Chemnitzer – Dortmund 0:2 (kon.) | Nöttingen – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Chemnitzer FC
0:2 (0:1)
Borussia Dortmund
cz Nedeľa 09.08.2015, 14:30 • Stadion an der Gellertstraße, Chemnitz (kapacita: 18.712 diváků) • DFB-Pokal • 1. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Gündogan (DOR)
     
    90+3
    A nakonec to ještě mohlo být třígólové vítězství pro hosty! Za hranicí šestnáctky napřáhl k tvrdé ráně pravou nohou Gündogan a orazítkoval břevno domácí branky!
     
    86
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Dem, přichází Steinmann.
     
    86
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Ofosu, přichází König.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Matthias Ginter.
    82. Henrich MCHITARJAN - 0:2
     
    82
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jenže hosté jim tuto možnost pravděpodobně nedají. Aubameyang vybojoval míč ve středu hřiště, poslal jej na levou stranu na rozběhnutého HENRICHA MCHITARJANA, který střelou bez přípravy pravou nohou poslal míč přesně k levé tyči!
    78. Löning (CMZ)
     
    78
    Velkou smůlu mají při zakončení domácí, kteří jsou v posledních minutách lepší než jejich soupeř. Střela Löninga levou nohou z přímého kopu však skončila jen těsně vedle pravé tyče!
     
    77
    Piszczek na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu na unikajícího protihráče do vápna. Po žluté kartě ale budou domácí kopat nebezpečnou standardní situace zpoza šestnáctky.
     
    76
    Už to vypadalo, že se domácí dostávají do další šance, a asi tomu tak skutečně i bylo, neboť i Cappek byl chybně zastaven v ofsajdu. No tak pomezní sudí si dnešní duel za rámeček rozhodně nedají!
    74. Fink (CMZ)
     
    74
    Domácí byli blízko vyrovnání! Střelu kapitána Finka zpoza šestnáctky mířící k levé tyči však Bürki vyrazil konečky prstů na rohový kop!
     
    73
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Alexander Nandzik, přichází Christian Cappek.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Bender, přichází Weigl.
    67. Gündogan (DOR)
     
    67
    A teď už to bylo o mnoho nebezpečnější ze strany Dortmundu. Mchitarjan se pěkně uvolnil nalevo od šestnáctky a poslal přesnou přihrávku před vápno na volného Gündogana, jeho ránu pravačkou mířící k levé tyči ale tygřím skokem vyrazil gólman Kunz!
    66. Aubameyang (DOR)
     
    66
    První náznak šance ve druhé půli. Reus dobře našel ve vápně Aubameyanga, ten si udělal prostor na střelu mezi dvěma protihráči, jenže jeho zakončení skončilo vedle levé tyče!
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Jonas Hofmann.
     
    62
    Domácí však z celé situace nic nevytěžili a Danneberg se ostře ohradil proti některému z rozhodnutích hlavního sudího. Po právu žlutá karta.
    40. Reus (DOR)
     
    40
    A mohlo to být o dvě branky! Z pravé strany přiletěl parádní centr do vápna, na který si nikým nehlídán naskočil Marco Reus, jenže jeho hlavičku mířící pod břevno domácí branky parádním zákrokem vyrazil brankář Kunz!
    39. Reus (DOR)
     
    39
    Marco Reus trefil střelou pravou nohou zpoza vápna tyč domácí branky, jenže celé akci předcházelo ofsajdové postavení jednoho z hostujících hráčů a tak je celé vzrušení zbytečné!
    31. Danneberg (CMZ)
     
    31
    A mohlo být vyrovnáno! Hosté chybovali při rozehrávce, nabíhající Danneberga našel perfektní patičkou do vápna jeden z jeho spoluhráčů, jenže střela domácího hráče skončila vedle levé tyče!
    25. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se nejprve několikrát zastřeloval, aby po centru Mchitarjana z levé strany poslal míč hlavou přesně k levé tyči domácí branky!
    19. Aubameyang (DOR)
     
    19
    Zřejmě největší šance dosavadního průběhu zápasu, když si na pravé straně zabíhal Mchitarjan a zpětnou přihrávkou do vápna našel volného Aubameyanga, jeho rána z první však jen prolétla kolem levé šibenice!

    Daniel Kubelka

    Góly: 25. Aubameyang, 82. Mchitarjan

    Karty:   62. Danneberg (CMZ) – 77. Piszczek (DOR)


    Chemnitzer FC: Kunz – Stenzel, Endres, Conrad, Nandzik (73. Cappek) – Röseler, Dem (86. Steinmann) – Ofosu (86. König), Fink "C", Danneberg – Löning.
    Náhradníci: Batz – Cappek, Kehl-Gómez, Steinmann, Cincotta, König, Cecen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels "C", Schmelzer – Bender (71. Weigl), Gündogan – Mchitarjan, Castro (63. Hofmann), Reus (83. Ginter) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Hofmann, Ramos, Kagawa, Ginter, Weigl, Stenzel

    Rozhodca: Sippel – Leicher, Stein