Tappara – Djurgården 2:3 (po pr.) | Kärpät – Krefeld 4:1 (kon.) | Rauma – Fribourg 4:2 (kon.)
Litvínov – Grenoble 6:4 (kon.) | Skellefteå – Nitra 3:2 (3:2 po s.n.) | Salzburg – SønderjyskE 7:2 (kon.)
Linz – TPS 2:3 (po pr.) | Mannheim – Něman Grodno 2:1 (kon.) | Zürich – Gap 6:1 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 4:2 (kon.)
koniec
Lukko Rauma
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Fribourg-Gottéron
cz Štvrtok 27.08.2015, 17:30Liga majstrov • Skupina 11
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Počet střel na branku v zápase

    Lukko Rauma: 26

    Fribourg-Gottéron: 34 (19:52:00)
     
    Poměrně pomalý rozjezd, bezbranková první třetina, ale nakonec poměrně solidní výsledek, co se týče počtu padlých puků do sítě. Pěť ze šesti dnešních gólů padlo v rámci druhé třetiny, ta byla pro diváky bezpochyby nejzáživnější. I když Fribourg v mnoha momentech zápasu mohl nastřílet ještě nějaké branky navíc, nakonec nechává všechny tři body doma Rauma a zůstává v popředí tabulky celé skupiny. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Víc už se toho asi nestane, Lukko Rauma si s klidem hlídá puk na svých hokejkách.
     
    58:47
    Jenže teď se vylučuje z řad Fribourgu a to je tedy nejspíš vale nadějím Švýcarů. Dvě minuty za diskuse s rozhodčími dostává Pouliot.
     
    58:47
    Hra přerušna ve středním pásmu, jeden z hokejistů v modrém trikotu totiž zůstal v postavení mimo hru.
     
    58:36
    Gottéron se zatím vůbec nemůže dostat k závěrečnému tlaku, který by mu dodal naději na zlepšení výsledku. Lukko zůstává v klidu.
     
    58:06
    Jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí v nahození na branku minuli prázdnou klec, halou to jenom zahučelo.
     
    57:40
    Hosté riskují bez brankáře a zkusí hru v šesti mužích. Ve stejném čase si Fribourg bere oddechový čas. Uvidíme ještě změnu ve výsledku?
     
    57:35
    Fribourg vystřídal, Sprunger nahodil do útočného pásma a doufal, že někdo z jeho spoluhráčů ještě puk dojede. Ale nestalo se.
     
    56:58
    Přehazování kotouče ze strany na stranu pochopitelně více bude sedět domácím, kteří už nemají tři minuty před koncem moc kam spěchat.
     
    56:13
    Ryan Zapolski pomalu přecházel do rozkleku, když na něj mířila střela z pravého kruhu. Ale puk nakonec hodně minul úroveň horní tyčky a bylo po nebezpečí.
     
    55:28
    Chvíli to vypadalo, jako by Fribourg hrál přesilovou hru, protože soupeře sevřel hluboko v pásmu. Jakmile ale Rauma vystřídala, problémy zažehnala.
     
    54:48
    Puk skončil někde mimo hrací plochu, i když se za ním dlouho brankář Zapolski ohlížel. Vhazovat se bude ve středním pásmu kluziště.
     
    54:08
    Hosté se ale nevzdávají a ani v situaci, kdy jim k remíze chybí už dvě branky, se nevzdávají. Je možné, že na konec Fribourg ještě sáhne k odvolání gólmana.
    Jesse VIRTANEN - 4:2
     
    52:57
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Máme tu přesilovkový gól. Před chvílí jsem zmiňoval důležitost rozevření přesilovkového deštníku. A to se právě teď Raumě vyplatilo, Lukko může hrát v závěru základní hrací doby daleko více v klidu. Nahození od modré čáry propadlo do sítě nic netušícímu Conzemu. Zdá se, že Finové mají vše pod kontrolou, autorem branky JESSE VIRTANEN, ten má dnes na kontě druhý zásah. Asistence: Ilkka Mikkola, Teemu Nurmi.
     
    52:31
    Lukko tak moc chtělo založit přesilovkový deštník a produkovat z něj šance, až se uspěchalo a provedlo na modré čáře postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    52:02
    Hostující hokejista Andrea Glauser jde pykat týmový trest, Švýcaři se přepočítali a dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    51:58
    Třetí třetina je velmi podobná prvnímu dějství. Nejsou k vidění žádné branky a když už se konečně naskytne nějaká šance, brankáři nemají tak těžkou práci.
     
    51:03
    Opět na druhou stranu míří Fribourg-Gottéron. Salminen ale neměl na pravém křídle žádnou podporu spoluhráče, takže byl o příležitost záhy připraven.
     
    50:33
    Po delší pauze se také Lukko Rauma vypravuje na útočný výlet. Sotva se ovšem domácí dostali k pásmu v puku, přerušuje se pro vypadnutí kotouče z kluziště.
     
    49:58
    Hned po vhazování před zrakem Zapolskiho rovnou rána od obránce Bykova. Teď měl ale Zapolski dobrý výhled k tomu, aby dokázal kus černé gumy alespoň odrazit k mantinelu.
     
    48:55
    Podobná situace také o několik vteřin později. Švýcarský klub je teď sice pro oko fanouška lepším, ale nejde to vidět na četnosti střel a šancích.
     
    48:28
    Lukko má problémy s osvobozením se posláním kotouče dále než za červenou půlící čáru. Hra opět přerušena.
     
    48:05
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, hra se tedy vrací přes celé kluziště zpátky k Ryanu Zapolskimu.
     
    47:34
    Sice beze střely, ale aspoň v útočné třetině se teď pohybuje Fribourg-Gottéron. Schmutz jen tečoval kotouč z levého kruhu na zadní mantinel.
     
    46:58
    Riska na sebe za brankou natáhl hned dva soupeře, a tak zůstali někteří jeho spoluhráči volní. Smůla pro Raumu byla, že se ani na jedno z nich nedostala potřebná přihrávka.
     
    46:39
    Krátká komerční přestávka, alespoň malý oddych pro oba celky a můžeme zase pokračovat.
     
    46:10
    Ale nyní už měl Zapolski napilno, kolem jeho levé tyčky proletěl kotouč, aniž by si toho zprvu všiml. Vše nakonec dopadlo dobře pro Lukko.
     
    45:58
    Zapolski skončil bez masky a rozhodčí si toho všiml, proto také přerušil hru, když byl puk už u zadního mantinelu. Za několik okamžiků se bude znovu vhazovat.
     
    45:17
    Hra ze strany na stranu by klidně mohla zatraktivnit závěrečné dějství utkání. Sotva totiž doútočil Salminen, na druhém konci hřiště to zkoušel Mikkola.
     
    44:16
    Dobrý přechod Švýcarů až před branku, Ryan Zapolski si dokonce hodně povyjel z brankoviště. Ale zakončení bekhendem letělo hodně nad horní tyčku.
     
    43:40
    Fribourg se nemůže dostat až před Zapolskiho, i když byla na ledě čerstvá pětka ze střídačky, Neukom pouze nahodil kus černé gumy o zadní mantinel.
     
    42:57
    Už je Gottéron kompletní a bránění tohoto oslabení jej nestálo ani moc sil. Hosté hned mohou zkusit útočné tažení.
     
    42:18
    Tato početní výhoda Raumy zatím patří určitě k těm horším, domácí se vůbec ještě nedokázali odhodlat ke střele a jsou spíše kolem vlastné brány.
     
    41:43
    Dlouho a dlouho bojoval Pitulainen o puk u mantinelu, aby jej mohl přeposlat dále na některého ze spoluhráču. Jenže osobní souboj prohrál a hraje Fribourg.
     
    41:05
    Švýcaři okamžitě po vhazování posílají kotouč přes všechny čáry, avšak Rauma zkušeně okamžitě přenáší hru zpátky na druhou stranu.
     
    40:44
    Hned na začátku třetí třetiny navíc vyloučení na hostující straně. Ryan Gardner oslabuje svůj tým a není snad lepší šance pro Lukko, jak může zlepšit náskok na dvoubrankový.
     
    40:36
    Druhá útočná formace Raumy si nechala chvilku času, až pak se vrhla na branku. Hra je ale z technických důvodů opět přerušena.
     
    40:10
    Fribourg chtěl jako první ve třetí periodě zaútočit, ale dojel s kotoučem jen za modrou čáru, tam už stál připraven zasáhnout obránce Gagnon.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nebude dlouho trvat a rozběhne se třetí třetina zápasu, který s sebou klidně ještě může přinést spoustu zvratů. Rozdíl jedné branky nic určitě neznamená.
     
    Střely na branku po druhé třetině:

    Lukko Rauma: 22

    Fribourg-Gottéron: 22
     
    Naprosto nesrovnatelná druhá a první třetina. Celkem pět puků v síti nabídla prostřední část hry a jsme hodně zvědavi, co uvidíme v závěrečných dvaceti minutách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Běží poslední minuta hodně nabít druhé dvacetiminutovky.
     
    38:42
    Salminen se řítil úplně sám na domácího brankáře, ale ten ho skvěle zlikvidoval lapačkou a uhlídal tak vedení pro svůj celek.
     
    38:25
    Samotná Sprugner mohl klidně pálit z mezikruží, ale nakonec byl dříve připraven o kotouč. Určitě veliká škoda pro Fribourg.
     
    37:55
    Při hře čtyři na čtyři mírně aktivnější domácí, ale hostující brankář Conz má všechno pod kontrolou.
     
    37:06
    Killian Mottet si od rozhodčího vysloužil dvě minuty za hrubost, na druhé straně dostává na stejnou dobu trest Pitulainen.
     
    37:00
    Po delší časové odmlce by se nám hra opět mohla uklidnit. To však zůstává ve hvězdách, jelikož se na modré čáře do sebe opět pustili dva kohouti.
     
    36:13
    Už jen chvilička zbývá z přesilové hry, pak se počet hráčů na ledě opět srovná.
     
    34:42
    A gólů může být ve druhé třtině klidně ještě více a více. Na trestnou lavici totiž vzápětí míří Pierricky Pivron, jenž dostává dvě minuty za hrubost.
    Benjamin PLUSS - 3:2
     
    33:52
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Brankáři nemají ve druhé třetině zrovna nejlepší období, to určitě ne. Hostující švýcarský celek teď jenom nahodil puk před branku týmu Lukko Rauma, a tam už stačil jen kousíček šikovnosti. K dorážce volného kotouče do poloviny odkryté branky si pohotově sjel BENJAMIN PLÜSS, jenž neměl prakticky vůbec těžkou práci. Gólové hody pokračují. Asistence: Jeremie Kamerzin, Benjamin Neukom.
    Janne NISKALA - 3:1
     
    32:26
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Že by se na domácí straně rozjel nějaký brankostroj? V úvodních dvaceti minutách jsme se nemohli vůbec branky dočkat, teď tu ze strany Lukko Rauma máme během krátkého časového období třetí puk v síti. Krásná střela zápěstím, jejímž autorem se stal JANNE NISKALA. Conze byl teď možná až příliš nepozorný. Asistence: Toni Koivisto, Janne Lahti.
    Jesse VIRTANEN - 2:1
     
    32:01
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Sotva dokázali domácí hráči srovnat skóre na světelné tabuli, už se dokonce mohou radovat z vedení. JESSE VIRTANEN krásně vypálil z první a kotouč zaplachtila až za nevěřícně koukajícího Conze. Hosté se pomalu začínají dostávat do problémů. Asistence: Aaron Gagnon, Ilkka Mikkola.
     
    31:15
    Ale počet hráčů na ledové ploše se velmi brzy srovnává. Mathieu Maret dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:55
    Začne za několik okamžiků přesilovka domácích, dvě mintuy za hákování musí jít odsedět Andrea Glauser.
     
    30:32
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Ještě neuběhlo příliš času od úvodní branky dnešního střetnutí a finská hala se poprvé raduje ze skórování na straně domácího kádru. Krásnou přihrávku dostal po vykroužení spoluhráče zpoza branky TONI KOIVOSTO, který vzal kus černé pryže krásně na bekhend a za v tu chvíli již bezmocného Conze zavěsil naprosto nekompromisně. Máme vyrovnanáno a snad se nám zápas ještě více rozjede. Asistence: Jane Lahti, Turo Asplund.
    Toni KOIVISTO - 1:1
     
    29:35
    Fritsche s pukem na modré čáře kličkoval tak dlouho, až se zamotal a spoluhráče mu vjel do postavení mimo hru. Vhazuje se tedy ve střední periodě.
     
    29:32
    Vyhození Fribourgu-Gottéronu přes všechny čáry není zakázaným uvolnění, jelikož puk ještě někdo tečoval a byl příliš pomalý.
     
    28:57
    Zapolskiho zákrok lapačkou, když puk raději přidržel na ledě, aby nemusel vzdorovat žádným dalším komplikacím.
     
    28:42
    Dobrý pokus o průnik v podání Karvinena, avšak jeho skok mezi protihráčem a pravým mantinelem za pukem skončil neúspěchem. Ke kotouči se totiž nedostal.
     
    27:47
    Daleko důraznější je nyní domácí mančaft v útočné periodě, důkazem budiž souboj Mikkoly u mantinelu. Ale puk zůstal na holích hostů.
     
    27:20
    Bykov na vhazování tentokráte neuspěl a musí rychle spěchat do defenzívy, aby jeho mančaft neměl trable. Nakonec Fribourg všechno zvládl.
     
    26:50
    Lukko je v rozehrávce daleko nervóznější jak v první třetině, na vině je samozřejmě i inkasovaný gól. Pivron málem dokázal využít soupeřovy minely.
     
    26:38
    Hra přerušena, protože kus černé gumy skončil na domácí střídačce. Pokračovat se bude po malé komerční přestávce.
     
    26:00
    Rauma se snaží co nejdříve napravit předchozí nezdar a je aktivní v pásmu soupeře. Švýcaři ale v obraně zase o něco pozornější.
    Andrej BYKOV - 0:1
     
    25:03
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Gottéron sázel na nahazované puky na branku, zatímco Rauma vyloženě kombinovala do klece. A taktika hostů zatím o něco úspěšnější. Ke kotouči u zadního mantinelu si sjel Julien Sprunger, jenž přistrčil před brankoviště na hokejku ANDREJI BYKOVOVI, jenž zavěsil do horní části branky Ryana Zapolskiho. Konečně jsme se tedy dočkali prvního gólu a uvidíme, co bude následovat. Asistence: Julien Sprunger, Killian Mottet.
     
    24:26
    Domácí celek v plném počtu, ani v pořadí třetí vyloučení dnešního zápasu tedy nepřineslo z početní výhody gól. Na úvodní branku nadále čekáme.
     
    24:01
    Až nyní od modré čáry zkusil ozkoušet Zapolskiho pozornost Gardner, jenže to už byli bekové Raumy na svém místě a pokus před zařízením blokovali.
     
    23:28
    Lukko si dává na obranné modré čáře pozor, aby prošlo co nejméně soupeřů. Zatím není přesilová hra Fribourgu úplně ideální, zatím ani jedna lepší pecka na klec Zapolskiho.
     
    22:49
    Rauma se ale dostala k výpadu na branku ve vlastním oslabení. Mikkola překvapil možná všechny v hale, když si drzou kličkou vybruslil až na pravý kruk ke střele.
     
    22:26
    Ve stejném čase vyloučení domácího hokejisty Toniho Suuronena, ten si od hlavního arbitra dnešního utkání vykoledoval trest za zásah do hlavy, k tomu dostává i osobní desetiminutové pokárání.
     
    22:26
    Hra je přerušena a u zadního mantinelu menší strkanice. Šlo ale jenom o pár menších drubějších výměn. Ale přesto uvidíme vyloučení.
     
    22:12
    Salminen tečoval puk do výstroje Ryana Zapolskiho. Ten proti puku zakekl a bude se vhazovat proti jeho pravé ruce.
     
    21:41
    Nahození Motteta ještě za modrou čárou nikdo netečoval ani nezastavil, proto kus černé gumy doplachtil až za domácí klec, tam se jej Lukko zmocnilo.
     
    20:56
    Karvinen si ve středním pásmu udělal kličku navíc, aby se mohl dostat přes modrou čáru a zaútočit. Ale nakonec jenom vypálil od modré a odevzdal kotouč.
     
    20:15
    Hosté vrthli do druhé třetiny aktivně. Nejen, že se jim podařilo vyhrát vhazování, dokonce došlo také na střelu. Zapolski vyrazil do rohu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Obě mužstva již zpátky na ledové ploše, za krátkou dobu odstartuje druhá perioda zápasu.
     
    Střely na branku v první třetině:

    Lukko Rauma: 9

    Fribourg-Gottéron: 13
     
    Dvě vyloučení, pár šancí na obou stranách, ale jinak mohou fanoušci a diváci v hledišti zatím zůstat úplně v klidu. První třetina totiž utekla rychle a my neviděli ani jediný gól. Lze ale konstatovat, že daleko více ze hry mají, alespoň na první pohled, domácí muži. Po přestávce pokračujeme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Ještě jedno zakázané uvolnění finského výběru.
     
    19:33
    Sprunger zkusil ještě brankáře Raumy prověřit peckou bez míření od modré čáry, ale více už toho pro Švýcary nevybojoval.
     
    19:14
    Odstartovala poslední minuta zahajovací dvacetiminutovky. Zatím vše nasvědčuje tomu, že branku v úvodní třetině neuvidíme.
     
    18:30
    Konečně před brankářem Zapolskim také Fribourg. Pokus Pivron z otočky však ochránce domácí branky pohodlně lapil do své lapačky.
     
    17:46
    Pitulainen narazil soupeře na mantinel a hnal se dál za pukem za branku. Jenže když hledal před brankou někoho do zakončení, zůstal bez pomoci.
     
    17:22
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, další důkaz, že první třetina nebude pro diváky hokejově nejkoukatelnější, alespoň zatím.
     
    16:50
    Druhá útočná formace Raumy před modrou čárou ve třech mužích. Přestože čárový rozhodčí tentokráte ofsajd neposoudil, domácí o šanci přišli.
     
    16:07
    Nahození Niskaly od modré čáry lapil Conze do rukavice na své ruce bez problému. Bude se ale vhazovat touš opět před zraky hostujícího ochránce svatyně.
     
    15:47
    Obraná dvojice švýcarského týmu ve slibné možnosti založit útok. Avšak na poslední chvíli jim Riska dokázal kotouč vypíchnout z hole.
     
    15:10
    Fribourg se osvobozuje pouze za cenu vyhození přes všechny čáry, přestože se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    14:29
    Už zase v náporu Lukko, podobně jako od začátku základní hrací doby ale především za brankou, odkud se veškeré akce do zakončení tlačí jen velice těžko.
     
    13:56
    Svižný hokej s málo přerušeními mohla přerušit akce hostujícího Schmutze, jenže když se odhodlal ke střele, trefil jen náruč Zapolskiho.
     
    12:55
    Vhazování po malé komerční přestávce ve středním pásmu zvládli domácí muži z Finska, ale ani jim ted přechod modré čáry nesedí. Mikkola o touš přišel u pravého mantinelu.
     
    12:37
    Hostující brankář odklepal poslední vteřiny a také Rauma zvládla první oslabení utkání bez inkasování. I v druhé desetiminutovce první periody tedy čekáme na gól.
     
    12:05
    Až nyní se Lukko Rauma poprvé osvobozuje. To už z trestu Koivista zbývá asi jen půl minutky.
     
    11:15
    Fribourg se pohybuje na území útočné třetiny, jenže většina pokusů léta buď do Zapolskiho výstroje, nebo na zadní mantinel.
     
    10:38
    Navíc si teď Fribourg-Gottéron také vyzkouší početní výhodu, Miika Koivisto inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    10:33
    Poprvé v zápase mají hokejisté ze Švýcarska větší šance a hned je z toho práce pro domácího gólmana. Ale zatím se hraje i dál bez branek.
     
    10:00
    Fribourg v plném počtu, svěřenci domácích trenérů přesilovou hru nezužitkovali. Na druhé straně si hned musel zásah lapačkou připsat gólman Ryan Zapolski.
     
    09:28
    Již jen něco málo přes půl minuty do konce Salminenova trestu. Rauma zůstává kolem Conzeho klece, avšak jediná lepší střela a následná dorážka Koivista končí v náruči brankáře.
     
    08:57
    Jedna rána, ale jinak se hostující parta dokázala už dvakrát osvobodit vyhozením. Tahle přesilovka zatím není podle představy Raumy.
     
    08:00
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru, Sakari Salminen totiž inkasuje trest za hákování a musí jít odsedět dvě minuty za katr.
     
    07:50
    Malá komerční přestávka, za několik okamžiků pokračujeme.
     
    07:40
    Poměrně ztichlé publikum nadále čeká na větší povyk u jedné ču druhé svatyně. Vše vypadalo nadějně po ráně Gagnona z dálky, ale ten poslal kotouč jen mimo hrací plochu.
     
    07:04
    Zakázané uvolnění Lukko Rauma, hra se přesune před brankáře Ryana Zapolskiho.
     
    06:40
    Ale i Lukko začíná mít trable s kotouči poskakujícími na hokejkách ve střední třetině. Riska špatně odhadl odraz a o touš přišel.
     
    05:46
    Nové vhazování po levé ruce Benjamina Conze ovládli Švýcaři a hned toužili zaútočit. Bykov ovšem špatně hledal na pravé straně najetého útočníka.
     
    05:23
    Dobrá kombinace třetí útočné formace finského týmu. Ačkoli si ale domácí předali třikrát kotouč během krátké chvíle na území Fribourgu, k zakončení nedošlo.
     
    04:40
    Navzdory rychlé první minutě zápasu sledujeme spíše začátek bez šancí. Když už se mohlo Lukko opět přenést přes útočnou modrou, zůstal Karvinen v postavení mimo hru.
     
    03:58
    Už i domácí střídačka posílá na led čerstvé síly a hokejisté v modrých převlecích sbírají chuť k pokusu o branku.
     
    03:15
    Už už to vypadalo, že by Gottéron mohl vyrazit s kusem černé gumy alespoň do střední třetiny, jenž zase pozorní hráči Raumy udrželi puk v pásmi. Karvinen páli nad.
     
    02:49
    Lukko zatím jasně lepším celkem na ledové ploše, alespoň co se týče aktivity a bruslení. Hosté mají problém dostat kotouč od vlastní brány.
     
    02:32
    Kotouč končí po odrazu od plexiskla někde mezi diváky. Vhazovat se bude po levé ruce Conze.
     
    02:13
    Čas na rozehrávku. Obránce Gagnon v klidu nechal puk na holi a rozhlédl se, kde má volného některého ze spoluhráčů. Akce skončila neúspěchem.
     
    01:38
    První vážnější situace kolem hostujícího zařízení. Dva hokejisté ve tmavém trikotu se sjeli u sebe a dávali málem do prázdné branky.
     
    00:49
    Již také úvodní útok Fribourgu v cestě za ohrožením soupeřovy svatyně a konkrétně u kotouče Pivron, ten ale přestřelil.
     
    00:13
    Domácí celek vyhrál vhazování a hned se odhodlal ke střele na soupeřovu klec. Jenže gólman Conz zatím zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již na ledové ploše, za chvíli se zahajovací pětice sjedou do středového kruhu a bude vše připraveno k začátku.
     
    Vítejte u dnešního utkání, za chvíli začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Lähteenmäki, Gagnon, Nurmi, Lahti, Asplund, Koivisto T., Sipiläinen, Riska, Suuronen, Piitulainen, Karvinen, Pitkänen – Virtanen, Mikkola, Niskala, Tommila, Koivisto M., Ahonen, Hyvärinen.

    Fribourg-Gottéron: Conz (Lory) – Mottet, Sprunger, Bykov, Pluss, Gardner, Neukom, Salminen, Pouliot, Pivron, Fritsche, Schmutz, Marchon – Camperchioli, Kamerzin, Abplanalp, Maret, Picard, Glauser, Wildhaber.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Heikkinen – Hägerström, Suominen (oba FIN).
     
    Vítejte u dnešního utkání Champions Hockey League, konkrétně mezi týmy hrajícími ve skupině K. Střetnou se spolu finské Lukko Rauma a švýcarský výběr Fribourg-Gottéron. Zatímco Rauma nastoupí už k třetímu duelu, Fribourg vyrukuje do hry teprve podruhé.
     
    LUKKO RAUMA

    Finská Rauma za sebou má, podobně jako spousta zápolitelů z ostatních ligových skupin, dva odehrané mače v rámci aktuálního ročníku Ligy Mistrů. Na úvod Lukko v samostatných nájezdech přetlačilo právě Švýcary, aby pak ve stejné disciplíně podlehlo klubu Lulea ze sousední země Švédska. Přesto Lukko Rauma aktuálně vede skupinu K a dnes se pokusí Finové udělat vše proto, aby na vrcholku zůstali. Výhodou jim je domácí prostředí, které ochutnají poprvé během letošní Champions Hockey League. Právě Raumu můžeme v dnešní bitvě označit za favorita, přestože Švýcaři hodlají bilanci z minulého klání napravit.
     
    FRIBOURG GOTTÉRON

    Švýcarský klub patří k výběrům, které se zúčastnili Champions Hockey League již v minulém ročníku. Ve své skupině zatím Fribourg okupuje poslední příčku, se ziskem jediného bodíku na kontě. Stejně jako dnes, i v prvním duelu této sezóny Ligy Mistrů vyzval Gottéron finskou Raumu, utkání muselo dojít až do samostatných nájezdů. A tam uspělo právě Lukko. Dnes budou mít hokejisté ze Švýcarska pozici i to těžší, když zajíždějí na led soka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 31. Koivisto (Lahti, Asplund), 33. Virtanen (Gagnon, Mikkola), 33. Niskala (Koivisto, Lahti), 53. Virtanen (Mikkola, Nurmi) – 26. Bykov (Sprunger, Mottet), 34. Plüss (Kamerzin, Neukom)


    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Lähteenmäki, Gagnon, Nurmi, Lahti, Asplund, Koivisto T., Sipiläinen, Riska, Suuronen, Piitulainen, Karvinen, Pitkänen – Virtanen, Mikkola, Niskala, Tommila, Koivisto M., Ahonen, Hyvärinen.
    Fribourg-Gottéron: Conz (Lory) – Mottet, Sprunger, Bykov, Pluss, Gardner, Neukom, Salminen, Pouliot, Pivron, Fritsche, Schmutz, Marchon – Camperchioli, Kamerzin, Abplanalp, Maret, Picard, Glauser, Wildhaber.

    Rozhodca: Smetana (AUT), Heikkinen – Hägerström, Suominen (oba FIN)

    Diváci: 2 484