FC Ural – Zenit 1:4 (kon.) | Kazaň – Perm 0:2 (kon.) | FK Krasnodar – S. Moskva 0:1 (kon.)
koniec
FC Ural
1:4 (0:1)
Zenit Petrohrad
cz Nedeľa 26.07.2015, 12:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončilo nám utkání druhého kola mezi Uralem a Petrohradem. Ačkoliv měli hosté zpočátku trochu problémy, tak hlavně během druhého poločasu ukázali svoji sílu a kvalitu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za sledování a přeji příjemný zbytek neděle. (14:29:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Alexej Jevsejev.
    90+1. DANNY - 1:4
     
    90+1
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná akce, která nám pomalu uzavře toto utkání! Rjazancev našel na hranici vápna sebíhajícího si DANNYHO, která se z první nemýlil, trefil se přesně ke vzdálenější tyči placírkou.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Roman Jemeljanov (FK Ural).
     
    89
    Stovky fanoušků Petrohradu, kteří dnes do Jekatěrinburgu přicestovali, již hlasitě slaví.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Hulk, přichází Danny.
     
    87
    A mohli jsme mít sníženo! Po několika odrazech zůstal ve vápně zapomenutý Jerochin, který ale těsně před možným zakončením zakopl, a tak se pokusil dostat balon do branky hrudí, to se mu ale nepodařilo a balon skončil těsně vedle.
     
    86
    Svižná přihrávka zpět na Lodygina, dlouhý centr kupředu vzápětí. Takto chytře šetří hosté čas. Rádi by možná přidali další branku, ale také asi nechtějí riskovat.
     
    85
    Hosté se nikam moc neženou, ale když přijde šance na brejk, tak se ji snaží využít. Tento brejk sice nezužitkovali, ale podařilo se jim udržet na balonu, se kterým si nyní v klidu přihrávají, aby podrželi čas.
     
    84
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Nikita Burmistrov, přichází Vjačeslav Podběrezkin.
     
    82
    Lombaerts je zpět ve hře, domácí jsou u balonu a pokoušejí se ještě vykřesat nějakou naději na vyrovnání. Nejprve ale potřebují kontaktní branku, ta ale stále nepřichází.
     
    80
    Ve vápně zůstal po nezaviněném střetu ležet Lombaerts, až za pomoci lékařů a maséru je doveden za čáru, kde je ošetřen. Vypadá to, že se ale rychle vrátí do hry.
     
    78
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, oba celky si pomalu začínají zase vytvářet větší a větší šance, domácím ale stále dělá problémy přesné zakončení.
     
    76
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Alexandr Rjazancev.
     
    75
    Až nyní se domácí dostali k balonu, jak jsme dnes ale několikrát již viděli, nemělo to dlouhého trvání.
     
    74
    Domácí se nyní prakticky nemohou dostat k balonu, jen se brání náporu hostů, ty nyní asi popadla chuť po vstřelených brankách.
     
    72
    Když už to vypadalo, že uvidíme v poslední dvacetiminutovce zápletku, tak přišlo rozhřešení rychle. Jestliže předtím to bylo pro Ural těžké, tak nyní už si to ani neumím představit. Jen tři minuty se domácí radovali ze snížení.
    71. HULK - 1:3
     
    71
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No podívejme se na to rázem je to zase o dvě branky! Skoro jako v předchozí akci, ale nyní opačně. Šatov přihrál pod sebe na HULK, který udělal dva rychlé kroky a propálil Žawnowa. To je pro domácí nemilé.
     
    70
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Chisamba Lungu, přichází Edgar Manučarjan.
     
    70
    Po nepřesné akci domácích Lodygin vykopl míč až na druhou stranu hřiště k Hulkovi, který ho přihrál do běhu Šatovovi, ten ale nedokázal zamířit přesně.
     
    69
    Zdá se, že tu tedy máme ještě zápletku, utkání by mohlo být ještě zajímavé.
    67. Alexandr JEROCHIN - 1:2
     
    67
    Ural právě vstřelil branku!
    Jako bych to zakřikl! Obrana sice stále dobře bránila, ale ALEKSANDR JEROCHIN si vzal balon a z dálky poslal ho přesně k tyči! Lodygin se po něm natahoval marně, perfektní střela!
     
    65
    Domácí stále ještě nic nevzdávají, avšak obrana Petrohradu jim ani po hodině hry nedá ani kousíček prostoru zdarma.
     
    63
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Denis Dorožkin, přichází Alexandr Stavpec.
     
    62
    Sapeta fauloval Šatova, hosté měli k dispozici standardní situaci, po níž ale došlo ve vápně ke střetu dvou hráčů. Rozhodčí to ale neposoudil jako faul.
     
    61
    Krásná sólo akce Hulka! Ten se protáhl do vápna, obešel Martynoviče a hned vypálil, Žawnow musel balon vyrazit na rohový kop, z toho ale už hosté neudeřili.
     
    60
    Standardní situaci poblíž rohového praporku zahrával Hulk, avšak jakmile rozehrál, byl jeho spoluhráči odpískán faul ve vápně.
     
    59
    Téměř třicetitisícový stadion v Jekatěrinburgu je dnes skoro celý zaplněn, oba tábory podporují své oblíbence bez jakékoliv přestávky, atmosféra je velmi dobrá.
     
    58
    Jusupov si nyní kryl obličej před nastřeleným balonem rukou, čehož si samozřejmě rozhodčí všiml a tento zákrok mu odpískal.
     
    56
    Petrohrad to zkusil ještě jednou z brejku, avšak ani napodruhé se jim nepodařilo překonat brankáře domácích.
     
    55
    Domácí obklopovali hosty na jejich polovině, ti ale během pár vteřin dostali do nebezpečného protiútoku, který nakonec skončil jen nepovedeným rohovým kopem.
     
    54
    Chvíli po brance byl opravdový klid, až se najednou dostali domácí do vápna, odkud se snažil dorážet Jerochin, toho ale vychytal Lodygin.
    50. HULK - 0:2
     
    50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté se ze začátku druhé poločasu dostávají do dvoubrankového vedení! K míči se u puntíku postavil HULK, krátce se rozběhl a poslal balon pod břevno, navíc do protipohybu Žawnowa, ten neměl šanci.
     
    50
    Po faulu Fontanella na Šatova byla nařízena penalta pro hosty!
     
    49
    Žlutou kartu dostává Pablo Fontanello (FK Ural). Ve vápně se jemně dotkl soupeře, který šel rychle a ochotně k zemi, rozhodčí i tak píská proti domácím.
     
    48
    Dvakrát hosté hlavičkovali Hulkův centr do rohového praporku, míč se postupně přibližoval brance, ale uvnitř nakonec neskončil. Na to by byla potřeba minimálně ještě třetí hlavička.
     
    47
    Hulk by hlavou další akce a nakonec i její zakončením, to však bylo zblokované jedním z obránců. Sám Hulk tak jde rozehrát rohový kop.
     
    46
    Domácí nejprve rozehráli, poté přišli o balon, rychle ho získali zpět, ale po zakončení už ho opět neměli. Díky špatnému výkopu Lodygina ho ale mají zpět a mohou postupovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas určitě nenabídl to, co nabídnout mohl. Domácí nejprve okupovali hosty, vytvářeli si šance, ale nedokázali je využít. Poté udeřili hosté, kteří využili prakticky první šanci. Petrohrad se po vstřelené brance trochu stáhl a jak poté bylo vidět, přechod do útoku jim nedělá moc problém. Pokud se budou více snažit, neměli by dnes prohrát. Domácí mají veliký problém se zakončením, pokud to nezlepší, nemohou pomýšlet na body.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hraje se již ale ve středu hřiště, domácí mají balon a pouze vyčkávají na hvizd rozhodčího, který přichází vzápětí.
     
    45
    Sudí v prvním poločase přidá navrch ještě jednu minutku, u balonu jsou aktuálně hosté a snaží se Uralu přidat ještě jednu branku do šatny.
     
    44
    Na druhé straně jsme ale viděli další pěknou akci! Šatov vysunul Dzjubu, který udělal dva rychlé kroky a byl za obranou, Žawnow ho ale vychytal z bezprostřední blízkosti.
     
    43
    Ani po zemi, ani vzduchem, za obranu je prostě těžké se dostat. A na nějakou pěknou střelu z dálky to také zatím nevypadá, hosté totiž napadají velmi rychle.
     
    42
    Domácí se stále derou do útoku, projít přes dobře zformovanou obranu Petrohradu ale není vůbec jednoduché.
     
    41
    Balon sice proletěl zdí, Chozin ale touto střelou našel pouze náruč brankáře Lodygina, který se položil na pravý bok a bez větších potíží balon zachytil.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Artur Jusupov (FK Zenit Petrohrad) fauloval hráče v úniku před vápnem, pro domácí je to dobrá pozice pro standardní situaci.
     
    38
    Tuto statistiku ale vzápětí trochu zmírnil Neto, který fauloval na polovině hřiště. Domácí ale následně výhody nevyužili.
     
    37
    Většina statistik je vyrovnaná, jak držení míče, tak střelu na bránu. Jediné, v čem jeden tým vyčnívá, jsou fauly, těch mají domácí téměř o deset více.
     
    36
    Opět nepovedená akce domácích, opět selhali až v závěru. V rychlosti se několik hráčů přesunulo přes celé hřiště, finální přihrávka mezi obránce směřovala na Dorožkina, ten si ale balon ukopl.
     
    35
    A opět ta samá písnička. Napadající hráči dokázali přerušit rozehrávku domácích, párkrát i přihráli, a pak divným nákopem vlastně jen odevzdali balon.
     
    34
    Hosté se moc netlačí do útok, vyčkávají za polovinou na rozehrávku domácích, kterou se snaží přerušit, kupředu již poté ale nepostupují. jednobrankový náskok jim asi stačí.
     
    33
    Už je to tady, po drsném skluzu žlutou kartu dostává Alexandr Jerochin (FK Ural). Ten se sice zlobí, ale je to zasloužené, skluz zezadu moc pěkný tedy nebyl.
     
    32
    Po akci po pravé straně si na přihrávku naběhl na hranici vápna Jerochin, avšak těsně před ním stihl jeden z obránců balon vypíchnout. Domácí se už takto nadřou na každou akci, musí tedy ještě více zapracovat na finálních akcích.
     
    30
    Neto na polovině hřiště taktéž velmi tvrdě sestřelil protihráče, rozhodčí stále ještě ale žlutou kartu nevyndal. Zdá se, že dnes budeme svědky opravdu tvrdé hry, pokud rozhodčí brzy nezasáhne.
     
    29
    Sapeta se tedy s ničím nemaže a hraje velmi tvrdě do těla. Zatím mu to vycházelo, nyní už mu ale rozhodčí odpískal faul a ještě mu důrazně domlouvá.
     
    28
    Domácí mohli postupovat kupředu, kdyby ale nepokazili hned první přihrávku. Ta měla směřovat za obranu, ale nakonec si to namířila pouze do pozadí spoluhráče.
     
    26
    Hosté se v posledních minutách po vstřelené brance opět jen brání, domácí je okupují ze všech stran, ale nemohou se trefit mezi tři tyče, všechny pokusy míří mimo bránu.
     
    24
    Po centru do vápna se dostal k hlavičce Lungu, ale bránu netrefil, balon šel těsně nad.
     
    23
    Domácí se stále snaží přejít do útoku, na hostech je ale najednou vidět, jak lehčeji se jim hraje.
     
    22
    Tohle je pro domácí poměrně šok, v posledních minutách byli lepší, měli šance, ale nakonec jsou to oni, kdo bude muset dotahovat.
    21. Arťom DZJUBA - 0:1
     
    21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Smrtelná akce v podání hostujícího celku, který se po minutách neaktivity dostává do vedení! ARŤOM DZJUBA dostal krásný pas za obranu, balon si první dotykem zpracoval a balon poslal obloučkem do šibenice, brankář neměl šanci.
     
    20
    Z domácího celku si zatím opravdu zaslouží pochvalu Dorožkin, který kmitá ze strany na stranu a vytváří mnoho šancí.
     
    19
    Faul na Witsela na polovině hřiště rozhodčí sice odpískal, hosté mohli postupovat kupředu, ale sami během chviličky také faulovali, takže opět přicházejí o balon.
     
    18
    Hosté, kteří byli považování před zápasem za favorita, v posledních minutách hru tedy moc nezvládají. V jejich obraně se tvoří veliké trhlinky, v útoku to také žádná sláva není.
     
    17
    Kromě celkem pohledných akcí můžeme vidět také mnoho faulů, většina z nich je ale opravdu tvrdých, od začátku se tedy nikdo s nikým nemaže.
     
    16
    Další svižná akce domácích, která šla opět přes Dorožkina. Ten sice s balonem podklouzl, ve stejném místě s ním ale zároveň podklouzl obránce, a tak mohl pokračovat dále. Přihrávku před bránu na spoluhráče ale zachytil brankář Lodygin.
     
    14
    První výraznější šance domácího celku, kdy se po pravé straně prohnali kupředu a balon se dostal až do vápna zásluhou Dorožkina, avšak jeden z obránců ho stihl odkopnout ještě před zakončením, které by šlo do prázdné brány.
     
    13
    Po rozehrávce hosté sportovně vrátili balon, ale opět se k němu velmi rychle vrátili. Hulk se pokoušel prodrat obranou domácích, ale hned na čtyři protihráče sám nevyzrál.
     
    12
    Stále se čeká na polovině hřiště, než se Criscito odebere buď za čáru, nebo to rozběhá. Vypadá to ale, že bude moct pokračovat.
     
    11
    Oproti tomu hosté kombinují poměrně dobře, Criscito dostal pěkným centrem balon na svou hruď, kdy po odrazu od země chtěl rychle zakončit, ale balon promáchl a následně zůstal ležet na zemi, vypadá to slabší natažení svalu.
     
    10
    Domácí začínají vystrkovat růžky, ale mají problém dotáhnout akci do samotného konce. Vždy zatím selžou na finální přihrávce, nebo raději rovnou zakončí z dálky.
     
    8
    Sapeta na polovině hřiště fauloval Hulka, který se velmi zlobil, sám ale následnou akci pokazil, tudíž mohli domácí kupředu. I nyní si ale s jejich akcí poradil Lodygin.
     
    7
    Další akce domácího celku skončila pouze u brankáře hostů Lodygina, který rychle rozehrává.
     
    6
    Nyní se domácí dostali až do vápna, odkud se ale ani jednomu ze tří fotbalistů nepodařilo zakončit, a tak se hosté hnali do protiútoku, který zastavil faulem Jemeljanov.
     
    5
    Petrohrad zatím po většinu času drží balon na svých kopačkách, domácí se usilovně brání a zdá se, že se budou spoléhat spíše na rychlé protiútoky.
     
    3
    Mezitím se naopak do útoku dostali domácí, kterým se podařilo vystřelit zásluhou Jerochina, hostující brankář ale neměl problém střelu zachytit.
     
    2
    Až nyní se hosté prodrali kupředu, vypadalo to na pěkný pas za obranu, nakonec se ale ze všeho vyklubal pouze ofsajd.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří se ale do útoku zatím vůbec nedostali. Domácí se pokusili o aktivní napadání, avšak pouze se dopustili faulu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již na hřišti, před samotným začátkem nás ještě čeká ruská státní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Žawnow – Sapeta, Fontanello, Martynovič, Chozin – Burmistrov, Jerochin – Dorožkin, Kulakov, Jemeljanov – Lungu.
    Náhradníci: Timofejev – Kňazev, Dancev, Manučarjan, Stavpec, Podběrezkin, Acevedo, Merkulov, Fidler, Ščerbakov, Šumihin.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Neto, Garay, Smolnikov – Witsel, Lombaerts, Hulk – Jusupov, Šatov – Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Aňukov, Ansaldi, Rjazancev, Danny, Fajzulin, Rondón, Dolgov, Jevsejev, Ivanov..
     
    Oba celky si v prvním utkání připsaly výhry. Zatímco Ural dokázal porazit Kuban 2:0, tak Petrohrad dokázal ve vyrovnaném zápase Dynamo Moskva 2:1. Mohli bychom říct, že vyhrál "pouze" o jednu branku, jelikož Dynamo hrálo od 42. minuty v deseti.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování zápasu druhého kola nejvyšší ruské fotbalové. V tomto zápase se spolu střetnou celky FK Ural a FK Zenit Petrohrad. Utkání, jenž má výkop ve 12:30 středoevropského času, se odehraje na stadionu v Jekatěrinburgu. Jednoznačným favoritem jsou hosté, uvidíme tedy, jak se s tím poperou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Hála

    Góly: 67. Jerochin – 21. Dzjuba, 50. Hulk (pen.), 71. Hulk, 90+1. Danny

    Karty:   33. Jerochin (URA), 49. Fontanello (URA), 90. Jemeljanov (URA) – 39. Jusupov (PET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:4.
    FC Ural: Ževnov – Sapeta, Fontanello, Martynovič, Chozin – Burmistrov (84. Podběrezkin), Jerochin – Dorožkin (63. Stavpec), Kulakov, Jemeljanov – Lungu (70. Manučarjan).
    Náhradníci: Timofejev – Kňazev, Dancev, Manučarjan, Stavpec, Podběrezkin, Acevedo, Merkulov, Fidler, Ščerbakov, Šumihin.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Neto, Garay, Smolnikov – Witsel, Lombaerts, Hulk (88. Danny) – Jusupov (90+2. Jevsejev), Šatov (76. Rjazancev) – Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev, M. Keržakov – Aňukov, Ansaldi, Rjazancev, Danny, Fajzulin, Rondón, Dolgov, Jevsejev, Ivanov.