Slovan Bratislava U21 – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Pohronie – Dunajská Lužná 0:0 (kon.) | Sereď – Senec 1:0 (kon.)
Košice – Spiš. N. Ves 1:0 (kon.) | Dolný Kubín – Poprad 0:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava U21
2:1 (1:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Nedeľa 16.08.2015, 10:30 • Rapid, Bratislava • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že juniori Slovana zdolali B. Bystricu tesne 2:1, sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok dňa aj pri prenosoch na Onlajny.eu! (12:22:45)
     
    V súboji dvoch tímov, ktoré doteraz nezískali ešte ani bod, sa napokon raduje rezerva bratislavského Slovana. Domáci otočili nepriaznivý priebeh, keď hneď v úvode prehrávali. Ich výhra je viac-menej zaslúžená, určite si vypracovali viac šancí. Veľmi dobrý výkon podala aj B. Bystrica, ktorá sa vyznačovala hlavne bojovnosťou a obetavosťou. Celkovo sme sledovali nadpriemerný ligový zápas.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Slovan mohol definitívne rozhodnúť! Záhumenský vyslal krížny volej z hranice šestnástky a Maťašovský exportne vyrazil, Gašparovičova strela potom bola zrazená na roh!
     
    90+1
    Belasí zo štandardky necentrovali do šestnástky, ale naopak, podržali loptu pri rohovej zástavke a získali cenný čas.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Blížime sa do samotného záveru stretnutia, Slovan drží loptu na polovici B. Bystrice, teraz si navyše Sabo vypýtal faul a belasí budú zahrávať štandardku.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Marek Šovčík, prichádza Michal Šufliarský.
     
    88
    Kuriózna situácia – brankár Slovana Valašík veľmi dôrazne usmerňoval svojich spoluhráčov a nadával im za zlé postavenie, popritom zdržoval výkop a za to vidí žltú kartu.
     
    88
    Po následnom centri z rohu hlavičkoval uprostred šestnástky Nikolič, loptu netrafil zle, napokon však letela vedľa pravej žrde domácej brány.
     
    87
    Ešte v šanci aj Šovčík, ktorý mohol vyrovnať z pravej strany šestnástky, strieľal tesne spoza päťky, Valašík dobre vybehol a zrazil jeho pokus na roh.
     
    86
    B. Bystrica mohla nečakane udrieť! Domáci sa zabudli vpredu a razom z toho bolo prečíslenie troch proti dvom, Garagić v šestnástke napokon nedokázal vystreliť, bol zablokovaný vracajúcimi sa obrancami!
     
    85
    Čikoš sa ešte vydal dopredu a snažil sa prestreliť obranu hostí, jeho pokus zastavil jeden z dobre postavených hráčov súpera.
     
    84
    Slovan to naďalej skúša, Malý našiel vysokým oblúčikom pred šestnástkou hostí Ďuriša, ktorý tam ale nedokázal prejsť cez obrancu.
     
    83
    Gašparovič v strede poľa tvorí hru Slovana, teraz vyslal dlhý center k čiare Záhumenskému, jeho prihrávku do šestnástky zastavil obranca.
     
    82
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Robert Matejka, prichádza Marek Sokol.
     
    82
    Domáci už majú za obranou súpera viac priestoru, Matejka tam ale teraz nezachytil dlhý center, inak by postupoval sám na brankára.
     
    81
    Slovan sa už nemusí tak tlačiť dopredu, domáci teraz kombinujú a hľadajú okienka v obrane súpera. B. Bystrica sa snaží čo najskôr dostať k lopte a vyraziť vpred.
     
    80
    Hostia neuspeli po centri z rohového kopu, hlavička WIlwébera tam letela nad brvno, Valašík tak môže v pokoji odkopávať od brány.
     
    79
    Hostia môžu udrieť z rohového kopu, po tom, ako Vodecký stihol loptu ešte na ihrisku a jeho spätný center poslal za čiaru Záhumenský.
     
    78
    Banská Bystrica má aj s nadstavením na vyrovnanie približne 15 minút, čo je ešte dostatok času. Záver zápasu bude veľmi zaujímavý!
     
    77
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól!
    Z ničoho nič sa domáci ujímajú vedenia, prvá strela na bránu v druhom polčase končí v sieti! Akciu vypracoval Gašparovič, ktorý si krásne potiahol loptu na pravú stranu šestnástky a umnou prihrávkou našiel pred bránou Ďuriša, ktorý v sklze trafil proti padajúcemu brankárovi brvno. Lopta sa odrazila pred bránu k MARTINOVI HUBERTOVI, ktorý hlavou bez problémov trafil do prázdnej brány!
     
    76
    Stále pokračuje obraz hry s neúspešnými atakmi Slovana a ziskom lopty B. Bystrice, ktorá sa vpredu tiež nedokáže presadiť.
     
    76
    Robert Matejka zo Slovana vidí žltú kartu.
     
    74
    Šovčík si na seba vypýtal faul a získal pre B. Bystricu štandardku na útočnej polovici, hostia teda minimálne nazbierajú sekundy a možno aj ohrozia bránu.
     
    73
    Na opačnej strane rohový kop Slovana, ktorý nepriniesol ohrozenie pre brankára hostí, remízový výsledok sa stáva čím ďalej tým reálnejší.
     
    73
    Útočník hostí Šovčík v tvrdom osobnom súboji prešiel cez Čikoša, potom ale už nedokázal nahrať za ním nabiehajúcemu Vodeckému. Čikoš v bolestiach za čiarou, kríva a uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    72
    Domáci sa snažia prejsť cez prehustený stred poľa, nemajú to ale jednoduché, hostia tam bránia naozaj dobre. Druhý polčas stále nepriniesol ani jednu vyloženú šancu.
     
    71
    B. Bystrica vybojovala rohový kop, hostia hrajú skutočne veľmi dobre a takmer nie je vidno, že ich je o jedného menej.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Momir Zečević, prichádza Erik Hric.
     
    68
    Nasleduje prestávka na občerstvenie, po ktorej nás čaká posledných niečo cez 20 minút zápasu. Uvidíme víťazný gól v podaní niektorého mužstva?
     
    67
    Sympatická snaha v podaní B. Bystrice, ktorá sa po vylúčení nestiahla na vlastnú polovicu a stále aj útočí. Vodecký sa presadzoval pri čiare cez Čikoša, ktorý radšej odkopol do autu.
     
    66
    František Lády zo Slovana vidí za faul na útočnej polovici žltú kartu.
     
    65
    Domácemu Gašparovičovi vôbec nevyšiel prienik stredom ihriska, keď len nepresne poslal loptu na Wilwébera. Slovan po vylúčení Saviča v podstate nepodnikol žiadnu vyslovene nebezpečnú ofenzívnu akciu.
     
    64
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Patrik Sabo.
     
    63
    Po centri z rohu žiadna hrozba pre Valašíka, pomohli mu obrancovia, ktorí odhlavičkovali loptu do bezpečia.
     
    63
    Náznak šance v podaní B. Bystrice, Vodecký sa snažil prejsť popri čiare cez Čikoša, ktorý si dal pozor a poslal loptu za čiaru na roh.
     
    62
    Gašparovič vyslal vysoký oblúčik do šestnástky, kde boli úspešnejší obrancovia B. Bystrice, hostia môžu ísť vpred.
     
    61
    Ďalšia žltá karta pre B. Bystricu, vidí ju Milan Nikolič po tvrdom zákroku na Matejku.
     
    61
    B. Bystrica dokonca vyráža aj do protiútokov, Garagič zakončoval volejom spoza šestnástky, namieril to len do stredu brány, Valašík chytá.
     
    60
    Máme za sebou hodinku hry, zápas po vylúčení Saviča trochu stratil tempo, domácim to akoby uškodilo, keď musia búšiť do zabezpečenej obrany. Hostí treba vyzdvihnúť za to, s akým nadšením bránia remízový stav.
     
    59
    Po odrazenej lopte z rohu sa ešte individuálne presadzoval Záhumenský, obišiel tam dvoch obrancov, loptu si hodil príliš ďaleko pred seba a nemal šancu ju zachytiť na hracej ploche.
     
    58
    Rozohrávka štandardky B. Bystrici nevyšla, naopak, do brejku sa dostal Slovan, Peltier zakončoval z pravej strany šestnástky a Snitka zrazil strelu na roh.
     
    57
    Teraz môžu zaútočiť aj hostia, majú k dispozícii štandardku na útočnej polovici, cca 30 metrov od domácej brány.
     
    56
    Slovan to skúsil centrovanou loptou z pravej strany, Matejka tam naskakoval na loptu v šestnástke, tesne ju však minul a tak len preletela nikým netečovaná cez pokutové územie.
     
    55
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Denis Urgela, prichádza Michal Pančík.
     
    54
    Slovan sa postupne nasťahoval pred bránu hostí, Malého krížny center bol ale pre Peltiera na ľavej strane pridlhý, hostia budú odkopávať od vlastnej brány.
     
    53
    Roh Slovana, po ktorom bola Peltierova hlavička zablokovaná a Čikoš sa už nepresadil, nasleduje odkop Maťašovského.
     
    52
    Slovan hrá v početnej výhode o jedného hráča, môžeme očakávať nápor domáceho mužstva v snahe zaznamenať víťazný gól. Hostia ale určite domácim nedajú nič zadarmo!
     
    51
    Peltier prešprintoval pri čiare Nikoliča a vysielal strieľaný center do stredu šestnástky, hosťujúci stopéri tam dokázali loptu odvrátiť.
     
    50
    Tak toto je dôležitý okamih zápasu! Hosťujúci kapitán Saša Savić predviedol zbytočný faul na útočnej polovici, druhý raz vidí žltú kartu a zákonite teda prichádza karta červenej farby! Hostia budú dohrávať v početnom oslabení.
     
    49
    V druhom polčase sa zatiaľ nehrá v takom vysokom tempe, lopta predovšetkým v strede poľa, ani jeden z tímov sa nedokáže dostať do šancí.
     
    48
    Aj teraz je Slovan iniciatívnejší a snaží sa presadiť v súperovej šestnástke, vysokí Matejka a Ďuriš tam neuspeli v hlavičkových súbojoch.
     
    47
    Gašparovič to skúšal na Matejku, ktorý sa už dral do koncovky, Maťašovský ale opäť dobre vybehol a stiahol si loptu do svojho náručia.
     
    46
    Ani jedno z mužstiev už cez polčas nestriedalo, doteraz jediná zmena nastala ešte v prvom polčase v tíme Slovana, keď Kotulu nahradil Hubert.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol nadpriemerný ligový futbal s dvomi peknými gólmi a nevyužitými šancami na oboch stranách. Hostia začali výborne a dali rýchly gól, Slovan potom zapol na vyššie obrátky a okrem gólu nepremenil niekoľko výborných šancí. Treba pripomenúť, že za stavu 0:1 mohli dať druhý gól aj hostia, strelu Kostadinova zastavila žrď. Pri začiatku druhého polčasu sa na vás tešíme od 11:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci boli v dobrej pozícii pred šestnástkou, Peltier aj Gašparovič tam mohli strieľať, zbytočne však prihrávali smerom dozadu a rozhodca zatiaľ ukončil prvý polčas.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Belasí zahrávali roh a po Gašparovičovom centri hlavičkoval v strede šestnástky Peltier, jeho pokus už letel do brány, z čiary však odkopol obranca hostí!
     
    44
    Teraz sa črtala zaujímavá situácia pred bránou hostí, keď Peltier pätou sklepával dlhý center od Matejku, Ďuriš sa v strede šestnástky k lopte nedostal.
     
    43
    Slovan sa v závere polčasu snaží ešte o vedúci gól, prihráva si loptu na polovici súpera, zatiaľ bez úspechu. Banská Bystrica hrá veľmi obetavo a bojovne.
     
    42
    Gašparovič centroval potom zo štandardky do šestnástky, Peltier sa tam snažil presadiť, ani na dvakrát sa mu to nepodarilo.
     
    41
    Za úmyselnú hru rukou vidí žltú kartu hráč B. Bystrice Saša Savić.
     
    40
    Slovan zahrával po dotyku Maťašovského dva rohové kopy v krátkom slede, ani z jedného ale neuspel, hostia dokázali ubrániť priestor pred šestnástkou.
     
    39
    Slovan šiel do prečíslenia troch proti dvom, Peltier ale miesto nahrávky nabiehajúcim spoluhráčom v strede volil samostatnú akciu, hostia sa stihli vrátiť a tak dokázali nedôraznú strelu domáceho krídelníka zraziť na roh.
     
    38
    Hosťujúcemu Savićovi nesadla lopta pri vysokom centri, namieril vysoko nad bránu a vykopávať tak môže Valašík. Blížime sa k záveru polčasu, ujme sa niektorý z tímov vedenia?
     
    37
    Hosťujúci brankár Maťašovský výborne číta hru, vybieha si často až na hranicu šestnástky a sťahuje si tam dlhé prihrávky domácich hráčov. Podarilo sa mu to aj teraz, Banská Bystrica môže ísť dopredu.
     
    36
    Domáci Peltier s ďalším streleckým pokusom, pri strele z 25 metrov sa ale trochu pošmykol a namieril nad brvno.
     
    35
    Hrá sa v naozaj dobrom tempe, teraz preukázal bojovnosť Záhumenský, keď donútil k chybe obrancu Snitku, Slovan získal vhadzovanie.
     
    34
    Matejka posielal v brejku Slovana vysoký center na Ďuriša, ten by išiel už sám na bránu, výborne ale zasiahol obranca B. Bystrice Wilwéber.
     
    33
    Rozhodca nariadil prestávku na občerstvenie hráčov. V Bratislave je už chladnejšie než počas týždňa, podmienky však stále nie sú úplne ideálne, je veľmi dusno.
     
    32
    Opäť útočí Slovan, Peltier si podržal loptu na šestnástke a dával na strelu Záhumenský, tomu lopta nesadla a vysoko prestrelil.
     
    31
    Následne sa ešte B. Bystrica dostala k lopte a bol tam aj strelecký pokus, keď z 25 metrov strieľal k pravej žrdi Kostadinov, Valašík kryl.
     
    31
    Hostia mali teraz k dispozícii štandardku, nízky center im však vôbec nevyšiel a Slovan mohol odkopnúť loptu na útočnú polovicu,postaral sa o to Gašparovič.
     
    30
    Vynútené striedanie v tíme Slovana – odchádza Juraj Kotula, prichádza Martin Hubert.
     
    28
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól!
    Enormný tlak domáceho celku rezultuje vo vyrovnávací gól! Najprv Peltier nádherným volejom opečiatkoval brvno, aby lopta ostala v hre a doputovala na ľavú stranu šestnástky k Ďurišovi. Jeho krížny volej ešte z čiary odkopával obranca, ale len pred päťku k ROBERTOVI MATEJKOVI, ktorý už loptu dokopol do odkrytej brány!
     
    27
    Tentoraz strelecký pokus na opačnej strane v podaní Urgelu, ktorý neváhal a vyskúšal šťastie snáď z 35 metrov, Valašík si loptu pokryl pri pravej žrdi.
     
    26
    Ďalšia vyložená šanca Slovana na vyrovnanie! Ďuriš sa uvoľnil okolo obrancu a skúsil to z otočky z hranice šestnástky, Maťašovský znovu výborne vyboxoval!
     
    25
    Momentálne lopta na kopačkách domácich, je to ale len v rovine kombinácií na vlastnej polovici.
     
    24
    Slovan to znovu skúsil cez Peltiera, ktorému Matejka adresoval vysoký center na ľavú stranu a záložník domácich sa už dostával cez Snitku, ktorého ale v súboji fauloval, lopta pre hostí.
     
    23
    Banská Bystrica stratila loptu pri rozohrávke a domáci mohli ísť dopredu, Gašparovičova prihrávka však bola nepresná.
     
    22
    Po centri z rohu žiadne nebezpečenstvo pre brankára Banskej Bystrice, ktorý loptu s prehľadom vyboxoval, pri tom bol ešte aj faulovaný.
     
    22
    Peltier je na ľavej strane platný svojou rýchlosťou, aj teraz prešiel cez obrancu a rútil sa na bránu, Maťašovský sa mu obetavo vrhol pod nohy a odkopol odtiaľ loptu na roh.
     
    21
    Pekná akcia Slovana, Ďuriš si prebral na hrote vysokú loptu, počkal na nabiehajúceho Ládyho, ktorý zase potom našiel krížnym centrom z prvej Matejku. Ten hlavičkoval v šestnástke, mieril nad bránu.
     
    20
    Sledujeme nadpriemerný ligový zápas, videli sme pekný gól a tri či štyri nevyužité vyložené príležitosti. Spokojnejší môžu byť stále hostia.
     
    19
    Banská Bystrica mohla viesť o dva góly! Kostadinov si prebral loptu pred šestnástkou a vyslal krásnu prízemnú strelu k ľavej žrdi, Valašík sa naťahoval márne a zachránila ho práve žrď, od ktorej sa lopta odrazila smerom do ihriska!
     
    18
    Juniori Slovana zatiaľ oveľa častejšie pri lopte, než ich súperi, ktorí hlavne bránia pred šestnástkou. Teraz však domácim nevyšla kombinácia na pravej strane, vhadzujú hostia.
     
    17
    Slovan mal po predchádzajúcom faule výhodu štandardky, z tej však domáci nevymysleli nič nebezpečné, rozohrávajú tak futbalisti B. Bystrice.
     
    16
    Evidujeme prvú žltú kartu stretnutia, vidí ju Momir Zečević z Banskej Bystrice.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny sa dopredu vydali dopredu aj hostia z Banskej Bystrice, ich akcia po pravej strane nemala dlhé trvanie, dobre tam zasiahol Záhumenský.
     
    14
    Domáci pokračujú v aktivite, Malý vysúval v šestnástke Matejku, ktorý tam bol podozrivo stiahnutý na trávnik, faul sa nepískal.
     
    13
    Ďuriš dostal peknú prihrávku od Gašparoviča, potiahol si loptu na šestnástkový oblúk a zakončil placírkou k pravej žrdi, Maťašovský sa do lopty nádherne vrhol a vyrazil gólovú strelu do bezpečia!
     
    12
    Ďalšia akcia domácich po pravej strane, Ďuriš sa tam dral do šestnástky, bol však v postavením mimo hru.
     
    10
    Rohový kop Slovana, ktorý sa po inkasovanom góle tlačí dopredu a je aktívnejším celkom. Tento strieľaný center však Gašparovičovi nevyšiel.
     
    8
    Peltier v snahe domácich vyrovnať, prešprintoval sa dopredu po ľavej strane a skúsil prekvapiť brankára strelou na bližšiu žrď, Maťašovský bol pozorný a vyboxoval!
     
    6
    Štandardka Slovana z 25 metrov, Matejka strieľal po zemi k pravej žrdi, Maťašovský vyrazil loptu na rohový kop.
     
    4
    Na opačnej strane samostatný únik Ďuriša, ktorý prešiel po ľavej strane a zblízka strieľal k bližšej žrdi, Maťašovský vytlačil na roh!
     
    2
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak to je neuveriteľné, Banská Bystrica strieľa gól okamžite v úvode stretnutia! HARIS GARAGIĆ sa obtočil s loptou v šestnástke a presnou strelou zaskočil Valašíka!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava B: Valašík – Čikoš, Záhumenský, Malý, Kotula – Lády, Lásik, Gašparovič, Peltier – Matejka, Ďuriš
    Náhradníci: Šlahor (NB), Sokol, Molnár, Majerčák, Hubert, Nagy, Sabo

    FK Dukla Banská Bystrica: Maťašovský – Vodecký, Nikolič, Savič, Kostadinov – Wilwéber, Snitka, Urgela, Garagič – Zečevič, Šovčík
    Náhradníci: Polóny (NB), Zázrivec, Gombala, Hric, Pančík, Šufliansky

    Rozhodca: Ochotnický – Ferenc, Štrbo.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam Vás na zápase 3. kola DOXXbet ligy medzi domácim celkom ŠK Slovan Bratislava B a hosťujúcou Duklou Banská Bystrica.

    Oba tímy v doterajšom priebehu súťaže nezískali ani bod, čo sa budú určite snažiť zmeniť. Uvidíme, kto bude úspešnejší, alebo či sa budú body deliť!

    Béčko Slovana narazilo doma v prvom kole na Pohronie, ktorému podľahlo 1:2, v druhom kole prehralo v Dunajskej Lužnej 2:4.

    Dukla najprv vonku nestačila na nováčika 2. ligy, Borčice, odniesla si vysokú prehru 1:4. V nasledujúcom zápase pred domácimi tribúnami ťahala za kratší povraz voči B-čku MŠK Žilina.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.

    Tomáš Schügerl

    Daniela Mesíková


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Matejka, 77. Hubert – 2. Garagić

    Karty:   66. Lády (SBB), 76. Matejka (SBB), 88. Valašík (SBB) – 16. Zečević (BBY), 41. Savić (BBY), 61. Nikolič (BBY)   50. Savić (BBY)


    ŠK Slovan Bratislava U21: Valašík – Čikoš, Záhumenský, Malý, Kotula (30. Hubert) – Lády, Lásik, Gašparovič, Peltier (64. Sabo) – Matejka, Ďuriš
    Náhradníci: Šlahor (NB), Sokol, Molnár, Majerčák, Hubert, Nagy, Sabo

    MFK Dukla Banská Bystrica: Maťašovský – Snitka, Wilwéber, Nikolič, Vodecký – Urgela (55. Pančík), Kostadinov, Savič, Garagič – Zečevič (70. Hric), Šovčík
    Náhradníci: Polóny (NB), Zázrivec, Gombala, Hric, Pančík, Šufliansky

    Rozhodca: Ochotnický – Ferenc, Štrbo