Vítkovice – Novgorod 2:5 (kon.) | Třinec – Košice 4:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Košice
Štvrtok 13.08.2015, 18:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • STEEL CUP • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Třinec dal gól!
    Toto je zrejme posledný klinec do rakvy pre Košice. Slovenský majster siahol po hre bez brankára, puk sa ale dostal k ZBYNEKOVI IRGLOVI, hrdina domácich pridáva aj svoj štvrtý gól v zápase. Asistencie: Rdim Matuš
     
    58:58
    Domáci Oceláři sa prezentovali peknou akciou, keď s apo osi Foltýn – Hrňa puk dostal až ku Noskovi, ktorého ranu Riečický dobre vyrazil.
     
    57:38
    Adamský teraz okúsil tvrdosť košickej obrany, keď si chce obhodiť jedného z brániacich hráčov, k zemi ho ale hráč majstra Slovenska poslal krásnym bodyčekom.
     
    57:06
    Pavúk (KOS) si odpyká dvojminútový trest za hákovanie.
     
    56:56
    Košice sú stále v hre! Matuš teraz faulovaný zo samostatného úniku neuspel, keď puk poslal len do betóna Riečického.
     
    54:50
    Na interaktívnej kocke sa teraz objavil reprezentačný tréner Česka, Vladimír Vůjtek. Ani ten si dnešné stretnutie nenechal ujsť.
     
    52:49
    Třinec dal gól!
    Český celok sa dnes po prvýkrát dostáva do vedenia. Dudáš ešte zblokoval zakončenie Rákosa, k voľnému puku sa ale odstal ZBYNEK IRGL, ktorý zavŕšil hetrik. Bez asistencie.
     
    52:29
    Třinec mal veľkú šancu na vedúci gól, Adamský zoči.voči Riečickému ale neuspel!
     
    47:22
    Tak teraz mali Košice kusisko šťastia! Matuš dostal za bránkou puk od Irgla, ktorému sa podarilo pri bránkovisku uvoľniť Rákosa. Ten pálil bez prípravy do vyrážačky Riečického!
     
    45:30
    Suja (KOS) si odsedí trest v trvaní dvoch minút za podrazenie.
     
    44:58
    Košice sa dostávali do prečíslenia, Suja sa zbavil Adámka v strede ihriska, finálna prihrávka mu ale príliš nevyšla a nemierila na hokejku Biceka.
     
    38:41
    Třinec dal gól!
    Tak to je pre majstra Slovenska skutočne smola, aj dnes inkasujú gól do šatne. Svoj druhý gól v zápase pridáva ZBYNEK IRGL. Asistencie: Daniel Rákos, Radim Matuš.
     
    38:01
    Adamský teraz mohol zakončiť do prázdnej bránky, prihrávku Draveckého ale nezachytil!
     
    37:37
    Toto bol takmer tretí gól v sieti Hamerlíka! Šedivý našiel v dobrej streleckej pozícii Suju, s ktorého strelou si domáci gólman s pomocou všetkých svätých poradil!
     
    35:02
    Košice dali gól!
    Košice sa opätovne dostávajú do vedenia! Po buly sa k odrazenému puku dostal Bicek, ktorý raketobou rýchlosťou prešprintoval súperov a vydal sa do samostatného nájazdu. Strelu Jiřího Biceka ešte Hamerlík vyrazil, na dorážku MAREKA BARTÁNUSA bo ale prikrátky. Asistencie: Bez asistencií.
     
    30:39
    Zaujímavý moment pri striedačke domáceho celku, kedy pästný súboj medzi Linhartom (TRI) a Pavúkom (KOS) nespoznal víťaza, obaja bojovníci si ale na dve minúty odpočinú za hrubosť.
     
    25:53
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu usadne Štrbák (KOS), ktorý sa dopustil nedovoleného bránenia.
     
    14:21
    Třinec dal gól!
    Tentokrát už ale áno. Domáci sa prezentovali peknou akciou, keď Doudera len naznačil strelu, prihrával ale ešte lepšie postavenému ZBYŇKOVI IRGLOVI, kotrý puk zasunul za chrbát bezmocného Riečického. Asistencie: Milan Doudera, Daniel Rákos.
     
    11:20
    Košice mohli vyhrávať už o dva góly! Statickej obrane teraz ušiel rýchlonohý Lapšanský, ktorý zamestnal Hamerlíka. Brankár domácich vyrazil pred seba, kde už jeho spoluhráči puk odpálili do bezpečnej vzdialenosti.
     
    08:06
    Na druhej strane nebezpečná situácia pred Hamerlíkom, ktorý delovku Tomáša Slováka vyrazil len pred seba, kde sa po puku naťahoval Jenčík, ktorému chýbali len centimetre!
     
    03:49
    Košice dali gól!
    Košice vedú 1:0! Tomáš Sovák ukázal obrovský prehľad na ľadovej ploche, keď milimetrovou prihrávkou našiel na modrej čiare Martina Štrbáka. Hokejová legenda vyslala ranu ako z dela, puk sa v spleti tiel pred Hamerlíkom ešte zamotal, následne ale dopadol pred voľného RICHARDA JENČÍKA, ktorý už nemal problém zasunúť ho do odkrytej časti bránky. Asistencie: Martin Štrbák
     
    02:48
    Slovenský majster bude hrať presilovú hru po tom, čo sa Tomáš Plíhal dopustil podrazenia.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 15. Irgl (Doudera, Rákos), 39. Irgl (Rákos, Matuš), 53. Irgl, 60. Irgl (Matuš) – 4. Jenčík (Štrbák), 36. Bartánus

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Lapšanský (KOS)
    1:0   Irgl (TRI)
    2. séria:
    1:1   Jenčík (KOS)
    2:1   Polanský (TRI)
    3. séria:
    2:1   Bicek (KOS)
    2:1   Hrňa (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – M. Doudera, Klesla (C), Foltýn, Nosek, Linhart, Galvas (A), Adámek – Chmielewski, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský, Dravecký – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Plíhal, Rufer
    HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Štrbák (C), T. Slovák, Šedivý, Philipp, Dudáš, Cebák, Bortňák, Pavúk – Jenčík, Bartoš (A), Lapšanský – Bicek (A), Suja, Bartánus – Lelkeš, Hrnka, Boltun – Hričina, Chovan, Šoltés, Bortňák

    Rozhodca: Roman Mrkva, Pavel Mikula – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan