Česko – Slovensko 7:0 (kon.)
koniec
Česko
7:0 (1:0, 1:0, 5:0)
Slovensko
cz Streda 26.08.2015, 12:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Podruhé v rychlém sledu vás zdravím ze západočeského Sokolova. Českou ženskou reprezentaci dnes čeká odvetný souboj se Slovenskem a všichni asi očekáváme o něco vyrovnanější bitvu než včera, kdy si domácí hokejistky připsaly jednoznačné vtězství 7:1. Slovenky totiž kromě vstřeleného gólu neměly ani žádnou gólovou příležitost a prakticky se jenom bránily českému tlaku.

    Takhle by to rozhodně šlo! Na střely 40:7, na góly 7:1. První zápas se Slovenskem a první výhru nové sezóny hodnotí Tereza Vanišová s Kateřinou Flachsovou.

    Posted by Reprezentace žen ČR A – lední hokej on 25. srpen 2015
     
    Slovenky včera dorazily se zpožděním a půl hodiny po dlouhé cestě už nastoupily do zápasu, což se na jejich výkonu hodně projevilo. V první třetině totiž vůbec nestačily a Češky měly jednu šanci za druhou, úvodní část vyhrály 4:0.

    Po přestávce už se soupeřky v defenzívě zkonsolidovaly a bránily se mnohem lépe. Druhá třetina jim navíc přinesla radost díky přesilovkové trefě Nikoly Gápové, ale skóre dotvořila trojice úderů domácích favoritek v posledním dějství. Po dvou gólech vstřelily Tereza Vanišová s Denisou Křížovou.

    Česko – Slovensko 7:1 (4:0, 0:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 10. Lédlová (Přibylová), 14. Hymlárová (Neubauerová, Zedníková), 17. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 19. Patočková (Povová), 48. Vanišová, 58. Křížová (Neubauerová), 60. Křížová – 35. Gápová.

    Parádní nálož ve federálním derby! :) Už dneska od 12 hodin hrají české hokejistky druhý zápas.

    Posted by Hokej on 26. srpen 2015
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Peslarová) – Horálková "C", Herzigová, Černá, Flachsová, Zíková, Zedníková, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Vonková, Povová, Křížová – Bukolská, Hymlárová, Bucifalová – Patočková, Forejtová. Trenér: Jiří Vozák.

    Slovensko: Kiapešová (Budajová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Svobodová.
     
    Česká sestava doznala poměrně velkých změn, trenéři dnes ozkoušejí nové souhry. Na soupisce schází Noemi Neubauerová, kromě elitního útoku prakticky nezůstal kámen na kameni. A do branky tentokrát nastoupí Blanka Škodová.

    Druhá gólmanka odchytá zápas i na slovenské straně. Jana Budajová včera podala velmi dobrý výkon, dnes se na ni pokouší navázat Romana Kiapešová. Do hry nenastoupí Romana Košecká, i Slovenky tak odehrají zápas na jedenáct útočnic.

    DVACET! Jestli to českým hokejistkám půjde na ledě stejně jako na rozcvičce, mají se Slovenky znovu na co těšit. Odveta...

    Posted by Reprezentace žen ČR A – lední hokej on 26. srpen 2015
     
    Na zimním stadionu v Sokolově jsme si vyslechli státní hymny. Kapitánky Pavlína Horálková s Miriam Mikeskovou si podaly ruce a jakmile si oba soupeři vymění týmové pokřiky, můžeme jít na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Tradiční obrázek – celá první útočná trojice se cpe do útoku a když ztratí puk, okamžitě začne napadat. Teď vystihla slovenskou rozehrávku Aneta Lédlová a prvním pokusem z pravého kruhu otestovala Kiapšovou.
     
    00:54
    O další přerušení hry se postaral český ofsajd, na led jdou už třetí pětky.
     
    01:26
    Ne, ani nyní nedokáží slovenské hokejistky kloudně rozehrát. kotouč zblokovala Klára Hymlárová...
     
    01:49
    ...a další špatnou přihrávku zastavila Anna Zíková, jejíž nahození tečovala Veronika Bucifalová. Slovenky si vůbec nevědí rady.
     
    02:19
    Od modré poslala puk na branku kapitánka Horálková, Kiapešová vykopla levý beton. Pak se ohlížela za sebe, ale kotouč ji zpod nohou nevyjel.
     
    02:59
    Poprvé v zápase se hra podívá do naší třetiny. Ne že by se tam Slovenky dostaly, jen jsme se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:33
    Tentokrát forčekovala Denisa Křížová, její zásluhou jsme se velmi rychle usadili v útočném pásmu.
     
    04:04
    Ale teď už byl čas poslat na led čerstvé síly, osamocená bojovnice Lucie Povová u hrazení o kotouč přišla.
     
    04:44
    Kristína Oberciánová uháněla po levé straně, proti ní stála Tereza Brotánková. Ta se nenechala zmást a výtečně ji odclonila.
     
    05:03
    Bohužel vzápětí následuje další icing domácí sestavy.
     
    05:48
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností, po většinu času se kotouč motá mezi modrými čarami.
     
    06:32
    První přesilovka by nám mohla pomoci dostat se do toho správného tempa. Tereza Vanišová se drze protahovala mezi dvěma soupeřkami a Miriam Mikesková (SVK) ji zpomalila držením.
     
    07:15
    Slovenky se rychle osvobodily, potom najela do pásma Lucie Povová. Výborně to zkoušela po ledě.
     
    07:22
    A naše "Mája" v další akci přesně tečovala střelu Petry Herzigové. Romana Kiapešová měla lapačku na pravém místě a kotouč skončil právě v ní!
     
    08:02
    Nápor pokračoval pod taktovkou třetí formace. Z mezikruží střílela Bukolská, pak to od modré zkusila velmi tvrdě Flachsová. Brankářka je zatím velmi jistá.
     
    08:48
    Slovenky hrají v plném počtu.
     
    09:39
    Pozor na to! Špatná rozehrávka české reprezentace nabídla šanci Viktórii Maskaľové. Naštěstí jí střela na druhou tyč nevyšla na sto procent a Škodová rychle vykopla špičku levého betonu.
     
    10:02
    Druhý zákrok musela česká gólmanka vytáhnout proti ráně Denisy Lalíkové od modré čáry.
     
    10:11
    Vzápětí si také náš výběr vyzkouší první oslabení. Lucie Povová (CZE) odchází na trestnou lavici se dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    10:54
    Křížová vybojovala puk v rohu pásma a i přes obětavý slovenský zákrok ho dokázala poslat do bezpečí.
     
    11:43
    Tentokrát se kotouč odrazil do neutrální zóny od chráničů Anety Lédlové. Slovenka trefila první hráčku.
     
    11:55
    Blanka Škodová se musela mít na pozoru, tvrdě ji otestovala Radka Trebulová. Naštěstí mířila spíš doprostřed branky.
     
    12:29
    Šlo o jediný přesný pokus Slovenek v přesilové hře, která je teď už minulostí. Ale nebyla nejhorší.
     
    12:58
    Už se zase hraje na druhé straně ledu, po projektilu Aničky Zíkové se zbytek hokejistek jen ohlédl. Ale šel mimo.
     
    13:24
    První třetina se s tou včerejší nedá vůbec srovnávat, Slovenky se opravdu daly dokupy, což je jedině dobře. Teď si nahozením na Škodovou vynutily útočné vhazování.
     
    13:54
    Odpověď přišla z hokejky Báry Patočkové. Kdyby Kiapešová kotouč vyrazila, znamenalo by to pro nás asi dorážku do prázdné, ale na kdyby se nehraje.
     
    14:40
    Už se zdálo, že bránící Slovenka vytlačí Anetu Lédlovou za branku, ale naše patnáctka nečekaně vyjela před ní. Kiapešová se však roztáhla po brankové čáře a u druhé tyčky Lédlovou rozesmutnila!
     
    15:43
    Zase následuje trochu hlušší pasáž, jež nabízí především souboje o kotouč daleko od obou branek.
     
    16:18
    Lucie Povová poslala kotouč za slovenskou klec, potom byla zastavena nedovoleným bráněním. Ale vylučovat se nebude.
     
    16:29
    Teď už přece jen ano. Annamária Suráková (SVK) si odpočine u trestoměřičů za podražení, Češky mají druhou početní výhodu.
     
    16:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku využíváme a konečně se v odvetě ujímáme vedení! Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Pavlína Horálková poslala puk od modré na branku, kde stály připravené Klára Hymlárová s VERONIKOU BUCIFALOVOU. Právě druhá jmenovaná si našla kotouč nejrychleji a poslala ho k tyčce slovenské branky – 1:0! Asistence: Klára Hymlárová, Pavlína Horálková.
     
    17:46
    Vstřelený gól jako by dodal našim barvám sebevědomí, teď to prokázala obránkyně Kateřina Flachsová. V tísni pak ještě dorážela Patočková, ale branku netrefila.
     
    18:13
    Na menší tresty srovnáno 2:2. Hlavní sudí vteřinku zaváhala, ale pak se rozhodla vyloučit Annu Zíkovou (CZE) za vražení Miriam Mikeskové na hrazení.
     
    18:58
    Škoda! Horálková v oslabení nádherně vyslala do brejku Vendulu Přibylovou, která udělala ze dvou Slovenek pouhé divačky. Na Kiapešovou zkusila bekhendový blafák, ten ale zakončila střelou nad břevno.
     
    19:37
    Aktivní početní nevýhoda pokračuje, teď nám příliš nemusí vadit ani odpískaný český ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jak jsme čekali, slovenské hokejistky se po včerejšku daly dohromady a s českým týmem drží krok úplně jiným způsobem. Měly i jednu dobrou šanci, puk často držely od své branky, nicméně i tak naše děvčata zcela kontrolují obraz hry. Zatím to stačilo k přesilovkové trefě Veroniky Bucifalové, po prvních dvaceti minutách tak vedeme 1:0.

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    České oslabení je krátce po startu třetiny minulostí a Kiapešová hned musela zasahovat proti Křížové.
     
    21:15
    Vendula Přibylová našlápla po levém hrazení. Mohla zkusit najít spoluhráčku, místo toho zvolila švihovku mezi betony, kde ale místečko zmizelo včas.
     
    22:05
    Individuální řešení provedla také Petra Herzigová na svém útočném výletu. Rychle obkroužila branku a doufala, že u první tyčky bude prostor, ten však Kiapešová znovu pohlídala.
     
    22:48
    Podobnou akcí se blýskla i Aneta Lédlová. Kotouč pak zůstal na brankovišti, ale před dorážející Vonkovou ho odpálila bránící Slovenka.
     
    23:36
    Češky dlouhé desítky sekund rotují útočným pásmem a snaží se najít místo pro dobrou kombinaci. Zatím marně.
     
    24:30
    Závarů na prostoru kruhů přibývá, ale není snadné vyšťourat kotouč do střelecké pozice. Teď je hra po hodně dlouhé době přerušena, Kiapešová už musela zasahovat.
     
    25:00
    Exkluzivní zákrok Romany Kiapešové! Odražené nahození sebrala Tereza Vanišová, udělala kličku do středu hřiště a pálila na druhou tyč. Slovenská gólmanka ale vzduchem mrštila svou lapačku a puk v ní parádně schovala!
     
    25:18
    Český tlak od začátku druhé části čím dál víc sílí, teď vede ke třetí přesilovce. Miriam Mikesková (SVK) je vyloučena za podražení.
     
    25:59
    Na brankovišti byla Bucifalová moc těsně bráněna, aby dokázala dorazit puk do odkryté klece. Slovenky vyhazují.
     
    26:30
    Na pokus Anety Lédlové slovenská branářka pravděpodobně viděla bez problémů, proto ho přikryla na hrudi.
     
    26:47
    Do hry se zapojila i Blanka Škodová, když rychle rozehrála slovenské vyhození, které na ni šlo. Za tohle si ale čárečku nepřipíše.
     
    27:23
    Slovenky hrají v plném počtu, po zajímavém začátku své oslabení zvládly.
     
    28:16
    Přibylová nezpracovala pas Vanišové do jízdy, ale dojela ho bezpečně jako první a česká akce mohla pokračovat.
     
    28:23
    Naopak na druhé straně se Slovenky dopustily zakázaného uvolnění.
     
    28:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pět sekund po buly nám stačilo k tomu, abychom zdvojnásobili své vedení. A byl to nádherný kousek! Do nabídky Kláry Hymlárové vložila svou hokejku DOMINIKA FOREJTOVÁ a s touhle tečí si Kiapešová zkrátka nemohla poradit – 2:0! Asistence. Klára Hymlárová, Veronika Bucifalová.
     
    29:05
    Vzápětí jdeme na čtvrtou přesilovku. Denisa Lalíková (SVK) si u trestoměřičů odpočine za hákování.
     
    29:58
    Netradiční akce na přesilovku. Denisa Křížová projela půl kluziště, jenže rychlost měla tak velkou, že už nestihla nasadit Kiapešové kličku.
     
    30:31
    Další gólová šance naší hráčky číslo deset. Tentokrát se Křížová protáhla po pravé straně, pak ještě zvolila bekhendovou kličku, jenže puk nezvedla nad beton brankářky.
     
    31:11
    Slovensko hraje v plném počtu. Náš tým často posílá do brankoviště nabídky na teč, teď šel puk od hokejky Přibylové nad břevno.
     
    31:22
    Netrvalo dlouho a do čtyř jde pro změnu tým Jiřího Vozáka. Aneta Lédlová (CZE) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    31:48
    Zakázané uvolnění soupeřek nám dodá chvíli oddechu.
     
    32:11
    A další technický prohřešek Slovenska. Autorka včerejší trefy Nikola Gápová prchala kolem střídačky, spoluhráčka jí ale těsně přejela modrou čáru.
     
    32:45
    Podařilo se nám udržet kotouč u mantinelu a ušetřili jsme další vteřiny. Buly po levici Škodové.
     
    33:02
    Ivana Černá zkušeně poslala puk přes všechny čáry, zatím nemáme v oslabení problémy.
     
    33:40
    Česká reprezentace hraje v plném počtu a soupeřkám nedopřeje v rozehrávce ani milisekundu navíc.
     
    34:16
    Dvířka na střídačkách jsou tady v Sokolově až za modrou čarou v koncových pásmech, právě to teď způsobilo slovenský ofsajd.
     
    34:58
    Marně se Martina Vonková zkoušela protáhnout dopředu. Když chtěla pálit, Slovenka k ní rychle přistoupila.
     
    35:24
    A tradiční průnik Anety Lédlové mezi několika protihráčkami končí pod nohama Kiapešové.
     
    36:07
    Zakázané uvolnění teď bylo Slovenkám odpískáno trochu navzdory pravidlu o hybridním icingu. Buly před Kiapešovou.
     
    36:21
    Netradiční pozici na modré čáře zaujala Vendula Přibylová. Když viděla, že se Lédlová před brankou srdnatě rve, poslala tam kotouč. Ale gólmanka na něj viděla.
     
    36:49
    Řekl bych, že právě s Anetou Lédlovou dneska mají Slovenky největší problémy. Teď ji Radka Trebulová (SVK) zastavila za hranicemi pravidel, je vyloučena za hru tělem.
     
    37:20
    Bucifalová tečuje nahození Zedníkové jenom kousek vedle pravé slovenské tyčky!
     
    37:53
    Češky jsou stále usazeny v pásmu, mezitím se snaží prostřídat.
     
    38:23
    Dělovku Zíkové odrazila svými chrániči Suráková a musíme začít ze své třetiny.
     
    38:52
    Slovenky hrají v plném počtu. Vymyslíme do klaksonu něco?
     
    39:25
    Lucie Povová vymyslela rychlou akci, kterou musela i sama zakončovat. Kiapešová měla úhel dobře pohlídaný a nepustila kotouč za záda.
     
    39:38
    Další závar nesl pospis útočné dvojice Patočková – Povová. První jmenovaná střílela z mezikruží, spoluhráčka neúprosně dorážela, ale rozhodčí ztratila puk z dohledu a přerušila hru.
     
    39:58
    Moc dobrá poslední minuta nám do třetí části zajistí početní výhodu. Miriam Mikesková (SVK) je vyloučena potřetí v zápase, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jestli se nepletu, na střeleckém kontě Slovenek za druhou třetinu bude svítit velká černá nula. České hokejistky se zlepšily, soupeřkám zhola nic nedovolily a čekaly na své šance. Těch byla celá řada a ruce nad hlavu mohla zvedat alespoň Dominika Forejtová po nádherné gólové teči. Hodilo by se zvýšit skóre na komfortnější rozdíl, ať nemáme s druhým vítězstvím žádné nervy.

    Třetí třetina začne přibližně ve 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Nikola Gápová na hraně pravidel obrala Petru Herzigovou o puk a v oslabení založila přečíslení. Druhá česká obránkyně ale naštěstí zablokovala přihrávku.
     
    41:20
    Česká přesilovka je minulostí, chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Tereza Vanišová (CZE) pyká za hru tělem.
     
    41:51
    Kotouč zůstal v rohu slovenského pásma pod chráničem Alexandry Gáborčíkové, rozhodčí po chvilce přerušila hru.
     
    42:08
    Slovenky hrají v plném počtu a startují zkrácenou početní výhodu.
     
    42:53
    Nicméně poslední minutu se hraje v pásmu našich soupeřek. Teď zabojovala Bucifalová, zatímco spoluhráčky střídaly.
     
    43:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naprosto skvěle odehrané oslabení končí třetí brankou ve slovenské síti! Byť přišla v momentu, kdy už Vanišová naskakovala na led. Martina Vonková šikovně vypálila přes obránkyni na druhou tyčku, kde ještě Kiapešová vykopla pravý beton. Puk ale vyrazila jen k DENISE KŘÍŽOVÉ, která v poměrně velkém úhlu praštila do puku a gólmanka se nestihla přesunout – 3:0! Asistence: Martina Vonková.
     
    44:31
    A dál se pokračuje podle stejných notiček, i když teď Kiapešová nemusí zasahovat. Lucie Povová cílila na druhý růžek, který minula.
     
    45:06
    Čas na ledě vyhrazený pro náš první útok ukončuje ofsajd.
     
    45:27
    Kotouč skončil kdesi mezi střídačkami, vhazuje se před tou slovenskou. Jestliže jsem včera říkal, že Klára Peslarová může přemýšlet o filmu na večer, Blanka Škodová už mohla mít za dnešní zápas přelouskané všechny díly Harryho Pottera. Knižně i televizně.
     
    46:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace ale nepotřebuje žádnou školu čar a kouzel, aby navýšila své vedení. Potřetí v zápase se raduje naše mladičká třetí formace! Veronika Bucifalová vybídla zpoza branky KLÁRU HYMLÁROVOU, jejíž zakončení přeletělo Kiapešovou a se štěstím jí zapadlo za záda – 4:0! Asistence: Veronika Bucifalová.
     
    47:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za čtyři minuty jsme toho stihli víc než za celé první dvě třetiny. A tentokrát musí i nestranný divák vesele tleskat. Lucie Povová poslala přes obránkyni vychytralý kotouč DENISE KŘÍŽOVÉ, která si ho před gólmankou stáhla na bekhend a vlastně ani nemusela střílet, jenom ho lahůdkově posunula mezi betony do sítě – 5:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    47:19
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Tereza Vanišová (CZE) pyká za sekání, Annamária Suráková (SVK) taktéž.
     
    48:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ouuu, tak tohle byla nádhera! Na ledě bylo hodně místa a slovenská defenzíva si myslela, že nás má pod kontrolou. Jenže si nechala rozjet PAVLÍNU HORÁLKOVOU, která s obrovskou grácií přebruslila všechny slovenské kužely a pak hodila puk do růžku, jako kdyby dávala pět gólů každý zápas – 6:0! Bez asistence.
     
    48:45
    Se Slovenkami teď provádíme nepěkné věci. A jdeme na přesilovku. Alexandra Gáborčíková (SVK) je vyloučena za hákování.
     
    50:45
    Naše soupeřky už hrají v plném počtu. V rámci možností se jim podařilo českou lavinu zastavit, hodně pomáhají Kiapešové s blokováním střel.
     
    51:47
    Povová s Vanišovou operovaly před brankovištěm hodně aktivně. Lucie Povová (CZE) je ale o chvíli později vyloučena za hákování.
     
    52:01
    Tolik jsem se těšil, že vám budu moci napsat o nějakém zákroku Blanky Škodové. Ale už to zase nevypadá. Patrícia Gorecká (SVK) putuje na trestnou za držení hole, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    52:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Slovenská hradba držela opravdu jenom dvě třetiny, než se pod náporem českého tanku rozpadla v sutiny. Že nám víc prostoru na ledě svědčí, prokázala útočná dvojka z první formace. ANETA LÉDLOVÁ nabila Vendule Přibylové, její střelu vyrazila Kiapešová jen do strany a Lédlová poslala puk tam, kam měla – 7:0. Asistence: Vendula Přibylová.
     
    53:19
    Další práci zajistila slovenské gólmance Klára Hymlárová. Jak je drobná, tak její rána na vyrážečku pěkně štípla.
     
    54:05
    Oba týmy hrají v plném počtu. Rolbaři budou mít s pásmem po mé pravé ruce hodně práce, naopak na druhou stranu ledu ani nemusejí jezdit.
     
    55:06
    Bum, prásk, všechno hned na bránu. Když to Češky nepropálily přímo, pomohla jim slovenská teč, která přidělala Kiapešové plné ruce práce.
     
    55:30
    Sprint směrem ke střídačce je pro českou gólmanku jedinou zábavou. Bohužel pro ni netrvala ponechaná výhoda příliš dlouho a Denisa Lalíková (SVK) už sedí na druhé straně stadionu za vysokou hůl.
     
    55:57
    Vendula Přibylová se po puku natáhla o zlomek sekundy dřív než gólmanka. Ale dorážka šla deset čísel vedle.
     
    56:28
    Tentokrát to Přibylová zkusila tečí, chvíli po ní měla gólovku Vanišová. Kiapešová drží skóre.
     
    57:02
    Nepřesná přihrávka na modrou je jediným štěstím našich soupeřek, musíme přesilovku postavit znovu.
     
    57:37
    Dnes zůstává u jediné využité početní výhody českého týmu. Slovensko hraje v plném počtu.
     
    58:22
    Martina Vonková vystihla špatnou rozehrávku a sama se vydala do plných. Poslední obránkyně její střelu zablokovala.
     
    58:29
    Ještě jedna početní výhoda. Tatiana Korenková (SVK) pyká za hákování. Dočkáme se osmičky?
     
    59:07
    Zatím ne, pod nohama slovenské soupeřky nedokázala puk vyšťourat aktivní Martina Vonková.
     
    59:32
    A potom zvládly naše sokyně dvakrát dopravit puk do bezpečí.
     
    59:48
    Ještě jednou to zkusíme...
     
    59:58
    ...ale zase se nám nepodařilo dopravit puk do prázdné branky. Křížová měla blízko.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě si střihneme samostatné nájezdy, po třech na každé straně. Začíná česká reprezentace.
     
    Anna Zíková zkusila dlouhý oblouk, ale Kiapešová ji vybruslila a pak zasáhla – 0:0.
     
    Na střelu Denisy Lalíkové si Blanka Škodová počkala svou vyrážečkou. Zásah asi po hodině a půl – 0:0.
     
    Tereza Vanišová chtěla trefit k tyčce, ale napálila Kiapešovou do levého betonu – 0:0.
     
    Slovenky vedou, Lucia Záborská pověsila puk nechytatelně do růžku – 0:1.
     
    Bekhendový blafák Pavlíny Horálkové výborně vytáhla Kiapešová – 0:1.
     
    A Viktória Maskalová propálila českou gólmanku. Slovenky se radují alespoň z drobného vítězství v exhibičních samostatných nájezdech – 0:2.
     
    Včera 7:1, dneska 7:0. České hokejistky nedaly Slovenkám sebemenší nárok ani v odvetě, přestože v prvních dvou třetinách daly jen po gólu. V poslední části jim ale soupeřky už absolutně nestačily a skóre se znovu zastavilo na velmi lichotivé podobě.

    Česká brankářka Blanka Škodová neměla od začátku druhé třetiny až do konce zápasu ani jeden zákrok, v první třetině musela předvést čtyři. To asi vypovídá o všem.
     
    Střely na branku v celém zápase:

    Česko – 49 (11, 21, 17)
    Slovensko – 4 (4, 0, 0)
     
    Slovenky budou letos bojovat ve druhé světové skupině a pro naši reprezentaci nejsou rovnocennými soupeřkami, oba zápasy sloužily spíš na rozjezd. Ale v pátek a sobotu už by to mělo být jiné kafe. Do Sokolova totiž přijedou Němky, které letos sestoupily z elity a nahradí je právě český tým.

    Páteční zápas startuje v 17:00, sobotní v 11:00. Do té doby se s vámi budu na Onlajnech těšit na počtenou! (14:10:32)

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 17. Bucifalová (Hymlárová, Horálková), 29. Forejtová (Hymlárová, Bucifalová), 44. Křížová (Vonková), 47. Hymlárová (Bucifalová), 48. Křížová (Povová), 49. Horálková, 53. Lédlová (Přibylová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Horálková "C", Herzigová, Černá, Flachsová, Zíková, Zedníková, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Vonková, Povová, Křížová – Bukolská, Hymlárová, Bucifalová – Patočková, Forejtová. Trenér: Jiří Vozák.
    Slovensko: Kiapešová (Budajová) – Lalíková, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Čurmová, Gáborčíková, Fedoročková, Honečková – Mikesková "C", Trebulová, Mišková – Gápová, Obercianová, Gorecká – Maskaľová, Záborská, Suráková – Korenková, L. Ištocyová. Trenér: Andrej Schöber.

    Rozhodca: Malá – Novotná, Svobodová.