47
    Nitra sa snažila o útočnú akciu do klaksónu, neprešla však s pukom cez útočnú modrú čiaru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina duelu, v ktorej domáci predviedli pekný hokej a od úvodu boli aktívnejším tímom. Nitra prežila tlak domácich a vďaka Valentovi držala čisté konto, aktivitu v poli na čas vyrovnala, no prišlo oslabenie a domáci krásnym gólom otvorili účet dnešného zápasu. Liberec bol jednoznačne lepším tímom a tak si počkáme na druhú časť hry a jej vývoj, či dokáže Nitra so zápasom ešte niečo urobiť. Pomer striel medzi žrde 20:4.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Birner bol v pásme skôr ako puk a čiarový akciu domácim zastavil pre ofsajd.
     
    20:48
    Hostia chybovali v rozohrávke pri svojej bránke, k puku sa dostal Řepík, ktorý sám pred Valentom puk poslal na ochranné sklo!
     
    22:10
    Nitra sa snaží o skorigovanie výsledku a Štefanka vybojoval teraz puk na modrej, nič z toho však hostia nevyťažili.
     
    22:29
    Filip Bajtek za držanie odkorčuľoval na trestnú, presilovka pre Liberec.
     
    23:07
    Liberec na chvíľu zamkol Nitru v pásme, hostia sa však ubránili a puk poslali mimo svoje pásmo.
     
    23:19
    Lašák schoval puk do lapačky po strele jedného z hráčov hostí, Nitra získala čas a pásmo na vhadzovanie.
     
    23:41
    Jelínek pretiahol Valenta v bránke hostí, dostal sa tiesnený s pukom z uhla a takmer z bránkovej čiary sa snažil o zakončenie.
     
    24:11
    Vampola sa s pukom predral po pravej strane defenzívou hostí až k bránkovisku, vystrelil, Valent šiel do pokľaku, puk zrazil pred seba a následne prikryl pod rukavice.
     
    24:29
    Hostia v plnom počte, Nitra svoje druhé oslabenie v zápase prežila bez ujmy.
     
    25:05
    Milam vystrelil príklepom od modrej, jeho puk zblokovala defenzíva Liberca a vyrazila do útoku.
     
    25:19
    Nitra poslala puk von len za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzujeme pred Valentom.
     
    25:38
    A keďže sa po chybe cez útočnú modrú previnili rovnakým priestupkom aj hostia, zakázané uvoľnenie domácich, vhadzujeme pred Lašákom.
     
    26:11
    Kutálek prešiel s pukom cez útočnú modrú do pásma domácich, od ľavého kruhu puk poslal na stred hracej plochy, nikoho v bielom drese však nenašiel.
     
    26:21
    Nitra chybovala pri prechode do pásma a vyrobila ďalšie zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Valenta.
     
    26:39
    Birner sa snažil zmeniť stav skóre v druhej časti hry, Valent bol jednoznačne proti a puk z hokejky domáceho útočníka zneškodnil.
     
    26:58
    Výtisk nahodil od mantinelu od modrej z ľavej strany puk na Valenta, ten ho vyrazil pred seba a z bránkoviska puk do bezpečia poslal jeho spoluhráč.
     
    27:21
    Po buly smeroval puk za kruh, švihom vystrelil pohotovo Šimek, Valent puk opäť schoval vo svojom náručí.
     
    27:44
    Puk na medzikruží zo vzduchu sklepol na bránku domácich Slovák, Lašák bol v strehu a puk pohotovo vyrazil späť do hry.
     
    28:14
    Zakázané uvoľnenie domácich, Nitra nepríjemne hryzie a Tygři majú plné ruky a nohy práce, je to diametrálne odlišný zápas ako v sobotu v Nitre a hostia veru už nemajú či stratiť.
     
    28:52
    Home Credit Arénou znie mohutné Nitra, Nitra, do toho...netuším, koľko fans hostí je na tribunách tejto peknej arény.
     
    29:57
    Nitra zbytočne akciu v pásme Liberca prekmobinovala a o puk prišla, vpred vyrazil tím domácich.
     
    30:55
    Arbitri ofsajd hostí posúdili ako úmyselný a hru poslali pred Valenta, vhadzujeme po pravej ruke gólmana Nitry.
     
    31:32
    Nitra sa snažila o kombinančnú akciu, po prechode útočnou modrou však puk stratila a domáci ho poslali mimo svoje pásmo.
     
    32:02
    Nahadzovaný puk na bránku Valent pred korčuľujúcim Lakatošom radšej prikryl pod svoju rukavicu a ukľudnil hru na ploche.
     
    32:32
    Bajtek krížnou prihrávkou na útočnú modrú hľadal Štefanku, nepodarilo sa mu to a puku sa zmocnili Bílí Tygři.
     
    33:04
    Šimek od modrej nahadzoval puk na bránku hostí, Valent mal odkrytý výhľad a puk poľahky schoval vo svojej lapačke.
     
    33:13
    Jelínek dostal dve minúty za vrazenie na mantinel a k tomu osobný trest v trvaní desiatich minút, presilová hra pre Nitru je tu.
     
    33:56
    Vo vlastnom oslabení Valský vystrelil tvrdý projektil a opečiatkoval žrď Valentovej bránky!
     
    34:55
    Liberec opäť poslal puk von cez všetky čiary, Nitra zatiaľ svojho hostiteľa v pásme zamknúť nedokázala.
     
    35:13
    Domáci v plnom počte, bez ujmy sa ubránili a navyše nastrelili konštrukciu bránky hostí.
     
    36:04
    Aktívny Birner sa nateraz do listiny strelcov nezapíše, o prvý puk sa postaral Valent, o ten druhy zasa defenzíva v bielych dresoch.
     
    37:12
    Stránský sa dostal k puku po chybe hostí a od ľavého kruhu nakorčuľoval k bránke, zakončil, Valent opäť vytiahol pekný zákrok a puk schoval do náručia!
     
    37:15
    Mezei za seknutie dostal dve minúty a oslabil svoj tím, presilová hra pre Liberec.
     
    37:24
    Pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku arbitri hru poslali do stredného pásma.
     
    37:48
    Domáci nahodili puk do pásma hostí a zdá sa, že tam s ním chvíľku budú operovať.
     
    38:21
    Nitra puk poslala až za bránku Lašáka a zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    39:13
    Liberec dáva gól!
    Domáci dohrávali akciu v pásme hostí, z pravého kruhu Vampola poslal puk na vrchol kruhu Řepíkovi, ten si všimol na ľavej strane voľného BRANKA RADIVOJEVIČA, poslal mu puk a Branko prestrelil Valenta v bránke hostí. Asistencie: Michal Řepík a Petr Vampola.
    39:13. RADIVOJEVIČ - 2:0
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine jasne lepší domáci tím pridal v závere svojej tretej presilovky svoj druhý dnešný gól a nakročil za víťazstvom v zápase. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 24:4, celkom 44:8, Nitra ako na strelnici.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:54
    Puk za bránkou hostí na ich paliciach, nuž a vpred sa pohli hráči spod Zobora.
     
    41:33
    Mezei opäť usadá na trestnú, dve minúty za seknutie a presilovka pre domáci Liberec.
     
    42:10
    Liberec zamkol na chvíľku Nitru v pásme, hostia sa však zmocnili puku a poslali ho von cez všetky čiary.
     
    42:59
    Šimek vystrelil a defenzíva hostí jeho puk poslala na ochrannú sieť, vhadzujeme pred Valentom.
     
    43:07
    Spoza bránkovej čiary domáci zakladajú svojú útočnú presilovkovú akciu.
     
    43:33
    Hostia v plnom počte, Mezei už naskočil na ľad pomôcť svojim spoluhráčom.
     
    44:30
    Hráme stále v rýchlom tempe a Liberec opäť kontroluje hru po celej hracej ploche.
     
    45:52
    Pekná kombinačná akcia domácich, ktorú vypracoval Radivojevič, končí strelou Ulrycha od modrej a pukom na zadnom mantineli za Valentovou bránkou.
     
    46:33
    Stránský ohrozil Valenta v bránke hostí, strelou zápästím z pravého kruhu preveril jeho pozornosť, Valent v pokľaku puk zlikvidoval.
     
    46:41
    Z bránkovej čiary z pravej strany strieľal jeden z hráčov domácich, Valent puk zrazil pred seba a v bránkovisku prikryl pod rukavice.
     
    47:21
    Bulíř usmernil puk na bránku hostí, efektne švihom vystrelil z ľavého kruhu, výborný Valent puk zatočil do svojej roztancovanej lapačky!
     
    47:48
    Domáci už poľavili zo svojho tempa a aktivity, nahodili puk do pásma hostí a odišli striedať.
     
    48:47
    Nahadzovaný puk na bránku domácich a letiaci ponad bránku Lašák radšej schoval do svojej lapačky, nuž, Janko si dnes veru veľa nezachytal.
     
    49:19
    Puk z medzikružia poslal na bránku zoči-voči Lašákovi Pupák, ktorý však prestrelil bránku domácich.
     
    50:13
    Valský dostal puk do akcie a prešiel s ním od červenej čiary po pravej strane až k bránkovisku, zakončil bekhendom, no puk príliš podvihol a ten sa len obtrel o Valentovu lapačku a skončil na ochrannom skle.
     
    51:02
    Nitra chvíľku potrápila Liberec pred bránkou Lašáka, efektnú palebnú pozíciu si však nevypracovala.
     
    52:00
    Chybnou prihrávkou sa Nitra sama pripravila o pásmo, drží puk na hokejkách v strednom pásme, oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    52:38
    Říha nahodil puk na bránku hostí, malú skrumáž ale úspešne zvládla Nitra a puk vyviezla von z pásma.
     
    53:18
    Strela domácich bola usmernená na ochrannú sieť, vhadzujeme po pravej ruke gólmana Nitry.
     
    53:54
    Hostia sa takmer dostali do šance, prečíslenie dva na jeden ale nezvládli, Štefanka dostal puk medzi kruhy na dlhú hokejku a ten skončil napokon v rohu klziska.
     
    54:43
    V tejto fáze hry vidíme nepresností a to na oboch stranách a tak nám v aréne ubieha akurát tak len čas.
     
    55:27
    Štefanka bol v pásme domácich skôr ako puk, čiarový akciu hostí zastavil pre ofsajd.
     
    55:41
    Držanie v podaní Michala Nováka a presilovú hru bude hrať opäť Liberec.
     
    55:45
    Řepík na pravej strane poblíž bránkoviska od zadného mantinelu odrazený puk nedokázal poslať do odkrytej bránky hostí.
     
    56:24
    Nitra vyviezla puk von z pásma a snaží sa o zakončenie, s výhodou hrajúci domáci jej ale túto príležitosť neumožnili.
     
    57:13
    Nitra opäť poslala puk von cez všetky čiary a veru umne bráni toto svoje oslabenie.
     
    57:41
    Domáci v plnom počte. Liberec presilovku na definitívu nevyužil a pozerajúc na čas, ani nemusel.
     
    58:05
    Za faul Devečku na Valského nariadené trestné strieľanie!
     
    58:05
    Valský korčuľoval na Valenta, chcel to na bekhend, Valent jeho puk efektne schoval do lapačky.
     
    58:31
    Briner s Bulířom mierili do prečíslenia, Birner však cez beka hostí nedokázal puk poslať pred bránkovisko.
     
    59:09
    Dnešné stretnutie sleduje 2.234 divákov, do Liberca prišli dva autobusy fans hostí, ktorých v aréne počuť neúnavne povzbudzovať svoj tím.
     
    59:28
    Liberec s pukom v pásme hostí, ktorí sa však zmocnili puku a uvidíme zrejme ich poslednú akciu.
     
    59:52
    Valský korčuľoval s pukom cez ľavý kruh, prihrával na druhú stranu na Šimka, Valent dobre čítal hru a puk smerujúci cez jeho bránkovisko zneškodnil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Liberci sa skončil víťazstvom domácich, ktorí vzhľadom k prvému zápasu a hernej prevahe v tomto druhom vyhrávajú chudobným skóre 2:0. Prestrieľali hostí pomerom striel medzi žrde 58:13, hviezdou zápasu je však jednoznačne gólman Nitry Michal Valent, ktorý ťahal jeden krajší zákrok za druhým a svoj tím rozhodne podržal. Nitra sa so súťažou lúči a Libercu gratulujeme k postupu. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (18:20:04)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 14. Bakoš (Šimek, Jelínek), 40. Radivojevič (Řepík, Vampola)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Ševc, Šimek, Plutnar, Derner, Říha, Výtisk (C), Ulrych – Řepík, Birner, Vampola – Radivojevič, Bulíř, Bakoš – Valský, Krenželok, Jelínek – Lakatoš, Stránský, Vlach – Jonák
    HK Nitra: Valent (Trenčan) – König, Ordzovenský, Mezei, Milam, M. Novák, Milo, Devečka – L. Novák, Kutálek, Stümpel (C) – Saliji, Slovák, Stloukal – J. Štefanka, Bajtek, Macík – Pupák, Bene, Piačka – Buček

    Rozhodca: Holm (SWE), Hribik – Lhotský, Špůr (CZE)

    Diváci: 2.234