Ajoie – Pardubice 1:1 (Nedohr.) | Bardejov – Žilina 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:3 (kon.)
K. Vary – Slavia 5:3 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (1:0, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
cz Štvrtok 13.08.2015, 18:00 • FORTUNA aréna • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Hanáci berou výhru i ve čtvrtém zápase přípravy, rozhodující pokus proměnil PETR KAFKA!
     
    Tak ne, týmy se dohodly a jdeme rovnou na samostatné nájezdy! Na každé straně pojede pět hráčů.
     
    59:34
    Hradec chce rozhodnout, moc chce rozhodnout! Martin Pláněk z pravého kruhu napálil vzdálenější tyčku.
     
    58:55
    Bednář zavezl puk až před olomoucké brankoviště, tam se před prázdnou brankou dvakrát natahoval po dorážce Courchaine. Obránci byli zase na svém místě a zpacifikovali ho!
     
    58:25
    Tomáš Vošvrda má dneska svůj den. Na dělovku Jiřího Vašíčka asi moc dobře neviděl, přesto na poslední chvíli předvedl reflexivní zákrok pravým betonem!
     
    57:55
    Dnešnímu utkání přihlíží výborná návštěva 2397 diváků. Hlasitých diváků!
     
    55:12
    Domácí mají drtivý tlak. Střelu Bednáře chytl Vošvrda do lapačky, bomba Courchaina šla těsně vedle.
     
    54:45
    Fantastický Tomáš Vošvrda! Bedřich Köhler už po dorážce málem zvedal ruce nad hlavu, ale roztažený gólman kotouč zastavil!
     
    54:30
    Hradec si vybírá oddechový čas.
     
    54:30
    No tak pozor na to. Hradec měl ponechanou výhodu, v níž přišel druhý faul soupeře. Domácí budou hrát dvě minuty v pěti proti třem! Pavel Skrbek pyká za hákování, Aleš Jergl za podražení. Obrovská možnost pro Mountfield.
     
    54:17
    Mora hraje s velkou kuráží, jenže pak jí prchnul Adam Courchaine a bekhendem pořádně prověřil Tomáše Vošvrdu!
     
    51:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    No tak pozor! Když se dneska nezadařilo ani jednomu ze soupeřů v přesilovce, přichází gól v oslabení, kterým Olomoučtí srovnávají skóre! Michal Vodný poslal dopředu MIROSLAVA HOLCE, jenž přebruslil Zdeňka Čápa. V sólu pak bezchybně zakončil nad lapačku Ondřeje Kacetla a je to 1:1! Asistence: Michal Vodný.
     
    51:33
    Hradec měl blízko ke gólu v přečíslení tři na dva. Vošvrda ale parádně vykopl střelu Briana Ihnačáka!
     
    51:00
    Vzápětí jdou do čtyř zase Hanáci. Jiří Ondrušek (OLO) je vyloučen za podražení ve středním pásmu.
     
    51:00
    Mohlo být vyrovnáno! V hlavní akci byl druhý útok hostů. Nejdřív tečoval střelu Matěj Pekr, ale Kacetl si poradil jak s ním, tak s rychlou dorážkou Jana Knotka.
     
    48:24
    Bednář nedokázal před prázdnou bránou zpracovat puk, potom ho chtěl dorazit Brian Ihnačák (HKM). Místo kotouče ale podrazil soupeře a přestože se to domácím fanouškům nelíbí, bylo to na dvouminutový trest. Druhá přesilovka Kohoutů.
     
    48:03
    Přesto se hosté sympaticky snaží. Zblízka donutil Kacetla k zásahu Jan Knotek.
     
    44:27
    Paradoxně až po přesilovce měl Vošvrda plné betony práce. Hodně krkolomně vykopl dělovku Martina Pláňka od hrazení!
     
    41:51
    Je tady přesilovka číslo čtyři pro Mountfield. Právě Marka Laše (OLO) vykazuje pán v pruhovaném na trestnou lavici za napadení.
     
    37:32
    Kohouti se zmáhají! Byl to Miroslav Holec, kdo dvakrát zahrozil před Kacetlem. Podruhé se hradecký gólman trochu otáčel kolem sebe, nicméně kotouč mu nevypadl.
     
    31:12
    Jako by se nechumelilo, hosté založili ve dvou nebezpečnou akci. Jan Knotek sice musel zakončovat bekhendem, přesto trefil bližší tyčku hradecké svatyně!
     
    28:24
    Snad ve čtyřech uháněli domácí na Vošvrdu. Bednář nabil Ihnačákovi, který to zkusil mezi betony, ale ty secvakly Vošvrdovi včas!
     
    26:42
    Teď už se domácí napevno usadili v pásmu a po ose Šimánek – Knotek – Jaroslav Kudrna vymysleli téměř gólovou akci. Hosté ale dokázali poslední přihrávku zpomalit a slabší Kudrnovo zakončení lapil Tomáš Vošvrda!
     
    26:03
    Musel ale dávat pozor na zadní vrátka. Pronikl jimi Jan Eberle, jehož rána se jen těsně nevešla mezi tři tyče!
     
    25:39
    Kohoutům se to vůbec nelíbí, ale podle verdiktu sudích hráli v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Matěj Pekr (OLO), Hradec jde na svou třetí přesilovku.
     
    25:39
    Köhled nabídl kotouč v přečíslení Romanu Kukumbergovi. Jeho střela šla kousek vedle druhé tyčky!
     
    20:49
    Autor gólu Tomáš Knotek se mezi kruhy opřel do puku, ale minul. Na druhé straně už to vypadalo nebezpečněji – přečíslení zakončoval dělovkou Pavel Skrbek, jeho střela však také netrefila svatyni!
     
    19:57
    A ještě před přestávkou to znovu smrdělo gólem. Dělovka Köhlera z mezikruží minula bránu, potom netrefil z výborné pozice ani Karel Pilař.
     
    19:36
    Matador Kudrna si zase počkal na hraně brankoviště. Dokázal tečovat Čápovu nabídku, ale Vošvrda puk vytáhl špičkou betonu!
     
    18:24
    Rozhodčí Tomáš Veselý přerušil hru, přestože Vošvrda možná neměl puk úplně pod kontrolou. Ale to je teď jedno. Matěj Pekr (OLO) inkasuje menší trest za hákování.
     
    16:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem první třetiny se Hradec naprosto po zásluze dostává do vedení! A jako bych o tom nemluvil, postaral se o to první útok se zakončujícím TOMÁŠEM KNOTKEM. Karel Pilař potáhl puk na modré čáře a po chvilce si všiml volného centra na pravém kruhu, tak mu nabídl střeleckou pozici, kterou Knotek nemohl pohrdnout – 1:0! Asistence: Karel Pilař.
     
    14:08
    Snad třikrát pálil od modré čáry Zdeněk Čáp. Před Vošvrdou byl navezený Kudrna, který se dostal k dorážce, ale zblízka nedokázal lapačku brankáře přehodit.
     
    13:00
    Až závěr početní výhody měl ze strany hostů slušnější parametry, ale nestačilo to. Přesilovku si naopak zahrají Hradečtí, Matěj Pekr (OLO) pyká za krosček v rohu útočného pásma.
     
    11:55
    Trojice Kukumberg – Hronek – Dej vyprodukovala v oslabení velkou šanci pro Hradec. Poslednímu jmenovanému ale kotouč trochu uskočil a Vošvrda se stačil přesunout!
     
    10:55
    Máme tady první vyloučení zápasu. Po souboji ve středním pásmu odchází na trestnou Martin Pláněk (HKM) za napadení.
     
    07:13
    První hradecký útok tlačí! Kudrna nejdřív vybídl zpoza branky právě Tomáše Knotka, který ale z první přestřelil. Veterán Kudrna potom zůstal před brankou nehlídán, jenže puk mu utekl a Vošvrda ho vykopl do bezpečí!
     
    01:35
    Na hranici brankoviště bojoval o dorážku Adam Courchaine. Protivník ho ale hlídal hodně těsně a kanadský forvard nedokázal zakončit.
     
    00:16
    Hned první sekundy přinesly první šanci domácího týmu. Tomáš Knotek se protáhl až do šance a Vošvrda jeho zakončení vytáhl kousek vedle tyče!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 17. T. Knotek (Pilař) – 52. Holec (Vodný), rozh. náj. Kafka

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jergl (OLO)
    0:0   Bednář (HKM)
    2. séria:
    0:1   Holec (OLO)
    0:1   Köhler (HKM)
    3. séria:
    0:2   Kafka (OLO)
    0:2   Šimánek (HKM)
    4. séria:
    0:2   Mikúš (OLO)
    1:2   Courchaine (HKM)
    5. séria:
    1:2   Zeman (OLO)
    1:2   Ihnačák (HKM)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pilař, Vydarený, Pláněk, Čáp, Hronek, Vašíček, Jank, Dietz – Kudrna, T. Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Kukumberg, Dej – Troliga, Tvrdík, Červený. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Olomouc: Vošvrda (Urbisch) – Skrbek, Nesvadba, Ondrušek, Valenta, Houdek, Staněk, Škůrek, Jaroměřský – Kafka, Zeman, Mikúš – Pekr, J. Knotek "C", Laš – Jergl, Herman, Eberle – Zuzin, Holec, Vodný. Trenéři: Zdeněk Venera a Jiří Dopita.

    Diváci: 2397