Eindhoven – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Feyenoord 0:2 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 1:1 (kon.)
Heracles – Nijmegen 3:0 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
2:0 (1:0)
FC Groningen
cz Nedeľa 16.08.2015, 12:30 • Philips Stadion, Eindhoven • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    62
    Narsingh velmi chytře posílal míč na Davyho Pröppera, který si jej výborně pokryl a mohl postupovat osamocený po levé straně. Na poslední chvíli ho však poslal k zemi Simon Tibbling, který dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    52
    Domácí hráči dnes s důrazem opravdu nešetří! Na pravé straně mohl jít do zajímavého úniku Santiago Arise, toho však poslal ostrým skluzem k zemi Lorenzo Burnet, který dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    45
    Za následnou strkanici dostavají žlutou kartu domácí záložník André Guardado a také Albert Rusnák! Toto rozhodnutí se zejména domácím fanouškům vůbec nelíbí!
    43. Hodně tvrdý zákrok Kappelhofa
     
    43
    Velmi pěknou individuální akci předvedl Andréé Guardado, který se nejdříve vyhnul skluzu de Leeuwa, nicméně poté ho ve skluzu sestřelil Johan Kappelhof! Hostující stoper dostává za svůj zákrok žlutou kartu!
     
    20
    Santiago Elias si na pravé straně krásně narazil s Lucianem Narsinghem a mohl postupoval do vápna. Jeho postup však zastavil nedovoleným zárkokem Bryna Linssen, který dostává první žlutou kartu v tomto zápase!

    Jan Havlovic

    Góly: 7. L. Narsingh, 76. L. Narsingh

    Karty:   45. Guardado (PSV) – 20. Linssen (GRO), 43. Kappelhof (GRO), 45. Rusnák (GRO), 52. Burnet (GRO), 62. Tibbling (GRO)


    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet – Pröpper, Guardado, Maher – L. Narsingh (81. Pereiro), L. de Jong (C), Lestienne.
    Náhradníci: Pasveer – Vloet, De Wijs, S. Poulsen, Locadia, Pereiro, Hendrix.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet – Tibbling (83. Larsen), Hiariej, Rusnák (70. Mahi) – Antonia, de Leeuw (C), Linssen.
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, J. Drost, Larsen, van Nieff, Mahi.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (vš. HOL)