Newcastle – Southampton 2:2 (kon.) | Arsenal – West Ham 0:2 (kon.) | Stoke City – Liverpool 0:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Southampton FC
Nedeľa 09.08.2015, 14:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    A opäť Mané! Tentoraz z druhej strany, ale s rovnakým úmyslom. Dostal sa cez kapitána Colocciniho a mieril na vzdialenejšiu žrď, ktorú tesne netrafil.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Graziano Pellè (Southampton FC).
     
    90+2
    Colback na hrad! Asi to teraz kričia fanúšikovia Newcastle, pretože Sadibo Mané si po individuálnej akcii vychutnal celú obranu, posadil na zadok brankára Krula a... jeho strelu smerujúcu do opustenej časti brány zastavil v páde defenzívny pilier hry tímu z Nových Zámkov.
     
    81
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Siem de Jong.
    79. Shane LONG - 2:2
     
    79
    Southampton dal gól!

    Hostia na chvíľu zamkli Newcastle do vlastnej šestnástky a po skvelom centri Tadiča sprava prichádza presná hlavička k žrdi od SHAENA LONGA a vyrovnanie. Podobne ako prvý gól Saints, tak aj tento padol po centri sprava a hlavičke k žrdi.
     
    75
    Mitrovič si okamžite zle načasoval sklz, zoťal Targetta a vidí žltú kartu. Anglický futbal...
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Papiss Cissé, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    67
    Anita opustil trávnik na nosidlách a jeho miesto zaujal Cheik Tioté.
     
    66
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jay Rodriguez, prichádza Shane Long.
     
    60
    Tak toto Fontemu nevyšlo. Vysunul sa na post defenzívneho záložníka a asi 10-15 metrov od vlastnej šestnástky ho obišiel Sissoko, takže Portugalčanov sklz išiel priamo na nohy.
     
    55
    Colback v strede poľa stratil loptu a navyše mu rýchly Mané takmer ušiel, takže ho aj za cenu žltej karty najprv ťahal za dres a následne sklzom poslal k zemi.
    48. Georginio WIJNALDUM - 2:1
     
    48
    Newcastle United dal gól!

    Ten však rozohrali hostia zle a Cissé poslal do krídla Obertana, ktorý našiel skvelým centrom GEORGINIA WIJNALDUMA. Nová posila sa zavesila do vzduchu cez Martinu a Stekelenburg nemal pri hlavičke najmenšiu šancu.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Cédric Soares, prichádza Cuco Martina.
    43. Papiss CISSÉ - 1:1
     
    43
    Newcastle United dal gól!

    Domáci sa konečne dočkali. Za ich aktivitu zaslúžený gól strieľa kanonier PAPIS CISSÉ. Colback rozohral roh na krátko s Haidarom a jeho skvelý center prepadol za chrbát Stekelenburga, kde nemal Senegalčan problém loptu takmer z bránkovej čiary doraziť do brány.
     
    37
    Colbackov center skrotil v ťažkej pozícií Coloccini a poslal loptu na bránu, kde ju však na bránkovej čiare dokázal jeden z obrancov hostí odkopnúť. Následný pas naspäť našiel Cissého, ktorý v obkľúčení hráčmi "Saints" spadol, penalta sa opäť nepíska.
    25. Graziano PELLÈ - 0:1
     
    25
    Southampton dal gól!

    Hostia nie sú v zápase lepším celkom, ale ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to elitný kanonier GRAZZIANO PELLÉ, ktorý dostal perfektný center od Cédrica Soaresa, zavesil sa do vzduchu za Mbembu a hlavičku poslal nechytateľne k žrdi, kde Krul doletel neskoro.
     
    21
    Po centri Wijnalduma do šestnástky sa pokúšal cez klbko tiel dostať k zakončeniu kapitán Coloccini, čo sa mu aj podarilo a dokonca celkom evidentne nastrelil do ruky Yoshidu, no hlavný arbiter nechal v hre pokračovať a nič neodpískal.
     
    15
    Z ničoho nič prišla prvá nebezpečná akcia hostí. Pellé spracoval vpredu dlhú loptu, rozohral ju do krídla, kde Tadič poslal do šestnástky Cédrica a ten využil zrážku Colocciniho s Obertanom na strelu tesne spred Krula, lenže holandský gólman dokázal ramenom loptu vytesniť.
     
    12
    Ďalšia strata hostí v strede poľa. Rýchleho Wijnalduma nedokázali obrancovia Saints zachytiť takmer až po vlastnú šestnástku, kde ho fauloval Cédric a teraz už vidí kartu.
     
    7
    Newcastle získalo loptu v strede poľa a po pravom krídle okamžite vyštartoval Sissoko, ktorý sa dostal do šestnástky, dvoch obrancov hostí odstavil z hry a prihral pod seba na hranicu šestnástky, kde dobiehal Wijnaldum, no holandský hráč trafil v ideálnej pozícií len do tváre záložníka Davisa, ktorý zabránil gólu.

    Matej Kubove

    Góly: 43. Cissé, 48. Wijnaldum – 25. Pellè, 79. Long

    Karty:   55. Colback (NEW), 75. A. Mitrović (NEW) – 12. Soares (SOT), 60. Fonte (SOT), 90+3. Pellè (SOT)


    Newcastle United: Krul – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara – Anita (67. Tioté), Colback – Moussa Sissoko, Wijnaldum (81. S. de Jong), Obertan – Cissé (75. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow- Taylor, Tioté, De Jong, Aarons, Ayoze Pérez, Mitrovič

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares (46. Martina), Fonte, Jošida, Targett – S. Davis, Wanyama – Tadić, Mané, Jay Rodriguez (66. Long) – Pellè.
    Náhradníci: Gazzaniga- Long, Martina, Ward-Prowse, Reed, Juanmi, Caulker