Česko – Slovensko 7:0 (kon.)
koniec
Česko
7:0 (1:0, 1:0, 5:0)
Slovensko
cz Streda 26.08.2015, 12:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A Viktória Maskalová propálila českou gólmanku. Slovenky se radují alespoň z drobného vítězství v exhibičních samostatných nájezdech – 0:2.
     
    Slovenky vedou, Lucia Záborská pověsila puk nechytatelně do růžku – 0:1.
     
    59:58
    ...ale zase se nám nepodařilo dopravit puk do prázdné branky. Křížová měla blízko.
     
    59:07
    Zatím ne, pod nohama slovenské soupeřky nedokázala puk vyšťourat aktivní Martina Vonková.
     
    58:29
    Ještě jedna početní výhoda. Tatiana Korenková (SVK) pyká za hákování. Dočkáme se osmičky?
     
    56:28
    Tentokrát to Přibylová zkusila tečí, chvíli po ní měla gólovku Vanišová. Kiapešová drží skóre.
     
    55:57
    Vendula Přibylová se po puku natáhla o zlomek sekundy dřív než gólmanka. Ale dorážka šla deset čísel vedle.
     
    55:30
    Sprint směrem ke střídačce je pro českou gólmanku jedinou zábavou. Bohužel pro ni netrvala ponechaná výhoda příliš dlouho a Denisa Lalíková (SVK) už sedí na druhé straně stadionu za vysokou hůl.
     
    52:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Slovenská hradba držela opravdu jenom dvě třetiny, než se pod náporem českého tanku rozpadla v sutiny. Že nám víc prostoru na ledě svědčí, prokázala útočná dvojka z první formace. ANETA LÉDLOVÁ nabila Vendule Přibylové, její střelu vyrazila Kiapešová jen do strany a Lédlová poslala puk tam, kam měla – 7:0. Asistence: Vendula Přibylová.
     
    52:01
    Tolik jsem se těšil, že vám budu moci napsat o nějakém zákroku Blanky Škodové. Ale už to zase nevypadá. Patrícia Gorecká (SVK) putuje na trestnou za držení hole, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    51:47
    Povová s Vanišovou operovaly před brankovištěm hodně aktivně. Lucie Povová (CZE) je ale o chvíli později vyloučena za hákování.
     
    48:45
    Se Slovenkami teď provádíme nepěkné věci. A jdeme na přesilovku. Alexandra Gáborčíková (SVK) je vyloučena za hákování.
     
    48:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ouuu, tak tohle byla nádhera! Na ledě bylo hodně místa a slovenská defenzíva si myslela, že nás má pod kontrolou. Jenže si nechala rozjet PAVLÍNU HORÁLKOVOU, která s obrovskou grácií přebruslila všechny slovenské kužely a pak hodila puk do růžku, jako kdyby dávala pět gólů každý zápas – 6:0! Bez asistence.
     
    47:19
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Tereza Vanišová (CZE) pyká za sekání, Annamária Suráková (SVK) taktéž.
     
    47:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za čtyři minuty jsme toho stihli víc než za celé první dvě třetiny. A tentokrát musí i nestranný divák vesele tleskat. Lucie Povová poslala přes obránkyni vychytralý kotouč DENISE KŘÍŽOVÉ, která si ho před gólmankou stáhla na bekhend a vlastně ani nemusela střílet, jenom ho lahůdkově posunula mezi betony do sítě – 5:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    46:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace ale nepotřebuje žádnou školu čar a kouzel, aby navýšila své vedení. Potřetí v zápase se raduje naše mladičká třetí formace! Veronika Bucifalová vybídla zpoza branky KLÁRU HYMLÁROVOU, jejíž zakončení přeletělo Kiapešovou a se štěstím jí zapadlo za záda – 4:0! Asistence: Veronika Bucifalová.
     
    43:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naprosto skvěle odehrané oslabení končí třetí brankou ve slovenské síti! Byť přišla v momentu, kdy už Vanišová naskakovala na led. Martina Vonková šikovně vypálila přes obránkyni na druhou tyčku, kde ještě Kiapešová vykopla pravý beton. Puk ale vyrazila jen k DENISE KŘÍŽOVÉ, která v poměrně velkém úhlu praštila do puku a gólmanka se nestihla přesunout – 3:0! Asistence: Martina Vonková.
     
    41:20
    Česká přesilovka je minulostí, chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Tereza Vanišová (CZE) pyká za hru tělem.
     
    39:58
    Moc dobrá poslední minuta nám do třetí části zajistí početní výhodu. Miriam Mikesková (SVK) je vyloučena potřetí v zápase, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    39:25
    Lucie Povová vymyslela rychlou akci, kterou musela i sama zakončovat. Kiapešová měla úhel dobře pohlídaný a nepustila kotouč za záda.
     
    37:20
    Bucifalová tečuje nahození Zedníkové jenom kousek vedle pravé slovenské tyčky!
     
    36:49
    Řekl bych, že právě s Anetou Lédlovou dneska mají Slovenky největší problémy. Teď ji Radka Trebulová (SVK) zastavila za hranicemi pravidel, je vyloučena za hru tělem.
     
    31:22
    Netrvalo dlouho a do čtyř jde pro změnu tým Jiřího Vozáka. Aneta Lédlová (CZE) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    30:31
    Další gólová šance naší hráčky číslo deset. Tentokrát se Křížová protáhla po pravé straně, pak ještě zvolila bekhendovou kličku, jenže puk nezvedla nad beton brankářky.
     
    29:58
    Netradiční akce na přesilovku. Denisa Křížová projela půl kluziště, jenže rychlost měla tak velkou, že už nestihla nasadit Kiapešové kličku.
     
    29:05
    Vzápětí jdeme na čtvrtou přesilovku. Denisa Lalíková (SVK) si u trestoměřičů odpočine za hákování.
     
    28:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pět sekund po buly nám stačilo k tomu, abychom zdvojnásobili své vedení. A byl to nádherný kousek! Do nabídky Kláry Hymlárové vložila svou hokejku DOMINIKA FOREJTOVÁ a s touhle tečí si Kiapešová zkrátka nemohla poradit – 2:0! Asistence. Klára Hymlárová, Veronika Bucifalová.
     
    25:59
    Na brankovišti byla Bucifalová moc těsně bráněna, aby dokázala dorazit puk do odkryté klece. Slovenky vyhazují.
     
    25:18
    Český tlak od začátku druhé části čím dál víc sílí, teď vede ke třetí přesilovce. Miriam Mikesková (SVK) je vyloučena za podražení.
     
    25:00
    Exkluzivní zákrok Romany Kiapešové! Odražené nahození sebrala Tereza Vanišová, udělala kličku do středu hřiště a pálila na druhou tyč. Slovenská gólmanka ale vzduchem mrštila svou lapačku a puk v ní parádně schovala!
     
    22:48
    Podobnou akcí se blýskla i Aneta Lédlová. Kotouč pak zůstal na brankovišti, ale před dorážející Vonkovou ho odpálila bránící Slovenka.
     
    21:15
    Vendula Přibylová našlápla po levém hrazení. Mohla zkusit najít spoluhráčku, místo toho zvolila švihovku mezi betony, kde ale místečko zmizelo včas.
     
    18:58
    Škoda! Horálková v oslabení nádherně vyslala do brejku Vendulu Přibylovou, která udělala ze dvou Slovenek pouhé divačky. Na Kiapešovou zkusila bekhendový blafák, ten ale zakončila střelou nad břevno.
     
    18:13
    Na menší tresty srovnáno 2:2. Hlavní sudí vteřinku zaváhala, ale pak se rozhodla vyloučit Annu Zíkovou (CZE) za vražení Miriam Mikeskové na hrazení.
     
    16:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku využíváme a konečně se v odvetě ujímáme vedení! Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Pavlína Horálková poslala puk od modré na branku, kde stály připravené Klára Hymlárová s VERONIKOU BUCIFALOVOU. Právě druhá jmenovaná si našla kotouč nejrychleji a poslala ho k tyčce slovenské branky – 1:0! Asistence: Klára Hymlárová, Pavlína Horálková.
     
    16:29
    Teď už přece jen ano. Annamária Suráková (SVK) si odpočine u trestoměřičů za podražení, Češky mají druhou početní výhodu.
     
    14:40
    Už se zdálo, že bránící Slovenka vytlačí Anetu Lédlovou za branku, ale naše patnáctka nečekaně vyjela před ní. Kiapešová se však roztáhla po brankové čáře a u druhé tyčky Lédlovou rozesmutnila!
     
    10:11
    Vzápětí si také náš výběr vyzkouší první oslabení. Lucie Povová (CZE) odchází na trestnou lavici se dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    09:39
    Pozor na to! Špatná rozehrávka české reprezentace nabídla šanci Viktórii Maskaľové. Naštěstí jí střela na druhou tyč nevyšla na sto procent a Škodová rychle vykopla špičku levého betonu.
     
    07:22
    A naše "Mája" v další akci přesně tečovala střelu Petry Herzigové. Romana Kiapešová měla lapačku na pravém místě a kotouč skončil právě v ní!
     
    06:32
    První přesilovka by nám mohla pomoci dostat se do toho správného tempa. Tereza Vanišová se drze protahovala mezi dvěma soupeřkami a Miriam Mikesková (SVK) ji zpomalila držením.
     
    02:19
    Od modré poslala puk na branku kapitánka Horálková, Kiapešová vykopla levý beton. Pak se ohlížela za sebe, ale kotouč ji zpod nohou nevyjel.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 17. Bucifalová (Hymlárová, Horálková), 29. Forejtová (Hymlárová, Bucifalová), 44. Křížová (Vonková), 47. Hymlárová (Bucifalová), 48. Křížová (Povová), 49. Horálková, 53. Lédlová (Přibylová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Horálková "C", Herzigová, Černá, Flachsová, Zíková, Zedníková, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Vonková, Povová, Křížová – Bukolská, Hymlárová, Bucifalová – Patočková, Forejtová. Trenér: Jiří Vozák.
    Slovensko: Kiapešová (Budajová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodca: Malá – Novotná, Svobodová.