Žilina – Zlaté Moravce 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
Spartak Myjava
Nedeľa 26.07.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Dominik Ferenčič.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Marek Jastráb.
     
    89
    Mészáros zabojoval pri rohovej zástavke a obral tam o loptu Jánošíka, v šestnástke mu nabiehali Vittek s Oršulom, center ale poslal presne medzi nich na Solničku, ktorý s prehľadom kryl loptu do svojich rukavíc!
     
    85
    Pekár mohol definitívne rozhodnúť! Po priamočiarej akcii strieľal z uhla z pravej strany, chcel prekvapiť Muchu pokusom k bližšej žrdi, brankár domácich vyrazil na roh!
     
    82
    Čo sa domácim pokaziť môže, to sa dnes zrejme aj pokazí. Budú totiž dohráva ť v desiatich – František Kubík vidí po druhej žltej karte automaticky kartu červenej farby. Zdalo sa, že sa snažil prifilmovať pád v šestnástke Myjavy, za čo videl druhú žltú kartu.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    75
    Krásny futbalový okamih, tentoraz pred bránou Myjavy! Útok Slovana naštartoval na pravej strane Mészáros a našiel v strede šestnástky Vitteka, ktorý ešte nezištne priťukol Milinkovičovi. Kapitán Slovana sa oprel do lopty zvnútra šestnástky a jeho strelu smerujúcu do pravého horného rohu vytlačil Solnička na roh!
     
    71
    Hra naberá grády, Myjava predviedla po rohu ďalší brejk a za zakončením sa v šestnástke dral Pekár, zozadu ho tam veľmi podozrivo už v šestnástke zastavil Kotula, pokutový kop sa napriek žiadostiam hostí nepíska!
     
    69
    Ján Mucha predviedol teraz priam neuveriteľný zákrok a udržal domácich v hre o víťazstvo! Myjava po odvrátenom rohu predviedla rýchly brejk, dopredu sa vydali traja hráči v žltom proti jedinému obrancovi. Pekár si na pravej strane počkal a krížnou prihrávkou našiel v strede šestnástky Sládeka, ktorý už bol úplne sám pred Muchom. Útočník hostí vystrelil do protipohybu Muchu a už dvíhal ruky nad hlavu, brankár domácich ale famózne zasiahol pravou rukou a udržal loptu pred čiarou!
     
    65
    Po centri z rohu skákali pred päťkou dvaja voľní hráči v belasých dresoch, loptu napokon zasiahol Gorosito a zblízka mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Róbert Vittek.
     
    56
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Mauro Ezequiel Gonzalez.
     
    52
    Lopta ešte ostala v hre a prišiel ďalší center Milinkoviča, po ktorom mohli domáci vyrovnať! K hlavičke na zadnej žrdi sa dostal Mészáros a loptu trafil veľmi dobre, napokon mieril ,,koníčkom" tesne vedľa pravej žrde!
     
    47
    Mohlo byť vyrovnané, Oršula sa mohol uviesť tým najlepším možným spôsobom! Kubík si spracoval dlhý center na ľavej strane šestnástky a nezištne našiel v jej strede Oršulu, ktorý už strieľal osamotený pred Solničkom, brankár hostí jeho pokus do protipohybu vykopol pravou nohou!
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Filip Oršula.
     
    43
    Myjava si teraz v obrane Slovana robila doslova, čo len chcela, domáci stáli ako obarení. Po postupnej kombinácii strieľal z hranice šestnástky Daniel a Mucha v protipohybe reflexívne vyrazil, následný pokus Marčeka bol nepresný.
     
    42
    Myjava mohla vyhrávať o dva góly, to bola vyložená príležitosť! Po krásnej prihrávke Pekára si loptu pred Muchom prebral Sládek a z ostrého uhla dokázal obstreliť domáceho brankára, ktorého na bránkovej čiare zastúpil Gorosito! Po odrazenej lopte ešte pálil spoza šestnástky Pekár, jeho prudkú strelu Mucha vyboxoval.
     
    36
    Myjava dala gól!
    Hostia mali doteraz lepšie gólové príležitosti a odmenou im je veľmi dôležitý vedúci gól! Akcia začala na pravej strane u kapitána Pekára, ktorý prešiel cez Podaného a razom mal pred sebou už len Muchu. Bolo to však z ostrého uhla, Pekár strieľal prakticky z hranice bránkovej čiary a po Muchovom zásahu loptu z čiary odvracal Hudák. Neurobil to však dostatočne dôrazne, lopta zostala pred opustenou bránkou Slovana, kde sa v spleti hráčov najlepšie zorientoval PETER SLÁDEK a doslova dotlačil loptu za čiaru až do siete!
    Asistencia: Štefan Pekár
     
    33
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Ján Chovanec, prichádza Peter Jánošík.
     
    30
    Myjava mohla potrestať faul na Chovanca tým najlepším možným spôsobom! Pekár našiel presným centrom pred päťkou Sládeka a ten hlavičkoval chrbtom k bráne, trafil to však veľmi dobre a lopta tesne minula ľavú žrď!
     
    27
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    23
    Prakticky ihneď po rozohrávke Solničku sa musel činiť Mucha! Pekár po peknej kombinácii hostí nabil z pravej strany do šestnástky Sládekovi, ktorý to skúsil strelou falšom, Mucha vyboxoval! Následná dorážka Pekára bola veľmi nepresná.
     
    22
    Pekný futbalový okamih na opačnej strane! Mészáros si prebral loptu približne na úrovni 25 metrov od brány a vyslal krásnu tiahlu strelu k pravej žrdi, ktorú len tesne minul!
     
    12
    Obrovská šanca Myjavy, toto bola zatiaľ najvážnejšia situácia v celom zápase! Po dlhej prihrávke z vlastnej obrannej polovice sa medzi stopérmi Slovana zjavil nepokrytý Sládek, mal veľa času aj priestoru a vystrelil k pravej žrdi, Mucha zázračne vytlačil končekmi prstov na roh!
     
    6
    Mészáros unikal sám na bránu a v poslednej chvíli ho pred Solničkom zrazil zozadu na zem Banovič, penalta sa nepíska! Vyzeralo to na veľmi hraničný zákrok, Mészáros už navyše mohol zakončovať, rozhodca Vnuk však pokutový kop belasým neprisúdil.
     
    5
    Milinkovič takmer prekvapil Solničku! Kapitán Slovana zahrával štandardku od ľavej postrannej čiary, ľavačkou to skúsil centrom na zadnú žrď, lopty sa v spleti hráčov nikto nedotkol a tak Solnička reagoval až na poslednú chvíľu, zvládol to a v páde loptu vyrazil spred čiary!

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kubík (SBA), 77. Milinkovič (SBA)   82. Kubík (SBA)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Gorosito, Podaný – Lásik (56. Gonzalez), Štefánik (46. Oršula) – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Priskin (61. Vittek).
    Náhradníci: Krnáč – Sekulić, Sabo, Gonzalez, Oršula, Vittek, Saláta.

    Spartak Myjava: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec (33. Jánošík) – Pekár (C), Kóňa, Bílovský, Kolár – Sládek (90+3. Ferenčič), Daniel (90+1. Jastráb).
    Náhradníci: Hruška – Jastráb, Jánošík, Pecha, Flamík, Ferenčič, Egri.

    Rozhodca: Vnuk – Brendza, Kováč