Chemnitzer – Dortmund 0:2 (kon.) | Nöttingen – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
Chemnitzer FC
0:2 (0:1)
Borussia Dortmund
cz Nedeľa 09.08.2015, 14:30 • Stadion an der Gellertstraße, Chemnitz (kapacita: 18.712 diváků) • DFB-Pokal • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to již pro tuto chvíli vše, přeji Vám krásný zbytek nedělního odpoledne. Nashledanou,. (16:24:46)
     
    Je dobojováno. Po první půli, která jasně patřila hostům, domácí ve druhé pětačtyřicetiminutovce srovnali hru a místy byli lepším týmem, jenže přes Bürkiho míč do branky Dortmundu nedostali. Naopak, osm minut před koncem přidal pojistku na vedení žlutočerných výborně hrající Mchitarjan a po výsledku 2:0 postupuje Borussia do druhého kola DFB-Pokalu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Gündogan (DOR)
     
    90+3
    A nakonec to ještě mohlo být třígólové vítězství pro hosty! Za hranicí šestnáctky napřáhl k tvrdé ráně pravou nohou Gündogan a orazítkoval břevno domácí branky!
     
    90+2
    Domácí vybojovali ještě jeden přímý kop v samotném závěru utkání. Po rozehře nakrátko však přišel velice nepřesný centr, který skončil až mimo hřiště. Odkop pro Bürkiho.
     
    90+1
    Tak ještě tři minuty si domácí fanoušci užijí bundesligového soupeře. Přesně tolik se totiž bude přidávat k základní hrací době.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Hosté vedou o dvě branky a jistě směřují k postupu do druhého kola.
     
    89
    Hosté se prokombinovali do další šance, jenže přihrávka napříč vápnem již adresáta nenašla.
     
    88
    Ještě jeden střelecký pokus si připíše na své konto Aubameyang, jeho rána zpoza šestnáctky ale nebyla gólová a skončila vedle levé tyče.
     
    87
    Domácí sice prohrávají o dvě branky, ale jejich příznivci je i nadále neúnavně podporují, takto by to mělo vypadat na každém zápase.
     
    86
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Dem, přichází Steinmann.
     
    86
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Ofosu, přichází König.
     
    85
    Domácí však ještě bojují alespoň o čestný úspěch proti favoritovi utkání, jenže střela Löninga z ostrého úhlu z levé strany neměla šanci na úspěch.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Matthias Ginter.
    82. Henrich MCHITARJAN - 0:2
     
    82
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jenže hosté jim tuto možnost pravděpodobně nedají. Aubameyang vybojoval míč ve středu hřiště, poslal jej na levou stranu na rozběhnutého HENRICHA MCHITARJANA, který střelou bez přípravy pravou nohou poslal míč přesně k levé tyči!
     
    81
    Hosté se snaží držet míč a šetřit čas, jenže obětavě hrající domácí fotbalisté jim nedají pokoj. Upřímně, jako nestranný fanoušek bych jim vyrovnání, které by za výkon ve druhé půli bylo zasloužené, rozhodně přál.
     
    80
    A s rohovým kopem v podání Dortmundu si domácí bez potíží poradili.
     
    79
    Hosté se po dlouhé době vydávají na zteč domácí branky, dobrý obranný zákrok ale zastavil jejich postup. Nicméně, bude to roh pro Borussii.
    78. Löning (CMZ)
     
    78
    Velkou smůlu mají při zakončení domácí, kteří jsou v posledních minutách lepší než jejich soupeř. Střela Löninga levou nohou z přímého kopu však skončila jen těsně vedle pravé tyče!
     
    77
    Piszczek na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu na unikajícího protihráče do vápna. Po žluté kartě ale budou domácí kopat nebezpečnou standardní situace zpoza šestnáctky.
     
    76
    Už to vypadalo, že se domácí dostávají do další šance, a asi tomu tak skutečně i bylo, neboť i Cappek byl chybně zastaven v ofsajdu. No tak pomezní sudí si dnešní duel za rámeček rozhodně nedají!
     
    75
    Roh už tolik vzrušení před brankou Dortmundu nenabídl a tak mají domácí již jen něco málo přes patnáct minut na vyrovnání skóre tohoto zápasu.
    74. Fink (CMZ)
     
    74
    Domácí byli blízko vyrovnání! Střelu kapitána Finka zpoza šestnáctky mířící k levé tyči však Bürki vyrazil konečky prstů na rohový kop!
     
    73
    S nákopem hostů směřujícím do vápna Chemnitzeru si ve spolupráci se svými stopery poradil Kunz.
     
    73
    Střídání v týmu Chemnitzer FC: ze hřiště odchází Alexander Nandzik, přichází Christian Cappek.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Bender, přichází Weigl.
     
    71
    Ofosu se dostával do šance z pravé strany, jeho rána však skončila jen vedle hostující branky, Po této situaci následuje krátká pauza pro hráče na potřebné občerstvení.
     
    70
    Fink poslal míč od rohového praporku do prostoru malého vápna před branku, tam se po několika odrazech od těl hostujících hráčů nakonec odrazil až do náruče brankáře Bürkiho.
     
    69
    Domácí se hnali do rychlého přečíslení a po sražené přihrávce před branku vybojovali rohový kop.
     
    68
    Další akce hostí už neskončila tak dobře a míč po nepovedené přihrávce končí u brankáře domácích.
    67. Gündogan (DOR)
     
    67
    A teď už to bylo o mnoho nebezpečnější ze strany Dortmundu. Mchitarjan se pěkně uvolnil nalevo od šestnáctky a poslal přesnou přihrávku před vápno na volného Gündogana, jeho ránu pravačkou mířící k levé tyči ale tygřím skokem vyrazil gólman Kunz!
    66. Aubameyang (DOR)
     
    66
    První náznak šance ve druhé půli. Reus dobře našel ve vápně Aubameyanga, ten si udělal prostor na střelu mezi dvěma protihráči, jenže jeho zakončení skončilo vedle levé tyče!
     
    65
    Mchitarjan už se na to asi nemohl dívat a když získal trochu prostoru na levém rohu šestnáctky, prostě napálil míč směrem k brance, jeho rána však směřovala hodně vedle levé tyče a navíc příliš vysoko.
     
    64
    Hra je nyní hodně neuspořádaná a oproti první půli toho není příliš mnoho k vidění. Vše je ale způsobeno i zlepšeným výkonem domácích fotbalistů, kteří po pauze viditelně přidali, a často přerušují kombinace hráčů ve žlutém.
     
    63
    Tak nakonec ne. Sudí zřejmě přehodnotil svůj výrok a domácím připadlo pouze autové vhazování, které navíc skončilo přímo v rukavicích brankáře Bürkiho.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Jonas Hofmann.
     
    62
    Domácí se dál tlačí do útoku a po faulu na jednoho z nich budou kopat proti brance Dortmundu z levého rohu pokutového území.
     
    62
    Domácí však z celé situace nic nevytěžili a Danneberg se ostře ohradil proti některému z rozhodnutích hlavního sudího. Po právu žlutá karta.
     
    61
    Ofosu se pokusil prosadit po pravé straně proti dvěma protihráčům a vybojoval z minima maximum, tedy autové vhazování napravo od vápna.
     
    60
    Schmelzer byl hlavní postavou pokračování celé akce Dortmundu, když poslal k zemi útočným faulem domácího kapitána Finka a bílí se tak dostanou k míči.
     
    59
    Reus znovu zabíhal za domácí obranu a hodně se ohlížel za pomezním sudím, zda se opět nenacházel v ofsajdu. Hra pokračovala dál a po centru Schmelzera před branku budou hosté pouze vhazovat.
     
    58
    No, teď možná domácí přišli o velkou možnost, když ve třech hráčích mohli uhánět sami na hostující branku. Opakovaný záběr však ukázal, že přerušení celé akce kvůli údajnému ofsajdu Finka bylo špatným rozhodnutím pomezního sudího.
     
    58
    Poměrně dost nepřesností je nyní ve hře na obou stranách a tak se hra často kouskuje.
     
    57
    Gündogan vymyslel parádní oblouček za domácí obranu na Reuse, jenže ten se k jeho smůle nacházel v době přihrávky v ofsajdu.
     
    56
    Fotbalisté Chemnitzeru se však u míče dlouho neudrželi, po faulu Conradu kousek za polovinou hřiště o něj po rozhodnutí sudích přijdou.
     
    55
    Mchitarjan je zatím hlavním mozkem útočných akcí Dortmundu ve druhé půli a většina míčů směřuje přes něj, jedno zda se hraje na levé či na pravé straně. Nyní se ale nedokázal dostat přes Ofosua a hrát tak mohou domácí.
     
    54
    Hosté ale pokračovali v útočné akci a domácí obrana měla plné ruce i nohy práce. Střelu Bendera zpoza šestnáctky však dokázala zblokovat.
     
    54
    Mchitarjan poslal nepříjemný centr z pravého rohu šestnáctky před domácí branku, tam jej však povedeným zákrokem odrazil obránce Endres.
     
    53
    Hosté nyní uklidňují hru a kombinují ve středu pole.
     
    52
    Často se nyní přerušuje kvůli hře za hranicí pravidel. Nyní byl příliš horlivý při útočení Aubameyang, který si pomohl proti soupeři dalším nedovoleným zákrokem.
     
    52
    Kevin Kunz ale neměl příliš mnoho starostí s přímým zakončením Aubameyanga, který poslal míč přímo doprostřed branky a tam jej v poklidu sebral domácí gólman.
     
    51
    Další nedovolený zákrok je pískán proti domácím, Dem obral o míč skluzem Bendera, dle názoru sudího to však bylo s faulem. Standardní situace pro Dortmund bude následovat.
     
    50
    Hosté se ale rychle vrací do zápasu a již znovu tlačí svého soupeře před sebou. Jejich postup jen na chvíli zastavil Ofosu a to jen za cenu faulu.
     
    49
    Schmezler centroval z levé strany do prostoru malého vápna, domácí defenziva však zvládla míč odkopnout mimo nebezpečí.
     
    48
    Fotbalisté Chemnitzeru vstoupili do druhé půle opravdu s velkým odhodláním a do velké šance se dostával Nandzik, k němuž se dorazil míč ve vápně, jenže na poslední chvíli mu míč od nohou ukradl brankář Bürki.
     
    47
    Domácí začali aktivně druhý poločas a snaží se zatlačit svého soupeře. Nabíhajícího Löninga však nyní zastavil v akci praporek pomezního sudího.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou týmů se již pomalu vrací na trávník a tak druhé půle utkání začne již za několik málo okamžiků.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:31.
     
    Skončil první poločas utkání prvního kola německého DFB-Pokalu a hosté jdou do šaten s jednogólovým náskokem. Dle očekávání Dortmund v úvodních 45 minutách nepustil domácí hráče příliš do hry a jen díky velké nemohoucnosti svých střelců vede jen o jednu branku, o kterou se přičinil Aubameyang.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ofosu to měl nyní těžké na pravé straně hřiště, kde si vedl míč a snažil se dostat za hostující obranu, dokázal však pouze vyslat velice nepřesnou přihrávku po zemi před branku, kterou sebral brankář Bürki.
     
    44
    Hosté znovu obléhají šestnáctku domácího týmu, ten se brání v posledních minutách jen s velkými obtížemi a druhá branka Dortmundu visí ve vzduchu.
     
    43
    Reus se dnes nemůže trefit. Nyní dostal přesnou přihrávku do nohy z levé strany, jenže jeho rána pravačkou z velkého vápna skončila vysoko nad domácí brankou
     
    41
    Další akci hostů zastavuje nepovedené přihrávka po levé straně hřiště, po které budou domácí hráči vhazovat.
    40. Reus (DOR)
     
    40
    A mohlo to být o dvě branky! Z pravé strany přiletěl parádní centr do vápna, na který si nikým nehlídán naskočil Marco Reus, jenže jeho hlavičku mířící pod břevno domácí branky parádním zákrokem vyrazil brankář Kunz!
     
    40
    Něco málo přes pět minut zbývá do konce prvního poločasu a obraz hry je víceméně pořád stejný. Hosté drží míč a pokouší se o zakončení, domácí zatím pouze brání.
    39. Reus (DOR)
     
    39
    Marco Reus trefil střelou pravou nohou zpoza vápna tyč domácí branky, jenže celé akci předcházelo ofsajdové postavení jednoho z hostujících hráčů a tak je celé vzrušení zbytečné!
     
    38
    Ofosu si sbíhal na přihrávku z levé strany do vápna, ta však nebyla úplně přesná a tak měl k míči o něco blíže gólman Bürki.
     
    37
    A znovu je pískáno. Nabíhající Reus se při snaze najít volné místo za domácí obranou nacházel v ofsajdu.
     
    37
    A ani teď se nedostanou fotbalisté Borussie o zakončení, za vše může útočný faul Bendera, po kterém budou hrát domácí hráči.
     
    36
    Jenže ani žlutým se v posledních minutách příliš nedaří na přihrávce a až příliš často ztrácí míč.
     
    35
    Domácím se ve hře dopředu příliš nedaří a o míč po odkopu brankáře Kunze rychle přišli. Tlak Dortmundu tak může pokračovat.
     
    33
    Mezírky v domácí defenzivě jsou čím dál větší a hostům se nyní dýchá přeci jen o něco lépe při útočení. Centr z levé strany v podání Castra ale až do vápna neprošel.
     
    32
    A tak se hraje nebezpečně znovu před domácí brankou, kde se dostal k zakončení Mchitarjan, jenže jeho střelu z dobré pozice dokázal Kunz vyrazit.
    31. Danneberg (CMZ)
     
    31
    A mohlo být vyrovnáno! Hosté chybovali při rozehrávce, nabíhající Danneberga našel perfektní patičkou do vápna jeden z jeho spoluhráčů, jenže střela domácího hráče skončila vedle levé tyče!
     
    29
    A tak už znovu hrají hosté a stejně jako při první brance hledal Mchitarjan centrem z levé strany před brankou Aubameyanga, toho si však nyní domácí fotbalisté dobře ohlídali a k zakončení ho nepustili.
     
    28
    Ofosu obral Schmelzera o míč napravo od vlastní šestnáctky a přes tři hráče jej perfektně vyvezl až do středu hřiště, jenže jeho následný pas již nepatřil do kategorie nejpovedenějších a tak akce domácích končí neúspěchem.
     
    27
    Centr Reuse směřující do vápna ale domácí defenziva dokázala ubránit a míč poslat mimo box.
     
    26
    Domácí se budou muset znovu bránit a to standardní situace pár metrů od pravého rohu pokutového území.
    25. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se nejprve několikrát zastřeloval, aby po centru Mchitarjana z levé strany poslal míč hlavou přesně k levé tyči domácí branky!
     
    24
    Reus našel ve vápně trestuhodně osamoceného Aubameyanga, jenže do dráhy letu jeho střely se na poslední chvíli postavil jeden z domácích beků a míč srazil mimo.
     
    23
    Fink centroval na bližší tyč, kde se do míče položil Dem, jeho hlava však poslal míč pouze dvě, tři metry vedle levé tyče.
     
    23
    Domácí se po delší době dostali na dostřel hostující svatyně a po autu z pravé strany se dostanou k rohovému kopu.
     
    22
    Mchitarjan to zkusil z levé strany, jenže jeho rána rovněž nenašla svůj cíl a skončila na míle daleko od domácí branky.
     
    21
    Domácí jsou zastaveni v ofsajdu, když dva z jejich hráčů se zapomněli za obranou Dortmundu v době přihrávky.
     
    20
    Ten však zatím vymyslel pouze střelu Reuse, které rozhodně neměla ty správné gólové parametry a prostě musela skončit vedle branky domácích.
     
    20
    Domácí se v posledních minutách hry nemohou dostat k míči a jen čekají, co vymyslí čím dál aktivněji hrající soupeř.
    19. Aubameyang (DOR)
     
    19
    Zřejmě největší šance dosavadního průběhu zápasu, když si na pravé straně zabíhal Mchitarjan a zpětnou přihrávkou do vápna našel volného Aubameyanga, jeho rána z první však jen prolétla kolem levé šibenice!
     
    18
    S rohem si navíc hosté neporadili zrovna nejlépe a domácím se vcelku s přehledem povedlo možné nebezpečí odvrátit ještě v samém jeho zárodku.
     
    17
    A tak to žlutí zkusili dlouhou přihrávkou po pravé straně na nabíhajícího Piszczeka, proti němu však včas vyběhl brankář Kunz a míč vyrazil na rohový kop.
     
    16
    Hosté dlouho obléhali pokutové území domácích, ale nikterak natěsno. Domácí obranný blok se totiž dobře pohybuje a daří se mu přerušovat rozehrávku Dortmundu.
     
    15
    Ofosu se po rychlém brejku domácích dostal do zakončení zpoza vápna, jenže jeho slabá střela po zemi nemohla Bürkimu přidělat nějaké větší potíže.
     
    14
    Gündogan to nemyslel špatně a patrně se jednalo o nacvičený signál, kdy posílal míč před klubko hráčů na hranici penalty, jenže domácí jeho myšlenku rychle přečetli a míč odkopli daleko do bezpečí.
     
    13
    Znovu se míč přelévá ze strany na stranu ve středu hřiště, kde hrají hosté. Ti však budou mít po faulu na Schmelzera nalevo od vápna možnost rozehrát volný přímý kop.
     
    12
    Schmelzer posílal dobrý centr z levé strany do vápna na Mchitarjana, ten byl však dobře bráněn a k hlavičce se vůbec nedostal.
     
    11
    Fink to nevymyslel úplně špatně a střelou se pokusil překvapit hostujícího brankáře, Bürki však dokázal míč vyrazit a posléze jej i zachytil do svých rukavic.
     
    10
    Castro fauloval napravo od vápna jednoho z domácích hráčů a Chemnitzer bude mít výhodu standardní situace.
     
    9
    I když teď bylo trochu horko ve vápně Chemnitzeru, kde se s míčem pokusili něco vymyslet Gündogan a Aubameyang, domácí se však ubránili a hosty navíc zastavuje útočný faul.
     
    8
    Hosté se dle očekávání postupně dostávají více do hry a na balonu tráví většinu času. Obrana domácího týmu ale zatím pracuje spolehlivě.
     
    7
    První střelecký pokus registrujeme i na straně Dortmundu, jenže Bender si počínal velice podobně jako před malou chvílí Ofosu a tak míč končí na míle daleko od branky domácích.
     
    7
    Hosté se pokusili vysunout kolmicí ve středu hřiště Bendera, jejich úmysl ale včas přečetl bránící Roseler a odkopl míč do zámezí.
     
    6
    Löning si počínal při napadání Hummelse příliš agresivně a po útočném faulu budou hrát i nadále hráči ve žlutých dresech.
     
    5
    Borussia se také pokusil o útok ze strany, ale stejně jako v případě domácích, byl centr zblokován a hráči Chemnitzeru se navíc dostali k míči.
     
    4
    Rozehrávka na přední tyč byla vystižena hostující obranou, míč se však odrazil na Ofosua, který se do míče opřel z první, ale poslal jej jen vysoko nad branku Dortmundu.
     
    4
    Domácí se pokusili zaútočit po pravé straně, jejich centr do vápna byl sice sražen, ale výhodou je zisk rohového kopu.
     
    3
    Tak začalo se v hodně opatrném tempu a žlutí zatím drží míč na své polovině a pozvolna kombinují.
     
    2
    Domácí hned od začátku hodně vysunuli svůj presing, k míči se však na delší čas nedostali.
     
    1
    Hosté hned od začátku drží míč na svých kopačkách, dlouhý nákop směrem k brance domácích jim ale nevyšel a míč skončil až mimo hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozehrávky na začátku první půle se ujmou hostující fotbalisté z Dortmundu.
     
    Hosté nastupují v dresech tradiční žluté barvy, domácí odehrají dnešní pohárový duel proti bundesligovému soupeři v bílém.
     
    Fotbalisté obou týmů právě přichází na hrací plochu stadionu v Chemnitzu a vítá je opravdu parádní atmosféra, o kterou se již před začátkem zápasu starají fanoušci obou týmů.
    Oba fanouškovské kotle jsou již na svých místech a i hosté budou mít v Chemnitzu bohaté zasoupení

     
    Úvodní sestavy:

    Chemnitzer FC: Kunz – Stenzel, Endres, Conrad, Nandzik – Röseler, Dem – Ofosu, Fink, Danneberg – Löning.
    Náhradníci: Batz – Cappek, Kehl-Gómez, Steinmann, Cincotta, König, Cecen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Bender, Gündogan – Mchitarjan, Castro, Reus – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Hofmann, Ramos, Kagawa, Ginter, Weigl, Stenzel

    Rozhodčí: Sippel – Leicher, Stein.
     
    Německý pohár v minulé sezoně

    Jak už jsme uvedli níže, hosté se dokázali probojovat až do samotného finále, kde však nestačili na vícemistra bundesligy z Wolfsburgu. Domácí ale také neudělali ostudu svému jménu a v prvním kole loňského ročníku dokázali v dramatickém utkání, v jehož základní hrací době padlo deset branek, nakonec po penaltovém rozstřelu vyřadit bundesligový Mainz. Dál už se však překvapení nekonalo a v dalším kolu už Chemnitzer podlehl Brémám 0:2.
     
    Chemnitzer FC

    Domácí fotbalisté, kteří hrají již pátým rokem v řadě, třetí německou soutěž, obsadili v loňském ročníku pátou pozici, což bylo jejich vůbec nejlepší umístění od postupu z Oberligy v roce 2011.

    Vstup do letošního ročníku soutěže, která má za sebou již úvodní dvě kola, ale domácím příliš nevyšel a výsledkem dvě remízy a tedy zisk dvou bodů, ,který řadí Chemnitzer na jedenáctou příčku ligové tabulky.
     
    Borussia Dortmund

    Loňská sezóna fotbalistům vyznávající žlutočerné barvy příliš nesedla a na jejím konci se umístili až mimo příčky zajišťující účast v pohárové Evropě, což mělo po skončení poslední sezóny za následek velký průvan v kabině hostů. Borussia naštěstí zachránila sezonu alespoň drobným úspěchem právě v německém poháru, kde sice podlehla Wolfsburgu ve finále v poměru 1:3, ale i finálová účast nakonec Dortmundu stačila pro nasazení do třetího předkola Evropské ligy.

    V něm se utkala de facto ještě v rámci přípravného období s rakouským Wolfsbergerem a po dvou výhrách při skóre 6:0 si zajistila postup do Play off. V přípravě odehráli krom zmíněného dvojzápasu hosté ještě dalších sedm utkání, z nichž jen jednou odešli poraženi.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanouškům německé kopané! Ještě předtím než vypuknou boje nového ročníku bundesligy, startuje druhá nejvýznamnější soutěž našich západních sousedů a tou je německý pohár, známý též pod zkratkou DFB. V rámci jeho prvního kola Vám v našich online přenosech nabídneme hned dvě utkání, krom zápasu mistrovského Bayernu to bude zápas třetiligového Chemnitzeru FC proti bundesligové Borusii Dortmund.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Daniel Kubelka

    Góly: 25. Aubameyang, 82. Mchitarjan

    Karty:   62. Danneberg (CMZ) – 77. Piszczek (DOR)


    Chemnitzer FC: Kunz – Stenzel, Endres, Conrad, Nandzik (73. Cappek) – Röseler, Dem (86. Steinmann) – Ofosu (86. König), Fink "C", Danneberg – Löning.
    Náhradníci: Batz – Cappek, Kehl-Gómez, Steinmann, Cincotta, König, Cecen.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels "C", Schmelzer – Bender (71. Weigl), Gündogan – Mchitarjan, Castro (63. Hofmann), Reus (83. Ginter) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Hofmann, Ramos, Kagawa, Ginter, Weigl, Stenzel

    Rozhodca: Sippel – Leicher, Stein