Žilina – Zlaté Moravce 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
Spartak Myjava
Nedeľa 26.07.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Myjava prekvapujúco zvíťazila v Bratislave nad Slovanom 1:0 a dostala sa na čelo tabuľky Fortuna ligy, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (21:04:05)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Dušana Tittela:
    ,,Pripravovali sme hráčov na to, že to bude ťažký zápas. Zasiahli do toho aj zranenia, ktoré dnes vyradili niekoľkých hráčov, na to sa však nemôžeme vyhovárať. Diváci sledovali rušný zápas, škoda je, že naši strelci dnes nemali obuté tie správne strelecké kopačky, mohli sme streliť aspoň ten jeden gól."
     
    Hodnotenie trénera Myjavy Norberta Hrnčára:
    ,,Dôležité bolo, že sme hrali aktívne, sebavedomo a disciplinovane. Prišli aj fázy, kedy mal viac z hry Slovan, my sme však všetky štandardky či iné príležitosti dokázali ustáť. Máme veľkú radosť z tohto víťazstva."
     
    Je to definitívne, Myjava aj tretíkrát v rade vyhráva v Bratislave nad Slovanom 1:0 a dostane sa na čelo tabuľky Fortuna ligy! Kopaničiari dnes predviedli výborný koncentrovaný výkon, vypracovali si dostatok gólových šancí a dnes si tri body pripisujú zaslúžene. Belasí naopak herne sklamali a pred zápasom Európskej ligy v Krasnodare budú mať nad čím rozmýšľať. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám ďalšie podrobnosti.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Dominik Ferenčič.
     
    90+3
    Belasým to nevyšlo, center Muchu odhlavičkoval Beňo a po odrazenej lopte strieľal Gonzales, trafil len do Marčeka a vyzerá to tak, že víťazstvo Myjavy bude čoskoro realitou.
     
    90+2
    Po faule na poliacej čiare pošle loptu pred bránu hostí dlhým nákopom Mucha, všetci hráči okrem neho sú nasťahovaní pred Solničkom.
     
    90+1
    Slovan ešte zahrával jednu z posledných štandardných situácií, ani tento center Milinkoviča úspech neslávil, Solnička vysokú loptu pokryl.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Marek Jastráb.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Mészáros zabojoval pri rohovej zástavke a obral tam o loptu Jánošíka, v šestnástke mu nabiehali Vittek s Oršulom, center ale poslal presne medzi nich na Solničku, ktorý s prehľadom kryl loptu do svojich rukavíc!
     
    88
    Oršula sa snažil spracovať dlhú prihrávku takmer až na úrovni bránkovej čiary, proti Beňovi to mal veľmi ťažké a tak môže od vlastnej brány vykopávať Solnička.
     
    87
    Gonzales teraz poslal loptu len na kopačky obrancov hostí, Myjava sa blíži k tretiemu víťazstvu na Pasienkoch v rade. Je jasné, že Slovan to má v početnom oslabení náročné, momentálne sa však nevie dostať ani do kombinácie, nieto do šance.
     
    86
    Slovan ubránil roh a následne sa belasí okamžite vydali dopredu, Oršula tam ťahal loptu stredom ihriska a bol zastavený až pred šestnástkou, zákrok obrancu vyzeral podozrivo, faul sa nepíska.
     
    85
    Pekár mohol definitívne rozhodnúť! Po priamočiarej akcii strieľal z uhla z pravej strany, chcel prekvapiť Muchu pokusom k bližšej žrdi, brankár domácich vyrazil na roh!
     
    84
    Aktivita Kopaničiarov pokračuje, využívajú, že ich na trávniku o jedného viac. Daniel posielal prihrávku do šestnástky Sládekovi, pred ním v poslednej chvíli zasiahol Hudák.
     
    83
    Myjava sa snaží súpera zaklincovať, kým je to možné, Daniel ale neuspel v súboji s Podaným, ktorý si pozorne postrážil svoju ľavú stranu obrany.
     
    82
    Čo sa domácim pokaziť môže, to sa dnes zrejme aj pokazí. Budú totiž dohráva ť v desiatich – František Kubík vidí po druhej žltej karte automaticky kartu červenej farby. Zdalo sa, že sa snažil prifilmovať pád v šestnástke Myjavy, za čo videl druhú žltú kartu.
     
    81
    Štandardné situácie sú dnes devízou Myjavy, hostia všetky riešia bez väčších komplikácií a bolo tomu tak aj teraz, keď Solnička s prehľadom stiahol center Milinkoviča.
     
    80
    Krkolomné kombinácie Slovana priniesli na konci prienik Oršulu popri ľavej postrannej čiare, kde ho fauloval Kóňa, belasí majú výhodu zaujímavej štandardky.
     
    79
    Podaný sa na ľavej strane nedohodol s Gonzalesom a Sládek tak potiahol brejk Myjavy, na konci ktorého vysúval vpravo nabiehajúceho Daniela, pred ním dobre zasiahol v obrane Gorosito.
     
    78
    Hostia síce po rozohrávke nepredviedli nič svetoborné, to sa však dá povedať aj o následnej akcii Slovana, po ktorej môže od vlastnej brány vykopávať Solnička.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    77
    Belasí sa teraz snažili prekonať obranný blok zložený z hráčov Myjavy, Kotula s loptou vyšiel od postrannej čiary až na stred, kde však už potom neuspel Milinkovič, pri lopte bude Myjava.
     
    76
    Slovanu dnes rohy skutočne nevychádzajú a platilo to aj teraz, Solničkovi pomohli obrancovia a myjavský brankár tak zasahovať nemusel.
     
    75
    Krásny futbalový okamih, tentoraz pred bránou Myjavy! Útok Slovana naštartoval na pravej strane Mészáros a našiel v strede šestnástky Vitteka, ktorý ešte nezištne priťukol Milinkovičovi. Kapitán Slovana sa oprel do lopty zvnútra šestnástky a jeho strelu smerujúcu do pravého horného rohu vytlačil Solnička na roh!
     
    73
    Dušan Tittel teraz len bezmocne dvakrát rozhodil rukami, tiež si uvedomuje, že hra Slovana má dnes od optima ďaleko. Po ďalšej akcii sa na hrote nepresadil Oršula, ten okrem svojej veľkej šance tiež nerozhýbal vody pred bránou Myjavy.
     
    72
    Ani Vittek zatiaľ nepriniesol výraznejšie oživenie do ofenzívy Slovana, teraz mu nevyšla relatívne jednoduchá prihrávka na Kubíka. Naďalej tak platí, že Myjava je stále bližšie k trom bodom.
     
    71
    Hra naberá grády, Myjava predviedla po rohu ďalší brejk a za zakončením sa v šestnástke dral Pekár, zozadu ho tam veľmi podozrivo už v šestnástke zastavil Kotula, pokutový kop sa napriek žiadostiam hostí nepíska!
     
    70
    Na opačnej strane evidujeme ďalší z neúspešných rohov domácich, Milinkovičov pokus s prehľadom kryl zo vzduchu Solnička, nemal väčšie problémy.
     
    69
    Ján Mucha predviedol teraz priam neuveriteľný zákrok a udržal domácich v hre o víťazstvo! Myjava po odvrátenom rohu predviedla rýchly brejk, dopredu sa vydali traja hráči v žltom proti jedinému obrancovi. Pekár si na pravej strane počkal a krížnou prihrávkou našiel v strede šestnástky Sládeka, ktorý už bol úplne sám pred Muchom. Útočník hostí vystrelil do protipohybu Muchu a už dvíhal ruky nad hlavu, brankár domácich ale famózne zasiahol pravou rukou a udržal loptu pred čiarou!
     
    68
    Slovan dnes dominuje v počte rohových kopov, ďalší do zbierky pridal Milinkovič, Solnička loptu dokázal napriek dobiedzajúcemu Vittekovi vyboxovať.
     
    67
    Mészáros sa snaží rozbýbať ofenzívnu iniciatívu belasých, teraz sa predral po pravej strane a krížnym strieľaným centrom hľadal v šestnástke Vitteka, pred ním odkopol výborne hrajúci Beňo.
     
    66
    Novic v Slovane Gonzales preukázal svoju technickú vybavenosť a prešiel cez niekoľkých protihráčov, Kopaničiari ale bránia naozaj zodpovedne a tak Gonzalesa dokázal zastaviť Jánošík. Myjava podáva koncentrovaný výkon a hrá takmer bez chýb, Slovan to má o to ťažšie.
     
    65
    Po centri z rohu skákali pred päťkou dvaja voľní hráči v belasých dresoch, loptu napokon zasiahol Gorosito a zblízka mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    64
    Kapitán Slovana hľadal centrom pred päťkou Myjavy Vitteka, ten sa takmm aj takmer presadil, napokon pred ním na roh odvrátil Beňo.
     
    63
    Hra sa čoraz viac presúva na obrannú polovicu Myjavy, Slovan zvyšuje svoju aktivitu a tlačí sa za vyrovnaním. Teraz bude Milinkovič zahrávať štandardku z pravej strany cca 25 metrov od brány.
     
    62
    V krátkom slede sme videli ďalší roh belasých, Milinkovičov center preletel cez celú šestnástku až na zadnú žrď, kde v páde v náročnej pozícii nepresne hlavičkoval Gorosito.
     
    61
    Belasí rozohrávali rohový kop, v šestnástke už bol aj striedajúci Vittek, center Milinkoviča však dobre postavení obrancovia dokázali odvrátiť.
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Róbert Vittek.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, na Pasienkoch sa stav nemení a Myjava je stále bližšie k veľkému víťazstvu. Hra Slovana sa mierne zlepšila, belasí sa však do šancí stále dostávajú len veľmi ťažko.
     
    59
    Na opačnej strane náznak príležitosti v podaní bratislavského celku, Podaný mal voľný priestor na ľavej strane na úrovni bránkovej čiary, chcel centrovať do šestnástky, loptu ale trafil veľmi zle.
     
    58
    Myjava zahrávala štandardku z cca 35 metrov a Marček to skúsil priamou strelou, lopta mu sadla veľmi zle a mieril vysoko nad bránu.
     
    57
    Tribúny privítali Gonzalesa potleskom, na trávniku však medzitým útočili hostia, keď si Pekár urobil priestor pred šestnástkou a vystrelil z 20 metrov, jeho pekná strela tesne minula ľavý horný roh.
     
    56
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Mauro Ezequiel Gonzalez.
     
    55
    Belasí sa pokúsili o akciu po pravej strane, center na Kubíka však prišiel spoza bránkovej čiary, hlavička Kubíka nad bránu sa teda do zápasových štatistík nezapočíta.
     
    54
    Na ihrisko by mal prísť Mauro Gonzales, nová posila bratislavského tímu. Vyslúžil si už aj potlesk od fanúšikov na nekrytej tribúne.
     
    53
    Domáci teraz držia loptu na svojich kopačkách, ich kombinácie ale zatiaľ prebiehajú hlavne na vlastnej obrannej polovici, dopredu sa až na výnimky dostávajú veľmi ťažko.
     
    52
    Lopta ešte ostala v hre a prišiel ďalší center Milinkoviča, po ktorom mohli domáci vyrovnať! K hlavičke na zadnej žrdi sa dostal Mészáros a loptu trafil veľmi dobre, napokon mieril ,,koníčkom" tesne vedľa pravej žrde!
     
    52
    Milinkovič vyslal nízky center na bližšiu žrď, snažil sa tam zakončiť Hudák, ešte pred ním ale stihol včas zasiahnuť Jánošík.
     
    51
    Kubík prenikal po ľavej strane a Beňo mu loptu radšej odkopol na rohový kop, hra sa sťahuje pred Solničku.
     
    50
    Podaný zahrával vhadzovanie na Oršulu a ten ešte predlžoval poza seba hlavou Priskinovi, ktorý sa proti pozornému Beňovi nepresadil. Slovan je viac pri lopte než v prvom polčase, aj Myjava hrá stále veľmi aktívne.
     
    49
    Myjava sa snaží prekvapiť obranu Slovana rýchlymi prihrávkami do behu, takto to teraz skúsil Beňo na Daniela, ktorý mal k lopte v šestnástke ďaleko a všetko riešil svojím vybehnutím Mucha.
     
    48
    Na opačnej strane pohrozili hostia, druhý polčas má svižný úvod. Sládek sa prebíjal na hrote k dlhej prihrávke, Gorosito to s ním nezvládal práve najistejšie, všetko napokon vyriešil Mucha.
     
    47
    Mohlo byť vyrovnané, Oršula sa mohol uviesť tým najlepším možným spôsobom! Kubík si spracoval dlhý center na ľavej strane šestnástky a nezištne našiel v jej strede Oršulu, ktorý už strieľal osamotený pred Solničkom, brankár hostí jeho pokus do protipohybu vykopol pravou nohou!
     
    46
    Tréner domácich Tittel chce evidentne posilniť ofenzívu, preto miesto defenzívneho záložníka Štefánika prišiel na trávnik Oršula. Slovan sa teraz aj dostal dopredu, Milinkovič vyslal center zo štandardky, ktorý si Solnička stiahol zo vzduchu.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Filip Oršula.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom: 3:9
    Strely na bránu: 2:5
    Žlté karty: 1:0
     
    Stav je prekvapujúci, vedenie Myjavy je však zaslúžené. Domáci v obmenenej zostave nevstúpili do zápasu dobre, vypracovali si len dve zaujímavé príležitosti, naopak, Myjava hrá s veľkým nadšením, je pozorná v defenzíve a vypracovala si niekoľko vyložených príležitostí. Pri dvoch podržal Slovan Mucha, raz zasiahol na čiare Gorosito, pri akcii Pekára so Sládekom už však domácim nepomohlo nič a inkasovali. Dušan Tittel si zrejme do šatne pripraví umývanie hláv, Slovan sa touto cestou dnes proti disponovanému súperovi k bodom prepracuje len ťažko. Jedno je isté – na Pasienkoch nás čaká veľmi zaujímavý druhý polčas. Ten sa začne o 20:04, srdečne vás pozývam k jeho sledovaniu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V sektore hostí sa oslavuje, naopak, ďalšie tribúny vyjadrujú nespokojnosť s priebehom hry a výsledkom. Lopta momentálne v strede ihriska, na nejaké veľké udalosti to už v prvom dejstve nevyzerá.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Hudák zaváhal v obrane a okamžite tu bola príležitosť pre Myjavu, Sládek vysúval krásnou kolmicou za obranu Daniela, pred ním v poslednej chvíli zasiahol Gorosito.
     
    44
    Kopaničiari ešte teraz zahrávali štandardku a vyslali do šestnástky vysoký center, loptu si tam na dvakrát stiahol Mucha, ktorý už dnes podržal svoje mužstvo a nebyť jeho, mohol byť náskok hostí výraznejší.
     
    43
    Myjava si teraz v obrane Slovana robila doslova, čo len chcela, domáci stáli ako obarení. Po postupnej kombinácii strieľal z hranice šestnástky Daniel a Mucha v protipohybe reflexívne vyrazil, následný pokus Marčeka bol nepresný.
     
    42
    Myjava mohla vyhrávať o dva góly, to bola vyložená príležitosť! Po krásnej prihrávke Pekára si loptu pred Muchom prebral Sládek a z ostrého uhla dokázal obstreliť domáceho brankára, ktorého na bránkovej čiare zastúpil Gorosito! Po odrazenej lopte ešte pálil spoza šestnástky Pekár, jeho prudkú strelu Mucha vyboxoval.
     
    41
    Po centri z rohu tam lopta znovu lietala v šestnástke, najvážnejšie to vyzeralo pri krížnom voleji Milinkoviča, ten však spred Solničku odvrátili obrancovia.
     
    40
    Podaný príkladne zabojoval po prihrávke Kubíka, už sa zdalo, že lopta prejde cez bránkovú čiaru, český krajný obranca však v súboji s Banovičom získal aspoň roh.
     
    39
    Center zo štandardky obrana odvrátila, lopta ostala v hre a Mészáros vysielal zaujímavý center z pravej strany, na vzdialenejšej žrdi už číhal Hudák, pred ním odhlavičkoval Beňo.
     
    38
    Slovan s loptou na kopačkách, akcia išla už tradične cez Milinkoviča, ktorého stíhali hneď dvaja hráči hostí, previnili sa faulom a tak uvidíme štandardku belasých.
     
    37
    Tak tento okamih výrazne mení situáciu, Myjava sa okamžite dostáva na koňa a belasých čakajú dnes ešte veľmi náročné okamihy. O tento gól si však doslova koledovali.
     
    36
    Myjava dala gól!
    Hostia mali doteraz lepšie gólové príležitosti a odmenou im je veľmi dôležitý vedúci gól! Akcia začala na pravej strane u kapitána Pekára, ktorý prešiel cez Podaného a razom mal pred sebou už len Muchu. Bolo to však z ostrého uhla, Pekár strieľal prakticky z hranice bránkovej čiary a po Muchovom zásahu loptu z čiary odvracal Hudák. Neurobil to však dostatočne dôrazne, lopta zostala pred opustenou bránkou Slovana, kde sa v spleti hráčov najlepšie zorientoval PETER SLÁDEK a doslova dotlačil loptu za čiaru až do siete!
    Asistencia: Štefan Pekár
     
    35
    Center Milinkoviča na prednú žrď odvrátili stopéri Myjavy, po odrazenej lopte sa ešte chcel presadiť v šestnástke hostí Hudák, svoju pätičku ale neposlal na nikoho v belasom drese.
     
    34
    V ofenzíve Slovana sú zatiaľ najsvetlejšími zjavmi Milinkovič a aktívny pravý obranca Kotula, práve po spolupráci tejto dvojice zakončoval z uhla Mészáros, po teči Banoviča získali belasí roh.
     
    33
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Ján Chovanec, prichádza Peter Jánošík.
     
    33
    Chovanec už znovu na ihrisku, bude však musieť striedať, keďže teraz ostal ležať na trávniku a je jasné, že takto to ďalej dnes nepôjde.
     
    32
    Akcia belasých potom ešte pokračovala a krkolomným spôsobom sa dostali aj do šestnástky, tam sa však Milinkovič pred päťkou nepresadil, Solničkovi pomohli dobre postavení obrancovia.
     
    31
    Milinkovič predviedol individuálne kvality a prešiel cez dvoch Myjavčanov, pred šestnástkou prenechával loptu Štefánikovi, ktorý však reagoval neskoro a nedokázal vystreliť.
     
    30
    Myjava mohla potrestať faul na Chovanca tým najlepším možným spôsobom! Pekár našiel presným centrom pred päťkou Sládeka a ten hlavičkoval chrbtom k bráne, trafil to však veľmi dobre a lopta tesne minula ľavú žrď!
     
    29
    Chovanec odchádza krívajúc za postrannú čiaru, tak verme, že všetko bude v poriadku. Hostia medzitým rozohrávali štandardku.
     
    28
    Kubík uštedril Chovancovi tvrdý sklz odzadu, toto nebol práve príjemný futbalový okamih. Hráč hostí sa len ťažko zdvíha zo zeme, potrebuje aj lekárske ošetrenie.
     
    27
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    26
    Akcia Slovana, Kubík odcentroval z pravej strany a Priskin hlavou sklepával na stred Mészárosovi, pred ním stihol včas zasiahnuť Beňo.
     
    25
    Hostia predvádzajú šikovné kombinácie a často sa im darí prenikať cez defenzívu Slovana, ukázali to teraz Chovanec so Sládekom, keď ľavý obranca hostí našiel svojho kapitána pekným oblúčikom. Pekár sa potom cez Kotulu do šestnástky nedostal.
     
    24
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, Mészáros na ľavej strane znepríjemňoval rozohrávku Myjavy a Solnička si musel vyjsť až za šestnástku, v sklze tam loptu odvrátil na roh. Po centri z rohu sa Myjava s prehľadom ubránila.
     
    23
    Prakticky ihneď po rozohrávke Solničku sa musel činiť Mucha! Pekár po peknej kombinácii hostí nabil z pravej strany do šestnástky Sládekovi, ktorý to skúsil strelou falšom, Mucha vyboxoval! Následná dorážka Pekára bola veľmi nepresná.
     
    22
    Pekný futbalový okamih na opačnej strane! Mészáros si prebral loptu približne na úrovni 25 metrov od brány a vyslal krásnu tiahlu strelu k pravej žrdi, ktorú len tesne minul!
     
    21
    Myjave naopak finálna fáza vychádza lepšie, teraz po pravej strane prešiel Pekár a centroval pred päťku, v strede už čakal pripravený Sládek, do lopty sa vrhol Mucha a zasiahol.
     
    20
    Akciám Slovanu často chýba potrebná myšlienka a lepší pohyb hráčov, platilo to aj teraz, keď sa osamotený Milinkovič proti početnej presile nedokázal presadiť.
     
    19
    Po rohovom kope Slovana sa Kopaničiari ubránili, Milinkovič potom ešte vracal odrazenú loptu do šestnástky, ale presne medzi Priskina s Mészárosom, takže Banovič nemal problém zasiahnuť.
     
    18
    Po dlhšom čase vzrušenie aj pred bránou Myjavy, Milinkovič centroval zo štandardky a lopta preletela až na zadnú žrď, kde si Marček takmer dal vlastenca, lopta po jeho zásahu napokon preletela tesne nad brvnom.
     
    17
    Lásik vyslal vysokú diagonálnu prihrávku na ľavú stranu Milinkovičovi, ten si loptu hlavou nedokázal dobre spracovať, od vlastnej brány tak vykopáva Solnička.
     
    16
    Pokračuje vyrovnaný futbal, Myjava skutočne potvrdzuje svoje kvality a je favoritovi minimálne rovnocenným protivníkom. Hre trochu chýba vyššie tempo, aj keď sme už videli dve dobré šance.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny akcia Slovana, Milinkovič prenechal pred šestnástkou Priskinovi a ten strieľal z otočky, Solnička bez problémov kryl.
     
    14
    Slovan na opačnom konci ihriska podnikol akciu po ľavej strane, kde Milinkovič vybojoval aspoň outové vhadzovanie. Po ňom hlavičkoval Gorosito, v páde mieril vedľa brány.
     
    13
    Center z rohu smeroval na zadnú žrď, kde si tentoraz zastal svoje miesto stopér Slovana Hudák a odhlavičkoval loptu do bezpečia. Tieto okamihy by hostí mohli určite povzbudiť a dodať ešte väčšiu odvahu v ofenzíve.
     
    13
    Center z rohu smeroval na zadnú žrď, kde si tentoraz zastal svoje miesto stopér Slovana Hudák a odhlavičkoval loptu do bezpečia. Tieto okamihy by hostí mohli určite povzbudiť a dodať ešte väčšiu odvahu v ofenzíve.
     
    12
    Obrovská šanca Myjavy, toto bola zatiaľ najvážnejšia situácia v celom zápase! Po dlhej prihrávke z vlastnej obrannej polovice sa medzi stopérmi Slovana zjavil nepokrytý Sládek, mal veľa času aj priestoru a vystrelil k pravej žrdi, Mucha zázračne vytlačil končekmi prstov na roh!
     
    11
    Zaujímavá kombinácia v podaní Myjavy, Kóňa šikovným oblúčikom vysúval na pravej strane šprintujúceho Sládeka, pred ním v poslednej chvíli odkopol Gorosito.
     
    10
    Belasí stratili loptu, keď Lásik nevysunul na hrote Milinkoviča a tak okamžite útočili Kopaničiari, kombinovali tam na ľavej strane, pred šestnástkou Slovana napokon nič zaujímavé nevymysleli, Mucha stále bez vážneho zákroku.
     
    9
    Myjava zatiaľ nehrá ustráchane, nechce sa dostať pod tlak a snaží sa kombinovať s loptou na kopačkách. Teraz však hostia len odovzdali loptu až k Muchovi, dopredu môže ísť belasí.
     
    8
    V šestnástke Slovana to vyzeralo nebezpečne, v jej strede si najvyššie vyskočil Banovič a hlavičkoval k ľavej žrdi, ešte pred Muchom ale loptu odvrátil Gorosito.
     
    7
    A tak môžu útočiť hostia, zápas by sa nám po vzrušujúcich okamihoch mohol pekne rozbehnúť. Pekárovu akciu zastavil Podaný sklzom, odkopol loptu na roh, hra sa sťahuje pred Muchu.
     
    6
    Mészáros unikal sám na bránu a v poslednej chvíli ho pred Solničkom zrazil zozadu na zem Banovič, penalta sa nepíska! Vyzeralo to na veľmi hraničný zákrok, Mészáros už navyše mohol zakončovať, rozhodca Vnuk však pokutový kop belasým neprisúdil.
     
    5
    Milinkovič takmer prekvapil Solničku! Kapitán Slovana zahrával štandardku od ľavej postrannej čiary, ľavačkou to skúsil centrom na zadnú žrď, lopty sa v spleti hráčov nikto nedotkol a tak Solnička reagoval až na poslednú chvíľu, zvládol to a v páde loptu vyrazil spred čiary!
     
    4
    Po výkope Muchu sa lopty na polovici súpera zmocnil Lásik, pri čiare sa mu hlásil šprintujúci Kotula, Lásik mu aj adresoval prihrávku do behu, pravého obrancu Slovana však k lopte nepustil Chovanec.
     
    3
    Sledujeme veľmi vlažný úvod zápasu, ani jednému z tímov sa nedarí založiť súvislú akciu. Viac pri lopte hostia, teraz ale nákop Kóňu doletel až k Muchovi, ten si prvý raz siahol na loptu a rozohráva.
     
    2
    Snaha Slovana bola rovnako veľmi krátka, Milinkovič totiž na pravej strane nahrával nepresne. Následne to skúsili znovu hostia, prienik Pekára popri postrannej čiare zastavil umne Podaný.
     
    1
    Kopaničiari mali k dispozícii úvodný výkop, ich akcia po ľavej strane ale mala veľmi krátke trvanie, obranným zákrokom ju prerušil Kotula, dopredu môže ísť Slovan.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už na trávniku, Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia z Myjavy netradične celí v žltom. Myjavčanov prišla povzbudiť približne päťdesiatka priaznivcov, sektor domácich fans sa zatiaľ zapĺňa len pomaly.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri zápase 2. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartak Myjava. V Bratislave už včerajšie búrky odozneli, panuje tu krásne slneční počasie, ktoré zatiaľ na Pasienky neprilákalo veľa divákov, tribúny sa snáď ešte do úvodného hvizdu rozhodcu. Uvidíme súboj slovenského zástupcu v pohárovej Európe s ambicióznou Myjavou, ktorá sa posilnila a takisto chce zabojovať o vyššie priečky. Poznáme už základné zostavy, na súpiske domácich sledujeme viaceré prekvapenia – výrazne sa obmenila obrana, nehrajú Saláta ani Sekulič, na súpiske belasých nefigurujú ani Zreľák s Dobrotkom. Prvýkrát sa na lavičke Slovana objavuje nová posila Mauro Gonzales, ktorý prišiel z argentínskej Boca Juniors. V tíme Myjavy ani dnes nenastúpi Juraj Piroska, jeho príchod z Kazachstanu totiž ešte stále viazne pri administratívnych záležitostiach. Začíname o malú chvíľu, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Gorosito, Podaný – Lásik, Štefánik – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Sekulić, Sabo, Gonzalez, Oršula, Vittek, Saláta.

    Spartak Myjava: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec – Pekár (C), Kóňa, Bílovský, Kolár – Sládek, Daniel.
    Náhradníci: Hruška – Jastráb, Jánošík, Pecha, Flamík, Ferenčič, Egri..
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri záverečnom hracom dni 2. kola Fortuna ligy, v ktorom sa slovenský pohárový zástupca ŠK Slovan Bratislava predstaví doma proti ambicióznej Myjave! Horúci nedeľný večer by mohol v hlavnom meste priniesť kvalitný futbal, oba tímy vstúpili do sezóny v dobrej forme.

    Slovan momentálne ťahá sériu jedenástich výhier v súťažných zápasoch v rade, náladu si spravil v odvete 2. predkola Európskej ligy, keď v Dubline vyhral nad miestnym UCD vysoko 5:1, hetrikom sa blysol Róbert Vittek. Nielen Vittek (vrátil sa po polročnom zranení), ale aj ďalší hráči výrazne oživili hru Slovana v tomto ročníku. Kraje obrany vystužili Podaný so Sekuličom, v bránke je jednotkou reprezentant Mucha. Slovan momentálne bojuje na dvoch frontoch, v Európskej lige prešiel cez gibraltársky Europa FC (vonku 6:0 a doma 3:0) a cez UCD Dublin (doma 1:0 a vonku 5:1), v ďalšom predkole čaká belasých silný ruský Krasnodar. V 1. kole Fortuna ligy zvíťazil Slovan v Zlatých Moravciach 2:1, góly zaznamenali Priskin a Saláta. Čo sa týka zostavy, v nej zrejme znovu budú chýbať zranení Simovič, Mészáros a Soumah, slabiny znovu v Dubline potrápili Dobrotku, ktorý musel predčasne striedať.

    Myjava už pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára vstúpila do nového ročníka s vyššími ambíciami, zodpovedajúcimi posilneniu kádra, keď prišli kvalitní hráči ako Piroska, Kóňa, Chovanec či navrátilec Sládek. Kopaničiari v prvom kole výborne zahrali proti trnavskému Spartaku a po ofenzívnom predstavení zvíťazili 4:2. Pozitívne sa tak naladili aj smerom k zápasu v Bratislave, odkiaľ rozhodne nechcú odísť naprázdno.

    Bilancia vzájomných zápasov z minulej sezóny je priaznivejšia pre Myjavu. Kopaničiari vyhrali na jeseň doma 2:1, a v Bratislave 1:0 gólom Filipa Oršulu, ktorý zhodou okolností teraz hráča Slovana. Slovan kontroval aspoň na jar, keď v Myjave v zápase bohatom na góly triumfoval 6:3.

    Domáci sú určite favoritmi, vo štvrtok uštedrili írskemu súperovi poriadnu príučku a na dobrý výkon chcú nadviazať aj v domácom prostredí. Príjemný letný nedeľný večer, dva tímy, ktoré chcú hrať futbal a snáď aj pekná divácka kulisa – na to všetko sa môžeme tešiť. Zápas vám v priamom textovom prenose priblíži Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kubík (SBA), 77. Milinkovič (SBA)   82. Kubík (SBA)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Gorosito, Podaný – Lásik (56. Gonzalez), Štefánik (46. Oršula) – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Priskin (61. Vittek).
    Náhradníci: Krnáč – Sekulić, Sabo, Gonzalez, Oršula, Vittek, Saláta.

    Spartak Myjava: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec (33. Jánošík) – Pekár (C), Kóňa, Bílovský, Kolár – Sládek (90+3. Ferenčič), Daniel (90+1. Jastráb).
    Náhradníci: Hruška – Jastráb, Jánošík, Pecha, Flamík, Ferenčič, Egri.

    Rozhodca: Vnuk – Brendza, Kováč