Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
koniec
SC Cambuur Leeuwarden
0:2 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
cz Nedeľa 16.08.2015, 14:30 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FEYENOORD ROTTERDAM
    Feyenoord se v loňské sezóně umístil na čtvrtém místě tabulky. Feynoord se tak kvalifikoval do základní skupiny Evropské ligy. Do nové sezóny vstoupili svěřenci Giovanni van Bronckhorsta zápasem s Utrechtem. Divácí na Stadion Feijenoord viděli celkem pět branek a domácí celek nakonec zvítězil 3:2! Do dnešního utkání vstupuje Rotterdam v pozici papírového favorita.
     
    SC CAMBUUR LEEUWARDEN
    Loňská sezóna Cambuura vyšla dle očekávání. Celek s hodně nízkým rozpočtem hrál v klidném středu tabulky a o záchranu se strachovat nemusel. Nakonec se umístil na dvanáctém místě se ziskem 41 bodů. Vedení Cambuuru by jistě v letošní sezóně chtělo podobné umístění minimálně zopakovat!

    Sezónu začal Leeuwarden skvěle! Na hřišti PEC Zwolle prohrával po prvním poločase už 2:0, nicméně ve druhém poločasu se trefili Bakker a Overgoor a Cambuur si nakonec odvážel bod za remízu 2:2! Dnes na svěřence Henka de Jonga čeká podobně obtížný soupeř!
     
    Příjemné nedělní odpoledne! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu celkem čtyři zápasy druhého kola! My se společně zaměříme na utkání SC Cambuur Leeuwarden proti Feyenoordu Rotterdam. Úvodní výkop je naplánován v 14:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira, Mac-Intosch, Peersman, Andriuškevičius – van de Streek, Overgoor, E. Bakker – Houtkoop, Ogbeche, M. Rosheuvel.
    Náhradníci: Zeinstra – Heerings, F. Narsingh, Barto, Mašek, Berisha, Steblecki.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, van der Heijden, Kongolo – Toornstra, Vejinović, El Ahmadi – Kuijt, Kazim-Richards, Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hahn – Immers, Manu, Nelom, Vilhena, Kramer, Botteghin..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Pol van Boekel právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měla útočná dvojice Feynoordu, Kazim-Richards, Basacikoglu!
     
    2
    Domácí na svého soupeře doslova vlétli! Na levé straně dostal hodně prostoru Andriuškevičius, jehož centr se snášel na malé vápno. Hostující stoper van Beek nakonec poslal míč na rohový kop!
     
    2
    Prvního rohového kopu domácího se celku se nakonec ujal Rosheuvel, jehož centr mířil na hranici malého vápna. Vermeer šel ven z branky a míč vyboxoval. U postranní čáry následně svedl tvrdý souboj o míč Karsdorp a van de Streek. Úspěšnější byl nakonec domácí hráč!
     
    3
    Svou první útočnou akci měl k dispozici i Feyenoord. Na levé straně se ocitl osamocený Kongolo, jehož centr nakonec srazil na rohový kop Mac-Intosch.
     
    4
    Prvního rohového kopu se ujala letní posila z Vitesse Arnhem, Marko Vejinovć. Jeho centr na přední tyči zasáhl van der Heijden, avšak hlavička nizozemského stopera mířila mimo!
     
    6
    Cambuur na svého soupeře vlétl a v úvodu utkání má více ze hry! Na pravé straně skvěle napadal domácí Pereira a obránce Feyenoordu, Kardsdorp, podklouzl a poslal míč do zámezí!
     
    8
    Feynoord kombinoval na pravé straně, kde se nacházel Dirk Kuij a také Karsdorp. Následně však hostující celke dostal míč až do středového kruhu a začíná svou kombinaci od svých stoperů.
     
    9
    Pravý obránce Karsdorp se pokoušel o individuální průnik na pravé straně přes Pereiru. Holandský obránce si však počínal velmi zkušeně a svého soupeře do vápna nepustil. Feyenoord bude alespoň vhazovat.
     
    10
    Na pravé straně se odhodlal ke střele Kuijt, jehož ránu však zablokoval na rohový kop Andriušekvičius. Následný rohový kop rozehrál Marko Vejinović, jehož vysoký centr dokázala obrana Leeuwardenu odvrátit.
     
    11
    Ve vápně Cambuur se nedovoleným zákrokem provinil hostující útočník Kazim-Richards a Cambuur může rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    12
    Na levé straně operoval s míčem Basacikoglu, který se pokoušel obejít Andriuškevičiuse. To se mu však nepovedlo a domácí obránce navíc vybojoval autového vhazování!
     
    13
    Domácí kapitán Overgoor vracel míč vzduchem ke svému brankáři. Nienhuis si však dovolil rozehrávku zprvní, která se mu příliš nepovedla. Naštěstí pro domácí se míč odrazil na hlavu Pereiry!
    13. Nepovedená rozehrávka brankáře Neinhuise
     
    14
    Hodně tvrdým nedovoleným zákrokem se prezentoval ve středu hřiště hvězdný Dirk Kuijt, který poslal k zem domácího van de Streeka. Hlavní rozhodčí Kuijtovi domluvil a kartu zatím neudělil!
     
    15
    Cambuur zatím hraje velmi dobré utkání! Spoluhráči připravili pro Pereiru na pravé straně ideální pozici a osamocený nizozemský obránce centroval do vápna. Jeho centr poslal na rohový kop Marko Vejinović, který se poctivě vrátil!
     
    16
    Následný rohový kop rozehrál domácí Overgoor, jehož ostrý centr se snášel na malé vápno. V tomto prostoru kraloval Vermeer, který míč vyboxoval z vápna ven!
     
    18
    Domácí hráči kombinovali na vlastní polovině. Kapitán Cambuuru, Overgoor, se pokoušel dostat míč na levou stranu, kde se nacházel Andriuškevičius. Jeho přihrávka však nebyla vůbec přesná a Feyernoor bude vhazovat!
     
    19
    Kongolo dokázal efektivní patičkou udržet míč ve hře na levé straně. Následně se však prezentoval lehkým postrčením Marko Vejinović, který poslal na zem Pereiru.
     
    20
    Dirk Kuijt roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Karsdorp. Jeho centr mířil do středu vápna, kde se však nacházel pravý obránce Peira. Mladý Nizozemec míč v pohodě odkopl do bezpečí.
     
    22
    Hostující obránce Rick Karsdorp hledal dlouhým centrem za obranou Kazima-Richardse. Turecký útočník se však v době přihrávky nacházel v těsné ofsajdu, což postřehl pomezní rozhodčí!
     
    23
    Hráči Feyenoordu kombinují na vlastní polovině a postupně se dostávají na útočnou polovinu. Domácí celek však velmi vysoko napadá a Rotterdamu rozehrávku neulehčuje.
     
    24
    Domácí fanoušci teď ve velké pískají na hostující celek, nebot ten vyloženě zdržuje hru! Feyenoord je i nadále v kombinaci na vlastní polovině!
     
    25
    Nepřesně rozehrál stoper van der Heijden, který poslal míč přímo na nohu Andriuškevičiuse. Litevský obránce poslal do vápna zajímavý centr, který přizvedl El Ahmadi. Brankář Vermeer šel následně do souboje s Ogbechem, po kterém hostující gólman zůstal ležet na trávníku!
     
    27
    Brankář Kenneth Vermeer je již zpátky na nohou a může pokračovat ve hře. U míče byl domácí celek, nicméně kapitán Cambuuru ztratil ve středu hřiště míč a následně i fauloval!
     
    28
    Feyenoord měl k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, kterou rozehrál Marko Vejinović. Jeho centr našel ve vápně Basacikoglua, který prodloužil míč na Kazima-Richardse. Turecký útočník však míč těsně nezasáhl!
    28. Nebezpečná situace ve vápně Cambuuru
     
    29
    Další turecký útočník Basacikoglu velmi ostře napadal rozehrávajícího Peersamana a výsledkem je nedovolený zákrok, který hlavní rozhodčí viděl.
     
    30
    Domácí tým zahrával zajímavou standardní situaci po nedovoleném zákroku Vejinoviće. Rozehrávky se ujal kapitán Overgoor, jehož centr však zalétl přímo do rukavic gólmana Vermeera.
     
    31
    Hostující stoper van der Heijden poslal na hranici vápna ideální centr pro Bascikoglua. Turecký útočník se však nechal odstrčit domácím Pereirou, který ve spolupráci s Nienhuisem situaci vyřešil.
     
    33
    Útočnou akci domácího celku vedl po pravé straně Pereira, který se pokoušel vysunout Houtkoopa. Útočník Cambuuru se nechal odstrčit Terencem Kongolem, který raději poslal míč do zámezí.
     
    35
    Domácí tým velmi sympaticky kombinoval na své vlastní polovině, nicméně Overgoor si příliš nerozuměl s Bakkerem a Cambuur přišel o míč.
     
    36
    To samé však platí i o Feyenoordu. Kazim-Richards si na levé straně příliš nerozuměl se svým krajanem Basacikogluem a míč skončil v zámezí.
     
    37
    Feyenoordu se v útočné fázi zatím příliš nedaří. Na pravé straně se pokoušel odcentrovat stoper van Beek, avšak jeho postup dokázal zastavit Pereira, který vybojoval i nedovolený zákrok!
     
    38
    Stoper van der Heijden poslal před vlastním vápnem k zemi Rosheuvela, avšak hlavní rozhodčí tento zákrok jako nedovolený neposoudil. Na druhé straně kombinoval Feyenoord ve vápně a Kuijt se pokoušel poslat míč před branku na Kazima-Richardse. Pomalou přihrávku zablokoval Peersman.
     
    39
    Na levé straně se ocitl s míčem mladý turecký útočník Bilal Basacikoglu. Proti sobě měl bránícího Marlona Pereiru, který si soupeře vychutnal a míč mu sebral. Následně se dočkal velkého potlesku domácích tribun!
     
    40
    Další skvěl práce Marlona Pereiry, který se obtočil kolem Kazima-Richardse a nahrál přesně Nienhuisovi, který míč odkopl. Ve středu hřiště spadl na zem Rosheuvel, kterého přistrčil van Beek. Hlavní rozhodčí však ani tento zákrok neodpískal.
     
    42
    Tentokrát však hlavní rozhodčí Pol van Boekel odpískal nedovolený zákrok Marlona Pereiry na obránce Terence Kongola. Nutno uznat, že šlo o správné rozhodnutí!
     
    43
    Na druhé straně zakombinoval Kuijt s Vejnovićem a první jmenovaný poslal do vápna zajímavý centr na Kazima-Richardse. Brankář Nienhuis šel ven z branky a míč vyboxoval. Při tom poslal k zemi tureckého útočníka, o nedovolený zákrok se však určitě nejednalo!
     
    44
    Blíží se závěr prvního poločasu a již dlouhou dobu jsme neviděli pořádnou šanci! Momentálně na tom pracují fotbalisté Cambuuru, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    45
    Dlouhé autové vhazování vhodil do vápna Feyenoordu Marlon Pereira. Míč však dokázal odvrátit stoper van der Heijden. Dopředu tak míří Feynoord!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas na Cambuurstadion nenabídl nikterak ofenzivní podívanou! Velmi aktivně vstoupil do utkání domácí fotbalisté, kteří však z úvodního tlaku branku nevytěžili. Po necelé půlhodině hry mohli udeřit hosté. Centr Vejinoviće lízl Basacikoglu a Kazim-Richards se málem dostal do zakončení! Bohužel, to byla také poslední vážnější šance prvního poločasu.

    Druhý poločas začne na Cambuurstadion přibližně v 15:30!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí kouč Henk de Jong poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází aktivní Marlon Pereira, na jehož místo nastupuje Kai Heerings. Hodně zajímavé rozhodnutí nizozemského kouče.
     
    48
    Ve středu pole svedl těžký souboj o míč domácí kapitán Overgoor, který dokázal dostat míč na levou stranu, kam si naběhl Bakket. Proti sobě měl domácí hráč Terence Kongola, přes kterého neprošel.
     
    49
    Na levé straně zabojoval litevský obránce Andriviuškevičius, který šel do souboje s van Beekem. Výsledkem je autové vhazování pro domácí Leeuwarden!
     
    51
    Domácí útočník Ogbeche dokázal ve středu hřiště udržet míč před Toornstrou a dokázal dostat míč na nabíhajícího Rosheuvela, který pohotově hledal přízemním centrem ve vápně Houtkoopa. Na nizozemského útočníka byl však míč příliš dlouhý!
     
    52
    Mikhail Rousheuvel dokázal dostat míč hlavičkou na nabíhajícího Ogbecheho, který si však proti van Beekovi příliš nevěřil a míč následně ztratil!
     
    53
    Na druhé straně ve středu hřiště fauloval van de Streek, který nabídl míč El Ahmadimu. Hostující záložník našel za obranou Basicikoglua, který byl tísněn Peersmanem, i tak vypálil. Turecký útočník však mířil těsně vedle!
     
    54
    Na druhé straně zahrozil také Cambuur! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru van de Streek, který neváhal a vyslal zajímavou střelu. Střela domácího hráče mířila těsně nad břevno!
    54. Střela Basaçikoglu mířila těsně mimo
     
    56
    Domácí Mikhail Rousheuvel se ocitl ve středu hřiště v obležení dvou protihráčů a míč ztratil. Jeho spoluhráči však výborně napadala a míč vybojovali zpět.
     
    57
    Na pravé straně předvedl krásnou individuální akci Roshuevel, který se vyhnul Kazimu-Richardsovi a následně El Ahmadimu. Až Jan-Aire van der Heijden jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem! Nizozemský stoper si vysloužil žlutou kartu!
     
    58
    Následnou standardní situaci rozehrál domácí kapitán Overgoor, jehož střílený centr mířil na zadní tyč. Žádný z jeho spoluhráčů však na míč nedosáhl!
     
    59
    V obrovské šanci se před malou chvílí ocitl Kazim-Richards! Turecký útočník se pohyboval na hranici ofsajdu, nicméně Torrnstra mu hlavičkou přiťukl míč do úniku. Kazim-Richards však poslal míč těsně mimo!
    59. Kazim-Richards v stoprocentní šanci neuspěl
     
    60
    Nějaké zranění si v souboji s Kazimem-Richardsem přivodil domácí stoper Mac-Intosch, který je momentálně ošetřován. Doufejme, že bude v pořádku!
     
    61
    Další povedená akce Feyenoordu! Na hranici vápna se dokázal dostat ke střele Basaçikoglu, který si však vylámal zuby na brankáři Nienhuisovi!
     
    62
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Colin Kazim-Richards, přichází Michiel Kramer.
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Vytautas Andriuškevičius, přichází Furdjel Narsingh.
     
    63
    Teď však měl Feyenoord kopat pokutový kop! Ve vápně se dostal ke střele z otočky Basaçikoglu, který trefil ruku bránícího Peersmana. Rozhodčí však situaci přímo neviděl a pokutový kop neodpískal!
     
    64
    Feynoord v posledních minutách svého soupeře tlačí a vytváří si šance! Další rohový kop hostujícího celku rozehrál Marko Vejinović, jehož centr však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel!
     
    65
    Po chybné rozehrávce ve středu hřiště se k míči dostal střídající Michiel Kramer, který se pokoušel křížným pasem najít za obranou Basacikoglua. Turecký útočník však neměl šanci míč dostihnout!
     
    66
    I další dlouhý pas mířil na tureckého útočíka, který byl však tentokrát pokrytý domácím stoperem. Feyenoord však i nadále zůstává u míče!
     
    68
    Český útočník Dominik Mašek se dnes na hřiště bohužel nepodívá! Hostující kouč Henk de Jong totiž provádí poslední změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází Rosheuvel, kterého nahrazuje Barto.
     
    69
    Cambuur se po delší době dokázal dostat na útočnou polovinu a vybojoval rohový kop. Rozehrávky se ujal kapitán Overgoor, jehož centr našel ve vápně hlavu střídajícího Barta. Hlavička nizozemského útočníka však mířila mimo!
     
    70
    I hostující kouč Giovanni van Bronckhorst provádí druhé střídání. Ze hřiště odchází nizozemský středopolař Toornstra, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho pozici nastupuje Lex Immers!
     
    72
    Feyenoord je v posledních minutách lehce pasivní a domácí hráči se opět dostávají do pohody! Do konce zápasu zbývá zhruba dvacet minut.
     
    73
    Před vápnem Feyenoordu dostal zajímavou přihrávku Xander Houtkoop, který se obtočil okolo Kongola a vypálil. Jeho střele však chyběla větší razance a Vermeer zasahovat nemusel, neboť rána mířila nad!
     
    75
    Terence Kongolo předvedl na levé straně zajímavý průnik, když obešel dva protihráče. Následně míč předal do středu Immersovi, který poslal lehký centr za obranu, kam však nikdo ze spoluhráčů nenaběhl.
     
    76
    Ve středu pole se dokázal velmi hezky uvolnit domácí Xander Houtkoop, který se však do zakončení dostat nedokázal!
     
    77
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se konečně dočkal a zcela zaslouženě jde do vedení! Na pravou stranu dostal výbornou přihrávku Basaçikoglu, který poslal do vápna zajímavý centr. Ve vápně si míč našel hlavu MICHAELA KRAMERA, který nedal brankáři Nienhuisovi šanci!
    77. Michiel KRAMER - 0:1
     
    79
    Stoper van Beek poslal hodně nepřesnou přihrávku na levou stranu, kde míč sebral obránce Heering. Za záchrannou brzdu zatáhl Dirk Kuijt a bude z toho standardní situace!
     
    80
    Domácí tým zahrával standardní situaci, které se ujal kapitán Overgoor. Jeho centr letěl do vápna, kde se míč odrazil a po nevýrazném vyběhnutí brankáře Vermeera mířil do branky! Na poslední chvíli však obránce Karsdorp míč vykopl! Opakované záběry však nepotvrdily, zda-li se o branku skutečně jednalo!
    80. Obránce Feyenoordu na poslední chvíli míč z brankové čáry vykopl!
     
    82
    Na druhé straně zahrával Feyenoord rohový kop, kterého se ujal Marko Vejinović, jehož centr letěl na hranici malého vápna. Zde míč propadl až k Dirku Kuijtovi, který se však k hlavičce těsně nedostal!
     
    83
    Feyenoord mohl přidat druhou branku! Na pravé straně operoval s míčem Basaçikoglu, který poslal do vápna ideální centr, který směřoval na nabíhajícího Kramera. Stoper Peersman však na poslední chvíli změnil směr letu míče a zatím jediný střelec dnešního utkání na míč nedosáhl!
     
    85
    Domácí Ogbeche dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu, neboť ve vzudšném souboji zasáhl loktem do obličeje hostujícího Lexu Immerse.
     
    86
    Útočná akce Leeuwardenu k zakončení nevedla, neboť útočník Barto si nedokázal zpracovat přihrávku od Ogbecheho. Míč je momentálně u brankáře Kennetha Vermeera!
     
    87
    Na pravé straně se velmi hezky uvolnil obránce Narsingh, kterého však následně poslal k zemi stoper Van Beek. Domácí celek tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    88
    Standardní situaci si vzal na starost domácí kapitán Overgoor, jehož centr obrana Feyenoordu odvrátila. Následně však vrátil míč do ohně van de Streek a van der Heijden odvrátil míč na rohový kop!
     
    89
    I následného rohového kopu se ujal Overgoor, jehož centr však pro brankáře Vermeera žádné nebezpečí neznamenal. Obrana Feyenoordu si dokázala poradit!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Cambuur tak má ještě čas na vyrovnání!
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nařizuje penaltu pro Feyenoord! Z pravé strany poslal do vápna centr Kerence Kongolo, na který si naskočil domácí Peersman a dle názoru rozhodčího zahrál rukou! Opakované záběy však toto rozhodnutí nepotvrdily!
    90+2.
     
    90+3
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil hostující kapitán DIRK KUIJT, který penaltu bezpečně proměnil a definitivně rozhoduje o vítězství Feyenoordu!
    90+3. Dirk KUIJT - 0:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Cambuur Leuwarden nepředvedl v zápase s Feyenoordem Rotterdam špatný výkon, nicméně po brankách Kramera a Kuijta prohrál 0:2!

    První poločas na Cambuurstadion nenabídl nikterak ofenzivní podívanou! Velmi aktivně vstoupil do utkání domácí fotbalisté, kteří však z úvodního tlaku branku nevytěžili. Po necelé půlhodině hry mohli udeřit hosté. Centr Vejinoviće lízl Basacikoglu a Kazim-Richards se málem dostal do zakončení! Bohužel, to byla také poslední vážnější šance prvního poločasu.

    Po deseti minutách druhého poločasu měl velkou příležitost Bascacikoglu, který však mířil těsně mimo! O pět minut později měl další velkou příležitost Kazim-Richards, který však rovněž minul! První branky jsme se dočkali až v 77. minutě, kdy si na centr Basaçikoglua naběhl Michiel Kramer, který přesnou hlavičkou poslal Feyenoord do vedení! O tři minuty později však mohl Cambuur vyrovnat! Po závaru ve vápně hostů se míč odrážel do branky, avšak obránce Feyenoordu na poslední chvíli míč vykopl z brankové čáry! Hlavní rozhodčí v nastavení navíc odpískal penaltu pro Feyenoord po údajné ruce domácího hráče. K penaltovému puntíku se postavil Dirk Kuijt a upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:27:30)

    Jan Havlovic

    Góly: 77. Kramer, 90+3. Kuijt (pen.)

    Karty:   85. Ogbeche (CMU) – 57. van der Heijden (FEY), 79. Kuijt (FEY)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira (46. Heerings), Mac-Intosch, Peersman, Andriuškevičius (62. F. Narsingh) – van de Streek, Overgoor (C), E. Bakker – Houtkoop, Ogbeche, M. Rosheuvel (68. Barto).
    Náhradníci: Zeinstra – Heerings, F. Narsingh, Barto, Mašek, Berisha, Steblecki.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, van der Heijden, Kongolo – Toornstra (70. Immers), Vejinović, El Ahmadi – Kuijt (C), Kazim-Richards (62. Kramer), Basaçikoglu.
    Náhradníci: Hahn – Immers, Manu, Nelom, Vilhena, Kramer, Botteghin.

    Rozhodca: Van Boekel – Goossens, van Dongen (vš. HOL)