Tappara – Djurgården 2:3 (po pr.) | Kärpät – Krefeld 4:1 (kon.) | Rauma – Fribourg 4:2 (kon.)
Litvínov – Grenoble 6:4 (kon.) | Skellefteå – Nitra 3:2 (3:2 po s.n.) | Salzburg – SønderjyskE 7:2 (kon.)
Linz – TPS 2:3 (po pr.) | Mannheim – Něman Grodno 2:1 (kon.) | Zürich – Gap 6:1 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 4:2 (kon.)
koniec
Lukko Rauma
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Fribourg-Gottéron
cz Štvrtok 27.08.2015, 17:30Liga majstrov • Skupina 11
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    FRIBOURG GOTTÉRON

    Švýcarský klub patří k výběrům, které se zúčastnili Champions Hockey League již v minulém ročníku. Ve své skupině zatím Fribourg okupuje poslední příčku, se ziskem jediného bodíku na kontě. Stejně jako dnes, i v prvním duelu této sezóny Ligy Mistrů vyzval Gottéron finskou Raumu, utkání muselo dojít až do samostatných nájezdů. A tam uspělo právě Lukko. Dnes budou mít hokejisté ze Švýcarska pozici i to těžší, když zajíždějí na led soka.
     
    LUKKO RAUMA

    Finská Rauma za sebou má, podobně jako spousta zápolitelů z ostatních ligových skupin, dva odehrané mače v rámci aktuálního ročníku Ligy Mistrů. Na úvod Lukko v samostatných nájezdech přetlačilo právě Švýcary, aby pak ve stejné disciplíně podlehlo klubu Lulea ze sousední země Švédska. Přesto Lukko Rauma aktuálně vede skupinu K a dnes se pokusí Finové udělat vše proto, aby na vrcholku zůstali. Výhodou jim je domácí prostředí, které ochutnají poprvé během letošní Champions Hockey League. Právě Raumu můžeme v dnešní bitvě označit za favorita, přestože Švýcaři hodlají bilanci z minulého klání napravit.
     
    Vítejte u dnešního utkání Champions Hockey League, konkrétně mezi týmy hrajícími ve skupině K. Střetnou se spolu finské Lukko Rauma a švýcarský výběr Fribourg-Gottéron. Zatímco Rauma nastoupí už k třetímu duelu, Fribourg vyrukuje do hry teprve podruhé.
     
    Úvodní sestavy:

    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Lähteenmäki, Gagnon, Nurmi, Lahti, Asplund, Koivisto T., Sipiläinen, Riska, Suuronen, Piitulainen, Karvinen, Pitkänen – Virtanen, Mikkola, Niskala, Tommila, Koivisto M., Ahonen, Hyvärinen.

    Fribourg-Gottéron: Conz (Lory) – Mottet, Sprunger, Bykov, Pluss, Gardner, Neukom, Salminen, Pouliot, Pivron, Fritsche, Schmutz, Marchon – Camperchioli, Kamerzin, Abplanalp, Maret, Picard, Glauser, Wildhaber.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Heikkinen – Hägerström, Suominen (oba FIN).
     
    Vítejte u dnešního utkání, za chvíli začínáme.
     
    Hráči obou týmů jsou již na ledové ploše, za chvíli se zahajovací pětice sjedou do středového kruhu a bude vše připraveno k začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí celek vyhrál vhazování a hned se odhodlal ke střele na soupeřovu klec. Jenže gólman Conz zatím zasahovat nemusel.
     
    00:49
    Již také úvodní útok Fribourgu v cestě za ohrožením soupeřovy svatyně a konkrétně u kotouče Pivron, ten ale přestřelil.
     
    01:38
    První vážnější situace kolem hostujícího zařízení. Dva hokejisté ve tmavém trikotu se sjeli u sebe a dávali málem do prázdné branky.
     
    02:13
    Čas na rozehrávku. Obránce Gagnon v klidu nechal puk na holi a rozhlédl se, kde má volného některého ze spoluhráčů. Akce skončila neúspěchem.
     
    02:32
    Kotouč končí po odrazu od plexiskla někde mezi diváky. Vhazovat se bude po levé ruce Conze.
     
    02:49
    Lukko zatím jasně lepším celkem na ledové ploše, alespoň co se týče aktivity a bruslení. Hosté mají problém dostat kotouč od vlastní brány.
     
    03:15
    Už už to vypadalo, že by Gottéron mohl vyrazit s kusem černé gumy alespoň do střední třetiny, jenž zase pozorní hráči Raumy udrželi puk v pásmi. Karvinen páli nad.
     
    03:58
    Už i domácí střídačka posílá na led čerstvé síly a hokejisté v modrých převlecích sbírají chuť k pokusu o branku.
     
    04:40
    Navzdory rychlé první minutě zápasu sledujeme spíše začátek bez šancí. Když už se mohlo Lukko opět přenést přes útočnou modrou, zůstal Karvinen v postavení mimo hru.
     
    05:23
    Dobrá kombinace třetí útočné formace finského týmu. Ačkoli si ale domácí předali třikrát kotouč během krátké chvíle na území Fribourgu, k zakončení nedošlo.
     
    05:46
    Nové vhazování po levé ruce Benjamina Conze ovládli Švýcaři a hned toužili zaútočit. Bykov ovšem špatně hledal na pravé straně najetého útočníka.
     
    06:40
    Ale i Lukko začíná mít trable s kotouči poskakujícími na hokejkách ve střední třetině. Riska špatně odhadl odraz a o touš přišel.
     
    07:04
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, hra se přesune před brankáře Ryana Zapolskiho.
     
    07:40
    Poměrně ztichlé publikum nadále čeká na větší povyk u jedné ču druhé svatyně. Vše vypadalo nadějně po ráně Gagnona z dálky, ale ten poslal kotouč jen mimo hrací plochu.
     
    07:50
    Malá komerční přestávka, za několik okamžiků pokračujeme.
     
    08:00
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru, Sakari Salminen totiž inkasuje trest za hákování a musí jít odsedět dvě minuty za katr.
     
    08:57
    Jedna rána, ale jinak se hostující parta dokázala už dvakrát osvobodit vyhozením. Tahle přesilovka zatím není podle představy Raumy.
     
    09:28
    Již jen něco málo přes půl minuty do konce Salminenova trestu. Rauma zůstává kolem Conzeho klece, avšak jediná lepší střela a následná dorážka Koivista končí v náruči brankáře.
     
    10:00
    Fribourg v plném počtu, svěřenci domácích trenérů přesilovou hru nezužitkovali. Na druhé straně si hned musel zásah lapačkou připsat gólman Ryan Zapolski.
     
    10:33
    Poprvé v zápase mají hokejisté ze Švýcarska větší šance a hned je z toho práce pro domácího gólmana. Ale zatím se hraje i dál bez branek.
     
    10:38
    Navíc si teď Fribourg-Gottéron také vyzkouší početní výhodu, Miika Koivisto inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    11:15
    Fribourg se pohybuje na území útočné třetiny, jenže většina pokusů léta buď do Zapolskiho výstroje, nebo na zadní mantinel.
     
    12:05
    Až nyní se Lukko Rauma poprvé osvobozuje. To už z trestu Koivista zbývá asi jen půl minutky.
     
    12:37
    Hostující brankář odklepal poslední vteřiny a také Rauma zvládla první oslabení utkání bez inkasování. I v druhé desetiminutovce první periody tedy čekáme na gól.
     
    12:55
    Vhazování po malé komerční přestávce ve středním pásmu zvládli domácí muži z Finska, ale ani jim ted přechod modré čáry nesedí. Mikkola o touš přišel u pravého mantinelu.
     
    13:56
    Svižný hokej s málo přerušeními mohla přerušit akce hostujícího Schmutze, jenže když se odhodlal ke střele, trefil jen náruč Zapolskiho.
     
    14:29
    Už zase v náporu Lukko, podobně jako od začátku základní hrací doby ale především za brankou, odkud se veškeré akce do zakončení tlačí jen velice těžko.
     
    15:10
    Fribourg se osvobozuje pouze za cenu vyhození přes všechny čáry, přestože se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    15:47
    Obraná dvojice švýcarského týmu ve slibné možnosti založit útok. Avšak na poslední chvíli jim Riska dokázal kotouč vypíchnout z hole.
     
    16:07
    Nahození Niskaly od modré čáry lapil Conze do rukavice na své ruce bez problému. Bude se ale vhazovat touš opět před zraky hostujícího ochránce svatyně.
     
    16:50
    Druhá útočná formace Raumy před modrou čárou ve třech mužích. Přestože čárový rozhodčí tentokráte ofsajd neposoudil, domácí o šanci přišli.
     
    17:22
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, další důkaz, že první třetina nebude pro diváky hokejově nejkoukatelnější, alespoň zatím.
     
    17:46
    Pitulainen narazil soupeře na mantinel a hnal se dál za pukem za branku. Jenže když hledal před brankou někoho do zakončení, zůstal bez pomoci.
     
    18:30
    Konečně před brankářem Zapolskim také Fribourg. Pokus Pivron z otočky však ochránce domácí branky pohodlně lapil do své lapačky.
     
    19:14
    Odstartovala poslední minuta zahajovací dvacetiminutovky. Zatím vše nasvědčuje tomu, že branku v úvodní třetině neuvidíme.
     
    19:33
    Sprunger zkusil ještě brankáře Raumy prověřit peckou bez míření od modré čáry, ale více už toho pro Švýcary nevybojoval.
     
    19:46
    Ještě jedno zakázané uvolnění finského výběru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dvě vyloučení, pár šancí na obou stranách, ale jinak mohou fanoušci a diváci v hledišti zatím zůstat úplně v klidu. První třetina totiž utekla rychle a my neviděli ani jediný gól. Lze ale konstatovat, že daleko více ze hry mají, alespoň na první pohled, domácí muži. Po přestávce pokračujeme.
     
    Střely na branku v první třetině:

    Lukko Rauma: 9

    Fribourg-Gottéron: 13
     
    Obě mužstva již zpátky na ledové ploše, za krátkou dobu odstartuje druhá perioda zápasu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté vrthli do druhé třetiny aktivně. Nejen, že se jim podařilo vyhrát vhazování, dokonce došlo také na střelu. Zapolski vyrazil do rohu.
     
    20:56
    Karvinen si ve středním pásmu udělal kličku navíc, aby se mohl dostat přes modrou čáru a zaútočit. Ale nakonec jenom vypálil od modré a odevzdal kotouč.
     
    21:41
    Nahození Motteta ještě za modrou čárou nikdo netečoval ani nezastavil, proto kus černé gumy doplachtil až za domácí klec, tam se jej Lukko zmocnilo.
     
    22:12
    Salminen tečoval puk do výstroje Ryana Zapolskiho. Ten proti puku zakekl a bude se vhazovat proti jeho pravé ruce.
     
    22:26
    Hra je přerušena a u zadního mantinelu menší strkanice. Šlo ale jenom o pár menších drubějších výměn. Ale přesto uvidíme vyloučení.
     
    22:26
    Ve stejném čase vyloučení domácího hokejisty Toniho Suuronena, ten si od hlavního arbitra dnešního utkání vykoledoval trest za zásah do hlavy, k tomu dostává i osobní desetiminutové pokárání.
     
    22:49
    Rauma se ale dostala k výpadu na branku ve vlastním oslabení. Mikkola překvapil možná všechny v hale, když si drzou kličkou vybruslil až na pravý kruk ke střele.
     
    23:28
    Lukko si dává na obranné modré čáře pozor, aby prošlo co nejméně soupeřů. Zatím není přesilová hra Fribourgu úplně ideální, zatím ani jedna lepší pecka na klec Zapolskiho.
     
    24:01
    Až nyní od modré čáry zkusil ozkoušet Zapolskiho pozornost Gardner, jenže to už byli bekové Raumy na svém místě a pokus před zařízením blokovali.
     
    24:26
    Domácí celek v plném počtu, ani v pořadí třetí vyloučení dnešního zápasu tedy nepřineslo z početní výhody gól. Na úvodní branku nadále čekáme.
     
    25:03
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Gottéron sázel na nahazované puky na branku, zatímco Rauma vyloženě kombinovala do klece. A taktika hostů zatím o něco úspěšnější. Ke kotouči u zadního mantinelu si sjel Julien Sprunger, jenž přistrčil před brankoviště na hokejku ANDREJI BYKOVOVI, jenž zavěsil do horní části branky Ryana Zapolskiho. Konečně jsme se tedy dočkali prvního gólu a uvidíme, co bude následovat. Asistence: Julien Sprunger, Killian Mottet.
    Andrej BYKOV - 0:1
     
    26:00
    Rauma se snaží co nejdříve napravit předchozí nezdar a je aktivní v pásmu soupeře. Švýcaři ale v obraně zase o něco pozornější.
     
    26:38
    Hra přerušena, protože kus černé gumy skončil na domácí střídačce. Pokračovat se bude po malé komerční přestávce.
     
    26:50
    Lukko je v rozehrávce daleko nervóznější jak v první třetině, na vině je samozřejmě i inkasovaný gól. Pivron málem dokázal využít soupeřovy minely.
     
    27:20
    Bykov na vhazování tentokráte neuspěl a musí rychle spěchat do defenzívy, aby jeho mančaft neměl trable. Nakonec Fribourg všechno zvládl.
     
    27:47
    Daleko důraznější je nyní domácí mančaft v útočné periodě, důkazem budiž souboj Mikkoly u mantinelu. Ale puk zůstal na holích hostů.
     
    28:42
    Dobrý pokus o průnik v podání Karvinena, avšak jeho skok mezi protihráčem a pravým mantinelem za pukem skončil neúspěchem. Ke kotouči se totiž nedostal.
     
    28:57
    Zapolskiho zákrok lapačkou, když puk raději přidržel na ledě, aby nemusel vzdorovat žádným dalším komplikacím.
     
    29:32
    Vyhození Fribourgu-Gottéronu přes všechny čáry není zakázaným uvolnění, jelikož puk ještě někdo tečoval a byl příliš pomalý.
     
    29:35
    Fritsche s pukem na modré čáře kličkoval tak dlouho, až se zamotal a spoluhráče mu vjel do postavení mimo hru. Vhazuje se tedy ve střední periodě.
    Toni KOIVISTO - 1:1
     
    30:32
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Ještě neuběhlo příliš času od úvodní branky dnešního střetnutí a finská hala se poprvé raduje ze skórování na straně domácího kádru. Krásnou přihrávku dostal po vykroužení spoluhráče zpoza branky TONI KOIVOSTO, který vzal kus černé pryže krásně na bekhend a za v tu chvíli již bezmocného Conze zavěsil naprosto nekompromisně. Máme vyrovnanáno a snad se nám zápas ještě více rozjede. Asistence: Jane Lahti, Turo Asplund.
     
    30:55
    Začne za několik okamžiků přesilovka domácích, dvě mintuy za hákování musí jít odsedět Andrea Glauser.
     
    31:15
    Ale počet hráčů na ledové ploše se velmi brzy srovnává. Mathieu Maret dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:01
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Sotva dokázali domácí hráči srovnat skóre na světelné tabuli, už se dokonce mohou radovat z vedení. JESSE VIRTANEN krásně vypálil z první a kotouč zaplachtila až za nevěřícně koukajícího Conze. Hosté se pomalu začínají dostávat do problémů. Asistence: Aaron Gagnon, Ilkka Mikkola.
    Jesse VIRTANEN - 2:1
     
    32:26
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Že by se na domácí straně rozjel nějaký brankostroj? V úvodních dvaceti minutách jsme se nemohli vůbec branky dočkat, teď tu ze strany Lukko Rauma máme během krátkého časového období třetí puk v síti. Krásná střela zápěstím, jejímž autorem se stal JANNE NISKALA. Conze byl teď možná až příliš nepozorný. Asistence: Toni Koivisto, Janne Lahti.
    Janne NISKALA - 3:1
     
    33:52
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Brankáři nemají ve druhé třetině zrovna nejlepší období, to určitě ne. Hostující švýcarský celek teď jenom nahodil puk před branku týmu Lukko Rauma, a tam už stačil jen kousíček šikovnosti. K dorážce volného kotouče do poloviny odkryté branky si pohotově sjel BENJAMIN PLÜSS, jenž neměl prakticky vůbec těžkou práci. Gólové hody pokračují. Asistence: Jeremie Kamerzin, Benjamin Neukom.
    Benjamin PLUSS - 3:2
     
    34:42
    A gólů může být ve druhé třtině klidně ještě více a více. Na trestnou lavici totiž vzápětí míří Pierricky Pivron, jenž dostává dvě minuty za hrubost.
     
    36:13
    Už jen chvilička zbývá z přesilové hry, pak se počet hráčů na ledě opět srovná.
     
    37:00
    Po delší časové odmlce by se nám hra opět mohla uklidnit. To však zůstává ve hvězdách, jelikož se na modré čáře do sebe opět pustili dva kohouti.
     
    37:06
    Killian Mottet si od rozhodčího vysloužil dvě minuty za hrubost, na druhé straně dostává na stejnou dobu trest Pitulainen.
     
    37:55
    Při hře čtyři na čtyři mírně aktivnější domácí, ale hostující brankář Conz má všechno pod kontrolou.
     
    38:25
    Samotná Sprugner mohl klidně pálit z mezikruží, ale nakonec byl dříve připraven o kotouč. Určitě veliká škoda pro Fribourg.
     
    38:42
    Salminen se řítil úplně sám na domácího brankáře, ale ten ho skvěle zlikvidoval lapačkou a uhlídal tak vedení pro svůj celek.
     
    39:23
    Běží poslední minuta hodně nabít druhé dvacetiminutovky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Naprosto nesrovnatelná druhá a první třetina. Celkem pět puků v síti nabídla prostřední část hry a jsme hodně zvědavi, co uvidíme v závěrečných dvaceti minutách.
     
    Střely na branku po druhé třetině:

    Lukko Rauma: 22

    Fribourg-Gottéron: 22
     
    Nebude dlouho trvat a rozběhne se třetí třetina zápasu, který s sebou klidně ještě může přinést spoustu zvratů. Rozdíl jedné branky nic určitě neznamená.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Fribourg chtěl jako první ve třetí periodě zaútočit, ale dojel s kotoučem jen za modrou čáru, tam už stál připraven zasáhnout obránce Gagnon.
     
    40:36
    Druhá útočná formace Raumy si nechala chvilku času, až pak se vrhla na branku. Hra je ale z technických důvodů opět přerušena.
     
    40:44
    Hned na začátku třetí třetiny navíc vyloučení na hostující straně. Ryan Gardner oslabuje svůj tým a není snad lepší šance pro Lukko, jak může zlepšit náskok na dvoubrankový.
     
    41:05
    Švýcaři okamžitě po vhazování posílají kotouč přes všechny čáry, avšak Rauma zkušeně okamžitě přenáší hru zpátky na druhou stranu.
     
    41:43
    Dlouho a dlouho bojoval Pitulainen o puk u mantinelu, aby jej mohl přeposlat dále na některého ze spoluhráču. Jenže osobní souboj prohrál a hraje Fribourg.
     
    42:18
    Tato početní výhoda Raumy zatím patří určitě k těm horším, domácí se vůbec ještě nedokázali odhodlat ke střele a jsou spíše kolem vlastné brány.
     
    42:57
    Už je Gottéron kompletní a bránění tohoto oslabení jej nestálo ani moc sil. Hosté hned mohou zkusit útočné tažení.
     
    43:40
    Fribourg se nemůže dostat až před Zapolskiho, i když byla na ledě čerstvá pětka ze střídačky, Neukom pouze nahodil kus černé gumy o zadní mantinel.
     
    44:16
    Dobrý přechod Švýcarů až před branku, Ryan Zapolski si dokonce hodně povyjel z brankoviště. Ale zakončení bekhendem letělo hodně nad horní tyčku.
     
    45:17
    Hra ze strany na stranu by klidně mohla zatraktivnit závěrečné dějství utkání. Sotva totiž doútočil Salminen, na druhém konci hřiště to zkoušel Mikkola.
     
    45:58
    Zapolski skončil bez masky a rozhodčí si toho všiml, proto také přerušil hru, když byl puk už u zadního mantinelu. Za několik okamžiků se bude znovu vhazovat.
     
    46:10
    Ale nyní už měl Zapolski napilno, kolem jeho levé tyčky proletěl kotouč, aniž by si toho zprvu všiml. Vše nakonec dopadlo dobře pro Lukko.
     
    46:39
    Krátká komerční přestávka, alespoň malý oddych pro oba celky a můžeme zase pokračovat.
     
    46:58
    Riska na sebe za brankou natáhl hned dva soupeře, a tak zůstali někteří jeho spoluhráči volní. Smůla pro Raumu byla, že se ani na jedno z nich nedostala potřebná přihrávka.
     
    47:34
    Sice beze střely, ale aspoň v útočné třetině se teď pohybuje Fribourg-Gottéron. Schmutz jen tečoval kotouč z levého kruhu na zadní mantinel.
     
    48:05
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, hra se tedy vrací přes celé kluziště zpátky k Ryanu Zapolskimu.
     
    48:28
    Lukko má problémy s osvobozením se posláním kotouče dále než za červenou půlící čáru. Hra opět přerušena.
     
    48:55
    Podobná situace také o několik vteřin později. Švýcarský klub je teď sice pro oko fanouška lepším, ale nejde to vidět na četnosti střel a šancích.
     
    49:58
    Hned po vhazování před zrakem Zapolskiho rovnou rána od obránce Bykova. Teď měl ale Zapolski dobrý výhled k tomu, aby dokázal kus černé gumy alespoň odrazit k mantinelu.
     
    50:33
    Po delší pauze se také Lukko Rauma vypravuje na útočný výlet. Sotva se ovšem domácí dostali k pásmu v puku, přerušuje se pro vypadnutí kotouče z kluziště.
     
    51:03
    Opět na druhou stranu míří Fribourg-Gottéron. Salminen ale neměl na pravém křídle žádnou podporu spoluhráče, takže byl o příležitost záhy připraven.
     
    51:58
    Třetí třetina je velmi podobná prvnímu dějství. Nejsou k vidění žádné branky a když už se konečně naskytne nějaká šance, brankáři nemají tak těžkou práci.
     
    52:02
    Hostující hokejista Andrea Glauser jde pykat týmový trest, Švýcaři se přepočítali a dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    52:31
    Lukko tak moc chtělo založit přesilovkový deštník a produkovat z něj šance, až se uspěchalo a provedlo na modré čáře postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    52:57
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Máme tu přesilovkový gól. Před chvílí jsem zmiňoval důležitost rozevření přesilovkového deštníku. A to se právě teď Raumě vyplatilo, Lukko může hrát v závěru základní hrací doby daleko více v klidu. Nahození od modré čáry propadlo do sítě nic netušícímu Conzemu. Zdá se, že Finové mají vše pod kontrolou, autorem branky JESSE VIRTANEN, ten má dnes na kontě druhý zásah. Asistence: Ilkka Mikkola, Teemu Nurmi.
    Jesse VIRTANEN - 4:2
     
    54:08
    Hosté se ale nevzdávají a ani v situaci, kdy jim k remíze chybí už dvě branky, se nevzdávají. Je možné, že na konec Fribourg ještě sáhne k odvolání gólmana.
     
    54:48
    Puk skončil někde mimo hrací plochu, i když se za ním dlouho brankář Zapolski ohlížel. Vhazovat se bude ve středním pásmu kluziště.
     
    55:28
    Chvíli to vypadalo, jako by Fribourg hrál přesilovou hru, protože soupeře sevřel hluboko v pásmu. Jakmile ale Rauma vystřídala, problémy zažehnala.
     
    56:13
    Ryan Zapolski pomalu přecházel do rozkleku, když na něj mířila střela z pravého kruhu. Ale puk nakonec hodně minul úroveň horní tyčky a bylo po nebezpečí.
     
    56:58
    Přehazování kotouče ze strany na stranu pochopitelně více bude sedět domácím, kteří už nemají tři minuty před koncem moc kam spěchat.
     
    57:35
    Fribourg vystřídal, Sprunger nahodil do útočného pásma a doufal, že někdo z jeho spoluhráčů ještě puk dojede. Ale nestalo se.
     
    57:40
    Hosté riskují bez brankáře a zkusí hru v šesti mužích. Ve stejném čase si Fribourg bere oddechový čas. Uvidíme ještě změnu ve výsledku?
     
    58:06
    Jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí v nahození na branku minuli prázdnou klec, halou to jenom zahučelo.
     
    58:36
    Gottéron se zatím vůbec nemůže dostat k závěrečnému tlaku, který by mu dodal naději na zlepšení výsledku. Lukko zůstává v klidu.
     
    58:47
    Hra přerušna ve středním pásmu, jeden z hokejistů v modrém trikotu totiž zůstal v postavení mimo hru.
     
    58:47
    Jenže teď se vylučuje z řad Fribourgu a to je tedy nejspíš vale nadějím Švýcarů. Dvě minuty za diskuse s rozhodčími dostává Pouliot.
     
    59:25
    Víc už se toho asi nestane, Lukko Rauma si s klidem hlídá puk na svých hokejkách.
     
    Konec zápasu.
     
    Poměrně pomalý rozjezd, bezbranková první třetina, ale nakonec poměrně solidní výsledek, co se týče počtu padlých puků do sítě. Pěť ze šesti dnešních gólů padlo v rámci druhé třetiny, ta byla pro diváky bezpochyby nejzáživnější. I když Fribourg v mnoha momentech zápasu mohl nastřílet ještě nějaké branky navíc, nakonec nechává všechny tři body doma Rauma a zůstává v popředí tabulky celé skupiny. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera.
     
    Počet střel na branku v zápase

    Lukko Rauma: 26

    Fribourg-Gottéron: 34 (19:52:00)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 31. Koivisto (Lahti, Asplund), 33. Virtanen (Gagnon, Mikkola), 33. Niskala (Koivisto, Lahti), 53. Virtanen (Mikkola, Nurmi) – 26. Bykov (Sprunger, Mottet), 34. Plüss (Kamerzin, Neukom)


    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Lähteenmäki, Gagnon, Nurmi, Lahti, Asplund, Koivisto T., Sipiläinen, Riska, Suuronen, Piitulainen, Karvinen, Pitkänen – Virtanen, Mikkola, Niskala, Tommila, Koivisto M., Ahonen, Hyvärinen.
    Fribourg-Gottéron: Conz (Lory) – Mottet, Sprunger, Bykov, Pluss, Gardner, Neukom, Salminen, Pouliot, Pivron, Fritsche, Schmutz, Marchon – Camperchioli, Kamerzin, Abplanalp, Maret, Picard, Glauser, Wildhaber.

    Rozhodca: Smetana (AUT), Heikkinen – Hägerström, Suominen (oba FIN)

    Diváci: 2 484